Ma kakva moja firma :lol: Ja sam naručila od njih pa zato znam.
Printable View
Ma kakva moja firma :lol: Ja sam naručila od njih pa zato znam.
jel dobro gledam-moze se naruciti jedan od prikazana tri artikla i samo roza pelena je dostupna u velicini SL (13-17 kg) ? :(Citiraj:
MBee prvotno napisa
Samo bacam pozdrav kako bi oživila topic!!!
;)
javljam se ekspresno jer mi rok jurca po net-caffeu...
mi smo na moru do 03.06. pa ništa od druženja do tada.
tipkamo se drugom zgodom - zbrisao mi je van...
cure, bubi, kaj se vidimo ili ne?
uglavnom, ja se vratila sa vikenda, Karlo je preživio, nešto suza ali ne prestrašno, čak malo gore drugu večer, al je treću zaspao bez njih i kad se prvi put tu noć probudio ja sam bila doma i nije tražio cicu već se samo priljubio (ne vjerujem da me nije skužio) tek je cicio ujutro a cice PUNEEEE, imala sam 3 dana valjda 5ice, pune bolne na dodir i nisam mogla dočekat da mi se prikopča; ja sam se baš dobro zabavila na team buildingu (samo smo jeli) i došla preumorna doma svojim dečkima
irena druženje je bilo namijenjeno za prošli tjedan.
ovaj na žalost ne mogu, a ni sljedeći jer idemo na put.
ja dva dana škicam pa si mislim gdje ste svi. nikog nije bio.
mi jučer bili u dva potoka i baš smo uživali.
promijenila sam pass: vituska
Vita na konju!! Ma premedeno :heart:
i ja sam u subotu jahala, bili na team buildingu, mrak
A gdje su ta dva potoka?
I bubimira, ženo, kol'ka ti je kosa..wow..baš ste mi svi lepi!!!
I ja sam ostala :shock: na dužinu kose, po tome se idi koliko se nismo uživo vidjeli.
Vita je :heart: a nisam znala da tako mali mogu na konja. Potpisujem Shiny kak' ste svi lepi :)
Vita je preprepreslatka!!!!!!!!!!
Kazu da svatko od nas ima i malo suprotnog spola u sebi.... evo malo Ivanove zenske strane 8) - kupanje u ruzinim laticama
Pravi wellness! Ivan je 8)
ok smotana sam, pa kaj sam ga propustila :(Citiraj:
bubimira prvotno napisa
bubi, svi ste lepi i narasla ti je kosa
potpisujemCitiraj:
MBee prvotno napisa
Bubimira femili :heart: (vidim da nam se princeze oblače kod istog kreatora ;) .
sanja super su nove fotkice. ivan se jako izdužio. i opet sam :lol: na fotke s koferom
irena..nije bilo druženja, nisi propustila
dva potoka su između pojatnog i zaboka. tj. sa stare zagorske magistrale se skrene lijevo i pratiš cijelo vrijeme putokaze. jako je lijepo. mi smo sad bili drugi put. super je ak sjediš vani pa ti klinci mogu trčarati okolo. imaju jako puno sadržaja. ljuljačke, klackalicu, tobogan, ležaljke, trampolin, životinje...
što se tiće jahanja, nije ona zapravo jahala. onaj striček sa slike ja samo malo vodio kobilu a deda je vitu držao. ja sam ostala paf kak je ona mudro sjela i niš se nije bojala. poslije su morali ići još jedan krug! klopa je isto oh. a zagrebački ja mrak!
Evo i nas malo.
Najpre da sa zakasnjenjem cestitam jaginojmamici na Rafaelu :heart:
evo ukratko sta se sa nama zbiva.
Preselili smo se u drugi stan, sad smo nekih 30 minuta od Amsterdama. Gradic je fin, miran, blizu nam je more, i mislim da ce preko leta bas biti super. U pocetku , nekoliko dana u ovom stanu, Strahinja je par puta pao, i dobio par cvoruga na glavi, jer imamo jako klizave podove. Non stop sam mu bila za petama, jer je trcao na sve strane. No sad je naucio da odrzi ravnotezu al planiramo da ipak ceo stan oblozimo tepisima.
Govor nam je uznapredovao, imamo recnik od svega 5 reci, ali sve zivo razume.
I Strahinja je postao u poslednje vreme neverovatan cistunac, sve sto mu se ucini da bi moglo ici u smece, on to i baci. Zatim, ako vidi da ima vesa za pranje, odmah ga ubacuje u masinu i tera me da je ukljucim. Vodu obozava, pranje ruku bi trajalo satima ukoliko mu ne bi skrenuli paznju nekako.
