Niki je jedan kuk Ia i taj je ok, a drugi IIg. Ovo tvoje je malo gore, a koliko ne znam jer ti ide I,II,III.Citiraj:
nanic prvotno napisa
Mismo danas bili na kontroli i nema nikakvog poboljšanja.
Ja joj stavljam platnene pelene.
Printable View
Niki je jedan kuk Ia i taj je ok, a drugi IIg. Ovo tvoje je malo gore, a koliko ne znam jer ti ide I,II,III.Citiraj:
nanic prvotno napisa
Mismo danas bili na kontroli i nema nikakvog poboljšanja.
Ja joj stavljam platnene pelene.
Cure evo mene nakon puno vremena. Kod nas se jako puno toga promijenilo i nisam se htjela javljati dok sve ne bude konačno.
Ako se sjećate, mi smo prema dijagnozi najboljeg dr iz Klaićeve (ne treba ga imenovati jer svi pretpostavljaju o kome je riječ) dobili remenčiće. Nakon što je Lara 4 dana neutješno plakala i prestala dojiti odlučili smo otići po drugo mišljenje i zamjenu tih tvrdih remenčića mekanijim koji se mogu kupiti. Kad evo iznenadjenja! Prvo, u Klaićevoj su nam rekli da je lijevi kukić s displazijom, a ovdje da je desni! I drugo, trebali smo samo široko povijati!!!
Bili smo presretni! Slike od ovog drugog liječnika pregledala nam je i pedijatrica i rekla da je nalaz točno takav i da ne trebaju remenčići!!!!!
Nakon 6 tj. širokog i uz vježbanje mi smo dobili uredan nalaz.
Možda je točno to da se ne treba raditi prerano, ali isto tako mislim da je kod svih beba koje dobiju remenčiće u Klaićevoj preporučljivo otići po još jedno nezavisno mišljenje. Sa nekoliko strana sam čula da se tamo remenčići dobiju iz predostrožnosti ako je recimo majka ko beba nosila remenčiće ili ako je beba rođena na zadak (što je bio kod nas slučaj). Da se naša Mica nije žalila, mučili bi se bez potrebe!
Svim bebicama i mamama s problemima s kukićima punoooooo ~~~~~~~!
Maloj Maji i mami (Ariens) čestitke na velikom trudu i izdržanoj muci!!!
:*
micika :D odlicne vijesti :*
Da li je netko dobio remenčiće sa 5 mj. i imao displaziju IIg?
Nika ih sada nosi 4 mjeseca pa me zanima koliko to još može trajati iako nam je ortoped rekao da se remenčići maksimalno mogu nositi do prve godine, nakon toga se skidaju da dijete prohoda.
-tajana- nosite li remencice sad cijelo vrijeme ili samo preko noci?
Evo vibrice za brz oporavak
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nosimo ih cijelo vrijeme :cry: , ne znam kako bi ju uopće zaustavili da ih nosi samo po noći. Ona nema ni jednu sekundu mira, na leđima leži jedino kad spava, inače se odmah okrene na stomak i digne u sjedeći položaj (naravno kako može sa remenčićima). Onda kreće u puzanje i lovimo ju po cijeloj kući :lol: . A promijeniti pelenu je prava akrobacija, netko ju mora držati cijelo vrijeme.
To je i nas ortoped pricao :lol: kad je njima vrijeme za puzanje nikakvi remencici ih ne mogu zaustaviti :DCitiraj:
-tajana- prvotno napisa
Budi sretna s malim zvkicem (a mozda vas ceka i iznenadjenje na slijedecem pregledu) :love:
Da barem bude neka promjena na bolje jer je zadnji put nije bilo :( .Citiraj:
Ariens prvotno napisa
Joj nama je ortoped na predzadnjoj kontroli rekao nesto u ovom stilu za sest tjedana cemo vidjeti kako se to razvija, ako ne bude dobro ostali smo bez opcija :sick: . Ja sam bila u soku zadnjih 6 tjedana njezinih remencica i cijelo vrijeme bila kao na iglama, svako njezino podizanje uz krevet ili neki dio namjestaja sam panicarila i dizala ju (da stvarno sam pretjerivala :roll: ) i napokon kad je dosla ta zadnja kontrola on nama kaze skidanje remencica a na nas direktan upit smije li se dizati na nogice nema nikakvih ogranicenja nisam mogla vjerovati jos dva tjedna nakon toga. Dosli smo od nemamo vise opcija do skidanje remencica u tih 6 zadnjih tjedana. :mrgreen:
Nama je bilo najgore kad je ortoped (treći od početka nošenja remenčića) rekao da ih je prekasno dobila i da ih može nositi samo do godinu dana jer poslije nema efekta. To nas je ubilo u pojam, znam da moramo vjerovati da će biti sve ok, ali...
