:lol:Citiraj:
Sun prvotno napisa
Printable View
Sun prvotno napisa
Ma daj Sun, pa nije isto biti u grudnjaku i gaćicama dok sa klincima na plus 35 ispijaš sok u hladu terase, i biti gol, bez ijedne krpice u istoj situaciji...
Mene osobno ne smeta ako je netko stvarno po kući pred svojom djecom gol, samo bih stvarno voljela znati zašto?!
U edukativne svrhe (!!??!!), sloboda tijela i mišljenja, nesputanost u svoja 4 zida, osjećaj ljubavi i pripadnosti vlastitoj obitelji... nije mi jasno !?!?
Mislim da se sve to , i više od toga, može ostvariti bez razgolićivanja.
Citiraj:
mamasch prvotno napisa
nisam sigurna da je ovdje bilo tko napisao da je pred djecom gol, da se seta po stanu gol ili kuha gol...
ovdje je bilo rijeci samo o presvlacenju i tusiranju... no, kako ja spavam nekad gola nekad u gacama,a klinke u drugoj sobi, ako koja u noci i zaplace odem gola do nje...
ne pada mi napamet da u gluho doba noci trazim gace ili nesto da se obucem kad ionako jedva otvaram oci da uopce vidim kud idem
Pa čemu onda uopće ove rasprave...?! Nitko baš nije konkretno napisao šta mu znači biti gol. Za mene je to biti bez ijedne krpice na sebi, za nekoga je biti gol zapravo biti u donjem vešu, badiću ili što već?
Kao da ne pričamo o istim stvarima... :?
isto baš nemam dojam da se priča o golom življenju, nego o situacijama i uopće ne vidim što je tu toliko šokantno...
evo ti inicijalni post cijele rasprave:
Citiraj:
Kako se Vi ponašate?
Doma?
U kupaonici?
Na moru?
Kad se presvlačite?
Skrivate se pred djecom?
Ili ste slobodni?
Goli?
Ma nije ništa šokantno nego sam stekla dojam da se povremeno priča o doslovno golotinji po kući a ne o tuširanju ili međufazi presvlačenja kad smo svi goli ili polugoli. Pa svi skinemo gaće kad idemo na WC, sumnjam da ovdje ima nekoga tko si je nabavio onu platnenu kupolu za presvlačenje na plaži i slično. :lol:
Nisam konzerva, daleko od toga, izgleda da sam krivo shvatila što je danas zapravo biti gol.
Pa prema tome, da! i ja sam gola pred svojom djecom. :D
skroz gola sam zapravo samo kad izađem iz kade, al se nerijetko zna nakalemit baš tamo i rješavat baš tada životno bitna pitanja samnom. i nmikom ništa. izađem, obrišem se, a on laprda ko da se ništa nije dogodilo :lol:
još uvijek kad se kupam uleće k meni u kadu, kad sam na WC-u, on mi dođe nešto saopćiti u 70 posto slučajeva
inače kad je toplo često sam u gaćama i grudnjaku i to uopće ne smatram golotinjom
prvo i osnovno ako je ovo pitanje bilo upućeno meni (a je!!) ja uopće nisam citirala ni komentirala tebe ni tvoj post..dakle ne znam zašto se pjeniš!Citiraj:
Sun prvotno napisa
dalje, kolutam očima na vrućinu koja bude u mom stanu i koja je stvarno neizdrživa, pa kad se sjetim već mi je zlo..
ne, mene uopće ne smeta što drugi hodaju goli u svom stanu ili u bilo čemu drugome...
i za kraj, tebi ama baš ništa nisam savjetovala, niti bilo kome drugome već sam ja napisala što ja radim u svom slučaju i svojoj obitelji i svom stanu......
nego kad je sve već tako simply, bi li koja od vas popila kavu s menom u gaćama i grudnjaku (ne u kupaćem kostimu!!!) ???
ja ne bi :mrgreen:
ja bi i ne bi mi bilo nimalo neugodno...
pred tvojim muzem vjerojatno da al da smo nas dve u mom stanu, ni najmanje...
