tak i ja :mrgreen:Citiraj:
ninochka prvotno napisa
jebiga
Printable View
tak i ja :mrgreen:Citiraj:
ninochka prvotno napisa
jebiga
jebiga
*****u
pizdarija
nina, evo test.. ne pretvara u $%&$ nego u (gruba rijec) :)
Zato napišete riječ s točkicom.
Sra.nje
Jeb.i ga
:mrgreen: :mrgreen:
Jednog dana je Tin počeo trčat okolo i vikat "Pi*ku matinu, pi*ku matinu!"
Svi smo se pogledavali i pitali jedan drugog: "Od koga je to samo čuo?"
A u sebi mislili: "A joj meni neki dan izletilo, al neću da drugi znaju!"
Točno im u očima vidim.
:lol:
sjecam se da sam jednom citala brigu jedne forumasice, ciji je sin u vrticu "pocastio" vrtickog druga rijecju koja oznacava jednu nacionalnost. i svi u obitelji bijahu zgrozeni odakle malom ta rijec u negativnoj konotaciji... dok im mali sam nije priznao da je tu rijec u tom negativnom kontekstu cuo od nikog drugog do - svojih roditelja. :/
ninochka, sad mi je dan veseliji nego što je ikako mogao biti: ako me itko na primopredaju vidi da bezrazložno umirem od smijeha... ovo je razlog.Citiraj:
ninochka prvotno napisa
hana_sara, nisam sigurna da se radi o bogatstvu/siromaštvu vokabulara...
htjeli mi to ili ne (a ne bih ti se petljala u struku, svakako si tu jača), i psovka je skup slova, odnosno glasova.
I kao takva je sastavni dio jezika, sa ružnijom konotacijom.
Ali, još jedna u nizu riječi koje nešto označavaju.
Ja ne psujem iskonski i spontano, ja tu riječ odaberem jer mi je u tom trenutku prikladna/odlično zvuči/odražava i psihičko stanje.
Pretpostavljam da si ovdje završila lingvistiku/književnost/štoveć...
Pa se vjerojatno sjećaš kako se uvijek govorilo kako u našem jeziku jednostavno nema dovoljno riječi koje bi opisivale neke fraze.
Npr. "leptirići u trbuhu" (uvijek se to spominje, pa ću i ja).
Isto tako, ne postoji adekvatnja riječe koja bi zamijenila kur..nje.
Jednostavno je nema, a da bi tako zorno prikazala upravo ono što opisuje.
Pa neću valjda reći "hjglfeuič" kada to ne znači ništa.
Eh, sada ispada da ja branim psovanje, a zapravo sam protiv toga :lol:
Ninochka :mrgreen: I meni si uljepsala dan.
Mrzim psovanje, ali, nažalost, nisam nepsovač.
Pred djecom se maksimalno kontroliram, ali lagala bih kad bih rekla da nisu nikad čule nijednu psovku u našoj kući. Posramljeno moram priznati da je većinu psovki koje (Megi) zna, čula upravo od nas- ali, koristim svaku priliku da naglasim kako je to ružno i da sam pogriješila i da mi je žao što sam rekla ružnu riječ. Na sreću, Megica je prilično nezainteresirana za psovanje i jako mi je drago da je tako. Često upravo ona ukori mene ili mm-a (njega češće) po tom pitanju i tad mi baš bude koma.
joj, ninochka :lol:
:mrgreen: :lol:Citiraj:
ninochka prvotno napisa
Krivu stvar sam kvotala :oops: , treba ovo:Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
Citiraj:
ninochka prvotno napisa
baš tako. ne možeš izraziti ljutnju u punoj snazi ako kažeš rečenicu od 10 riječi jer dok je izgovoriš ode bijes u vjetar.Citiraj:
apricot prvotno napisa
e da, i meni s poganog jezika svašta izleti u tim trenucima.
ninochka - :lol: :lol: bolju nisam davno cula - svaka cast!
a kad sam bila mladja, sjecam se da je postojala pricica koju smo prepricavali a koja se sastojala od sve nekih * rijeci, a opet si tocno znao o cemu se radi... (u stilu: sreli pun ku.rac pic.ki i odje.bali nekog... ne sjecam se vise detalja ;))
Vrlo rijetko, ali izleti nam..
ALI.. K. odmah (nakratko) pokupi..
Baki je neki dan izletila psovka.. i kasnije K- papa sladoled, kapne joj na hlače, ona to razmaže rukicom (kakti obriše) i ponovo psovku. Nije ju baš najbolje interpretirala, a mi se nismo potrudili pomoći joj..
Psovke mi ne spadaju u kategoriju "strašno nešto". Barem ne u količini i izričaju kojim baratam njima..
Citiraj:
apricot prvotno napisa
Meni osobno malo od gore navedenog drzi vodu i za svaku od ranije spomenutih psovki koje su nekome prikladne, odlicno zvuce ili u tom trenutku odrazavaju psihicko stanje mi je palo na pamet dovoljno drugih koje bi velikom broju ljudi bile adekvatne za opis nekoga ili necega. Ovo "odlicno zvuce" je diskutabilno, ono sto nekome odlicno zvuci drugome je totalno odbojno.
Apri, ranije si spomenula da si sigurna da tvoje dijete nece psovati. Odakle takva sigurnost i iskljucivost? Ni u kojem slucaju nemoj pomisliti da ovim pitanjem preispitujem tvoje roditeljstvo (samo napomena jer vec vidim u kojem smjeru ovo moze krenuti) vec me zaista zanima na temelju cega si tako sigurna da tvoje dijete nikad nece psovati? Sun gore pise, odgojena je u finoj nepsovackoj familiji pa joj se omakne. Ja sam odgojena uz psovackog oca pa ne psujem. Ne znam hoce li moje dijete psovati, a i ako bude psovala to nece ponjeti iz kuce. Pokusat cu je rijecju i djelom nauciti da psovanje nije u redu. Prijatelje, zivotne trendove, vanjske utjecaje joj ne mogu birati. Mogu je usmjeriti ali joj necu (niti zelim) kontrolirati zivot.
