Puno hvala na receptima drage cure :heart:
Printable View
Puno hvala na receptima drage cure :heart:
evo curke uspjele ste me dobiti. :D
već tri, četiri dana sam s vama u mislima i samo razmišljam o Montiju.
od ponedjeljka sam na dijeti i jedva čekam da počnem. kaj mogu i ja nekak upasti na vašu listu, mislim da bi mi to bio veliki poticaj. upravo ta vaša lista mi je dala misliti, kad sam vidjela koliko ste skinule. kaj tu listu netko radi, ili se sama mogu dopisati (ak smijem :( ).
upravo sam se vagala imam 76kg i namjeravam skinuti bar 10, a ak bude još koja vviše nitko sretniji od mene :D
e da, puno vam hvala, kaj ste me dobile :*
tak mi je duuuugoooo trebalo
Cure, ovi recepti bi trebali na Recepte.
Ono, da si otvorite topic: Recepti za Montija :/
a joj, ja sam još nova ovdje, pa se baš ne snalazim. mogu probati otvoriti novi topicCitiraj:
apricot prvotno napisa
valjda nije problema kaj sam to stavila tu
ak je to tu viška valjda se može obrisati
Ma nije nikakav problem, ali su recepti prevrijedni da bi se skrivali po topicima.
Ja sam slučajno naletjela na njih, a super su.
Apri idem otvoriti topić :*
Suzizana, samo je kopiras u novi post i dopises se, evo:
1. MGrubi (15 kg) 11 to go
2. summer (8 kg) 4 to go
3. Irchi (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10 kg) 5 to go
5. Marinna (10 kg) 7 to go
6. AdioMare (15 kg) 8 to go
7. cvijetak (10 kg) 8 to go
8. Marinchi(10 kg) 6 to go
9. flower (8 kg) 2,5 to go
10. buby (10 kg) 3,3 to go
11. mikka (20 kg) 17 to go
12. Rene2 (17 kg) 14 to go
13. babyiris (30 kg) najprije 15 to go,
14. taniaz (8 kg) 4kg to go
15. lola24 (30 kg) 30 to go
16. skviki (15 kg ) 9 to go
17. tiza (5 kg) 3 to go
18. Suzizana (10 kg) 10 to go
Moramo i mog muža staviti na popis, skinuo je kilu za sada 8) , a ima ih za skinuti nekih 8-9
2. summer (8 kg) 4 to go
3. Irchi (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10 kg) 5 to go
10. buby (10 kg) 3,3 to go
17. tiza (5 kg) 3 to go
19. Igor od Ane :-) (9kg) 8 to go
[quote="summer"]Suzizana, samo je kopiras u novi post i dopises se, evo:
nisam znala koja je procedura, da li to prati netko od vas ili se sam dodaješ na listu
ok.skužila sam. hvala summer
ajde necu vam zamjeriti da mi na zadnjih par listi vracate moje -2 kile, jer nisam sigurna da se nisu vratile :( . imam osjecaj ko da sveki ne zeli da smrsavim, stalno mi kuha nesto sto ne smijem, a usput je napravila i reform tortu. jeeedva cekam svojoj kuhinji da se vratim, i da nastavim-tako mi je dobro islo. s tim da u zg znam gdje ima za kupiti onoga sto jedem, a ovdje grcam u neznanju i delicijama raznim. nekome se to moze ciniti super.. ali ja bi natrag svome izvoru. dobro, dosta pjesama, jos samo za sorci, zao mi je da je kikica dobila alergiju, nisam cula za takav slucaj. nije da se prezderavam slanutkom, ali zna biti sasvim solidan u odredenim kombinacijama. da proba mozda sa lecom? to mi je jos finije. in leca we trust.
hvala mikka :* . reći ću joj.
(p.s. - da te zamijenim kod sveki? :lol: )
ajde, majke ti :lol:
ja nisam svadjalacki tip, mozda bi trebala lagano uciti da budem :)
me ne bi se ja s njom svađala. ja bi samo uživala u onom što kuha :mrgreen: . a po tvom pisanju... :mljac:Citiraj:
mikka prvotno napisa
fakat :oops:
ja krivo skuzila. sorry. a sto jes da jes, fino je, odlicno cak...
