:lol: :lol: to bi bilo zanimljivo za objasniti :lol:Citiraj:
mama courage prvotno napisa
Printable View
:lol: :lol: to bi bilo zanimljivo za objasniti :lol:Citiraj:
ako to nije traumatično nego na taj način objašnjavate kako se mama i tata vole, poštuju i sl. zašto onda prije vođenja ljubavi ne pozovete djecu na gledanje "dođi sine/kćeri vidjeti sada kako tata voli mamu" :? nego se i dalje svi skrivamo ili u krajnju ruku se odlučujemo na seks tek kad djeca zaspu i to po mogućnosti u drugoj prostoriji ako nam to dopušta veličina stana???!!!!!!Citiraj:
litala prvotno napisa
i još da vas čujem: koliko vas je vidjelo vaše roditelje u seksu i ISKRENO kako ste se odmah nakon toga osjećali: posramljeno i pomalo preplašeno i sa svojevrsnim gađenjem ili ste u tom trenutku promislili- super, sad se i meni otvorio apetit za seksom???
Ja u potpunosti potpisujem litalu :love:.
M&T, mozes me slobodno cuti - nisam nikad uletila svojim roditeljima, a da jesam - ne znam sto bi mi bilo :/ s jedne strane oni nikad nisu sa mnom razgovarali o intimi, ni kad sam bila mala, ni kad sam odrasla...
a sto se tice ovog drugog - nisam nigdje rekla da je ni u kojoj mjeri pozeljno da djeca vide sve. zato ne vidim poantu ovog:
Citiraj:
zašto onda prije vođenja ljubavi ne pozovete djecu na gledanje "dođi sine/kćeri vidjeti sada kako tata voli mamu" nego se i dalje svi skrivamo ili u krajnju ruku se odlučujemo na seks tek kad djeca zaspu i to po mogućnosti u drugoj prostoriji ako nam to dopušta veličina stana???!!!!!!
I još da dodam da se mojoj sestri dečkić probudio u svom krevetiću taman usred najveselijeg dijela seksa i veselio se kako poplun skače. Dijete je imalo kakvih godinu dana, stan je jednosoban, malen.
I što sad?
Ja ne volim taj filozofski koncept 'bračne ložnice' koju je mojem prijatelju lijepo objasnio djed - 'djeca se rade u mraku'. To mi je ružno, natrpava osjećaj krivnje, ...
i onda ja osuđujem??? osudila si ljude na temelju jednog posta koji sam napisala i kao ti znaš u čemu je njihov problem. a oni su SAMI identificirali da ima veze s tim što im je mala predugo u krevetu. definitivno nisu neinventivni, ali nakon godina izmišljanja "di će ovaj put šmugnuti" (riječi moje frendice) čini mi se da su se dosta napatili zbog banalnog razloga. puno zdravija verzija: dijete od 8 godina u svoju sobu, a oni fino hop u krevet i zatvoriti vrata pa prije spavanja maženje,a u noći, ako su odmorni i ono drugo ;) . i izgleda da konačno i sami naginju tome :DCitiraj:
litala prvotno napisa
joj hana_sara, gdje sam ih osudila?
ti si napisala da su se odrekli nocnog seksa. ja ne znam sve detalje, i za mene ta konstatacija znaci - ne seksaju se nikad nocu.
onda dodjes, napadnes mene da sam ih osudila - iako sam i sama napisala da zakljucujem na osnovu tvog sturog posta - i dodas da su "godinama izmisljali kamo ce ovaj put smugnut"...
drugi put napisi sve, ako vec zelis parirati u raspravi i argumentirati svoj stav.
ja nemam hard-feelings ni prema tebi, ni prema tvojim kumovima, meni je samo krivo kad mi se uvaljuju rijeci koje nisam ni pomislila, kamoli napisala...
