Glavno je da se kužimo. :bouncing:
Printable View
Glavno je da se kužimo. :bouncing:
Što se čišćenja tiče, evo jedne priče iz prve ruke. Prošla sam u zadnjih par mjeseci dva ajurvedska čišćenja. Prvo je bilo vamana - dijetna prehrana par dana s ispijanjem gheea i mlijeka, pa nakon toga povraćanje pod liječničkom paskom (nije to jednostavna procedura, ovo je skraćeno objašnjenje). Ne zvuči baš dobro, ali nije uopće strašno. Moram priznati da sam se u toku i nakon tretmana osjećala ko ptičica, ten mi je bio prekrasan, imala sam osjećaj da imam 10 kila manje... I držala sam se prehrambenih uputa koje mi je doktor dao. Da nije bilo Božića :roll: i danas bi mi bilo tak dobro, ali onda sam se opet zaštopala sa šećerom i čokoladnim stvarima. Nevjerojatno je kako nakon takvog čišćenja organizam doživi i puno jače osjeća "napade" neodgovarajuće hrane. Nedavno sam prošla yoga basti tj. klistiranje uz dijetu, to bi bilo čišćenje "donjeg trakta". Tretman traje tjedan dana (ovisno o osobi), nakon masaže dobiješ klistir i to je to. Ni to nije nikakva frka, a počisti stogodišnje smeće iz crijeva. Ja sam u toku svih čišćenja radila, dojila (smanjeno doduše) i normalno funkcionirala. Bila sam samo strašno bijesna drugi dan bastija, ali to je moj način...Mene čišćenje lupi psihički ;) . Ja bih čišćenja svima preporučila, ovakva ili onakva. Organizmu zaista treba da se barem jednom godišnje "obnovi".
nije ti bilo bed dojiti tijekom tako (cini se ) intezivnih ciscenja?
jesu ti doktori rekli nesto u vezi s tim?
uh, a ja si jos vazem hocu li na jednodnevni post na vodi... :/
gledam ostale nacine i pristupe ciscenju pa evo jedan na koji se spremam:
budem mozda vise o tome ali jedan od dobrih nacina detoksifikacije je CETKANJE TIJELA....
uzme se cetka za tijelo (ima ih kupiti po drogerijama, mullerima i sl.) i PRIJE tusiranja se iscetka cijelo tijelo njeznim potezima prema srcu... pocne se od tabana, pa preko listova, koljena, bedara... NA SUHO...
osim sto potice cirkulaciju cisti i potice daljnje ciscenje toksina izlucenih preko koze, vrlo vaznog organa za (de)toksifikaciju...
moze se raditi cesto, nemam sad tu knjigu ali mislim cak i svakodnevno...
ostecene i napuknute dijelove koze treba se zaobici...
Bilo mi je teško dojiti, ali još je teže bilo prestati. Nuša je bila straaaaašno tužna tih dana jer je malo dojila. Njoj inače fizički nije bilo ništa.
Četkanje sam i ja nekada davno radila, ulovilo me par mjeseci. Koža je nevjerovatna nakon par puta, glatka, sjajna...A koliko je tek otpada u toku četkanja, nebi čovjek vjerovao :shock: Imam još četku iz Body Shopa za tu namjenu, ima dugu dršku da možeš i leđa dohvatiti.
uf, ja bas ne zelim (jos) da dojenje pati imalo..
i hvala za info iz prve ruke o cetkanju...
:D e, da takva!!!!Citiraj:
Annar prvotno napisa
Listam po ovim starim temama jer se spremam na čišćenje duše i tijela pa i mene zainteresiralo ;) ....Da nije na nekoj drugoj temi ?Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Seni, AdioMare molim pomoć :* .
Koliko ja znam, seni se, na žalost, sa svojim iskustvom nije oglasila ni ovdje ni drugdje.Citiraj:
leonessa prvotno napisa
Osobno sam imala pokušaj koji je završio nakon 88 sati pijenja isključivo vode.
Dijete mi je tu večer završilo na hitnoj i kad smo se vratili kući, ja sam se najela (baš najela) nekog voća i tu je bio kraj.
