tajana, znamo li se mi onda?! :? :love:Citiraj:
--------------------------------------------------------------------------------
nataša je napisala/o:
donji miholjac!!
Baš mi je drago da ima još netko iz Miholjca, već sam mislila da sam ja jedina .
Printable View
tajana, znamo li se mi onda?! :? :love:Citiraj:
--------------------------------------------------------------------------------
nataša je napisala/o:
donji miholjac!!
Baš mi je drago da ima još netko iz Miholjca, već sam mislila da sam ja jedina .
Ne, ali se možemo upoznati :D
Vidim osjecanke se druze. A je li se druzio tko u SB? Ili se planira druziti?
Ja bih se družila, hitno mi treba jedna doza razgovora s nekom rodom!
Lima a di si ti?
U SB.
O, lima, nisam bila na forumu neko vrijeme. Pa ako se mozemo nekako organizirati, ja bih rado malo s nekim popricala, da zajedno popljujemo postupke u bolnicama, mozda raspravimo o platnenim pelenama, dojenju ili tako necem slicnom. Bit ce da i meni treba ispusni ventil :mrgreen:
TO, TO SAM MISLILA!Citiraj:
inga prvotno napisa
Eto onda, lima i ja smo za susret. Ima li jos netko iz SB zainteresiran za druzenje?
Hajd cure javite se, da se skupimo malo. Meni ionako MM prijepodne radi, pa sam sloobodnaaaa.
Lima :love:
evo ja sam bezuspjesno pokusala poslati par poruka privatnih, no nista :( :( kako nemam bas puno vremena za sjedenje na kompu, doslo ljeto pa smo na copici ili u gradu, molim zainteresirane da mi se jave na pp ili messenger, jer ima nas sa nekih drugih sajtova koji se druzimo i bas je ok. cini mi se da je ovdje malko kao mrtvo.....nista novo za osjecane , ali eto. moja dobra volja za druzenjem jos stoji... i hvala antoniji koja se javila.... :D :D
Inga i Lima...baš mi je žao što ne idem u Brod :( ...nikako ne mogu nego za vikend...tamo mi šogi živi pa dođem često....javite se MAJOLINI na pp...možda vam ona dođe...ako ima vremena... :*
Slavonski Brod.
O jeluska, pa nase su cure rodene sa samo 4 dana razlike. Si i ti za kavicu? Bas me zanima kako izgleda tvoja cura.
O jeluska, pa nase su cure rodene sa samo 4 dana razlike. Si i ti za kavicu? Bas me zanima kako izgleda tvoja cura.
Valpovo!pusa
Inga, malo si pobrkala datume! :lol: Šaljem ti pp. :*
Ah Jeluska, svatko vidi ono sto zeli vidjeti ;)
No da, tako je to kad povremeno dotrcim do kompa, procitam malo, a onda se moram vratiti na duznost mame dojilice. Po ovim vrucinama je bas nervozna i jede svako malo.
mi smo iz Bilja ali i dalje Osječani. Dio ekipe iz slastičarne hotela os ;)
Raaado tražimo nove prijatelje za šetnje! :)
Brođanke.ajmo se organizirati i upoznati!Gdje i kada?
Mislim da bi najbolje bilo u nekom parku, jer tko bih pohvatao na korzu! Mislim, na one koji hodaju!! :P
Meni odgovara park. Samo da je u neko vrijeme kad nije bas najjace sunce. Odgovara li vama ranije ujutro? Moja je tada dobre volje, predvece je vec nervozna jer je umorna.
Hajde neka netko predlozi nesto pa da krenemo od necega, onda cemo se valjda i dogovoriti.
Jao,ja ne mogu do podne-radim;mogu jedino poslijepodne ili u nedjelju do podne ili do podne one dane kad sam iz dežurstva.
ufff, da ste bar kavu dogovorile prošli tjedan. :(
Bili smo u Brodu cijeli tjedan.
Valjda ćemo se uspjeti ubaciti na neku jesensku.
Ma dobro, to prijepodne je bio samo prijedlog.
Ja sam prije svega za to da se nademo.
