Sada me strah da, budem li se žalila na odluku, da ćemo izgubiti i ovo mjesto koje smo dobili. :(
Printable View
Sada me strah da, budem li se žalila na odluku, da ćemo izgubiti i ovo mjesto koje smo dobili. :(
Moja svekrva radi u Potocnici, ali ne znam jel I ili II, kao pomocnica. To je mali vrtic sa samo jednom grupom - teta Ila je super, a tetu Anu ne poznajem bas, tek je lani dosla. Nemaju nikakvo dvoriste i nisam sigurna koliko cesto izlaze u setnje, ali sam stekla dojam da redovito gledaju sve sto se daje u kazalistu lutaka... To je otprilike sve sto znam :unsure:
Kad ce biti objavljeni rezultati upisa? Kad, kad, kaaaaad???????????????? :cekam:
Kupusicu, sad vidim da je tvoja Zabica za jaslice, to onda definitivno nije Potocnica o kojoj sam ja pisala...
DV Marjan izvisio je na svojim web stranicama rezultate upisa:
http://www.vrtic-marjan.hr/Portals/0...isu%202012.pdf
Ima i na stranicama Radosti i Grigora Viteza...
Ne nalazim na grigor vitez??? može link?
Ima li se smisla zaliti ? Nas je umisto mimoze i oblutka uvalilo na Mejase
Mislim da ne možeš ništa izgubiti...
a vridi probat pa šta bude. Btw. šta da napišem u žalbi ? nekako mi se čini da ih pravi razlog a taj je da imamo jedno auto i prvašiča koji na jesen kreče u cjelodnevni u školu Pojišan neće baš dirnit u srce:(
A koji ti je vrtić bliži prebivalištu? to ti je prednost...
a slobodno napisi i pravi razlog, mozda upali, onako napisi da ti taj dobiveni nikako po lokaciji ne odgovara...da ti zbilja vise paše neki od dva navedena....
vidila sam ja lani par djece sta nije upalo u oblutak nego negdi u grigora viteza, a na kraju evo ih u oblutka....cini mi se da nije veliki problem bio, ali za oba djeteta znam da su s blatina pa vjerujem da je to presudilo u konacnici.
Darijae, ja bih na tvom mjestu napisala to što si napisala i ovdje, to je logičan i ljudski razlog, ne vidim šta bi drugo mogla izmišljat.
Nas je smjestilo lani u Grigor Vitez, prilično daleko od kuće, ali se nismo odmah žalili, a poslije mi je bilo žao mijenjati išta kad je dijete prošlo kroz navikavanje, okej mu je tamo, pa će tamo i ostati.
Mene zanima kako se u Splitu plaća vrtić preko ljeta ako dijete ne ide, pola cijene?
Upisi 2012/2013 kako ste prošli? Kakvo je stanje bilo ove godine?
Mi smo upali na "Blatine" u vrtić More u sklopu Cvita Mediterana.
Mali princ, Grigor Vitez. :-)
kako su se uspjela upisati i dječica sa 10 ili 20 bodova?
i kako se to sve boduje?
bodove ces naci ovdje: http://www.split.hr/fgs.axd?id=4700
no najbitnije ti je ovo:a djeca s malo bodova upisuju se u skracene programe, nitko od njih ne moze dobiti npr. 10-satni program.Citiraj:
(1) Na temelju članka 20. Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi, prednost pri upisu djece u predškolsku ustanovu Grada Splita ostvaruju djeca roditelja podnositelja zahtjeva prema prioritetima utvrđenim Zakonom, i ovim Pravilnikom primjenom metode bodovanja kako slijedi:
1. djeca roditelja invalida domovinskog rata …………… 70 bodova
2. djeca zaposlenih roditelja
djeca oba zaposlena roditelja…………………………….70 bodova
djeca jednog zaposlenog roditelja……………………… 10 bodova
3. djeca iz obitelji sa troje i više djece …………………… 10 bodova
4. djeca s teškoćama u razvoju………………………………10 bodova
5. djeca samohranih roditelja……………………………… 15 bodova
6. djeca u udomiteljskim obiteljima…………………………10 bodova
7. djeca u godini prije polaska u osnovnu školu………… 20 bodova
8. djeca roditelja koji primaju doplatak za djecu……… 10 bodova
dijete s 10 bodova je npr. dijete kojemu je zaposlen samo jedan roditelj i takvo dijete se moze upisati u 5 ili 6-satni vrticki program, isto tako npr. dijete s 20 bodova bi bilo u obitelji s jednim zaposlenim roditeljem koje prima djeciji doplatak....
i takva djeca naravno da imaju pravo dobiti mjesto u vrticu ako za njih ima mjesta
Hvala Trinity,to me zanimalo.
Ja svoje nisam upisivala ove godine. Vjerovatno iduće godine.
Nisam u St-u,a valjda svugjde vrijede ti bodovi isto.
ja sam moju najmlađu upisala lani, a kako je tada tek poceo taj sustav bodovanja, i po meni ipak, malo transparentniji upisi onda sam se jako dobro informirala kad su krenuli upisi.
ali ako nisi iz Splita onda ti ovo ne znači puno, jer se ovo odnosi bas za grad Split, a ostali gradovi i opcine vjerojatno imaju svoje sustave upisa djece. probaj se raspitati među svojim susjedama ili prijateljicama kako je u tvome Malom mistu :)
Taman su upisi kod nas,trebala bi se zaletit ;)
Meni je okej taj sustav bodovanja i cijenim trud da se procedura učini transparentnom. Ali prošle godine, kad smo se mi upisivali, bio je puno veći broj djece sa 70 bodova nego što je bilo preostalih mjesta, i nije bilo jasno po kojem kriteriju su onda neka djeca upisana, a neka nisu. To sam i navela u žalbi jer nismo primljeni u prvom krugu, onda su nas u drugom smjestili u neki drugi vrtić.
Ni najveća transparentnost na svijetu nije dovoljna ako je problem ustvari premali broj mjesta u vrtićima u odnosu na broj djece.
Mi smo dobili vrtić koji nam ne odgovara po programu, pa smo uložili žalbu.
Raspitala sam se da bez obzira na žalbu ne gubite pravo na već dodijeljeno Vam mjesto.
Žalbe bi trebale biti razriješene (pozitivno ili negativno) najdalje do 8.lipnja.
Frulica, Grigor Vitez.
trinity baš super za ovaj popis bodova! Hvala ti!
Ja sam se tresla ove godine radi vrtića samo tako, sad sam mirna bar što se tiče starije cure.
Dogodine mlađa...