Citiraj:
zumbulmama prvotno napisa
ali nije predvidjena za to, mislis da ce raditi?
Printable View
Citiraj:
ali nije predvidjena za to, mislis da ce raditi?
Proguglala sam "nana san". Stranica im baš nije nešto, dućan je ok, mašine su super. Znam taj dućan odavno. Ako ti što znači, mislim da je moja pfaffica koštala cca 1000 DEM 1995.godine.
Nazovi ih ujutro, traži da ti pošalju prospekte poštom. Ja uvijek tako radim kad nešto tražim.
A vidi i www. pfaff.com Možda nađeš neke korisne informacije. :)
Ja nisam ni razmišljala. Možeš pokušati, samo polako. Ako ti mašina radi cik-cak, znači da ima mjesta za obadvije igle u najnižem položaju. Ne vidim zašto ne bi radilo.Citiraj:
marta prvotno napisa
P.S. otvaram on-line tečaj... :lol: :lol: :lol: i tražim proviziju od dućana s mašinama.. :lol: :lol:
zumbulmamaa ja odustala. :oops:
Citiraj:
bas cu probati, hvala na ideji. :)
Sretno! I javi kako je ispalo :)
Jel taj "iberdek" ono što moraš izmijeniti položaj igala i prepetljati konce, a šav izgleda ko industrijski, na trenerkama i majicama? (sori, prvi put čujem za izraz :oops: ) Ima to ova mamina (koju obilato koristim ;) ). Koristim taj šav za porube samo kad šijem "na angro" tje bar 5 majica odjednom. Inače uzmem dvoiglovku i riješim porub začas :mrgreen:
Cure hvala na informacijama :*, još ću ja ovdje zapitkivati dok se ne odlučim koju ću makinu pazariti :)
ima li taj tvoj model na njihovoj stranici, da vidim mogućnosti (iako sam već uplatila Berninu).Citiraj:
Jes, to je iberdek.Citiraj:
vještičica prvotno napisa
Ako ti endlerica ima 4 rupe za igle,tada su prve dvije za iberdeck,a druge dvije za različite mustre endlanja. Mogu se koristiti samo dvije igle istovremeno. Za iberdeck se mora pomaknuti i jedna mala poluga,jer je potpuno drugačiji način šivanja,a i može se promijeniti i stopica i onaj dio u koji pada odrezani materijal,pa bude kao obična mašina.
Moj model je od prije 12 godina. Sumnjam na postoji točno takav. A ni stranica im baš nije nešto. Najbolje da ih nazoveš, ima broj na stranici, pitaš i nek ti pošalju prospekte poštom.Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Baš me zanima kakva je Bernina. Javi se kad ju dobiješ. :)
ma k jarcu, to je jedno što smo našli na internetu, na tražilicama nema niti Singer, niti Pfaff, barem ne neke stranice sa cijenama, karakteristikama, bodovima i svime time.
izgleda da nitko nema Toyotu :cry:
kaj radi sve tvoja Toyota ?
Ja imam Ivu, a o njoj se ne priča. :lol:
Tina2, zastupnik za Singer je neka firme kojoj se ne mogu sjetiti ime, u ZG imaju servis, a mislim da imaju dućan u Varaždinu. Nemaju web str.
Daleko smo mi od bijelog svijeta... :(
Valjda trgovci mašinama misle da šnajderice ne znaju surfati po netu :lol:
Citiraj:
lukica prvotno napisa
Imam ja Toyotu i napisala sam to VEC jednom par postova povise. Arghhhh.
Toyota je odlicna. Sije ko zmaj, ali nema ovdje spominjani iberdek. Moze endlati s 3 ili 4 konca. Nema automatsko uvlacenje konca, ali se jednostavno uvlace i izvlace.
Mozda moze endlati i s 2 konca al nisam probala.
Uputstva su jednostavna, slikovna, pa se masina lako koristi. Ima gornji i donji transport, i regulaciju pritiska, tako da ju mozes podesiti za sivanje tkanina koje se rastezu ali i onih finih koje se skupljaju.
Meni je bila sjajna investicija. Ne sijem puno jer ne stignem. Da stignem, sila bih triput vise.
