I jel netko kupio taj Intersparov lonac (tj. WMF)? Ovaj, dakle http://www.interspar.at/c/produkte/W...&searched=true !
Ja se mislim, ali bih rado neku preporuku ili komentar nekoga tko ga ima.
Printable View
I jel netko kupio taj Intersparov lonac (tj. WMF)? Ovaj, dakle http://www.interspar.at/c/produkte/W...&searched=true !
Ja se mislim, ali bih rado neku preporuku ili komentar nekoga tko ga ima.
Biti će sada u Intersparu Tefalov - Clipso Modulo 6L, za 899 kuna. To je od 2. 1. 2013 u knjižici sa kuponima.
Ja imam wmf-ov, i meni je super.
Prvo mi se činio malim, kak je nas 4, ali sada kad kuham i nije.
Čini mi se odličan, do sada sam kuhala razne juhe i variva u njemu.
Mi smo uzeli taj wmf za bodove u Sparu, prosli tjedan. Kuhala sam 2x juhu, gotovo za 25 min.Ali nismo dobili nikakvu garanciju?
Hvala!
Još me zanima koliko je glasan taj WMF lonac, tj. jel tih?
Skroz tih..to neka te ne brine.
I mene zanima taj lonac. Jel bolji tefalov ili ovaj koji sad nude u intersparu?
I mene zanima taj lonac, planiram ga kupiti. Samo me zanima zasto konkretno tog modela nema na njihovoj stranici u ponudi? Tave, rucnici,poklopci su tamo ali lonca nigdje.
Meni je Lagostina ekspres lonac svojevremeno eksplodirao, nicim izazvan i otad sam ih prekrizila zauvijek. Fissler ima bolje sisteme ventila.
Fissler je odličan, imam njihov set lonaca i ekspresni već 11 godina, samo smo trebali promijeniti gumu prije dvije godine, preporučam.
Ja gledam onaj tefalov iz interspara, pise da je za indukciju pa si mislim isprobati.
Jel ima tko iskustva s njim, sto paziti prilikom kupovine? Meni je osim da radi na indukciju jako bitno da nema neko posebno odrzavanje nego da ga mogu samo baciti u sudjericu, nemam vremena ni volje za bilo kakve dodatne procedure ciscenja i njege...
Kod mene nije nitko stradao, cak ni zid, jer je ventil izletio prihe nego se to sve skupa uopce zagrijalo skroz. Uglavnom iz lonca je sukljao stup vode i graha.
Ako se dovro sjecam ja sam bez problema iskljucila sparet i zbrisala van dok se to ne umiri. Misli da bi bilo puno gore da se uspio skroz zagrijati.
Al Lagostina je na crnoj listi otad. Taj lonac uopce nije bio ni star ni zapusten, skroz smo ga po uputama odrzavali, oko tri godine je imao. Nakon toga smo kupili Fisslera.
Draga Branka, ja sam prije skoro 2 godine kupila Metalčev express lonac i oduševljena sam! Doduše, platila sam ga 200KM što je otprilike 780kn, ali nisam se pokajala! Toliko je divan, kvalitetan i lagan za održavanje da ga moj mm hvali na sva usta čim god se spomene kuhanje. Gume su mu debele, 2 sam dobila, a što drugo reći kad za dvije godine nisam još imala potrebu da prvu promijenim. Uz to ima dodatak za kuhanje na pari, svoj stakleni poklopac i nijednom mi se nije začepio ili da sam morala nešto posebno s njim uraditi. Normalan je za čistiti, deeeeeebelo mu je dno tako da zadržava toplinu... ma stvarno smo se spasili s njim i isplatio je i na uštedi vremena i energije (bilo struje ili plina) svaku marku koju smo dali za njega. :-D Od srca bih ga preporučila svakome! I prekjučer sam ga vidjela u Hadžićima (što su Sesvete Zagrebu-to su Hadžići Sarajevu) i dalje drži istu cijenu u trgovini- 204 KM - eto čak za 4 KM skuplji, hehe! Inače, proizvodi Metalac su se, barem ovdje u Bosni, pokazali izuzetno kvalitetnima.
Inace, u hami je neki solingenov express 6l za 550kn, ide i na kartice, ide na indukciju ali... Poklopac se ne pere u sudjerici :(
jel se kod ostalih poklopci peru u sudjerici? Ili je to standarno ogranicenje?
Da, ni kod wmf se poklopac i guma peru rucno.
Evo da i ja javim dojmove. Kupila sam onaj wmf-ov u intersparu. Jucer sam prvi put kuhala juhu,ispala je savrseno. 20 minuta kuhanja, junetina i piletina su se suer skuhali, povrce mekano, a juhica bistra. Trenutno sam skuhala grah, cekam da se smanji tlak pa ga otvorim. Uglavnom sam zadovoljna. Lagan je za rukovanje, u uputstvima sve pise, ok je za odravanje. Uglavnom, ja sam zadovoljna,vrijedi tih novaca. A i usteda je na vremenu.