A gle, ne znam u cemu iscitavas osudu. Generalizaciju mozda, jer sam krivo napisala, mislila sam napisati "tri poluiskustva".Citiraj:
Hana_Sara prvotno napisa
Pa tko im kriv što ne znaju urediti svoj život?Citiraj:
Hana_Sara prvotno napisa
To ne znači da je po defaultu loše ako dijete spava sa roditeljima koliko god godina imalo....
ti si mene prva quotala i iz mog posta izvukla zaključke kojih nije originalno bilo. dakle sve što sam htjela reći je da smatram da je spavanje s roditeljima u krevetu neprimjereno kad dijete poraste. složila bi se sa Sun da je do tri godine ok dob, a iznad toga... na štetu obje strane. ali to je moje osobno mišljenje :mrgreen:Citiraj:
litala prvotno napisa
ok, hana_sara, u pravu si :roll:
jel ti sad lakse?
desetogodisnja kcerka od mojih prijatelja je u noci uletjela kod mame i tate u sobu i kada ih je nasal u KHM pozi, tata je skocio ko oprzen i rekao "nije nista, to tata samo mamu masira" :mrgreen:Citiraj:
drago mi je da si si to skinula sa duše :lol:Citiraj:
litala prvotno napisa
ak je tebi lakše i meni je :love:
Ja sam roditelje nekoliko puta cula (kod bake smo vikendom silom prilika dijelili sobu) - i to mi je bilo uzasno. Nisam razumjela sto to rade, zasto, bojala sam se slijedece noci, silila se zaspati, ma uhhhhh. Dozivljavala sam ih aseksualno i tako mi se to svidjalo - tek u nekim kasnijim godinama pocela sam stvarno shvacati sto je to seks i sto oni prakticiraju.
Tako da cu svoju djecu nastojati postediti tog iskustva. Ljubljenje, grljenje da, ali nista vise od toga.
A na temu goli pred djecom, da, ali do neke dobi, poslije toga sam stava da intimni dijelovi tijela trebaju takvima i ostati.
na temu goli pred djecom da ili ne- ja se ne skrivam, ni mm.
ujutro se svi nagruvamo u kupaonicu, presvlacimo, oblacimo, nikom nije neugodno.
L. zeli biti sama kad kaka i onda zatvori vrata, obavi sto ima i izadje van; ja isto tako (nemrem kakat u drustvu, piskit mogu :mrgreen: ). nitko nam ne ulazi u zahod u to vrijeme (R. je dok je bila manja, al sad polako kuzi i sve manje upada kad joj se veli 'xy kaka, nemoj ulazit')
R. spava s nama, L. u svojoj sobi najcesce.
ne radimo nista, jel'te, dok je dijete/djeca u sobi (meni to ne dolazi u obzir,a ni mm-u), sva sreca- imamo dovoljno veliki stan. :mrgreen:
Da i ja opisem jednu smijesnu situaciju. Cekaonica kod pedijatra. Mama s deckicem, malom bebom za cijepljenje. Skida ga do gola. U cekaonici i curica od cca. 4g. S tatom. Gleda kako mama skida bebaca. Dolazi do tate i kaze: tata, ova beba je decko. Tata: da, da, decko je. Curica: tata, znam da je decko jer i njemu visi pisa kao i tebi. :lol: Naravno, svi smo se nasmijali. :lol:
A kakva je to poza? :mrgreen:Citiraj:
snorki prvotno napisa
Il sam bedasta ili nemrem skužiti.
KHM :unsure:
mogu samo iz vlastitog iskustva, dijete još nisam rodila.
Moji starci su se preda mnom presvlačili bez beda, i to nije na mene ostavilo poslijedice u smislu mog seksualnog života, ali jest da sam već u dosta ranoj dobi - recimo oko 3-4 god - primjećivala više nego što sam pokazivala. Od neke dobi mi takvi prizori nisu bili ugodni, ali sam se pravila da mi je sve normalno. Pri seksu ih srećom nisam zatekla... :mrgreen: Ipak sve u svemu nemam traume.
Mislim da je to možda ok do neke 3 god, poslije baš ne bih izlagala intimne dijelove. I počela sam se polako pitati što će sad biti od mog seksualnog života... valjda ćemo to nekako riješiti u hodu.
javi se ponovo s iskustvom kad mali bude imao 6-7 godina i vidi istu tj. slicnu scenu tvoje sestre i njenog partnera.Citiraj:
Dijete je imalo kakvih godinu dana...
