sad nisam niš pametnija :/
vidjeti ću u idućih nekoliko dana ide li na bolje.
Printable View
sad nisam niš pametnija :/
vidjeti ću u idućih nekoliko dana ide li na bolje.
ja ti radim ovako: ak tak ide gusto iz nosa i kašlju po noći: navečer ih inhaliram 10 min sa fiziološkom i 12 kapi bisoleksa, a kraj kreveta stavim razrezani crveni luk (mojima to jako olakša iako nerado svajetujem jer kolegici s posla nije pomoglo, uspjelo pojma nemam) i onda tako tri, četiri dana. Ako je baš jako i ako mi se da, inhaliram i ujutro.
I sada, ako i dalje ne prestaje i počnu jako kašljati i po danu (ono ponoći nije tolika frka) i ne prolazi danima , tek onda idem doktorici.
ma njemu ne pomaže ni luk, ni sljez, ni moje mlijeko. noćas sam probala sprejati fiziološku, i niš. samo kapi pomognu.
no, i inhalator će, nadam se...
a nisam dosad jako brinula baš zato što po danu ne kašlje.
fala, cure. :*
Evo malo ~~~~ za sve šmrkavce!
Ja sam u panici oko vrtića...tek sad sam shvatila da bih trebala prijaviti malenu na više mjesta...nekako sam do sada mislila - nema problema, idemo u vrtić najbliži budućem stanu. Neki dan sam ih nazvala da se malo informiram i (uskoro) posjetim, ali su me otpilili po kratkom postupku: apsolutno ne prakticiraju posjete (zapravo ih je sablaznila ta ideja), gotovo da i nema nade da tamo upadnemo jer im svake godine "izvisi hrpa djece", ali naravno da nam nitko ne brani prijaviti se ako to baš želimo :?
Ako mi vrtić neće biti na "pješkomet" (MM prerano ide na posao da bi je vozio, a ja sam pješak) onda mi je stvarno svejedno putujem li nekim prijevoznim sredstvom 2 ili 5 stanica.
Opcija "blizu posla" ne igra mi bitnu ulogu kad radim zapravo samo dva jutrarnja turnusa u tjednu.
Ako bismo baš išli negdje u centar pasala bi mi blizina glavnog ili zapadnog kolodvora ... Tko ono ima dijete u Izvoru (Deželićeva) i Petru Panu (Črnomerec i Slovenska)?
Idem proroštati pdf o vrtićima...
javljam da je forumsko kukanje upalilo, kao i uvijek: nos je znatno bolje! 8)
(šmučka, je l' čitaš?)
čoksa, ja bih dooobro razmislila o tom vrtiću. kako to misle, ne prakticiraju posjete??
o izvoru sam čula samo dobre stvari, ali i da je gužva.
ako ti možemo pomoći iskustvima, viči. :*
ivy, ni ja ga ne bih vodila kod doktora. Prošle godine sam Niku stalno vodila, pa bi se često desilo da se u čekaonici zarazila nečim gorim.
Kao što sam već pisala - prošli tjedan je Nika imala neku malu temp. a ovaj tjedan curi nos. Isto zna biti žuto, ali kod Nike to nije čudno.
Inače nas je pedijatrica kljukala antibioticama, a onda sam tražila uputnicu za krvne pretrage ili navečer otišla na hitnu. nalazi su pokazali da nema bakretiju, tako da smo već više od pola godine bez antibiotika (sad ću nas zacoprati).
Čoksa, nama su u našem sadašnjem vrtiću isto rekli da nema mjesta, ali ipak je primljena. Ne odustaj, blizina ipak puno znači, pogotovo kada ti radno vrijeme nije fiksno. :heart:
sjećam se, vi ste se baš napatili. :(
čoksa, savjetić:
nakon što skupiš iskustva s foruma, svakako odi u vrtić da vidiš kakav ti dojam ostavlja.
ja sam u razgovoru s ravnateljicom našeg "rezervnog" vrtića imala feeling da je sve to "sve je podređeno djeci" samo priča za roditelje, a da se oni zapravo organiziraju kako je njima lakše. za "prvi" vrtić sam s više strana čula da nije tako.
Samo da te pozdravim i kažem da nas ima još u sličnoj panici... mi smo izabrali "glavni i željeni" vrtić, ali treba naći i rezervnu varijantu, a čitajući (i slušajući) iskustva s foruma, dosadašnje rezervne varijante otpadaju jedna po jedna :(Citiraj:
čokolada prvotno napisa
I mi smo razmišljali o "Izvoru", ali ako je i tamo gužva, onda mi nema nikakve razlike prema ovom vrtiću kojeg imamo pred kućom.
