:D :D :D
Printable View
:D :D :heart:
:love: Hvala Vam curke.....
Od srca se nadam da će i ehokardiografija proći ok..... :heart:
:D :D :D :D :D :D :D
Proci ce sigurno OK!!! Nemoj toliko da brines i da se opterecujes :) Uzivaj u trudnoci.... A sto se bebinog srca tice.... to vec sada mozes uraditi bilo gdje privatno na 4D, jer se sve lepo vidi....
Budi bez brige.... i ljubac za malog u trbuhu:) samo nek raste i nek sto vise igre nogomet u trbuhu... tako ces bar ti biti mirnija :)
krasne vjesti! :D :D :D :D :D :D :D
Treba sav taj strah i iščekivanje preživjeti.
Čestitamo na odličnim nalazima i tvojoj hrabrosti.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Treba se opustiti i uzivati u trudnoci.... obicno sam se desava uvek ono cega se plasimo......
Opusti se, uzivaj i misli a tome kako je tvoja beba najsavrsenija na svetu... i kako ce biti najlepsa beba i najpametnija....
i videces BICE....
nema negativnih misli u trudnoci...
MISLI POZITIVNO!!!
Bravo za hrabrost u cijeloj toj situaciji, sjećam se koliko sam se u bit grozila svih tih pretraga i neizvjesnosti koje su nosile...horor...
Evo :love: da tvoj dečkić i ti prebrodite i tu ehokardiografiju jednako uspješno!
Biti ce sve u redu..opusti se i uzivaj u trudnoci i prekrasnom,zdravom djecacicu kojeg ces za koji mjesec zagrliti..! :love: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Naručena sam na fetalnu ehokardiografiju 16.01. i sad opet ostaje samo čekati...
Puno sam nekako ipak mirnija u iščekivanju ove pretrage nego što sam bila dok sam čekala nalaz kromosomskih pretraga....
Hvala vam svima na lijepim željama i vibrama pa vam se još javim i kad obavim taj ultrazvuk... :heart:
javi nam obavezno! :heart: :heart:
javi nam obavezno,ja imam 36 i radim na trećem djetetu, a već na početnim pregledima pred trudnoću,me je dr upozorio na amnio,nuhalni,triple,3D,tako da me već muka hvata,a još nisam ni trudna
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nalaz bude ok :love:
Mislim da doktori malo previše briju na pretrage, relax i vjeruj u sebe i svoje dijete. Nema veće snage od toga.Citiraj:
mandy prvotno napisa
Znam da zvuči malo proročanski, ali ja zbilja mislim da je tako.
jucer sam radila NN kod dr Kosa i taj dio je ispao OK, NN=1,8 no biokemijski dio za Down nije sjajan, 1/111 sto je za moje godine, 38, ocekivano, ali nosi odredeni rizik.
odmah sam zvala ujutro da prokomentira nalaz i preporucio je amnio koja ce biti za 3 tjedna, a nalaz se onda ceka jos kojih 3-4 tjedna. do tada ... :/ :(
taMarelica,vibrice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da sve bude ok,molim te javi kako je prošao postupak i naravno rezultat;mislim da će sve biti u redu;to biokemijski je ?
hvala Mandy, :heart:
ako sam dobro shvatila, vadenje venske krvi je biokemijski probir koji je dio kombiniranog probira ... njime se utvrduje rizik na down i edwards.
ili sam pobrkala loncice ?
mislim da nisi,ovdje to spominju kao kombinirani probir,pa mi nije bilo jasno :love:
Kombinirani probir = kombinacija biokemijskih (PAPP-A, free ßhCG) i UZV biljega (nuhal translucency).
Ta 3 parametra ulaze u proračun vjerojatnosti za down i edwards.
Sretno, cure! :)
SRETNO!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
taMarelica, budući si radila kombinirani, znači da si negdje 11 do 12 tjedan... Jesi li razmišljala o biopsiji karionskih resica? Nova trudnica je tu pretragu radila prije mjesec dana pa možeš od nje dobiti info iz prve ruke.
U svakom slučaju, sretno!
iva_luca, za sada je plan sljedeci: krajem mjeseca idem na UZV kod dr. Kosa i najvjerojatnije ce se raditi amnio. o biopsiji karionskih jos nisam razmisljala . nije li to invazivniji postupak od amnio ?
citala sam o tome u postovima nove trudnice.
kako sam jucer bila cijeli dan u panici, sada sam se smirila. po mojoj statistici sanse da bude D su nesto manje od 1% ... meni to izgleda jako malo.
u svakom slucaju hvala ! :heart:
taMarelica :love:
taMarelica :love: intenzivno mislim na tebe :love:
hvala vam :heart: !