I što sad?
tako ni ja ne mislim da bi svatko odvajanje djeteta iz roditeljskog kreveta moralo zavrsiti sa traumom. :mrgreen: jednostavno, nastojim i sebe ii dijete ne dovoditi u situaciju da moram ista objasnjavati. cemu to ? :?Citiraj:
ja samo hocu reci da ne vidim zasto bi bas svako ulijetanje i svako vidjenje onoga-sto-ne-bi-trebalo moralo zavrsiti traumom
:lol: ovo me podsjeca na seinfelda... it's shrinking... :mrgreen:Citiraj:
jer i njemu visi pisa kao i tebi.
posebice predjutro. mislim, nemojmo se praviti budale.Citiraj:
da ne spominjem što jedna školska curica sve može sučajno osjetiti/napipati u krevetu sa tatom
Tema je goli pred djecom. O nerazumijevanju cosleepinga mozemo na nekom drugom topicu.
GOLIŠAVOST
- sasvim normalna stvar u našoj kući, posebno što se mene tiče, nema skrivanja ni ničeg, bez obzira na dob, za sada. Mislim da ne treba stvarati nikakav tabu od normalnih ljudskih organa. Prihvaćanje sexualnosti je važno u životu, a počinje od prihvaćanja spolnih organa. Znači - znati da su to intimni djelovi koje ne treba baš bilo tko vidjeti niti gledati, ali isto tako ih se ne sramiti.
SEX
- ne sjećam se točno, ali znam da dok smo bili u istoj sobi (ne i krevetu) do negdje 2. godine je bilo ok... pa sve manje kako je rasla, a sad bi mi bilo grozno da nas vidi i baš pazim da se to ne dogodi. Ljubimo se (pa i vrlo strastveno) pred njom, ako se baš zalomi i to mi nije tako strašno.
VIDJETI RODITELJE KAKO VODE LJUBAV
- Mislim da je doživljaj jači što se od toga veći tabu radi. Meni je bilo urnebesno vidjeti kako tata poljubi mamu u lice jer se to rijetko događalo. Ali dan-danas se sjećam kad sam uletjela u sobu i kako je mama poletjela ispod pokrivača s tate (dok se on smijao) i danima se crvenila predamnom. Imala sam cca 12 godina. Nemam neke nuspojave od tog viđenja osim što mi je mamina guza stvarno velika izgledala i ne bih htjela imati takvu nikad u životu. :lol:
- Ne znam za sex, ali meni je predivno što je moj tata otvoren i normalan prema sexualnosti. I što smo na moru uvijek svi bili goli (nisu bili nudisti, nego smo imali svoju plažu) pa kad su došli frendovi od staraca i oni su bili goli i ima još jedna stvar koju nikad neću zaboraviit. Jedan tatin frend je imao jaaaaako malog i ja sam otrčala mami i rekla za to, a zamislite njen odgovor: "Ma nema ti to veze i takav mali se može jako povećati! Ponekad i više od ovih što vise veći!" :lol: To me jako zbunilo jer kakve to veze ima s ičim, no dobro.
Uglavnom, osim što su mi to vrlo jaka sjećanja, traume nemam. Bar mislim tako. ;)
summer je to tako lijepo opisala i što je najvažnije mislim da je doista bila iskrenaCitiraj:
summer prvotno napisa
istina je doduse, da bi to u zemlji u kojoj trenutno zivim (USA) izazvalo malo drukciju reakciju :/ ... social services, provjera roditelja itd. strah od pedofilije i svijest o njoj je ovdje vrlo jaka, ne mogu reci da je to lose...Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
to sam bas i mislila :shock:Citiraj:
Joj hana sara, meni ti je ovo s pedofilijom jer je dijete vidjelo tatinog pišu :roll:
ako je to dokaz da je dijete žrtva pedofila, onda smo svi za psihijatra... zamisli i ja sam vidla tatinog pišu kao klinka na fkk plaži...
I meni, Joe.Citiraj:
Joe prvotno napisa
Ali Hana_Sara je rekla nešto drugo, čitaj ponovno.