I dalje siki. Kada smo dosli ovamo, sisao bi po ceo dan. Ako primeti da sam samo sela na minut, odmah se ugnesdi u krilo i podize majcu. Zato sam ja pocela da stojim kad smo unutra, i iz takvog stajaceg stava ga hranila, igrala se sa njim itd...i uopste nije previse pokusavao da se domogne mleka. Tako smo evo dogurali do toga, da ja mogu da sednem za kompjuter, a da on ne pomisli da mi podize majcu. To je do pre mesec dana bilo nezamislivo. SAda samo sisa uvece pred spavanje i popodne pred spavanje. Ponekad mu i preko dana dam, ako mislim da nije dobro jeo i naravno nocu ako se probudi.
Eto, da se pohvalim, da smo i mi nocno budjenje sveli najpre na jedanput, a evo sada se i ne budi vise da bi sisao, nego se malo vrti, sutira nas u snu i nesto progundja i onda ubrzo zaspi.
Ovih dana je imao zapusen nos, ovo je vec cetvrti dan da ga jedva uspavam jer jednostavno ne moze da dise. Stavljala sam mu fizioloski rastvor, i kapi od caja belog sleza. Sta jos mogu? Ne bih "prave" kapi.
Miha, pitala si za izbor izmedju carskog ili vag. poroda. Da, razmisljam se o tome, i videcu sta ce biti kad dodje vreme porodjaja. Ukoliko bude beba opet krupna, a ja se ne otvorim, mislim da bih pre odabrala carski. Ako sve krene prirodnim tokom i dobijem kontrakcije onda naravno necu sprecavati prirodan porodjaj. Bliza mi je ideja da se poradjam u bolnici nego u kuci.
Vita :zaljubljen:
Ivan :love:
Nelzi, baš sam se pitala gdje si!!
Mazi bušu i ljubi Strahinju! :heart:
Nelzi, lijepo te je opet čitati.
Ma ja nikako nista ne stizem :nope: . 24 sata sam sa Strahinjom, jer mm radi po ceo dan i skoro mi je kao i da zivim sama. Jedino vikendi budo super, kad malo odemo nekuda u troje i kad mm uskoci oko Strahinje ali to brzo proleti. Ovih poslednjih dana sam bas kao tempirana bomba zbog toga
:cekam:
Nelzi, :heart:
Što se tiče začepljenog nosića, nije loše balzam na bazi eukaliptusovog ulja, samo je bitno da nema mentola.Stavi se u vruću vodu i negdje u blizinu glave, da isparava. Ja sam našla i u kapima.
Evo, ja se vratila sa službenog puta, kvrgavih i prebolnih cica. I privela kraju dojenje, na žalost, čini mi se, prilično naprasno. Iako sam se izdajala samo pomalo, ipak mi je mlijeko počelo nadolaziti kao ludo i sve se zakamenilo. Mislila sam da će koža popucati... :shock: Možda je takva bila reakcija mog tijela jer ustvari nisam bila sasvim spremna, iako sam mislila da je taj put prilika za prestanak. Uspjela sam ga uspavati bez dojenja, rekla sam da su sike bolesne, a stvarno ne bih mogla podnijeti da me i takne, koliko me boli. Nekako je zaspao, na mojim rukama.Sad ćemo vidjeti dalje... malo sam tužna... :(
drž' se, odra :love:
odra :heart:
nelzi, drži se i ti. znam kako je to, ali šta ćemo...
odra :love: drž se.
svima ostalim šaljem mah-mah do petka.
sutra putujem. disneyland here I come!!! :mrgreen:
Cure, hvala! :heart:
A. je sad shvatio priču, pa više ne traži, nego sam kaže "jika boji" (sika boli), ali traži da je draga i gleda. Meni još nekako žao i fali mi onaj "teleći" pogled dok siki. Ali desilo se i to - MOJE DIJETE SPAVA CIJELU NOĆ!!!! Teško zaspi navečer, ali otspavao je do 6.30, prebacio se kod nas u krevet i još sam ga morala buditi u 7.50 jer sam morala na posao. :)
Ali ja sam loše, grudi bole strašno, koliko su teške, tako me bole i leđa...sve se nadam da će proći, masiram do boli pod tušem, ali kvrge su stalno tu...
Odra drz se! Pusa Andreju! :*
Tonkica umjesto da smanjuje imam osjecaj da bi non stop visila na ciki. U zadnje vrijeme kad je pokusam odvratiti od cike samo mi molecivim glasicem kaze " Mama malo ciku papiti", pa kako da joj covjek odoli.
Pelene vise ne nosimo , niti po danu niti po noci :D .
Moram staviti neke nove slikice da nas vidite.