da update malo svoje kilice
a vidim da ima i "mm"-ova :lol:
2. summer (8 kg) 4 to go
3. Irchi (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10 kg) 5 to go
10. buby (10 kg) 2,8 to go
17. tiza (5 kg) 3 to go
19. Igor od Ane Smile (9kg) 8 to go
sada sam -7,2
malo se usporilo, a i većinu dana sjedim na poslu - stalno nešto hrdam (je po montiju, ali jedem, a ne trošim)
kada maknem i ovaj ostatak do 10kg, onda ide novi target ;)
idem kopirati ove recepte, skoro sam ih fulala :*
kod mene tuga i zalost - prvo me je u petak takav pms uhvatio da sam hvatala sve oko sebe (bolje da ne nabrajam :( ), sad kad sam ih dobila - takva zelja za kruhom i tijestom (a mi u gostima i pali su njoki...kriva sam :( )
idemo sutra jovo nanovo...
a tek vaga sutra, cisto me strah :(
Muž se me skoro ubio zbog ove liste :mrgreen: , nema za skinuti 8-9 kg, nego 5-6
Kako se gospodin našao uvrijeđen :lol:
Pa evo nove liste :mrgreen: ;
2. summer (8 kg) 4 to go
3. Irchi (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10 kg) 5 to go
17. tiza (5 kg) 3 to go
19. Igor od Ane (6kg) 5 to go
Sredjujem:
2. summer (8 kg) 4 to go
3. Irchi (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10 kg) 5 to go
7. cvijetak (10 kg) 7 to go
17. tiza (5 kg) 3 to go
Dakle, otisla je jos jedna (ili kako moja mama fino kaže: splasnula sam), ali nakon cijelog tjedna starih navika i bukvalno prežderavanja svim i svačim zabranjenim, pa i slatkisima.
Plus, stala sam u jedne željene hlače koje sad treba natjerati da postanu manje nategnute što će reći - vraćam se na bojno polje!
Dobrodošlicu želim svim novim članovima "sekte" :D
I, draga flower, moj ti je savjet da izbjegavaš vagu dok ti ne prodje menga jer sam se ja vagala baš "tih dana" i onda je vaga bila jako zla prema meni što je, uz još neke faktore, rezultiralo mojom demotivacijom (di ćeš gore - pms + kile koje ne idu dolje iako se truuuuuuuuudim). Pričekaj koji dan pa ćeš biti veselija. Svi mi znamo da vaga nije jedini argument u ovoj "našoj stvari", ali se svejedno i rastužimo kad nam ne ide na ruku. :*
legla si mi kao melem sa svojim komentarom - vaga pokazuje +1. nadam se da je ipak u tome sto ti kazes :*
Tako je i meni bilo. To je normalno, mada me dodatno ozlovolji :)
Ma i meni se opet zabetonirale,cak bila otisla jedna gore,pa se vratila dole,pa sam sad na istom i prilicno je demotivirajuce.A ja zbilja ne jedem nista cemu Gi prelazi 35-40.Zapravo samo smokve kojima je Gi 40.Jeli moguce da bas one koce mrsavljenje???
Dodje mi da odustanem ali onda si mislim ako su otisle 4 otici ce valjda jos 4 i ja prezadovoljna.
BRAVO za curke koje redovno mijenjaju popis,tj skidaju kg.
curke, evo i mene.
konačno danas počela sa dijetom i osjećam se super, zahvaljujući vama. jedva čekam da prva kila ode, da vam se pohvalim
Pozdrav svim novim monticama, a starim čestitam na novim listama. Tjedan dana je bila prijateljica kod mene pa sam jela svašta nešta, da sad ne nabrajam. Uglavnom, osjećam se kao da sam bila na Havajima :mrgreen:
I meni je neopravdano došla jedna kila što sam povezala sa PMSom i evo, ovih dana je ipak nestala.
Hello!!
Jučer sam jela krumpire :roll: :roll: i to nakon skoro mjesec dana.
Koma!I onda malo čokolade(MIlka),pa paštete na kruh...ma treba me killnuti!
Ali ok,danas sve po starom.
Super su recepti cure!!!! :*
Izgleda savršeno.Citiraj:
marinna prvotno napisa
Ja sam se nešto prijetila da ću praviti još za NG, ali nisam.
Tko je jeo?
lola 24, kad sam ja nakon 3,5 mjeseca probala krumpir u varivu, nije mi bio tko-zna-što.
Neki dan je MM pripremao pureća prsa i skuhao brokulu, mladi krumpir, cvjetaču i kelj na lešo s maslinovim uljem. Probala sam, ali samo probala. I ustanovila, da sam se tako odviknula od njegova okusa, da, kada i hoću - ne guštam ga jesti. Uopće mi više nije fin. :shock:
Vezano uz gornji primjer, davno sam čitala kako je dovoljno neke okuse ne jesti izvjesno vrijeme da okusni pupoljci u ustima "zaborave" njihov okus i mozgu prestanu slati "poruku" kako je to fino. Nakon nekog vremena i mozak zaboravlja da je to fino i ovisnost se prekida.
