sve isto, samo sto ja dojim i stojecki i u hodu ako treba :mrgreen:Citiraj:
anchi prvotno napisa
prije nego sam rodila sam isto mislila da cu se ja separirat, povlacit i slicno..a jesam naivna bila :lol:
Printable View
sve isto, samo sto ja dojim i stojecki i u hodu ako treba :mrgreen:Citiraj:
anchi prvotno napisa
prije nego sam rodila sam isto mislila da cu se ja separirat, povlacit i slicno..a jesam naivna bila :lol:
briga mene za cice, meni neugodno zbog "pojaseva za spašavanje" ispod cica :mrgreen:
al i to smo riješili potkošuljama sa rastezljivim naramenicama
uostalom, ako je nekome nelagodno gledati dojenje u javnosti, nek se ne ustručava pokriti dekom po glavi :P
nije mi nelagodno već degutantno gledati......laganim tempiranjem vremena sve se to da izbjeći.....na dobrobit onih koji su kao i ja :mrgreen:Citiraj:
aries24 prvotno napisa
zrinka, slikica je mrak. da nije zalosno bilo bi smijesno :)
jooj, i meni je ovak :(Citiraj:
aries24 prvotno napisa
a bas ih ima, mogla bi spasit polovicu iz titanika.
"vas niko ne gleda kad žderete ćevape"
Dojim kad god K. poželi, pred bilo kime (mama, tata, brat, svekar, svekrva prijatelji, svekolika rodbina...) Otići ću u drugu sobu samo ako je u prvoj ;) buka i dekoncentrirajuće za bebu.
Ja sam čak i u župnom uredu dojila ;) Došli smo, K. se uzenemirila, rasplakala i tad može samo Tješilica pomoći. Mi nemamo dudu. Još svećenik kaže, kako lijepo i kako treba poštivati ljudske potrebe :) A ja komentiram kako ću dojiti dokle god bude htjela (do škole nadam se :mrgreen: ),
Imam lijepe HM majice za dojenje, pa mi nije ni nezgodno ni hladno, a bome se ne vide ni "pojasevi za spašavanje" :mrgreen: .
Volim dojiti i ponosna sam na to što sikimo. Bilo gdje i bez iznimke, skoro ko autosjedalica
:lol: [/b]
Za sada nisam puno puta dojila u javnosti, prvi put mi je bilo malo neugodno, u macau na jarunu, ali kad sam skužila da nitko nije ni primjetio to me ohrabrilo. Zapravo najmanje mi je neugodno pred nepoznatima. Pred starim i svekrom i muškim prijateljima isto, to se radije povučem u neki skroviti kutak. Zapravo jako na mene utječe okolina, a ako realno pogledamo većina ljudi oko nas i dalje na to gleda s negodovanjem. I s obzirom da radim u školi uvijek se bojim da ne naiđe netko od učenika/tinejđera :lol: :lol: To bi mi stvarno bilo jako neugodno :lol: :lol:
Uglavnom i mm je jedan od onih koji se zgražaju da jau restoranu podojim svoje dijete, tako da ni tu emam neku podršku. Ali trudim se prihvatiti to kao jedan prirodan čin.
Mislim da sveukupnom pučanstvu fali edukacije da se malo razbiju te nekakve predrasude i stari običaji kad su se žene morale skrivati u kuć da bi nahranile dijete.
mama_jos_malo kako izgledaju majice za dojenje?
Ja sam do sada uvijek van nosila bočicu s izdojenim mlijekom. Ne zbog srama nego zato što nismo bili uspostavili dojenje. Pred neki dan sam srela kolegicu sa kćerkom i unukom od mjesec dana. Mi smo pričale a malena je lijepo papala ciku. Cijelo to vrijeme ja sam u rukavu držala bočicu i baš sam bila tužna. Ali odsada ćemo i mi polako tako...
Do sada sam se okuražila dojiti pred mojim tatom. Skupa živimo i nije imalo smisla da svako malo odlazim iz kuhinje ili sobe. Naravno, tati nas je drago vidjeti :)
Klara ja imam par majica za dojenje - onako su na preklop preko cica, a ispod imaju prorez da se može jednostavno cica izvuć van, da ne moraš dizati/spuštati majicu.
Ja sam kupila nekoliko komada u HM-u u Mariboru. Imaju V izrez i poprečno jedan komad tkanine koji tvori prorez iz kojeg sisa samo izviri 8)Citiraj:
klara prvotno napisa
Uf, kako sam objasnila.
