strah me je neasistiranog porođaja, hitna baš i nije nešto pouzdana, van grada sam..
a strah je neprijatelj porođaja
Printable View
strah me je neasistiranog porođaja, hitna baš i nije nešto pouzdana, van grada sam..
a strah je neprijatelj porođaja
imas u blizini dobru doulu 8)
:love:
:love:
vidi ceg te vise strah, sibenskog rodilista ili neasistiranog porodjaja. :)
Mgrubi, zrinka kaze da imas u blizini dobru doulu, dobro je jos na pocetku trudnoce povezati se s njom i savladati strah(bez obzira na mjesto radjanja) a imas i puno virtualnih doula tu na forumu...mislim da se tu na forumu moze razgovarati o svemu, i da ti nitko nece reci da je to glupo pitanje ili glupa nedoumica...
i ja sam pitala i trazila i kopala i u petoj trudnoci..
a sto se tice cjepljenja o toga smo odustali, samo sad cekam kako ce mi doktorica reagirati, dal ce me zvati i da li ce mi slati poziv na cijepljenje...
MGrubi ovo sto Daphne i zrinka kazu ti je fakat pametno...bilo bi dobro da se povezes s nekim i ovdije mozemo razgovarati o strahu...samo ne na onom topiku...:-)
marta je doula :)
s certifikatom :saint:
;)
ima još vremena, bar godinu do trudnoće
do tad ću vas pratiti
imam ja ideju kako da rodim "s nogu" u bolnici ako moj doktor koji je naklonjen prirodnom porodu pristane, a eto imam vremena ga naučiti :P
pa čak razmišljam da mu poklonim "Preporod rađanja" od M. Odenta
ma na martu sam i mislila :)Citiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
tvoj doktor nije naklonjen prirodnom porodjaju, osim mozda u nekom neobaveznom razgovoru.
eto ja jos jednom, valjda da utvrdimo gradivo: u sibenskom rodilistu NEMA niti jedan doktor, a pogotovo nema doktorica, koji bi bili ne "naklonjeni" nego spremni na prirodni porodjaj. ma sta oni okolo pricali o tome, u rodilistu je paket aranzman.
idem si staviti certifikat i avatar :P
:aparatic:
samo ako ces i ti.
gle mamina teta si je osigurala prirodan porod u ŠI rodilištu i to u onomapaketu starih ginekologa koji su totalno nenaklonjeni ičem neinterveniranom
a kako?
pa čučnula je kod radijatora i nije se dala iz tog položaja :lol:
rekla ima je : ja ću vako rodit a vi uvatite bebu
:lol:
a kažu da krv nije voda 8)
ma ja sam na prvom porođaju napravila samo jednu greškicu , a to je da nisam došla tu na forum :oops: , bila bih informiranija , odbila drip i tiskanje i bilo bi bolje, a imala sam naklonjenu situaciju (Vž) i stolčić
onaj stari paket ginekologa otprije desetak godina si mogao dobiti na neke stvari. pogotovo one najstarije koji vise ne rade. oni nisu tako olako dijelili drip, a ni ostalo.
oni koji su sad su apsolutno prestrasni. ukljucujuci i tvog doktora. moze on tebi pricati sta god hoce. i biti "naklonjen". on u stvari prica ono sto ti zelis cuti, jer to njemu koristi, a ne tebi.
mogu i ja ovdje pricati tebi ono sto ti zelis cuti, ali to onda nece biti istinito.
ravnatelj rodilista je osobno izjavio da su mu najdrazr one koje nista ne znaju i nista ne pitaju jer se njih brzo i efikasno opremi. one koje nesto pitaju su mu "najgore"... a i svi ostali rade po tom modelu. sta naokolo pricaju ne znam jer je to potpuno nevazno u cijeloj prici.
da to je reka i moj doktorCitiraj:
marta prvotno napisa
no ne vjerujem da se ljudi ne mogu izmjeniti
idem ja njemu kupiti knjigu ;)
postoji nacin da se u sibenskom rodilistu postigne sve sto hoces, ali to ce izazvati mimohod osoblja koje ce te kritizirati, prijetiti, ucjenjivati i sl.
mislim da previse vaznosti pridajes doktoru na porodu, i da ce opcenito biti puno lakse pokrenuti promjene kad zene stave samu sebe, a ne lijecnika u centar zbivanja.
osim toga nijedan dok ti nece doci na porod ako nije u smjeni. moze ti recimo ponuditi da dodjes "u njegovu smjenu na indukciju pa da imas prirodan porodjaj" ko sto se nekoj na forumu doktor nudio...
