Kako smo razliciti, ali razliciti su nam i uvjeti, potrebe, mogucnosti...
Ja sam recimo imala pouch, premaxx baby bag i sad Mei Hip. U svemu smo se nosili par puta, u kolicima smo bili stalno. Gdje god sam isla, bilo mi je prakticnije uzeti kolica. Nikad u njima nije plakao, nikad ga nisam nosila gurajuci kolica prazna. Zivimo na visokom katu, imamo lift.
Ne zivim u centru, ne ulazim u autobuse, svaki dan sam isla u setnje od 3-4 km s njim uz more. Da ga to citavo vrijeme nosim (a bio je sumo beba), no way. Ovako se zabavlja on, ja setam, on zaspi, ja sjednem i popijem kavu s prijateljicom, nahranim ga u njima - meni je bilo izrazito prakticno.
U shopping u ducan - takodjer. On se zabavlja igrackom ili komunicirajuci s ljudima, ja kupim sto imam, objesim na kolica i guram doma.
U shopping odjece, udjem s kolicima, izaberem sto imam, parkiram kolica pred kabinu, pjevusim mu ili pricam dok isprobavam... Sve pet.
Da sam zivjela negdje gdje je puno vise stepenista, potreba koristenja javnog prijevoza i slicno, penjanje doma stubistem, vjerujem da bi mi marama/whatever bila prakticnija. Ovako bas i nije. Kolica su mi bila potrepstina broj jedan, tek sad malo padaju u drugi plan jer ga vani vodim s guralicom ili triciklom.
Prema tome, naravno da se moze bez kolica, moze se i bez marame, ne znam bez koje se to stvari ne moze - pitanje je samo sto nam se i kako svidja. I ne bih se cudila ni jednima ni drugima.