Pa da, jos mi je bilo cudno, jer ne vjerujem da bi neki renomirani proizvodac isao davati krive informacije. Mislim, nije im u interesu da ih tuze.
Printable View
Pa da, jos mi je bilo cudno, jer ne vjerujem da bi neki renomirani proizvodac isao davati krive informacije. Mislim, nije im u interesu da ih tuze.
Evo pronasla sam jedna link na kojem je malo bolje objasnjeno
http://www.littlepossums.co.uk/slings/hip-carriers.htm
Nekad treba vjerovati i hugolinku. ;)
Znaci, potrebna je dobra kontrola glavice, o tome se radi.
Sad nitko ne komentira. :)
Stigla nam nasa Osaka!
Jedno malo razocaranje mi je bilo to sto se meni na slici na netu cinilo da je cvijece izvezeno koncem, a ustvari je to nalijepljena aplikacija. No, kad sam ga stavila na sebe odusevljenje se vratilo. Kad sam stavila Leonu u mei hip, opet razocaranje. Njoj se ne svida. E sad, nisam uopce sigurna kako odrediti koliko prema boku postaviti nosiljku i bebu. Prema cemu da se ravnam? Njoj nije bilo udobno, a kad sam ju izvadila bljucnula je i malo mlijeka kao da joj je bilo pretijesno. Uopce ne znam kako ga namjestiti. Moze neki savjet, cure?
Gore sam napisala kako je nama najbolje - na lijevom boku, ali malo više prema naprijed - lice joj gleda direktno u cicu - valjda joj je tako dobro jer svaki put kada vidi nosiljku počne gugati i mahati rukama.
Ja jako zatežem oko struka, a gornji dio zatežem dovoljno da ju drži, ali ne prejako da bi ju stislo. I prvi put kada smo se nosile, krenule smo odmah u šetnju okolo da osjeti da je to "prijevozno sredstvo", pa sada imam problem da kada smo u šetnji, kolica guram sa stvarima, a nju nosim...
Daj joj samo malo vremena da se navikne...s vremenom sam sigurna da će biti oduševljena.
moje iskustvo - nošenje na boku (sling, pouch, marama) ne prije cca 6 mj.
tek tada mi je S. sama se namjestila na bok prirodno, bez moje pomoći
Hvala cure. Nisam ju mislila jos nositi u setnje tako, pricekala bih kako pise na onom linku, do nekih 5.5 mjeseci barem. Sada mislim da cu pricekati i dok ne napuni 6. Mislila sam samo isprobati mei hip malo po kuci, cisto da vidim kako se to uopce stavlja, ali nije nam bas sjelo.
Nosat cemo se jos malo samo u marami, pa cemo onda opet probati mei hip po tvom savjetu klamarice.
cure, za nošenje na boku, u nosiljkama koje ne možete potpuno podesiti prema vašoj bebi, beba treba imati dobru kontrolu vratnih i leđnh mišića.
što to znači: to znači da kada bebu polegnete na vodoravnu podlogu (tipa pod ili krevet) okrenutu prsima prema dolje, beba može podići svoje tijelo u zgib tj. sklek, tako da se bez problema doži na ručicama sa podignutom glavicom, bez trzaja i naglih padanja.
dakle da se odiže koliko ju je volja, bez velikog napora.
to se s nekom djecom razvije tokom 4., s nekom 5. a nekom u 6 mj. starosti.
daklem, bitno je pratiti motoriku djeteta, ne datum rođenja :)
Davore Maya wrap sling ili? JCitiraj:
Davor prvotno napisa
a sam bila znatizeljna pa sma htjela pogledati slike ali bilo je samo po tim odvojenim nazivom maya wrap i sve slike su bilo od slingova :?
Hvala!