Citiraj:
daphne prvotno napisa
anita sta onda omi nije isla u vrtic?
jer koliko znam na obrascu za upis u vrtic (ustvari na onoj potvrdi sto ti daje doktor) pise da li je dijete redovito cijepljeno ili ne..
Na potvrdi je napisala pedica da djete nije redovito cjepljeno.
I pristala sam na taj tetanus u 5. godini jer je to kao bio uvjet da mi da potvrdu. :( Do tada ju je čuvala baka.
Citiraj:
daphne prvotno napisa
omi ide u skolu? kako rijesavas pitanje cijepljenja u skoli?
Prije upisa u školu, prilikom pregleda i tog školskog cjepljenja na koje sam se već pripremila misleći da "se mora".... sam ipak iskreno rekla da ja najradije ne bih i da ovo činim samo radi upisa. Doktorica je odmah izvadila papir i rekla:
"Pa, ne morate! Potpišite ovdje da preuzimate odgovornost i da odbijate cjepiti svoje djete i ja vas do kraja školovanja neću pitati za cjepljenje!" Još je rekla da to ne znači da se ona sa mojom odlukom slaže, ali misli da bi svaki roditelj trebao imati izbor.
Kada se u školi cijepe, taj dan nju ne pošaljem u školu da ne mora jadna objašnjavati, ali jednom su nam naletjeli iznenadno, no nju nisu prozvali - jednostavno su je preskočili, niti nam doma stižu pozivi na cjepljenje, s obzirom da smo i sa pedijatricom (kad je bila beba) i sa doktoricom dogovorili da je nećemo cjepiti.