Odra čestitam na uspjehu! A grudi probaj ipak malo izdajalicom olakšati. Meni je treći dan već počelo splašnjavati.
Valjda ću i ja za koju godinu moći objaviti takvu vijest :mrgreen:
i ja...Citiraj:
mamanatali prvotno napisa
taman sam se ponadala na moru da ide na bolje (sisao je samo prije spavanja i 1x tijekom noći), ali onda je sve pošlo naopako.
doduše, nije neki problem - doji prije spavanja i 2-3 puta tijekom noći (po danu ne traži) ali ipak...
i da! cijelu noć mi gura ruku u grudnjak i nateže bradavicu - to me trenutno puno više smeta :roll:
Odra - drž' se! ne znam što bih ti drugo rekla...sjećam se svojih početaka i groznih bolova pa suosjećam. nadam se da neće dugo...
mi smo se jutros konačno cijepili s 5u1. za sad je sve OK - dobio je 2 doze ibuprofena pa ćemo vidjeti...
Vidjeh Rok-a prije sat vremena i baš je super izgledao 8)
Odra i Andrej, :heart:
nije me bilo nekoliko dana na netu, ali mislim da sada mogu konacno reci da se Zach navecer uspavljuje bez cice!
ja mu ispricam pricu i on zaspe. jednostavno ne mogu vjerovati da je tako lako prihvatio moje objasnjenje da su cice umorne i hoce spavati.
doduse, jos uvijek se budi 2-3 puta tijekom noci, ali je to super u odnosu kako je prije bilo.
uf, ovo meni zach isto radi i bas me boli. kad ju zarola, oci mi iskacu.Citiraj:
miha prvotno napisa
Eh, a mi odnedavno imamo nove momente po noći. Probudi se u gluho doba noći (noćas recimo u dva), pogleda me i kad vidi da sam bez naočala počne vikati:"Naćaje, naćaje.", i ne prestaje dok ne stavim naočale. Onda slijedi iduće naređenje:"Papuće obuće. Useće Tina. Idemo sobu." I tako ja već četvrtu noć za redom, ustajem iz kreveta, nosim ga u dnevnu sobu. Tamo sjednemo u fotelju i tek onda se on prišteka i nakon nekog vremena zaspi.
Dakle to je nešto dodatno, na ona 3 buđenja radi sisanja.
Pa gdje je tome kraj??????
mamanatali, bas sam se nasmijala. :D
preslatki su klinci, ma proci ce to - nece dugo trajati.
Odra, kako su kvrge danas?
I meni to stipanje bradavice jako smeta, tj boli. Pogotovo kad uspavljivanje traje i vise od sat vremena.
Kod nas je sad poceo drugi problem. Nekada me je nonstop vukao za majicu i sisao po 20 puta dnevno ....pa je usledila faza da hoce da sisa samo onda kada ga pitam da li hoce mleko i da ide da spava i istog momenta je odlazio da spava. E, a sada ga mogu dozivati satima i nista. Jednostavno nece na spavanje. Ne mogu da ga nagovorim da krenemo u sobu. Spavanje nam se totalno poremetilo. JEdnu noc legne u 1, nekad u 5 ujutro, ustaje u 9, ili u podne, a ni popodnevno spavanje nema nikakvog reda. :/ Juce nije ni malo spavao, a pre neki dan je spavao preko 3 sata.
Mamanatali bas mi je slatko kako si opisala Tina :)
Momze, super za Zacha i uspavljivanje uz pricu. Kod nas to ne pali.
ah vidim da smo na vječnoj temi, mene nije bilo 3 dana i preživio je čak se prvih par dana rijeđe budio al sada plače i ak mu ne dam prek noći šiljiš-špiljiš na drugu cicu, idu mu zubi...
i da to mi definitivno više smeta, par dana su me bolile bradavice i nikako dokučiti zašto, nekak je valjda zbog zubića počeo aljkavo primati ali malo više obraćam pažnju na to pa popušta jer sam već došla do stadija da jaučem pri prišteku
- moram gibat - nastavak slijedi
Nelzi, pa kako mu se tako poremetila rutina? Jel se nesto promijenilo u vasem dosadasnjem nacinu odlaska na spavanje? Nije mi jasno da moze tako oscilirati odlazak u krevet.