;)
no, necu dalje, na svakome je da odluci sam za sebe. :)
i da pojasnim jos jedno, ne zelim ti reci da ostanes doma i radjas neasistirano, nego ti zelim reci da se ne fokusiras na doktora i mijenjanje njega jer ne sansa da ti bas on bude nekih 20% (mislim da sam previse rekla) nego da se uzdas u sebe i svoje tijelo.
ma gle, ja sam uvjerena u svoju sposobnost rađanja, on meni triba za slučaj carskog
do tad može stajati sa strane, il ne mora biti uopće blizu
ćula sam da Ši ima odlične babice, čula.
jer ako rađam doma i bude potrebno trčati na carski trebam se osloniti da će me hitna prebaciti za 15min u bolnicu , al nisam sigurna u ovu hitnu, nemaju dosta kola
samo to
ja se ne bojim sukoba, samo sam zadnji put zaboravila poniti sa sobom olovku i papir
babice su doista krasne, ali samo dok nema doktora u blizini. ako ima, onda doktor odlucuje.
uvijek te moze bilo tko odvesti na carski. naime, u hitnoj, tocnije u kolima ne mogu napraviti ama bas nista za tebe, pa onda do rodilista mozes i sama.
a sukob je upravo ono sto ti na porodu nikako ne treba, bez obzira jesi li na njega spremna ili ne.
Ja sam danas malo u outu. Prvo sam povezala na brzaka s nogu da je Mgrubi trudna, a onda sam joj na svom vlastitom topiku misleci da je neciji tudi rekla da ovdije moze pisati o strahu, ali ne na onom drugom koji je zapravo ovaj. Ako je tko sta skuzio ispricavam se...malo su mi se danas pobrkali loncici, bas sam pred mengu... Bjezim s foruma spemiti klince u krevet, a sutra me ceka Lijepa nasa...Bit cu vam u blizini...
samaritanka:
daaa? :trep: može kava? javi na pp...Citiraj:
a sutra me ceka Lijepa nasa...Bit cu vam u blizini...
a evo i jos jedne koja ce se uskoro moci podiciti tim certifikatom u avataru
(moram u obnovu garderobe)
ja sam si nocas nesto razmisljala, nakon sto nisam zaspala od razocarenja sto sam dobila mengu,puhica, za tebe par pitanja...
rekla si da si rodila u vodi, doma..jesi li vagala bebu nakon poroda(ne smatram da je nuzno ali me zanima)
ja recimo nemam nego kuhinjsku vagu,onu visecu, do tri kg, a voljela bi znat tezinu bebe...
opet ponavljam, nije vazno,al cisto iz znatizelje...
a duljina bebe, jesi li mjerila??
ustvari, zanima me kako se ponasala beba neposredno nakon poroda, je li plakala, jesi li provjeravala one reflekse koje gledaju u bolnici kad se ocjenjuje apgar....
vjerujem da beba nije plakala....
(sad vec usporedjujem s procitanim u preporodu radjanja)
puh, puh. :heart:
jel ti to samo podizes topic ili???
cekam da mi odgovoris na pitanja
kak ti nisam odgovorila? jesam, na puhovskom! ;)Citiraj:
jel ti to samo podizes topic ili???
cekam da mi odgovoris na pitanja
slatka si :*
ne da mi se razglabati više o detaljima poput vaganja, ali ajde, za tebe ću se potruditi.
nisam odmah vagala bebača, niti smo provodili nikakve druge "procedure" na njemu. vagali smo ga slijedeći dan na kuhinjskoj vagi.
kad je došla pedijatrica četvrti dan ona ga je vrlo detaljno pregledala. uspjela je to bez da ju ja ugrizem, jer je bebač cijelo vrijeme spavao, budući da je prije njenog dolaska prošao kroz masažu, lagano sunčanje i kupanje, nakon čega je tako čvrsto zaspao da se nije uopće probudio dok ga je pregledavala.