Sutra idemo kod fizijatra, baš me zanima šta će nam reći.
a drugo misljenje?Citiraj:
-tajana- prvotno napisa
naime postoji i jedna zeljezna sprava za mucenje koja se zove Hilgenreinerova ortoza, nesto je agresivnija od remencica, ali i daleko, daleko efikasnija
šalatu preporucam
Mozda i je to istina ali sam isto tako u Klaicevoj vidjela deckica koji je remencice dobio tek s deset mjeseci :/Citiraj:
-tajana- prvotno napisa
Sutra kontola :D
vibrrrrrram
~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~
Mi smo u Osijeku, ali ovo je treći ortoped kod kojega smo bili i svi se slažu u dijagnozi, osim toga tu su i slike, na njima se vidi kako kukić izgleda. Valjda će do iduće kontrole biti nekakvih promjena.Citiraj:
anledo prvotno napisa
Sutra idemo kod fizijatra, a kod ortopeda na kontrolu 21.09. (nakon 8 tjedana).Citiraj:
Ariens prvotno napisa
Hvala na vibricama :love:
Nakon 3 mjeseca nošenja remenčića jučer bili na kontroli kod dr. Tief., još 6 tjedana... :( Muka živa,ona bi sada sjedila,muči se da stavi nogu u usta i to sa remenčićem,stalno radi špagu...sad nam doktor kaže da joj čak vežemo nogice jer niju dobro da ih tako drži stalno raširene...
Tko će preživjeti još tih 6 tjedana neizvjesnosti...
Svima koji su u istim problemima :love:
kako da joj vežete :?
Bili smo danas kod fizijatra, Nika ima Dystoni syndrom. Noge trenutno ne možemo vježbati zbog remenčića, a sutra idemo na vježbice za ruke.
Cure da prijavim, danas smo bili na kontroli 2 mjeseca nakon skidanja remencica i sirokog povijanja i na sljedecu kontrolu dolazimo kad M. prohoda.
Drzim Vam svima fige i puno vibrica za sve male hrabrice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:love:
molim pomoć
s 2 mjeseca na kontroli na uzv za kukove dr. Vrdoljak je ustanovio da je abdukcija kukova potpuna, i nepotpuno koštano oblikovanje. Treba široko povijati.
Sad s 4 i pol mjeseca smo bili na kontroli međutim pregledao ju je dr. Čuti i napisao kukovi klinički stabilni. abdukcija uredna. nepotpuno koštano oblikovanje. netreba više široko, nekada vježbe.
Molim tko zna: abdukcija? nepotpuno koštano oblikovanje? da li je netko imao sličan nalaz? hvala
Nasla sam ovo na netu - meni je pomoglo da se malo snadjem
Javor Vrdoljak
Dragan Djokovic - ortopedija
A sto se vaseg nalaza tice mislim da je dr. Čuti sve rekao ;)Citiraj:
netreba više široko, nekada vježbe
Juhuhu!
SKINULI SMO KAISICE!
Dr je samo rekla da je sve super i da ih skinemo, nikakve kontrole, vjezbe, nista..
Jos smo u soku..
A Martu vise ne mozemo ni sekunde pustit u miru, puze, okrece se..
:D
super za vas :D :D :D
mi sutra idemo na kontrolu
aj sritno!
Opet vibram za odlicne vijesti sutra :* :love:
~~~~~~~~~~~~~~
Bili smo na kontroli, malo poboljšanje sa IIg na IIb :D . Slijedeća kontrola za 6 tjedana i onda ih skidamo bez obzira kakva bude dijagnoza jer doktor kaže da remenčići nakon godine dana nemaju više efekta.
:D za poboljsanje :D
Ariens, hvala na vibricama :love: , ipak su nam malo pomogle, nadam se da će na kraju sve biti dobro.
Super za skidanje :D
Vibramo za poboljšanje
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Niki pusica
ajde bravo, neka se barem poboljsalo stanje..
ne brini, Marta je u startu imala IIa i IIIb i nakon mjesec dana dr je rekla da je sve super, ali da mora nositi kaisice jos jedan mj da se ne bi sve vratilo..
tako da mislim da to nije neka strasna displazija..
bit ce sve ok.. :*
Zna li netko koja je razlika između subluksacije i displazije? Mojoj je bebici dijagnosticirana subluksacija i moramo nositi remenčiće i široko povijati. S tim da su naši remenčići platneni (ne znam zašto, užasno su oštri). I kako da ju previjem bez skidanja remenčića? To mi se čini nemogućim :/
nije nemoguce, izvjezbat ces se vec, samo polako i ako imas koga da ti prve dane pomogne odici bebu, to bi bilo super... joj kad se sjetim... (moja je imala kratko remencice jer je iz subluksacije na kraju stvatrno kuk luksirao - jezgra potpuno izasla iz casice kuka)Citiraj:
mamažabica prvotno napisa
displazija je stanje nepotpune ili nedovoljne rzavijenosti jezgre kuka, subluksacija i luksacija su vrste 'iscasenja' - ovo shvati vrlo okvirno, tako mi je ortoped objasnio laicki
drzim vam fige i saljem tonu dobrih vibretina :love:
Pitanje za one koje imaju iskustva s remenčićima: jesu li vam bili simetrično montirani?