:lol: :lol: :lol: 8) :mrgreen:Citiraj:
Evo, našla sam:
www.metex.hr
Zagrebačka 59, Varaždin!! :D :D :D
Je, to je to. Za promijeniti na "iberdek" moram promijeniti položaj igala, stopicu i ubodnu ploču, prepetljati i donje i gornje konce, odšarafiti jedan dio koji "donosi" jedan od konaca za hendlanje, da se više ne kreće i podići nož. Zapetljano brate :roll: . Zato to i koristim kad imam mnogo za proštepati :mrgreen:Citiraj:
Engls prvotno napisa
aha, bio mm, zaključio da niti jedna nema opciju veza i endlanja koja je do 2000kn, a i nije ih bilo na netu pa smo ih X :mrgreen: .Citiraj:
Kako si ih pronašla ?
Prošle godine na velesajmu pokupila sve moguće prospekte.. :D
Nikad ništa ne bacam. Ponekad nađem nešto korisno.. :D
Eto,tko misli da nešto propušta zbog nimanja iberdeka.,..Može se slobodno utješiti...Citiraj:
vještičica prvotno napisa
sori marta ali zaista nisam skužila tvoj post
no svakako ti hvala
a sad trčeći po Toyoticu :D
ajde javi koliko košta kad kupiš, i daj link ako imaju negdje prospekte
Toyota u Neckermannu kosta cca 2400kn, u ducanu 100kn vise ili manje, ne sjecam se vise. A za pogledati prospekte proguglaj.
Čini mi se da mi je stroj za šivanje u komi. Obična mašina. kupila bi drugu. Što kažete na ovo
http://www.siva-prom.hr/Bernette55.htm
upravo sam je dobila, što te interesira ?
Tinna Jesi šivala? Jel brza, tiha, kakve rupice radi? Može li se koristiti dvoiglovka?
Je tiha je. Što se tiče brzine ne znam, kad prije nisam šivala niti s jednom drugom osim Bagat Ruže.
Ne znam za dvoiglu, nisam pitala niti naručila, sad vidim da bi mi trebala.
Gdje si naručila?
Šiva prom
I mene interesira za dvoiglu.
Pogledaj si i Brother, otprilike ti je ista cijena.
e da, posudim ti je da isprobaš :) ako nisi daleko (obzirom da nisi napisala u Profile pa ne znam)
U Zagrebu sam. Lijepo od tebe. :love: Ne treba. Ipak sam odlučila da za sad ne kupujem ništa, već da si Slavicu dam na popravak. Ali ti ćeš već javiti kako ide šivanje.Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
meni se čini da te stopice koje sam je dobila za endlanje, slijepi porub, štikanje, obični porub, gumbe itd. - odu na svaku šivaću mašinu.
Gledam baš neku iz Neckermanna, kišta 700kn, i ima iste osnovne operacije kao i ova. I ako idu na nju te stopice, dobiješ iste funkcije.
Joj tako me mame te nove mašine!
Ali ova Slavica nakon servisa stvarno radi kao zmaj.
Stopice možda i du na sve mašine ali šivanje ovisi o programu koji mašina ima, zar ne?
pa da, ali koliko vidim, te sve programe koje kombiniram sa stopicama, ima i mamima Ruža
A čuj, to je samo obična šivaća mašina. Ja imam Slavicu, stara 25 godina a radi kao i tvoja.
:shock: :lol:Citiraj:
A čuj, to je samo obična šivaća mašina. Ja imam Slavicu, stara 25 godina a radi kao i tvoja.
Vrlo je upitno hoće li ta mašina za 700 ,00 kn doživjeti radni vijek tvoje Slavice.
Ja sam se naučila šiti na maminoj Ruži Step,kada sam je vratila kupila sam BAgatovu Ivonu,jer uz dobru endlericu trebala mi je samo neka koja šije ravno,koja zabluda,pa sam kupila prvu jeftinu koja šije kao da tri traktora oru 4 brazde istovremeno! Ne mogu šiti poslije 22:00 sata,jer je tako bučna...Da ne govorim da papučica za reguliranje brzine,je ujedno i on/off tipka,...ma onaj tko jednom proba dobru mašinu,teško se zadovoljava sa ovim novim,jeftinim kopijama...Npr,cif mi nikada nije tako lijep,kao što je kada ga šijem na Ružu!
a dobro, ova Bernina ima i za skriveni zatvarač, tiha je, lako se skuži, automatsko uvlačenje konca itd.
No u Neckermannu možeš vratiti ako ti se ne dopadne, a vrijedi možda pokušati obzirom da je razlika u cijeni 1000kn. S tim da bi trebala imati te capice da se može isprobati da li stvarno radi s tim. Baš me interesira. Po tome bi i mamina Ruža mogla šivati slijepi porub, i endlani bod, a možda i štikanje, jer ja sad samo mijenjam capice.