što se tiče izgleda bebe nakon poroda meni je bila prekrasna i što drugo reći; to je stvarno dirljiv trenutak. međutim ima jedan zanimljiv detalj, ne znam da li ste to imale prilike vidjeti, mame, ja na prvom porodu nisam. vrlo je zanimljivo i neobično kako beba izgleda netom nakon izlaska iz porođajnog kanala. to traje samo par trenutaka. naime, kad izađe, beba je sva stisnuta i kao zapakirana u neki kompaktni blok - glavica uvučena, ramena savinuta prema naprijed, ručice, nožice, sve je stisnuto kao da je bilo u nekom kockastom kalupu. i onda te taj paketić pogleda!!! - dirljivo i nezaboravno. :heart:
puhica hvala ti! :heart:
Nisam znala da izlaze kao paketić....
Vratila sam se u Njemčiju puhice, ali sam od 22.1. opet par dana u Zagrebu pa ti pošaljem pp. Naime tek sam danas vidjela tvoj post.
puhovi... eno te petra spominje na svom blogu... al, no frks, nisi joj se zamjerila :mrgreen: , dapache... :)
evo, konačno sam pročitala blog...Citiraj:
puhovi... eno te petra spominje na svom blogu... al, no frks, nisi joj se zamjerila , dapache...
petra, hvala ti na lijepim riječima!
inače,
i meni se desila katarza nakon prirodnog poroda!
sjetila sam se ponovo tko sam ja zapravo...
:heart: želim ti svako dobro...
To inače i nije bezvezna ideja. Zašto si ne bi stavila u potpis da si doula? I neki avatar u tom stilu? Naravno, jedino ako ne želiš da ti inbox bude stalno pun :PCitiraj:
marta prvotno napisa
ej, ako ste čitale petrin blog, onaj dio o glavi bebe dok izlazi... piše da je imala piramidalan oblik. da li netko zna nešto o tome? dajte napišite neko objašnjenje ako znate. mom mužu se to isto učinilo kad je vidio bebu, a ja nisam to primijetila? :*
pa ja mislm(dok se ne javi netko pametniji)da je to zbog toga sto se bebacu pri izlasku preklope kosti glavice..
meni je to ginekolog objasnjavao kad sam izgubila bebu jer se onda u jednom trenutku nije poklapala starost trudnoce u tjednima i mjere uzv-a bebine glave
daphne, nisam te baš skužila ovo s uzv i starošću bebe, daj molim te malo opširnije ako ti nije bolna tema... i kakve to veze ima s preklapanjem kostiju? :heart:
Pozdrav svima!
Ima ovdje dosta zanimljivih postova, no ne bih direktno komentirao pojedine, već bih pozvao zainteresiranu ekipu na diskusiju o tzv. "prirodnom porodu". Primjetio sam da je danas ta tema sve popularnija u Hrvatskoj. Do sada sam mislio da je vrijeme nezrelo za neke informacije, no izgleda da javnost ipak sve više otvara oči, sve više pita.
Evo sad već imamo i reklame po Zagrebu da djetetu ipak treba pružiti majčinu ljubav i prisutstvo na samom početku života. Ne znam da li bi se neki "vanzemaljci" smijali ili plakali kad bi vidjeli da mi moramo učititi šta osjećati prema djetetu, i to još preko javnih reklama...
Sve u svemu, želio bih da podijelimo iskustva o prirodnom porodu, obzirom da ih i ja imam nešto. Loše bih se osjećao kad bih znao da sam nekome mogao pomoći, a nisam zbog nezainteresiranosti. Istina je da je porod najvažniji, ali ne zbog poroda samog, već zato što utječe na stanje svijesti majke, pa samim time i na odnos s djetetom. Zanima me kako gledate na porod kao iskustvo, bilo da ste ga prošli ili ga tek iščekujete?
Enjoy!
master, a da otvoris novi topic i da budes malo odredjeniji?
Uh, drago mi je da si reagirala. Ne snalazim se baš, nadam se da mi možeš pritom pomoći.Citiraj:
zrinka prvotno napisa
Dakle, nemam nekih posebnih namjera, jednostavno bi htio razmijeniti iskustva sa zainteresiranima za prirodni porod. Ne znam kako da budem određeniji. Pitaj me nešto određeno :)
Kupi mi auto! :DCitiraj:
puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
Početna deformiranost glave je vrlo relativna i bezazlena pojava. Obzirom da se djeca na različite načine naslanjaju na maternicu (pogotovo pred kraj trudnoće), mekane kosti glave rado poprimaju razne oblike, što se ubrzo ispravi.Citiraj:
puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
Ja sam u oba slučaja uhvatio lijepe ovalne glavice ;)