Mislim da je rečeno da je rok apstinencije od istoga oko 3 tjedna.
Ali, to je vjerojatno isključeno ako svakodnevno podsjećamo mozak na to što smo si uskratili :mrgreen: .
curke, kaj se u prvoj fazi montija smije jesti grah?
kaj nije zabranjeno mrkva, krumpir, grah i kuruza? vidim da su neki recepti s grahom. s tim grahom sam uvijek u dilemi. na jednom mjestu knjizi piše da se ne smije, aposlije su neki recepti napravljeni snjim. :?
Smiješ grah.
Grah smijes,GI mu je izmedju 30-35(ovisno o vrsti).Mrkvu smijes samo svjezu,a kukuruz iszo ne jer mu je Gi 70-ak.Grah mozes i s mesom jer mu je nizak GI.
Evo jedan odlican recept s niskim GI:
grcka frittata
Ja ga izmislila 8)
evo mene natrag doma. ne samo da nisam dobila nazad one 2 kile koje ste mi vracale na zadnjih par listi nego je misteriozno otisla i jos 1 ( :? ali :D ), tako da znate, uz kajmak, bijeli kruh, krumpir, pa cak i reform tortu. stvarno ne znam na koju foru. mozda je trik ipak u tome da ne jedem iza 20-21 sat? ne znam. ali ovo je super. tako da apdejtam listu
2. summer (8 kg) 4 to go
3. Irchi (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10 kg) 5 to go
7. cvijetak (10 kg) 7 to go
11. mikka (20 kg) 14 to go
17. tiza (5 kg) 3 to go
mogu reci da kuzim da mi hlace malo vise. no dobro, jos 10 do predtrudnicke, a 14 do idealne. mozda ima nesto i u tome da se mali vise ne zeli voziti u kolicima ni nositi u marami, samo u rukama. tako da su moje parkilometarske setnje bile prilicno.. aerobne :) ono, puls konstantno iznad 120 i to. vidjet cemo kako ce ici dalje. uglavnom nemam volje za nista, ali ni ne grickam po cijele dane. mali mi ima vodene kozice. mozda i zbog toga, i zbog vremena. cure hvala za recepte, spasavate me kad sam ovako bezvoljna, imam sve crno na bijelom :*
mikka :D :D :D
meni je D bolesna, a to znaci da mi treba kile slatkoga - nevjerojatno ali istinito, treba mi moja tjesilica - skuhala bih si caj/kavu/kakao i navalila tocati kekse...
ali ne, istinabog jedem crnu coksu i suhe marelice vise od normalnog, a tjesim se da je to manje opasno od one moje tjesilica kombinacije
danas - dorucak - voce, rucak - manestra s fazolom i repom (ne znam koji je njen gi), vecera - pecena purica+salata s limunovim sokom...
a onda coksa i marelice :P
mikka, moraš malo češće kod svekrve! :lol: vidiš kako blagotvoran utjecaj ima na tebe! ;) :mrgreen:
Da li me primate? ja bih skinula 8.5 kg, uspjela sam čak 4 poslije poroda a dalje ne ide! pokušavam sve i svašta a ne ide. pitaju me da li sam ponovo trudna jer mi se samo stomak vidi
dobrodošla Ana...Citiraj:
Ana... prvotno napisa
znate kaj sam jučer skužila. ja imam prastaro izdanje Montijeve knjige od prije 12 godina i totalno je drukčija od ove današnje knjige (vidjela jučer kod frendice). zato sam vas i pitala za grah, u mojo knjizi se ne smije ni grah ni mrkva ni krumpir ni kukuruz, a u ovoj novijoj se smije i grah i mrkva sirova.
ne kužim :?
kaj je Monti promijenio mišljenje u proteklih 12 godina. :?
Bit će da je! :lol:Citiraj:
Suzizana prvotno napisa
I ja sam sinu, prije 13 godina, davala Andol protiv bolova. Danas kćeri dajem Lupocet, Andol ni za živu glavu.
Tako ti je to...
Ana, dobrodosla, čika Monti još nijednu od nas nije iznevjerio svojom metodom tako da će sigurno i tebi pomoći :)
jos kad bi monti nas upoznao i nasa tumacenja njegove teorije - odma bi pisao 3 izdanje knjige 8)