Do kad je rok za kupnju, kraj sijecnja ili veljace? Jos dvojim naime. Javi za grah
Bodovi se sakupljaju do 25.02., a kuponi se mogu iskoristiti do 03.03. Grah je ispao super. Namočen večer prije, kuhao se 20 minuta od dizanja prstena. Inače se povrće i meso kuha 20 minuta, a riba i sokovi (?) 10 minuta na manjem pritisku. Ja sam prezadovoljna, u potrazi za receptima. U planu mi je kuhati kelj varivo, a jedan dan i junetinu narezanu na kockice, prodinstanu, na to cu krumpir, salicu vode... javim dojmove.
Uglavnom mislim da je veličina ovog linca zadovoljavajuća za cetveročlanu obitelj.
Ma odlicno! Jos imam dakle vremena :)
Ja sam isto kupila taj wmf. Kuhala sam dvaput juhu za sad i super je. Mene jedino mući što nisam uštedila zapravo ništa vremena. Dok se ugrijalo do potrebne temperature, trebalo je pola sata, juha se kuhala 15 munuta (bilo je sasvim dovoljno), a onda je trebalo još skoro 20 minuta dok sam ga mogla otvoriti, dok se tu prsteni vrate na mjesto. Sve skupa opet preko sat vremena i nisam baš sretna.
Sat vremena za juhu u ekspres loncu?!? Ja sam danas kuhala pileću i to tako da sam ubacila komad od leđa u hladnu vodu i posolila. Kuhala 7,8minuta. Povrće sam dodala kasnije kad je tlak otpustio (nakon cca 10tak minuta) jer ako sve odmah ubacim raskuha mi se a onda mi nije fino. Prvo sam dodala mrkvu, celer i glavicu luka na 5 minuta i još 5 minuta za prokulice, brokulu. I zakuhala rezance za 5minuta. DAkle cca 35minuta. Dok se kost kuhala pripremila povrće i to je to.
Varivo kuham tako da sve ubacim unutra i kipi ravno 5 minuta i gasim plin. (Varivo, zelje, poriluk)
Grah varivo 10minuta, ako ga kuham duže raspadne se. Govedinu i junetinu 20min.
Super uštedim vrijeme uz dvoje male djece.
Kuhala se meni juha 15 min, ali dok je zakuhalo, tj. dok su se pojavili ti prstenovi nakon kojih treba smanjiti vatru i onda kao počinje kuhanje, trebalo je pola sata i nakon kuhanja, lonac se ne može otvoriti dok se ti prstenovi ne povuku, a to opet traje i traje... Ne znam, možda ja nešto krivo radim, nije mi jasno.
Lotta ali i tako stedis: plin ili struju. Meni je to glavni motiv za kupnju expr. lonca buduci da svaki dan kuham variva i juhe i puno plina trosim.
Ja zakipim vodu u kuhalu, pa prelijem u expres lonac. Također, ako ti se žuri otvoriti lonac, stavi ga kod otvorenog prozora ili iznesi na terasu (tako ja radim) i polako otpuštam onaj gumb na ručki prema dolje, otvorim ga onda za 1-2 min.
ja svoj lonac već godinama samo frknem pod mlaz hladne vode koja ga brzo rashladi. nekad čak i dignem onaj pipak da para brže izađe. tako mi radi sister, sveki i više njih koje znam. nisam nikad čula da bi to bio problem :neznam:
Dignem ja taj ventil da para izlazi, ali ubrzo počne i juha izlaziti, pa ga moram vratiti. Onda kad se umiri, onda opet, pa tako mnogo puta dok se ti prstenovi konačno ne vrate na svoje mjesto da ga mogu otvoriti. Malo mi je to bezveze, ali što je , tu je. Moja mama ima expres lonac već gooodinama i na njenom jednostavno kad je jelo gotovo, digneš ventil, sva para izađe kroz par sekundi/minutu možda i gotovo.
Lotta slobodno lonac pod pipu i pusti vodi po njemu, za čas se otpusti i slobodno otvoriš.
I meni je bolognez zagorio, ne kuzim zasto, a bilo je dosta tekucine. Prvi put mi je ispao super, a ovaj put zagorio, a sve sam isto radila?
koliko kosta taj wmf u intersparu sa i bez bodova?
moj lonac, star 20 godina, nije prezivio zadnje kuhanje bakalara
Bez bodova je, čini mi se 1.299,00kn, a sa bodovima je 600,00kn. Imam ja bodova, pa ako kome treba, poklanjam.
Jučer sam kuhala povrće i sve je bilo gotovo jako brzo (bilo je manje tekućine, pa sam mogla bez problema ispustiti svu paru za jednu minutu. Problem mi je samo kod juhe, jer onda kad ispuštam paru, izlazi i juha, ali s praksom će to sve doći na svoje!)