Najvaznije je da svojoj djeci budemo dobri modeli koliko god mozemo biti i koliko znamo, svatko na svoj nacin.
mi ne psujemo, ali nedavno sam se spekla na pecnici i onako refleksno procijedila: "je-bem-ti!".
ona je stajala par metara od mene, dosla sa zabrinutim izrazom jer je vidjela da ja gladim podlakticu i upitala: "je-ben-ti?" (u stilu: mamice moja draga, buba li te?)
poslije toga je vise-manje cijeli dan ponavljala "je-ben-ti", cak je i pjevusila ta tri sloga. mi nismo reagirali.
Ispricavam se na ponavljanu paragrafa ali sam izostavila par rijeci koje totalno mijenju kontekst, evo idem iznova a izostavljene rijecu su napisanje velikim slovima (e bas sam ga zakomplicirala):P :
Meni osobno malo od gore navedenog drzi vodu i za svaku od ranije spomenutih psovki koje su nekome prikladne, odlicno zvuce ili u tom trenutku odrazavaju psihicko stanje mi je palo na pamet dovoljno drugih PRISTOJNIJIH RIJECI I IZRAZA koje bi velikom broju ljudi bile adekvatne za opis nekoga ili necega. Ovo "odlicno zvuce" je diskutabilno, ono sto nekome odlicno zvuci drugome je totalno odbojno.
ok, al ja se stvarno ne zaj.ebavam :mrgreen: kad pitam što ide iza najgluplji ako ne ovo što sam napisala? ako ne drži vodu, reci što je tebi u konkretnom primjeru palo na pamet?Citiraj:
Timmy prvotno napisa
ja znam opsovati, rudim se ne pred njom i ne precesto, isto tako i mm.
srecom pa joj se rijetko omakne, stvarno rijetko i ono :lol: uvijek pogodi kad...
Cekaj da se sjetim, a evo ga, rekla bih da je netko "nevjerovatno glup". Je li drzi vodu :P ?
timmy li-la. glup ko k. je opet jače :lol:
a ninocka glup u p.m.? :lol:
cekaj sad, a ovo: glup je ko tava!! ovo je toliko old fashion ali morala sam ponudit kao opciju :lol: .
osim sa rijecju kur(zvijezdice)enje, meni je tako i sa rijecju nadr(zvijezdice)an... tesko bih u toj sekundi mogla opisati necije raspolozenje vjernije nego na ovaj nacin.
može :love: vidimk da se trudiš. al tave su goli ku.ac naspram ku.caCitiraj:
Timmy prvotno napisa
:lol:
evo, neću više obećavam
mc. upravo tako. koja je alternativa nervozan? pa to je understatement stoljeća
Ajme MC, meni je ova druga grozota. Toliko je u upotrebi da je postala dio normalnog vokabulara a meni stvarno para usi. Ma ne znam, mislim da to sto nekome neka rijec predstavlja autentican prikaz stanja ili stvari ne bi trebalo biti i propusnica za upotrebu.
curke, nemojmo vise please, previse je i za one prave beshtimadure, ne znam kako nas jos nisu zakljucali.
Rastop... :heart:Citiraj:
sandraf prvotno napisa
Samo, mama, daj molim te pričaj kineski. Hrvatski te ne razumijem! :lol:
nabrijan? :mrgreen:Citiraj:
mama courage prvotno napisa
... dobro, ali nabrijan u negativnom kontekstu?Citiraj:
seni prvotno napisa
Mislim, ispada da je u Lijepoj našoj potrebna sva moguća koncentracija negativnih emocija u jednoj riječi da bi se uopće dovoljno dobro izjasnio :roll:
Dakle,
Pitanje za ninochku i društvo:
Kako bi u jednoj riječi rekla da si sretna da sretnija ne možeš biti? Ono, ful pozitivno nabrijana? :mrgreen:
sretna ko nova godina?Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
sretna ko guzica?
sretna ko đapić na obrani magisterija?
adio mare, znam, znam.
nabrijan moze biti i pozitivno i negativno :) odmah mi je bilo jasno da to nije pravi pandan nadr...om.
ali cudoreda radi... :mrgreen:
lebdeca?
sretna ko malo dijete
mada ne kužim pitanje..
Mislila sam da ćeš u izreći nešto u svom stilu, ali s kontra emocijama npr. sretna u pm na kvadrat :lol:Citiraj:
ninochka prvotno napisa
Očito je da si fakat blažena kad si sretna :*
misliš - hepi?
Mi ne psujemo pred djecom i ne psujemo uopće.
Nedavno sam bila kod frendice i ona ovak priča sa svojim nećakom:
On njoj veli: "Teta ti si k***c"
Ona njemu veli: "Ne ja sam žensko, ja sam ti p***a"
On veli: "Onda si p***a"
A ona njemu: "A ti si k***c"
Dijete ima 2 godine i njima je takav razgorvor taaak foraaa :shock:
Ja sam ljudi moji skoro u nesvjest pala.
sad im je fora... a kad bude imao pet godina i tako razgovarao sa svojom tetom, dobit ce po zubima. vec vidjeno.
Citiraj:
Timmy prvotno napisa
Eto zakljucka ovog topica:
ljudi, psujte, da nam djeca ne psuju :lol: :mrgreen: [/quote]
Rikavam :lol:Citiraj:
sandraf prvotno napisa