ne bi ni meni bilo neugodno. ni u jednom stanuCitiraj:
starsky prvotno napisa
šteta, ti si mi favorit :mrgreen:Citiraj:
ninochka prvotno napisa
znam, znam, zato i nebi. misliš da bi nas dvije preživjele kavu zajedničku? :mrgreen:
i ja volim tripice, mljac.
to je najbolja hrana 8)
mislim da bi bolje nego što misliš...moramo isprovat, pa makar i obučene :*Citiraj:
ninochka prvotno napisa
I ja ovo želim ali vratit ću se na tu temu mrvicu kasnije. Čitajući ovaj topic počela sam razmišljati kad sam i jesam li vidjela svoje roditelje gole i došla do zaključka da se ne mogu sjetiti takve situacije. :shock: Dakle, nisu se šetali goli preda mnom ili su to činili samo dok sam bila toliko mala da se ne mogu toga sjetiti. Znalo se dogoditi da im upadnem u kupaonu ili sobu dok se presvlače i nisu bježali ni oni ni ja ali definitivno nisu šetali goli preda mnom niti su se kupali kao nudisti. Ja sam međutim nudist po prirodi, čim sam malo poodrasla i prestala s roditeljima ići na plažu počela sam se kupati na što udaljenijim plažama sa što manje krpica na sebi. Na "običnim" plažama gotovo uvijek sam u toplesu. Nema toga u gradu gdje sam odrasla koji nije vidio moje cice :lol: a većina i sve kompletno i to mi nikad nije bio problem.Citiraj:
Želim da moja djeca, kad odrastu, imaju nesputan odnos prema svom tijelu i seksualnosti.
U mojoj obitelji sada i MM i ja se normalno goli šetamo pred djecom i to nam je sasvim prirodno.
E sad, hoće li doći trenutak kad to nekome više neće biti ugodno, ne znam ali vjerojatno se onda više nećemo goli prešetavati.
Da se vratim na ono gore quotano - ja imam potpuno nesputan odnos prema svome tijelu i seksualnosti a to nije obrazac koji nosim iz roditeljskog doma. Hoće li moja djeca biti nesputanija ili pak sputanija od mene sa našim obrascem? Nemam pojma.:)
Odlična tema i zanimljiva razmišljanja.
:)
Nikome ne zamjeram i ne osuđujem golotinju pred vlastitom djecom. Znam da je klincima teško sakrivati stvari ali...
Po meni svjesna i namjerna golotinja samo obezvrijedi ljepotu tijela, ukloni onu tako potrebnu mistiku te umanji poštovanje prema golome.
Zbog prirode posla, vidjela sam nebrojeno mnogo žena čak i muškaraca golih i daleko mi je uzbudljivije pokriveno i sakriveno tijelo. :mrgreen:
Valjda se zato (posao) pomalo grozim "golaća", makar savršeno shvaćam njihovu potrebu za nudizmom.
Meni su kao djetetu daleko više značili razgovori sa roditeljima, naročito majkom o prirodi tijela i seksualnosti nego kada bi ih vidjela nage.
Zahvaljujući tim razgovorima imam jako tjelesno samopouzdanje te izuzetno razvijenu seksualnost. Nisam sramežljiva- no ne šetam svaki dan gola pred mm-em; :nono:
Dakle, neću se olako pokazivati djeci gola. Nastojat ću da i oni sami što prije ostvare privatnost svoga tijela.
Odlična tema i zanimljiva razmišljanja.
:)
Nikome ne zamjeram i ne osuđujem golotinju pred vlastitom djecom. Znam da je klincima teško sakrivati stvari ali...
Po meni svjesna i namjerna golotinja samo obezvrijedi ljepotu tijela, ukloni onu tako potrebnu mistiku te umanji poštovanje prema golome.
Zbog prirode posla, vidjela sam nebrojeno mnogo žena čak i muškaraca golih i daleko mi je uzbudljivije pokriveno i sakriveno tijelo. :mrgreen:
Valjda se zato (posao) pomalo grozim "golaća", makar savršeno shvaćam njihovu potrebu za nudizmom.
Meni su kao djetetu daleko više značili razgovori sa roditeljima, naročito majkom o prirodi tijela i seksualnosti nego kada bi ih vidjela nage.