Majice su za van, da ne hladim leđa, a po doma dignem majicu
te iz HM -a su super, imam i ja dvije, tak su ugodne da sam ja jednom cak zaboravila spremit cicu unutra i setala tako okolo jedno 15 min . tek kad sam ponovo htjela stavit dijete na cicu skuzim da je nisamni spremila :oops:
:lol:Citiraj:
meda prvotno napisa
uvijek mislim da je gotovo s našim dojenjem u javnosti i onda me dijete iznenadi. evo, baš sam dojila u cc u kafiću (mm, brat + cura) i ne vjerujem da su ljudi previše primjetili... a i nije me briga! (postala sam prava besramnica :oops: )
i što nas više doji, pa i u javnosti, to sve skupa postaje normalnije!
skroz sam ponosna na svoju i muževu obitelj - pogotovo muške članove- jer su od ljudi kojima je ipak malkice neugodno, postali oni koji s nježnošću i ležerno gledaju na dojenje (u javnosti).
a i nekako vidim da je curama moje i muževljeve braće isto tako dojenje postalo društveno itekako prihvatljivo (ili dobro glume :lol: )
na pocetku mi je bilo neugodno, ono kako cu sada, ima tolko ljudi, cice su mi ogromne (narasle 3 broja), pa sam se sva crvenila.. kasnije, s praksom je dosla i opustenost. sad u bilo koje doba, bilo gdje, prikladno obucena, izvadim i hopa. bilo hladno, toplo, kisa, cesta, kafic, u gostima.. kaj god. sjecam se kad smo bili u madridu, sjela sam na neku klupicu u jednoj od glavnih ulica i nahranila ga, vani je bilo oko 2-3 stupnja, niko me nije ni pogledao.
Ja ne znam da li sam slijepa od ljubavi ili je Split jako napredna sredina (hm, ovo zvuči nategnuto i uz sav lokal-patriotizam) ali uopće se ne sijećam ni jednog pogleda neodobravanja, a kamoli zgražanja na moje dojenje u javnosti. Uglavnom ljudi ni ne gledaju, nekad pogledaju i nastave dalje, neki se raznježe...I ne čini mi se da je prizor dojenja u javnosti ovdje baš jako rijedak, dapače, često vidim mame koje doje - i dok piju kavu, i na klupi u parku, u trgovačkim centrima...
Naravno, nije to masovno, ali je dosta uobičajeno.
u splitu dojim u javnosti ima vec 5 godina (s prekidom od godinu dana )
i sve vise zena doji, primjetila sam
:)
Bravo za Split!
Ja sam besramno dojila svuda - bez previse osvrtanja na moje gole sisurine. A sto se tice slaufa - to sam rjesavala time sto sam kupila set ljetnjih majica na bretele i nosila ih ispod. Tako bih dignula 'glavnu' majicu a onu ispod spustila. To mi je bilo najjetinije rjesenje da mi bas ne budu gola ledje i stomak satima. Nije da mi je smetalo sto se tice vidnosti, nego zna biti i hladno. O bi znao da se prikljuci po ulasku u cafe i ostane tako dok ne krenemo.
Ja mislim da je ipak stvar Splita, u zg te ionako odmjeravaju i stari i mladi, ko da nitko nema svoja posla. Zapravo, evo ja danas dojila u Tkalči u Oliveru Twistu (mislim da se tako zove). I skužila sam što češće to radim da me sve manje briga. Pa nitko nije ni skužio šta radim
Kužim opis, vidjela sam takve pidžame.Citiraj:
mama_jos_malo prvotno napisa
Nabavit ću si i ja takve majice za proljeće, ionako moje cice ne stanu u stare majice.
Prije sam mislila da ću nosit košulje kad budem dojila. Ali trebao bi mi broj 50, niti jednu košulju ne mogu zakopčat . :/
I ja imam te majce za dojenje iz H&M-a i dojim svugdje i pred svima i nitko i ništa me ne smeta i ometa. Meni je to prirodno i normalno ponašanje.
zvončica:
wow!Citiraj:
A sad ponosno vadim dvije cice i dojim obojicu
:predaja:
mama courage:
vidi, vidi, tko bi rekao da si mi ti tak stidljiva! kako slatko! :lol:Citiraj:
mislim da bi mi od srama il nelagode
barakuda:
i ne samo to, meni je to bio jedini način da uopće mogu par minuta sjesti i pričati s gostima!Citiraj:
Prvih mjesec dok je A. strasno cesto dojila, da sam se svaki puta odvajala od drustva, uvijek bi bila sama, a time i isfrustrirana...
mellyna:
pa ni ne moraš dojiti tako da ti se cica vidi. možeš se ogrnuti nečim tako da se ništa ne vidi...Citiraj:
ma nisam ni ja mislila naravno na mm ili eventualno mamu....ali isto mislim da bi me bilo skroz sram izvaditi cicu pred tatom, bratom, svekrom.....zetovima....ima toga kod mene cijela vojska, pa da ne nabrajam....
anchi:
evo vidiš kak je taj špekec zapravo korisna stvar! kak bi nam tek bilo zima da ga nemamo! onda bi nam se smrznule kosti, a ovak samo špekec!Citiraj:
Po zimi je isto, malo se smrzne špekec, ali ko' ga šljivi...