Ovo ama baš nitko nije rekao.Citiraj:
ako je to dokaz da je dijete žrtva pedofila...
baš sam večeras obavljala zajednički kupanac s noom (22 mj) i razmišljala kako mi je to najnormalnija moguća situacija i sad vidim ovaj topic
mi se pred njim normalno skidamo, presvlačimo, kupamo i ne pada mi na pamet skrivati se jer bi mu time samo poslala poruku da su neki dijelovi tijela sramotni ilištojaznam. a nisu!
pišo je ravnopravni član našeg tijela i tako ga tretiramo :mrgreen:
u stvari, primjećujemo ga i komentiramo u istoj mjeri kao i nožne prste, npr.
vrata od wc-a ni ne zatvaram, ako dođe za mnom ok, ako ne isto ok, obavljanje nužde nam je kao bilo koja druga aktivnost
tako se namjeravamo ponašati dok dijete samo ne odluči povući neku crtu
a što se sexa tiče, krevet nam je mjesto koje služi za spavanje i zasluženi noćni odmor jer u trenu kad se dovučemo do kreveta već smo u polusvijesti, sve ostalo obavimo u toku dana kad nam dođe :mrgreen:
Ja ne kuzim kako smo od obiteljske golotinje dosli do seksa pred djecom (i trauma od istog) i cosleepinga i pedofilije. :/
pa jedna je cura (na prvoj strani) postavila to pitanje i mi nastavljali odgovarati. ne boj se, neces imati zbog toga nikakve traume. :P
Nisam mislila da će se raširiti do ovih razmjera :lol:Citiraj:
Jadranka605 prvotno napisa
Once again...sorry :roll:
Ja ne mogu šutiti... :P
ovo se može višestruko shvatiti, a ja sam shvatila tako kako sam i komentirala. e sad, možemo se prepucavati ili pitati pjesnika što je htio reći, ali iskreno baš mi i nije neka zanimljiva rasprava pa ostanimo na tome da je moja zadnja :PCitiraj:
istina je doduse, da bi to u zemlji u kojoj trenutno zivim (USA) izazvalo malo drukciju reakciju ... social services, provjera roditelja itd. strah od pedofilije i svijest o njoj je ovdje vrlo jaka, ne mogu reci da je to lose...
A što se tiče osnovne teme, rekla sam svoje mišljenje na prvoj strani. Naravno da ću svoje stavove prilagođavati i nikome neću forsirati svoju golotinju, ali da se planiram skrivati, to baš i ne.
I sigurno se nitko neće namjerno sexati pred djecom, nego je pitanje hoće li raditi dramu ako ih dijete vidi pri sexu.[/list]
ah, cuj, svako se cese tamo gdje ga svrbi. :P mlada si, nadobudna, puna zivota.... nema brige, procit ce te. :mrgreen:Citiraj:
jadranka605 prvotno napisa
nadam se ne uskoro :lol:
neće ići :P .Citiraj:
Joe prvotno napisa
pjesnik je htio reći: dobro je što postoji svijest o pedofiliji, a nije ni totalno nastrano da se provjeri ako dijete u javnosti priča o intimnim dijelovima tijela roditelja suprotnog spola... ovisi naravno koliko je dijete staro, da li se to ponavlja, u kojem je kontekstu itd... ali djeca su TAKO nevina, a kad im se dogodi nešto traumatično to se ispoljava na različite načine. ma ne znam, ima tu i druga strana svakako. a to je ono da je danas socijalna doslovno za VRATOM roditeljima tu, a djeca se, vjerovali vi to ili ne, roditeljima prijete istom kad nešto ne mogu dobiti milom.
hmmm ovo vjerojatno zaslužuje svoju temu :oops:
:(Citiraj:
to je ono da je danas socijalna doslovno za VRATOM roditeljima tu, a djeca se, vjerovali vi to ili ne, roditeljima prijete istom kad nešto ne mogu dobiti milom.
pa to se već događa i kod nas, samo sa plavim telefonom.Citiraj:
maria71 prvotno napisa
osim toga pričala mi je frendica, koja radi kao pedagog u jednoj zg osnovnoj školi, da joj je klinac došao prijaviti vlastitu mamu da ga tuče doma sa šlapom; na kraju je ispalo da je mama normalna, a mali ju je pokušavao ucjenjivati na taj način :shock:
Pa ne kuzim kakve veze ima neskrivanje sa seksom (namjerno taj termin koristim jer ne mislim da su roditelji koji se ne skrivaju egzibicionisti koji koriste svaku priliku da flashaju dijete svojom golotinjom i vjerujem da vecina njih, a poprilicno sam sigurna, svi s ovog topica, postuju djetetove zelje i preferencije i nece se "na silu" presetavati pred djetetom ili upadati djetetu u wc ili bilo koji drugi prostor, ako dijete pozeli privatnost). Valjda se roditelji "skrivaci" jednako (ne)seksaju, tj. nije valjda da vlada misljenje da se "neskrivaci" seksaju gdje stignu i pred kim stignu? :mrgreen:Citiraj:
jadranka605 prvotno napisa
Svaki roditeljski par koji se seksa ikada, dok su djeca u kuci (bilo da spavaju ili gledaju TV u drugoj sobi), jednako je podlozan "upadu" usred akcije.