Vidim da smo mi iz Vinkovaca ovdje dosta rijetke, pa hajde da se i mi družimo, ima li koga?
evo i ja sam iz vinkovaca.... sad tek ovo vidim, a mjesecima sam na forumu
uglavnom, nemam djece, pokušavamo, ali teško ide... obilazimo sad doktore i tako, ako ništa ne bude, onda ćemo vidjeti za godinu dvije možda sprašit za Maribor
Htjela bih vas upoznati s aktivnostima Rode u Slavoniji, pa ću vam ukratko napisati što smo radile tijekom ove godine.
Naše lokalne aktivnosti bazirane su na 3 velika projekta.
1. Sigurno u autosjedalici – u 11. mj. prošle godine organizirale smo tečaj o autojedalicama, pa se ukupan broj sudionika ovog projekta u podružnici popeo sa dotadašnjih 3 na 7 :) , tako smo konačno postale samostalne u organizaciji besplatnih pregleda autosjedalica.
Do sada smo ove godine imale 2 pregleda u Osijeku (u 2. i 5. mj.), a planiramo ih još 2 (1 u Požegi i 1 u Vinkovcima).
U suradnji s MUPom Osječko-baranjske županije 23., 24. i 25.4. imale smo akciju ispred osječkih vrtića, pregledavali smo na koji način roditelji dovoze djecu u vrtić. Rezultati su bili katastrofalni – od oko 90 pregledanih automobila, samo je 10tak djece bilo ispravno vezano u autosjedalicu. Svi su roditelji dobili Rodinu brošuru o autosjedalicama, upoznati su s tim kako trebaju propisno vezati djecu i upozoreni su od strane Policije.
Suradnju s Policijom nastavile smo 14.-17.6. na Moto sajmu, gdje smo zajdeno s njima pokušali skrenuti pozornost posjetitelja na važnost korištenja autosjedalica, pokazali kako se ispravno montiraju autosjedalice i davali savjete zainteresiranima.
Za jesen spremamo još aktivnosti u ovom projektu, ali o njima ću kad dođe vrijeme za to.
2. Dojenje – Svake godine obilježavamo Tjedan dojenja početkom 10.mj., ove godine to će biti 29.9. Imat ćemo štand na kojem ćemo dijeliti informativne brošure o dojenju, prodavati Rodine majice i savjetovati o dojenju.
Organizirale smo 4 Male škole dojenja (2 u Osijeku, 2 u Vinkovcima) i planiramo u Tjednu dojenja još po jednu u oba grada.
Za Malu školu dojenja smo još uvijek ovisni o savjetnicama iz Zagreba, ali obzirom da imamo 3 polaznice edukacije o dojenju (sabaleta, ivancica i ja) nadam se da to neće još dugo biti tako.
3. Promocija platnenih pelena – 20.-22.4. sudjelovale smo na Sajmu zdravlja u Vinkovcima. Cilj nam je bio predstaviti Rodu općenito, ali s naglaskom na promociju platnenih pelena kao opciju zdraviju za bebe i naš Planet. Predstavile smo Rodinu pusu.
Održana je i radionica o platnenim pelenama, kojoj su nazočile uglavnom medicinske i patronažne sestre iz Vinkovaca i Vukovara.
9.6. povodom Dana zaštite okoliša na štandu u Osijeku ukazale smo na zagađenje koje uzrokuju jednokratne pelene i između ostalih platnenih pelena pohvalile se Rodinom pusom.
Bilo je tu i raznoraznih nastupa u medijima od kojih bih izdvojila prilog RTLa o autosjedalicama, sniman na besplatnom pregledu 17.2. i jednosatnu emisiju Vinkovačke televizije "U žarištu" u kojoj smo predstavile Rodu općenito, a posebno projekt "Sigurno u autosjedalici".
Rodine brošure o autosjedalicama se redovito dijele u 4 najfrekventnije trgovine dječjom opremom, a leci o dojenju u 3 ginekološke ordinacije.
I još na kraju, nešto što je možda trebalo biti na početku, da vam predstavim ekipu koja je sve ovo odradila: janoccka, sabaleta, BHany, ivancica, saška, kinder, mimazg, gejsha, vanchy i mamaja.
Godina još nije gotova, još nas čeka burna jesen, puna događanja koja već pripremamo i veselimo im se. Mislite li da možete i želite sudjelovati u našim akcijama, svaka je pomoć itekako potrebna i dobrodošla!