A fakat grde teme su zaredale, žao mi je.
Nama je malo zasjalo sunce - F je kurio ukupno 10 dana, tek jučer je krenuo u vrtić.
Ajvi, i on je kakač u gaće.
I to samo i jedino - NA SPAVANJU U VRTIĆU!
Traje to već nekoliko tjedana, tete ga uredno stave na tutu, al u snu se sav pokaka. Tete više ne dižu frku oko toga, vele da će proći, a i kažu 'kako da se ljutimo, kad svaki put kad se pokaka veli Oprosti i teti da pusu'?!?
Doma nikad ništa!
Jučer je bilo mrak - majstor se probudio i rekao teti 'Teta, nisam kakao'.
I nije, mašala! :)
Tweety :*
sunčeko, drago mi je da ste bolje. :*
kad ste počeli ostavljati fabija na spavanju? meni to zasad ne pada na pamet, andreja drži spoznaja da ćemo doći po njega nakon ručka (sad deda i baka dolaze) a i popodne kod bake mu je poznata rutina. mislim da je baš zato cijela priča prošla relativno bezbolno.
što se kakanja tiče... on voli u zadnji čas reći da mu se piški/kaka kad se zaigra. u vrtiću tete često ne stignu na vrijeme reagirati. ali mislim da je ovo mrtvo-hladno kakanje u gaće ipak i reakcija na vrtić. presvlačimo i čekamo...
Sunčeko, drago mi je da je Fabijan bolje. :heart:
Nadam se da ćemo ga uskoro i upoznati. :*
to se nadamo već tri godine, ali sunce se ne da. :P
Ja se Fabijana sjećam sa jedne rasprodaje kada sam upoznača Sunce, Cvrčka, Tweety, Mammu san, Anek , Mamitu....ne znam jesam li koga izostavila. Mislim da su onda svi klinci bili stari oko 9 mj. :love:
Ja sam upoznala sunce, ali ne i Fabija.
Nego, sjećate li se Luciane? Već dugo se ne javlja. Anek, ti si je upoznala - jesi li još uvijek u kontaktu s njom?
Njezina Patricija bi ovih dana trebala imati rođendan.
lucija je totalno nestala s foruma, baš sam se i ja neki dan sjetila da je nema..a niti white musk.. :/
pusa svim bubancima, kakačima i nekakačima :*
mamasan, žao mi je :cry:
mene uhvatio neki stres od posla, l-u-d-a sam totalno i doslovno, jedva čekam vikend da se pokrijem dekom preko glave i ne talasam :/
cure, kakve su vam menstruacije nakon poroda?
meni iste kao i prije - bolne prva 2 dana, sa dosta izraženim PMS-om, koji se ovaj mjesec "protegao", pa se može reći da me uništava PMS i MS, ufffff
kraće, slabije i gotovo bezbolne :D
čak je i pms slabiji, ali danas me ipak pere žestoka nervoza :mrgreen:
ako nekog zanima, pingvin kupljen u techno-maxu u kingcrossu za 450kn.
pčelice, sjećaš se kako se andrej oduševio mikserom na nikinom rođendanu? tražila sam, tražila i tražila... nigdje miksera... i jučer sam u crtiću našla mikser, toster i kuhalo za vodu za 130 kn. oduševljenju nema kraja!
anek :*
ja nikada nisam imala bolne menge, jedino mi je PMS puno izraženiji. A kako i ne bi bio kada sam prije trudnoće imala menge par puta godišnje, a sada su redovne.
ivy, mikser je zakon. Nika stalno nešto miksa.
kuhinja je isto super stvar. U zadnje vrijeme se često zaigra, a da ja ne moram sudjelovati, što je prije bila prava rijetkost.
ma on je i prije imao mikser, ali s nekim opasnim metlicama pa smo ga maknuli i pretvorili mikser u bušilicu. :roll:
sad ima sve. a kuhinja mu je oduvijek jedna od najdražih igara - trenutačno je samo alat popularniji.
ja se nadam da ćete fabića i sunce upoznati 1.4. ;)
znala sam da ćeš ti smisliti plan 8)
Evo me iz "Izvora" 8) , u upravi su bili jaaako ljubazni, a na Forumu čitam same superlative...još ću ja tamo detaljno prolunjati.