meni je isto bilo u početku neugodno, ali sam se s vremenom navikla i opustila. zagrnem se šalom, pa se na prvi pogled ne kuži da li beban spava ili papa. :) osim kad se zabavlja podizanjem šala...
moram priznati da se ne sjećam da sam u zgb vidjela neku mamu da doji u javnosti! pa di ste, cure?
a nisi vidila mene neki dan? :P
bit ce da hodamo suprotnim smjerom :mrgreen:Citiraj:
puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
(sad se gleda koji kafic ima vani grijace :mrgreen: )
Citiraj:
pa kaj nikad nisi recimo prolazila raskršćem vukovarske i heinzlove????
Puhice legendo 8)
Nego, ja nikak nisam skuzila zagrtanje nicim, jer kad je mali gladan dam mu jesti, obicno negdje gdje imamo mira (npr u Samoboru na setalistu sjednem na klupicu okrenutu prema vodi i suncu, pa uzivamo) obicno nitko ni ne bulji, eventualno se nadju neki koji bas namjerno skicnu prema bebi i nasmjese se. Ali, nist se ni ne vidi, deckic je vec velik pa vjerojatno i zato, a i ja se obicno ne razdrljim totalno da se bas ne prehladim.
Sto se tice neugodnog osjecaja pred recimo bratom ili tatom, to me proslo, jer oni su sretni sto svog sina dojim pa vise nemam ni te kocnice.
ja sam se u pocetku stalno masirala i izdajala tako da ko god bi mi doso u kucu ja bi rekla- sori sto sam gola, ali....:lol:Citiraj:
Sto se tice neugodnog osjecaja pred recimo bratom ili tatom, to me proslo, jer oni su sretni sto svog sina dojim pa vise nemam ni te kocnice.
sram je nestao jos u bolnici. ;)
Evo ja dojila prošlu subotu pred slastičarnicom Milenium bez frke i nema mi draže nego moje zlato nahraniti bilo gdje i bilo kad pa makar i usred zagrebačke shpitze :DCitiraj:
ja sam bila uvjerena da neću dojit u javnosti, al eto, kad dođe bebica sve se promjeni.
bitno mi je da je on sit i zadovoljan, i evo bez problema ga dojim u javnosti!
i jako sam ponosna na sebe :oops:
Prijavljujem da smo jučer bili u City centru i da je počela kišica, pa je MM otišao po auto, a nas dvije čekale na glavnom ulazu pod nastrešnicom. Moje Sunašce ogladnilo, a ja izvadila sisu i dala joj. Tako mi stojimo i dojimo. Još dodje MM s autom i redar mu krene govorit da se mora preparkirati, a ja se derem da nek pričeka koju minutu, je rja dojim i ne mogu sad još hodati do auta :lol:
zrinka:
khm, pardon, bila sam neprecizna u izričaju. nisam vidla nikoga u javnosti. tebe sam vidjela na babskom skupu, to se ne računa. :trep:Citiraj:
a nisi vidila mene neki dan? :P
gle, ja sam prvih par mjeseci hodala po kući k'o urođenik, jer sam "zračila" bradavice. istina bog, nisam ipak takva primala goste nego sam samo dojila (dakle, obučena, ne u toplesu), jer je to bio jedini način da sjednem i popričam s nekim.Citiraj:
ja sam se u pocetku stalno masirala i izdajala tako da ko god bi mi doso u kucu ja bi rekla- sori sto sam gola, ali.... :lol:
ah, da, kako sam samo mogla zaboraviti - bubimirko, super da si napokon objavio svoju fotografiju!
zgodan nam je bubimirko, jel' da
je nisam ni ja u toplesu :lol:Citiraj:
imala sam gornji dio pidzame koji je bio otkopcan je sam znala istovremeno dojiti-izdajati, a ak mi netko od staraca, sestre ili svekrve bude u gostima duze od pola sata, prisustvovat ce jednom od ciklusa.
inace, iz mene je curilo ko iz probusene vrece tako da neki grudnjak, jastucic itd nisu imali nikakvu svrhu tokom dojenja/izdajanja.
ma, da zgodan! ja sam cijelo vrijeme strepila i pitala se da li je zgodniji ili pametniji, sad sam se uvjerila da je ipak zgodniji!Citiraj:
zgodan nam je bubimirko, jel' da
:lol:
A ima za kupiti kod nas tih majčica?
kojih, za dojenje?
u kamarisu
Da, na te mislim.Citiraj:
lutonjica prvotno napisa
Mi u Puli imamo neki dućan za trudnice koji ima i stvarčice od kamarisa, ali nisam sigurna da bi to mogla tamo naći jer imaju jako slab izbor :/