Haj niccoleta, vidjela sam ovdje još neke vinkovčanke, a ja sam nedavno počela redovito dolaziti na ovaj forum, kada sam ga otkrila. Iskreno, ni ja do sada nisam ostajala u drugom stanju (8 godina braka) i već sam odustala od nadanja. I onda - iznenađenje. Trudna sam 4 mjeseca i odlično sam.
Nadam se da će na Vinkovačkim Jesenima, u sklopu Jesenskog sajma biti štand "Roda" i da ćemo se moći dogovoriti i naći na štandu, upoznati i pružiti jedni drugima podršku.
Mamaja, hvala na iscrpnom izvješću o aktivnostima, žao mi je što nisam prije naišla na vaš forum. Gledala sam emisiju "U žarištu" i tada sam prvi puta vidjela pelene o kojima su pričali. Osobno poznajem od djetinjstva jednu od članica "Roda" koja je bila u emisiji, pa ću joj se javiti.
Čitam mamajin tekst: Osijek, Vinkovci, Požega... i ne mogu da ne primijetim kako u Slavonskom Brodu (jednom od većih gradova u Hrvatskoj - čini mi se 5. ili 6. po veličini) nema apsolutno NIŠTA! Zanima me tko je "krivac" tome i do koga stoji gdje će biti rodine aktivnosti?
lima, nema krivca, svoje aktivnosti oraniziramo tamo gdje ima netko spreman "potegnuti". ovo može biti poziv vama brođankama da se i vi aktivirate, pa će događanja biti i kod vas.
LIMA nije mi jasno kako iz izvjestaja nisi shvatila da je sve sto je napravljeno napravljeno zahvaljujuci angazmanu janoccke, sabalete, BHany, ivancice, saške, kinder, mimazg, gejshe, vanchy i mamaje uz, kada je to bilo potrebno, podrsku iz Zagreba ili drugih gradova.
Nitko nikoga ni u jednom gradu u RH, pa tako ni u Slavonskom Brodu ne sprecava da, umjesto da sjedi i proziva krivce, pokusa uciniti nesto za svoju drustvenu zajednicu.
Ako zelis da se nesto dogadja i u tvojem gradu mozes se npr. s gore navedenim curama dogovoriti da nadjes prostor za neku od radionica, organiziras pregled AS ili bilo sto tome slicno.
Mukice, nadam se da me nisi krivo shvatila, ni na kraj pameti mi nije bio prozivati krivce, zato i jesam tu riječ stavila pod navodnike, već jednostavno pitati koja je procedura da se neka aktivnost dogodi u pojedinom gradu, koga treba pitati, pozvati, tražiti dozvolu -općine, grada, itd. itd.
ja nisam član udruge i prema tome smatram da nisam kompetentna niti imam pravo bilo što raditi u ime udruge. Ja mogu samo predložiti nešto i eventualno pomoći koliko mogu.
Još jednom ponavljm svoje pitanje: Do koga stoji gdje će biti rodine aktivnosti?
Konkretno: bilo bi lijepo imati pregled autosjedalica u SB. Što dalje??
Pozdrav iz Županje!
Lima :love:
da bi napravili pregled potrebno okupiti barem 6 savjetnika spremnih doputovati u brod i to nam je naproblematičniji dio. vidiš koliko nas je malo i jedva uspjevamo pokriti osijek i vinkovce, gdje živimo svi osim BHany koja je iz požege. zasad je u planu pregled u požegi (u 9.mj) i u vinkovcima (u 10.mj.). moooožda uspijemo još jedan u osijeku u 11. i to je to za ovu godinu.
ono što možete vi brođanke same, je okupiti ekipu zainteresiranih za ovaj projekt i organizirati jedan tečaj o autosjedalicama. tako bi postale samostalne za organizaciju pregleda uz, naravno, našu podršku.
E to te ja pitam!
Onda, Brođanke, :* javite se, da se barem okupimo na nekoj neobaveznoj kavici pa možda se štogod i izrodi iz toga!
ako treba kakva pomoc u požegi ja se javljam
Ja bih vrlo rado dosla na jednu takvu produktivnu kavu. Trenutno nemam bas vremena, ali ako uspijem u bilo cemu korisnom sudjelovati bit cu jako sretna.
jel se organizira kakva kavica u SB slijedeći vikend?
Ja idem u posjet mojima i u Brodu ću biti od četvrtka do nedjelje.
ako je tko za kavicu, super!