Kad malo bolje razmislim Izvor bi mi zapravo i odgovarao...vlakom do Zapadnog za 5 min., pa pješke 10 min., a onda do posla još 10 min. pješke. Prednost je i to što baka ima direktan i brz bus Ksaver-Britanac, pa bi i ona kojiput mogla pokupiti A. ako je frka.
Mana mi je jedino što je centar grada i ne vidim kako bi je MM mogao skupiti u 15.30 autom, gdje uopće kod Deželićeve ljudi parkiraju kad dolaze po djecu?
Ivy, kako si dogovarala razgovor s ravnateljicom, to je predpostavljam bilo prije prijava u svibnju? Samo nazoveš i moliš da te primi, samo baneš bez najave...?
Pusa svima! :heart:
rekli su mi da u mjesecu prijava (svibanj) mogu doći bilo kad, bez najave.
u drugi vrtić nisam ni išla prije prijave, već sam odlučila da želim taj.
ne znam ništa o vrtićima u tvojem dijelu grada, ali za izvor sam stvarno puno dobrog čula...
zelbstfeštendlih, samo ne planiraj ništa za taj danCitiraj:
ms. ivy prvotno napisa
imam raspored zpd-roćkasa i orijentiram se prema njemu 8)
ako bude zdravlja, mi smo na rasporedu na moj rođendan (familija) i andrejev rođendan (zpd ekipa) - između frana i vida. ;)
ja se baš veselim ponovnom okupljanju.
cure su odradile svoje. sad se dečki moraju pokazati u domaćinskoj ulozi
izljevi i to baš pravi izljevi...boli prije nego trebam procurit. Cilkusi variraju - ovaj je trajao 39 dana :shock: 3 sam testića napravilaCitiraj:
anek prvotno napisa
PMS koma, žderem slano, slatko, nervozna sam ....
No, da ja skočim na bolju temu, a to je ROĐENDAN !!!
Danas sam se ubila od pečenja kolača. Curice su mi bile cijelo vrijeme živahne i kuću su uneredile da je sveki izgledala :shock: kada je došla doma.
Uspjela sam ispeći 3 kolača i rođendansku tortu koju još sutra moram ukrasiti.
Pia je uzbuđena i uopće ne znam kako će uopće zaspati. Cijeli dan pjeva samoj sebi " Sretan rođendan tiiiii..."
Ne mogu vjerovati da će imati 3 godine. Vrijeme leti...
Franov rođkas ne bumo propustili.
Ozbač!
Ajvi, ostavili smo ga na spavanju nakon cca 4 tjedna...
Vrlo polako.
Inače, spavanje nije bilo veliki šok, znao je da brzo baka dolazi po njega i što brže zaspi, to će brže vidjeti baku...
Čoksa, evo mi smo "izvorovci" i jako smo zadovoljni. Jesi vidjela kako imaju lijepa igrališta? Jedno za jasličarce, a u drugom kompleksu za vrtičance. I super mi je kod vrtića što je skroz nevidljiv s ceste a dvorišta su ograđena visokim zidovima. Princip rada je korakovski, imaju dosta izbornih aktivnosti (vrtić), ritmika, dramska radionica, likovna, folklorna, engleski jezik. Do sada je bila (od 4 godine) i jedna grupa sa 10-satnim engleskim programom. Od jeseni će ih biti 3 (Svenova grupa se skoro cijela prijavila i ostat će svi zajedno, čak i jedna teta ide s njima :D ).
Od forumaške djece u Izvor ide dijete od kasiopeje, Barbi, Ivar od ivarice je išao, curice od Virgo30 (mislim da ih ima još ali ne znam od kojih forumašica). Ako te šta posebno još zanima, pitaj. E da, i jasličke grupe su malo manje zbog nekih standarda koje moraju zadovoljiti. Upisuju ih, mislim 15, ali u Svenovoj grupi je dolazećih bilo oko 10-ak. Tek se u vrtičkoj grupi broj povećao.
O vrtiću u Slovenskoj (ulici grada Mainza) ne znam puno, osim da je jako mali, ulazi se kroz dvorište koje je zajedničko sa stanarima iz kuća koje je okružuju, a tete klince van vode u park tj. igračište na Kegliću. To mi se baš ne sviđa jer tamo dolaze i druga djeca sa roditeljima/bakama/dedama, a i moraju preći 2 ulice :/
Moram se ovdje ubaciti jer se radi o mom području (geografskom :mrgreen: )
čokolada - sva dječica koju ja znam iz parka uspjela su se upisati u DV Vrapče i to baš centralni. Taj vrtić ima i jednu ispostavu, to je neke dve autobusne stanice dalje od ovog gdje ćeš ti biti. Osim toga, ima i u Gajnicama vrtića, tri komada. A i u Malešnici. Ja pojma nemam kakvi su svi nabrojani vrtići, ali da ih ima - ima ih.