Bila sam na "Breusovoj" terapiji pročišćavanja organizma. Hladnoprešani sokovi iz organski uzgojenog povrća,ima ih za kupit, skupo. Terapija se smije sprovoditi samo uz strogi nadzor lijećnika,traje 42 dana, ja izdržala 20 dana,vrijedilo je. Ima super knjiga o tome, autor Rudolf Breus.
bila sam i ja u ovog doktora prije par godina. to je bio prvi put u zivotu da moram na nekakvu dijetu :(Citiraj:
mamma san prvotno napisa
znan da sam ujutro jela samo voce (ali ne bananu i ne voce sa dlacicama), za rucak i veceru najprije tanjur neke juhe za koju mi je dao recept (radilo se samo o povrcu, zacin samo zlicica soli i zlicica masl.ulja)... nisan smjela jesti przeno, samo kuhano... i neke puste tablete, omega 3 kiselina, i sl. ali mi se opce stanje organizma jako brzo popravilo. inace se kod mene radilo o crijevnoj alergiji na psenicu i slatko :shock:
Prije par godina (hm, zapravo jedno osam, nisam imala dijete ) sam tjedan dana bila na pročišćavanju, ono skroz jednostavno, prvi dan malo integralne riže +kuhana jabuka, drugi dan samo malo integralne riže, treći, četvrti i peti dan voda/čaj, šesti integralna riža i sedmi integralna riža+jabuka. Ništa klistir i slično. Uzela sam godišnji, spavala/šetala/slikala..., uglavnom ostalo mi je u fantastičnoj uspomeni. Nije bilo teško (možda samo prvi i drugi dan ) a energija koja me nakon toga obuzela, ma stvarno sve skupa jako dobro :D . Sad se spremam na nešto slično pa sam mislila malo upotpuniti postupak pročišćavanja....
A da, jednom davno sam pokušala sa Breusom, kad se sjetim onih hladnoprešanih sokova loše mi dođe ..prekinula sam valjda odmah drugi dan. Čim dolazi proljeće meni se pročišćava organizam ali nikako dovoljno vremena i snage za početak :) .
podizem...
doslo proljece...
nase dojenje se blizi kraju i ja se nakon par godinica malo ocistila...
ovaj put sam cistila jetru od zucnih kamencica ter kolesterola u njima... prvi put u zivotu...
http://www.alternativa-za-vas.com/ciscenje-jetre.html
osjecam se vise nego fantasticno! :D
i krecem opet polako na svoje, za studentskih dana provjerene, mjeseceve jednodnevne postove na vodi o kojima sam vec tu pisala...
http://www.plivazdravlje.hr/?section...pp=1&offset=20
Lucky, kada sam došla do onog dijela gdje kaže da mogu osjetiti putovanje žućnih kamenaca, u.enjala sam se od nelagode.
Ja bih možda to probala, al ja ne bih to osjetila :mrgreen:
Gdje se nabavi gorka sol i jesi li radila i ovo čišćenje od parazita?
Lucky, čitaš mi misli!
Spremam se na 8-dnevno čišćenje debelog crijeva i nakon toga sam planirala napraviti čišćenje jetre/žuči, ali nisam znala kako točno. Probat ću sad na odmoru to izvesti.
Jesi osjećala mučnine? Jesi vidjela kamenčiće? :lol:
AM, da te utjesim - ja sam bas htjela osjetiti putovanje kamencica pa nisam... :)
nisam napravila parazit program...
gorku sal imas u skoro svim ljekarnama...
m_p, super sam se osjecala cijelo vrijeme osim negdje oko 3-4 ujutro me probudila grozna mucnina, poput trudnicke... jos sam si malo povisila podglavlje i ubrzo zaspala bez problema...
ujutro oko 8-9 pocela 'driskavela' i da - vidjela sam masu 'malih zelenih' u wc-u... kazu da ih treba biti oko 2000 da znamo da je ciscenje uspjelo... ja nisam brojala :mrgreen: ali cini mi se da ih je bilo barem toliko...
uzivajte - ja se jos uvijek osjecam super od ciscenja...
sve gledam - a gdje su mi rpoblemi da se malo zivciram u slobodno vrijeme... odose sa 'malim zelenima' u kanalizaciju, izgleda... :lol:
Lucky, a kava, jesi kavu pila ili to tek treba izbaciti ta dva dana?
Ovisnice ovisnicka, kako ces se prociscavat ako drogu i dalje konzumiras?Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
:lol:
misliš, ako već umireš od mučnine, neš ti još i glavobolje!
Najs :mrgreen:
Kupujem odmah danas gorku sol, isprobat ću za vikend!
i ja sam ovisnica ovisnicka i popila sam malu jutarnju (bez mlijeka, doduse) nakon dorucka i slijedeci dan oko podneva...Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
kad sam na mjesecevom postu znam isto popiti kavu bez mlijeka ali nekako za ciscenje koje bas zestoko pere jetru se nisam usudila... :/
Citiraj:
mommy_plesačica prvotno napisa
meni je ta gorka sol odvratna, ima li sta drugo?