Naime sve sam više sumnjičava gledajući kako ti remenčići stoje na mojoj bebici - jedna nožica (stopalo) je u ravnini s kukom i koljenom, a druga je povučena više unatrag. Ne znam koliko je ovo razumljivo, ali npr kad otkopčam remenčiće onaj dio koji ide straga na lijevoj je nožici kraći oko 2cm nego na desnoj. Nalaz joj je doduše bio različit kod prvog doktora, a kod drugog (čija nam je sestra montirala remenčiće) je isti obostrano. Sestra je rekla da ni slučajno ne zatežem i otpuštam remenčiće pa se ne usudim. A sve mi se više čini da to ne stoji dobro.
I nemojte mi reći da zovem ortopeda - pokušala sam, nemoguće ga je dobiti :(
Muka mi je gledat je u tome jer ih vrlo teško podnosi pa još ako joj stoje krivo... :evil:
I još nešto: jeste li vi išli na produživanje remenčića? Mojoj su bebici montirani sa mjesec dana, kontrola je za mjesec a ona će vjerojatno narasti par centimetara, i dobiti na težini. Neće li ju onda to jaaako stezati? Negdje sam i pročitala da bi se trebali produživati svaka dva tjedna :/
Ne zvuci mi dobro to nesimetricno montiranje :/
Ne zovi ortopeda - otidji to njega! Ne zezam se - odi cim prije!! Pa koliko dugo su tako nesimetricno postavljeni? Ili si to tek sad primjetila?
Neka ti objasne zasto su nesimetricno postavljeni (ako uopce smiju biti tako) :shock:
Kako beba raste moraju joj se otpustati remencici (postoji tolerancija ali cim naraste 5 cm to se mora prilagoditi). Meni su u Klaicevoj pokazali kako da ih sama prilagodjavam jer su nama kontrole bile svakih 6 tjedana, a ona je rasla kao gljiva.
:love: puno pusica za brzo ozdravljenje!
Naši remenčići su simetrično postavljeni iako nam je jedan kukić u redu, a drugi ne. A što se tiče produživanja, naše kontrole su svakih 8 tjedana, ali nam je gipser koji je postavljao remenčiće rekao da slobodno dođemo kad god mislimo da trebamo. Zato najbolje odi u bolnicu da oni vide.
Evo uspjeli smo se probiti do ortopeda. Bilo je prepreka, ali da ne duljim popravio je remenčiće, sada su simetrični i rekao da inače par milimetara simo ili tamo ne predstavlja neki problem.
Za otpuštanje remenčića zbog rasta nam je rekao da ne trebamo dolaziti jer da će se ionako remenčići sami malo rastegnuti. :?
Rastegnut će se svakako, ali ih ipak treba prilagođavati (barem u našem slučaju).
:D bravo za probijanje :D
Naravno da par milimetara ne cini razliku ali dva centrimetra itekako cini.
Kako bebica bude rasla vise ce istezati remencice to je istina ali u jednom trenutku to vise nece biti dovoljno. Pogotovo ako ce tvoja bebica rasti u visinu vise nego moja koja je vise voljela u sirinu :mrgreen:
Opcenito pravilo za te remencice je da kad se koljena simetricno povuku prema dolje mora biti kut u odnosu na tijelo 90°. Nije dobro kad su koljena previsoko jer to isto tako moze dovesti do deformacije. Da ne duzim o tome gledaj bebicu bar svaki tjedan - dva (ipak ne rastu tako brzo) i kad primjetis da remencici bas ne stoje najbolje opet odi do ortopeda (ili fizijatra ili pedijatra) da ih popravi. Bebi moje prijateljice je to npr. radila patronazna sestra (jer je to znala raditi). Meni su u bolnici pokazali kako da to sama radim (objasnjavanje je trajalo krace od minutu znaci nije neka prevelika filozofija).
pusa bebici
Nakon 3 mjeseca i 23 dana,danas smo konačno skinuli remenčiće!!!!!!
Ne trebamo ih nositi niti po noći, nikakve vježbe niti široko povijanje. Konačno sloboda za našu mišicu! :D
Odlično :D :D :DCitiraj:
katja29 prvotno napisa
:D :D