Zahvaljujući tim razgovorima imam jako tjelesno samopouzdanje te izuzetno razvijenu seksualnost. Nisam sramežljiva- no ne šetam svaki dan gola pred mm-em; :nono:
Dakle, neću se olako pokazivati djeci gola. Nastojat ću da i oni sami što prije ostvare privatnost svoga tijela.
Zapelo.
:oops:
maria71 prvotno napisa
Mejra napokon skuzila da mama nece kroz prozor ni zid iz kupatila, a sada nam dorastao drugi cicak. Jucer sam radila nuzdu a Ahmed mi zadovoljno sjedio u krilu... :saint:
ja bi :mrgreen:Citiraj:
M&T prvotno napisa
e pa, mislim da je upravo to point - dakle nije bitno hodati gol pred djecom da bi ona jednoga dana imala nesputan odnos prema svom tijelu, nego je bitno ako dođe do situacije da se sretnemo goli da se ne radi drama, makar i mala tipa - hiiii!, grabljenje ručnika, pokrivanje rukama, tjeranje van.Citiraj:
Barbi prvotno napisa
to je već dovoljna poruka djetetu da nam je ugodno u vlastitom tijelu i da se stvari poput upadanja ponekad dese i da se zbog toga ne treba razvijati strategija...
mislim da sam svog starog jednom u životu vidjela golog, par puta sam upala dok se tuširao, ali nikad nisam bila potjerana, niti mi je bilo neugodno. kratko ''sorryyyy'' i bok.
tete i stričeve sam gledala gole, pošto su bili nudisti, a jedna je non stop u toplesu kad je na moru, i zaista mi nikad nije bio bed. čak nikad nisam ni osjećala da su goli, nisam razmišljala o njihovim organima niti su me nešto pretjerano interesirali.
ta njihova golotinja bila mi je sasvim normalna stvar i nevjerojatno mi je zbog toga drago...
tijelo je tijelo. savršeni mehanizam. najbolji stroj.
isto sam nudista, volim na sebi imati što manje stvari, pogotovo na moru.
no to ne znači da ću svoju djecu tjerati da me gledaju golu. kada će im to biti neugodno - ok...
Hm... Ja ne razlikujem gaće i grudnjak od bikinija, osim po vrsti materijala. Ak je to golo, kaj je onda na nudističkim plažama? Meni je to obučeno, naravno za moju familiju. Ne otvaram vrata poštaru u tom outfitu.Citiraj:
M&T prvotno napisa
Nemam klimu... :(
Ja sam čim zatopli u kupaćem kostimu po stanu. Eventualno si stavim hlačice. MM bude u gaćama ili u hlaćicama. Ja se ne osjećam ugodno biti gola, ne radim od toga nikakve drame, D se više puta i tušira samnom i vidi me kad se presvlaćim, ali da ću baš gola šetati po stanu, neću.Citiraj:
gita75 prvotno napisa
Ja moje starce nisam viđala gole. Da u donjem rublju, ali zaključavali su se kad bi se tuširali i nisu se presvlačili pred nama. Meni je to bilo ok. Iskreno ne vidim razloga za hodanjem gole guzice po kući. Ne volim niti da mi je D. gol a prvenstveno radi higijene.
Sama pomisao da idemo goli sjedati po stolicama, kauču... mi se gadi. Napominjem: stvar je isključivo u higijeni.
zar vam nije neugodno po toj vrucini u kupacim gacicama? pa to se sve uzari izmedju nogu od te sintetike :? drugo je kad si na moru, pa udjes u vodu il vremenom promjenis gacice nakon kupanja, al ovako, po cijeli dan u kuci u tome. :/ snjofi snjofi :mrgreen:Citiraj:
u kupaćem kostimu po stanu
Mi živimo na moru :mrgreen:Citiraj:
mama courage prvotno napisa
:lol:
da Gita slažem se s tobom što se tiče dijela tvog posta da se to smatra obučeno, ali nešto drugo me interesira...Citiraj:
gita75 prvotno napisa
kažeš da je razlika u gaćama i grudnjaku od bikinija jedino u materijalu (što u osnovi je), a zašto se onda ne kupamo u gaćama i grudnjaku (bar ja nikad u svom životu nisam vidjela nikog da se kupa u istom), pamučne gaćice bi se zasigurno brže osušile od sintetike...