Ja se osobno nadam da roditelji nisu jednako glasni kad se seksaju uz djecu u kuci ili kad su sami, to je neka moja osobna slika sto je ok uz djecu u kuci, ali aludirati pa cak i tvrditi da su cosleeping djeca u vecoj "opasnosti" je apsurd.. ja osobno znam masu djece koja nisu co-sleeperi, a koja redovito u razna vremena dolaze k roditeljima u krevet ili se bude i dolaze u roditeljsku sobu traziti xy. Ona imaju jednaku sansu zateci roditelje kao i svako drugo dijete (opet, polazim od onoga sto je meni norma, a to je ne seksati se u istoj prostoriji u kojoj je i dijete).
I opet, ne znam u cemu bi bila trauma djeteta da nas ulovi.. kad nismo sami kod kuce, dakle, cak i u sred noci kad nam dijete spava, ne ulazimo u nekakve zesce igrice ili vrlo glasne performanse koji bi mogli uznemiriti dijete. Sve ostalo sto moze vidjeti je roditelje ispod pokrivaca (ili ne), koji su, kad se otkriju, goli... a to je nesto sto je milijun puta vidjela (ok, nemojte sad sto ako vidi penis u erekciji... valjda smo dovoljno prisebni da se tata bas ne pokazuje pred njom, ja bih je odhendlala da nas prekine u akciji, ali i da vidi, objasnila bih joj bez puno pompe, iako bi mi bilo neugodno).
I sto, 'ocete mi pozvati socijalnu sluzbu? :roll:
dijete to shvaća onako kako se roditelj prema tome postavi
ako se roditelj osjeća zatečeno i nelagodno kad ga dijete zatekne golog i pokuša se sakriti, dijete to percipira kao nešto loše, sramotno, nepoželjno....
ja bih se kao roditelj loše osjećala da moje dijete sa 5, 8 ili koliko već godina prvi put vidi spolni organ odrasle osobe (tv, na plaži, wherever) i da moram biti u situaciji objašnjavati imamo li i tata i ja "to" i zašto ono to još nikad nije vidjelo kod nas ili tako nešto slično
kakvu mu to poruku šaljem???
smatram da kod normalne izloženosti ne bi došlo do takve situacije
Daj nefantaziraj. Pa sta ti mislis da nema niko osim tebe ko zivi u USA ili u Canadi recimo. Pa djete i da nije vidjelo kod tate ili mame zna razliku. Mislim fakat svasta, svasta jos budemo culi od tebe. Cuj Social Services za tako nesto. Za sve koji neznate to je prva rjec koju mi stranci na zapadu naucimo.:DCitiraj:
Hana_Sara prvotno napisa
Ja se neskrivam jer moju golotinju djeca uopce nedozivljavaju kao nesto booo( salo da :lol: ) jer sise, penise i vagine svi imamo. Tusiram se pred njima tj ja se odem tusirati a oni imaju nesto za pitati i vrata su uvjek otvorena i udju i pitaju. Uopce me negledaju kao golu osobu.
Muz voli svoju privatnost i to mi je isto ok.
Sigurno se nebudem presvlacila pred Noah kad bude imao 20 godina tj neznam kad budem prestala budemo vidjeli.
Sto se keksa tice na svu srecu imamo dovoljno prostora.
Ja sam jednom uletila svojima jer smo zivjeli u malom prostoru i nista. Nit sam istraumatizirana niti me zanimalo. Mislim da sam bila izmedju 8-10 godina.
Pitanje je postavil jedan tata.Citiraj:
Zakaj mislite da su na Rodi registrirane samo mame , žene, cure???
zato što većina forumaša/ica piše o sebi u ženskom rodu