Biopsiju korionskih ti načelno neće niti preporučiti ako je rizik zahvata veći od rizika da s djetetom nešto nije u redu...ja sam imala 3% rizik za down i meni su preporučili CVS jer je sam rizik zahvata do 2% (što je veće od rizika za amnio koji se kreće od 0,5-1%) ....Citiraj:
taMarelica prvotno napisa
Još pored nuhalnog se gledaju i drugi pokazatelji (ali samo sporedni pokazatelji) koji ti ukazuju na mogućnost da nešto nije u redu: 1. duljina bedrene kosti (femura)- nije dobro ako je skraćena; 2. Prisutnost nosne kosti (nije dobro ako je nema ili je skraćena), 3. Protok krvi kroz duktus venu (između djeteta i posteljice) ....
Ako su ti pokazatelji uredni, a imaš još k tome i uredan nuhalni nabor i nalaz kombiniranog probira vrlo je vjerojatno da će ti (ali samo zbog godina) preporučiti amnio....
Odluči se gdje hoćeš li ju raditi...ako ju hoćeš raditi - ako ideš na uputnicu to se čeka i čeka (mislim da je minimum 4-5 tjedana), a privatno mislim da možeš dobiti nalaz za 2 tjedna ....
Ključno pitanje koje je mene vodilo u donošenju odluke da li ići na pretrage ili ne bio je - što bih napravila kad bih dobila loš nalaz?
kad si odgovoriš na topitanje- lakše ćeš i odlučiti što i kako dalje...
Ako tzrebaš bilo kakav info-samo ti pitaj :heart:
Sretno!
Sori na hrpi grešaka- ali kaj ću kad se žurim!Citiraj:
nova trudnica prvotno napisa
Dakle- odluči se hoćeš li ju raditi....a ako se odlučiš da hoćeš-onda razmisli gdje...
= to pitanjeCitiraj:
topitanje
= trebašCitiraj:
tzrebaš
svima skupa vam želim dobre rezultate pretraga i više od svega beskrajno snage,strpljenja i vjere :love:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da, ovo je sve dobro, nuhalni je 1,8 ; sva morfologija je OK a i protok krvi je OK. valjda je zbog godina, a ja se osjecam kao u cvijetu mladosti 8)Citiraj:
nova trudnica prvotno napisa
Haj svima....
Malo opet podižem ovu temu jer sam napokon dočekala i obavila onu famoznu fetalnu ehokardiografiju na Rebru kod profesora MAlčića...
uglavnom- rezultat je dobar ...sve što treba biti u srcu i oko srca je na broju i kaže doktor- sve štima!
Iako neće biti vjerojatno potpunog mira kod mene u glavi dok ne rodim dijete i dok se "crno na bijelo" ne uvjerim da je sve ok - za sada sve upućuje da smo dobro!
Kako se ja uvijek javljam s nekakvim odmacima tipa "kad obavim ovo, kad obavim ono" tako ću i sada reći- kad rodim- javit ću vam se da li je sve ok... :*
Nova trudnica, baš sam čekala da se javiš, znam da ste čekali taj pregled.Ovo su super, super dobre vijesti, konačno možeš odahnuti i opustiti se. :love:
NT odlične vijesti.
:love:
Hvala Vam :love:
Samo imaj vjere jer sam i ja tak izdrzala do kraja!
ma ono što je meni osobno najgore je što UZV ne detektira sve. Evo upravo sma čula jučer da osim klasičnog Down-a postoji tzv. njemi down - kojeg UZV ne detektira.
Nadalje, na svakom paru kromosoma se može pojabviti trisomija, koja eto kod majki koje su u cvijetu mladosti (iznad 25. je učestalija) a koja rezultira mentalnom retardacijom između ostalog.
Ma i ja sma sve zbunjena :?
pardon treba stajati iznad 35. je učestalija
Amnio nalaz uredan ! :D :D :D
Iako sam nekako bila sigurna da ce sve biti OK (kao sto sam skoro od pocetka trdunoce "znala" da je decko), pao mi je kamen sa srca.
Nisam sigurna jel bih li to ponovno upustala, tj mislim da ne bi jer je pitanje sto uciniti ukoliko nalaz ne bi bio uredan (osobno znam sto bih ucinila, naravno, rodila), ali sad mogu pametovati oko toga. :roll:
i puno hvala na podrsci :heart: :heart: :heart: :love:
taMarelica, super za dobar nalaz amnio :D
Sad mozes biti skroz mirna i uzivati u daljnjoj trudnoci.
Ali ni tvoj kombinirani nije bio nesto posebno los, mislim cak bolji nego prosjecni rizik s obzirom na godine.
Treba se covjek unaprijed odluciti do koje mjere ce se zabrinjavati oko tih testova na down i onda slijediti svoj put. Po meni ovi svi testovi nemaju smisla i nebi ih niti radila ako zelim biti 100% sigurna, u tom slucaju bi isla na amnio i preskocila sve ovo prije. Meni je rizik zbog godina bio 1/135, a nakon kombiniranog je 1/990 i sad sam mirna, barem po tom pitanju. U prvoj trudnoci nisam htjela cuti niti za jedan test jer nije bilo sanse da pobacim dijete bez obzira na nalaze, no tada je i rizik bio dosta manji.