Mima, i meni se čini da vrtića u tom dijelu ima dosta, ali "mjerodavna" gospođa je na telefonu bila odrešita i neugodna...baš me sprašila ko klinku :/ . Pokušat ću dogovoriti razgovor s ravnateljicom, ne mogu vjerovati da zainteresirani roditelj ne bi mogao doći u vrtić na 15 minuta i pogledati kako izgleda. Inače, voljela bih u vrtić ići pješke (dakle, što bliže), a ako ne može, onda mogu i u grad (Gajnice su mi na "krivoj strani" :mrgreen: )
Brunda, Izvor mi se stvarno svidio, iako sam bila jako kratko...znaš li možda nešto o tome kako ljudi i gdje parkiraju kad dolaze po dijete? Ima li igdje u blizini nešto što bi moglo poslužiti u tu svrhu? (postavila sam pitanje na pdf-u Vrtići, ali nema odgovora)
Parkiramo u Deželićevoj. Uvijek je kao gužva ali uvijek nađemo neko mjesto ispred vrtića. Čak nikada ni ne plaćamo parking nego ostavimo sva četiri žmigavca i nikada nam nisu naplatili kaznu. Znaju da je tu vrtić i da roditelji kupe djecu pa su milostivi.
Skužila sam da sam ti pisala informacije za jaslice a vi ćete na jesen biti pravi vrtičanci :D
Hvala na odgovoru! :love:
Evo i nas - nakon problema s adsl-om, riknuo mi je monitor na laptopu. Javljam se s mm-ovog, koji mi je skroz strani i novi, niš ne kužim, a iz nekog razloga mi ne funkcionira IE, nego samo Firefox, pa mi je to dodatni zbunj.
Uglavnom, da kucam u drvo, Fiona je dobro. Krenula je na ritmiku i od moje male amaterske plesačice postala profi čagerica. Dobila je rozi dres, bijele čarapice i roze papučice, pa je sva ponosna, a u petak me je, kad smo se vraćale iz vrtića, tražila da samo nas dvije sjednemo na kavu, pa je k'o velika sjela kraj mene, popila sokić od šljive i počela plesati posred Tkalče. :lol: Prolaznici su odvaljivali.
Danas smo bili u četvero na Trnoružici, ali Flori je brzo dosadilo, pa smo ostale samo Fiona i ja. Nakon predstave smo se malo prošetali i završili u onom parkiću kod Kamarisa, gdje su se njih dvije zajedno pentrale po spravama i uživale na proljetnom suncu (koje će, navodno, već sutra nestati i pretvoriti se u kišu ili čak snijeg). Inače, Flori je danas bio posljednji mali rođendan! Ne mogu vjerovati, moja bebica ima već 11 mjeseci.
Sunce, drago mi je da je Fabić dobro.
Ajvica, nadam se da će i Andrejčekov nosić prestati curiti. Inače, mi za takve stvari nikad nismo išli doktoru.
Čokolada, hm, čudan mi je vrtić u koji ne možeš doći i pogledati ga.
Tweety, drago mi je da ste bolje.
A što se tiče rođendana, nemojte zaboraviti da krajem svibnja dvije proljetne ljepotice slave svoje rođendane! :D
Ovo moramo istaknuti i podebljati:
Pia, sretan ti rođendan!
:love:
Ajme, rikavela. :oops: :lol:Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Krajem travnja, naravno.
Gledam i mislim si ,o kome sad ti pričaš jer ovo očito nisu datumi tvojih curica :lol:Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Sanja, :lol: i mene si zbunila.
Opet ćemo imati druženja skoro svaki vikend, baš se radujem.
Kod nas preko vikenda bronhitis. A mislila sam da smo do sljedeće zime mirni. :(
nika, opet bronhitis? :(
a mi... jesam li se ono hvalila? :P nos je noćas opet krenuo u kombinaciji s temperaturom. inhaliramo se doma i čekamo da prođe.
ali smo se zato jučer nauživali - vani na ručku, pa cijelo popodne na jarunu, pa još sokić na terasi za kraj. iskoristili smo zadnji lijepi dan!
Andrej :*
Mi smo se već navikli, ne djeluje mi više tako strašno.