osim toga, meni osobno nije neugodno da me ostali ljudi s plaže vide u bikiniju, a da me vide u mom push-up grudnjaku i čipkastim gaćicama, mislim da bi propala u zemlju od srama :oops: :oops:
da Gita slažem se s tobom što se tiče dijela tvog posta da se to smatra obučeno, ali nešto drugo me interesira...Citiraj:
gita75 prvotno napisa
kažeš da je razlika u gaćama i grudnjaku od bikinija jedino u materijalu (što u osnovi je), a zašto se onda ne kupamo u gaćama i grudnjaku (bar ja nikad u svom životu nisam vidjela nikog da se kupa u istom), pamučne gaćice bi se zasigurno brže osušile od sintetike...
osim toga, meni osobno nije neugodno da me ostali ljudi s plaže vide u bikiniju, a da me vide u mom push-up grudnjaku i čipkastim gaćicama, mislim da bi propala u zemlju od srama :oops: :oops:
ja se često često kupam u svojim crnim gaćicama jer su mi puno udobnije od badića koji je "plastičan". Samo što naravno nitko ne zna da su to gaće a ne badić, nigdje ne piše :mrgreen:
A i nije od čipke nego od pamuka
I totalno sam izgubila iz vida smisao ovog topica. Pa valjda nam je svima jasno da svatko ima drugačiji senzibilitet i percepciju normalnog/udobnog/vulgarnog/lijepog.... I to je sasvim u redu. 100 ljudi -100 čudi. Svijet bi bio puno manje zanimljiv da smo svi isti :P
Pa ja se jesam kupala u gaćama i grudnjaku ali nikom nije palo na pamet da je to donji veš. Ima donjeg veša i donjeg veša. Isto kao što za posjet doktoru neću obući veš kojim dragog zabavljam u sitne sate, isto kao što neka odjeća je za posao, a neka je više za izlazak....Citiraj:
M&T prvotno napisa
Ne znam jel sam se dobro objasnila.
nisi jedina :coffee:Citiraj:
Sun prvotno napisa
radi se o gaćama
vidite,ja u svojim bijelim pamučnim gaćama tvz padobrankama ne bih mogla ići na plažu jer se iz aviona vidi da su to gaće
a sun u svojim crnim može
ofarbaj gace u neku veselu farbu pa ces moc i ti. a i jeftinije je od novog kupaceg.
Oboje se trudimo da se ne setkamo goli pred njim. Nije mi sad bed veliki presvuci se ako se on zadesi, ali ako ikako mogu to izbjeci, zatvorit cu se u sobu i obuci sama.
Kad sam u kupatilu, volim da sam sama na solji :P , da se sama u miru tusiram jer se tako najbolje opustim, i kad nisam imala djete, kupatilo je bilo samo moje.
Ako bas mora da udje, pustim ga, mada kupanje obavljam kad je MM kuci, tako da je on sa njim, a ja se zakljucam i uzivam.
A sta je s frotirskim ogrtacima u kupatilu? Vidim nitko ih tu ne spominje, da nisu out-of-fashion, moram rec suprugu da smo totalno out s tim komadom robe! Inace, super dodju kad moras skinut ves sa balkona ;) .
Sto se tice tate, nikad ga nisam vidjela golog i ne zalim zbog toga. Moj suprug izbjegava biti gol pred nasom kcerkom (opet ogrtac u praksi) ali ne sizne ako mu se slucajno dogodi.
Odgajana sam prilicno konzervativno, nisam bas nabasavala na gola tijela po kuci, a za stol smo mogli sjesti samo potpuno obuceni, pogotovo ljeti kod bake i dide (dida kapetan duge plovidbe i nametao je tvrda pravila). Usprskos navedenom, vjerujem da imam vrlo zdrav odnos prema tijelu i seksualnosti.
Timmy prvotno napisa
zasto se meni cini da vecinom dalmatinke zastupaju ovakve stavove?
izgleda da smo mi konzervativnije odgajane :?Citiraj:
luce2006 prvotno napisa