Irena, bas me zanima kako su prosla ta 3 dana vase razdvojenosti u smislu uspavljivanja i nocnih budjenja.
momze, bas je imao ok satnicu s tim da se nocu dosta budio ali je sve bilo prilicno ujednaceno sto se tice odlaska i budjenja. E, jedino se desilo jos pre 2 nedelje da smo bili van kuce u vreme popodnevnog spavanja a zadrzali se bas dugo, tako da nisam imala gde da ga uspavam, pa je zaspao tek u vozu u povratku kuci i nakon 4 sata spavanja se probudio. Ali to nam se desavalo i pre da se negde zaglavimo u vreme popodnevnog spavanja i to se sredi za 2-3 dana. Moguce da je prehlada (koju je imao i zbog koje i dalje pomalo ima zapusen nos) uticala na to da mu se pobrka ritam spavanja, jer ga je jako tesko uspavati kad je zapusenog nosica. Moguce je da ga odlazak u krevet asocira na besomucno uspavljivanje i sopstveno mucenje jer oseti da zbog nosica nece moci da dise i siki u isto vreme, pa zato odbija da spava. :cekam:
irenask, ovako je i meni isto bilo, i ja sam pomisljala da je naprasno poceo da prima aljkavo bradavicu, kao sto kazes. A posle sam shvatila da je ta bol pocela bas na samo pocetku trudnoce pa su mi bradavice zato postale mnooooogo osetljivije i bolnije.Citiraj:
par dana su me bolile bradavice i nikako dokučiti zašto, nekak je valjda zbog zubića počeo aljkavo primati
Ra, je l dojis Nou i dalje? Hocete li tandem?
hehe, baš htjedoh reći - irena, da nije to neki (pred)znakić??? ;)
i mene je tako bolilo, i evo boli već mjesecima. navikneš se, kad prođe par trenutaka, bol popusti.
ne brojim podoje, znam da je svako uspavljivanje na ciki, znači barem 2. + razbuđivanje, znači 4. i još tu i tamo... ne znam, za sad nisam imala neku veću krizu, još uvijek uživam gledajući ga dok cica.
nelzi, kako stvari stoje, da, smiješi nam se tandem. ponekad me uhvati strah obzirom na zbilja težak početak dojenja s noom, ali nekako mislim da će priroda učiniti svoje. ne želim mu jednostavno uskratiti nešto zbog nekog drugog.
a kad vam za mjesec dana počnem kukati, pliz quotajte ovaj moj post :mrgreen:
mamanatali :lol:
nas dvije smo opet same :(
slabo mi je, bole me: trbuh, leđa i bradavice (jedna je izgrickana, druga isštipkana) i mislim da ću ispalit, strah me sljedećeg buđenja
dobra stvar danas je da mi je 'lego' povrat poreza i da sam dobila povišicu koju sam se taman spremala ić tražit - tim povodm, kod mene je party za vikend pa, ako još tko osim mene i moje kćeri za vikend bude u zagrebu, dođite nam, još je neki, što bi se reklo, event u sigetu za vikend, možda bude zabavno
pusa, bok
otkad sam dobila mengu, stalno neki show i stalno tražim pomoć tu na forumu i niko niš pa dajte mi vi, cure, tu s jesenskih pomozite
dakle, do sad sam imala tri menge
ciklusi su bili nepravilni i dugi ali su se skraćivali
sad odjednom ciklus traje 50+ dana (uvjerljivo najdulje do sad), pms sam imala više puta i - ništa
znam da moram doku, ali ne stignem a i kontam da mi je nije ništa. dajte samo recite da nisam jedina kojoj je tijelo malo pošandrcalo nakon poroda
kuc, kuc, opet ja, zaboravila sam još ovo:
danas posebno mislim na sve vas i danas ste mi posebno drage
Citiraj:
Kejt prvotno napisa
hmmmm... pojačanje na vidiku :mrgreen: ?Citiraj:
Kejt prvotno napisa
ne znam. meni ciklusi od prve menge (s rok-ovih 5,5mj.) k'o urica točni...
Joj, evo mene kvrgave... :( to stvarno nikom ne bih poželjela... danas sam ipak išla kod moje ginićke jer me boli svaki pokret i dojke mi se i dalje jako pune, to nije normalno...ne funkcioniram! Kad me popipala, odmah mi je dala antibiotik, iako nemam temp. ni groznicu, rekla je da je to definitivno upala i ako se ubrzo ne počne smirivati, morat ćemo na kirurgiju... :shock: Ma stvarno mi je stravično! A. ih dođe pusiti i jako je nježan prema njima (al nekad se i zaboravi pa vidim sve zvijezde).
memole, vjerojatno ni A. ne bi još pokazivao znakove prestajanja da se nije desilo ovako. Zato me malo i grize savjest i još tugujem...
mamanatali, i nije mi neki uspjeh, da me nisu tako boljele, dala bih mu na prvo traženje (a to je bilo čim me vidio).
Kejt, ja sam do sada imala 2 krvarenja, ne mogu ih nazvati mengama, u razmaku od 6 mj. I sad 7 mj. ništa.Jesi li prije možda imala povišen prolaktin?