Samo da izvjestim da je bajadera jako fina. Mislim da ću slijedeći put probati sa lješnjacima umjesto oraha, malo za promjenu. Evo preporučam svim zainteresiranima.
Printable View
Samo da izvjestim da je bajadera jako fina. Mislim da ću slijedeći put probati sa lješnjacima umjesto oraha, malo za promjenu. Evo preporučam svim zainteresiranima.
ja sam bila karakter, cak sam i djeci uspjela objasniti da cemo to tek za bozic. :mrgreen: ah, kakva obitelj :love:
ja ako s njima dvoje ne pocnem jucer, necu ni stici. radim i doma sam najranije u pet, a MM radi do NG svaki dan do 8 :( :(
Ja sam kiflice i napolitanke napravila još prije više od tjedan dana, i to duplu dozu :D .....stavila sve u led ali naravno nisu dugo trajale....neki dan je planula i zadnja napolitanka... :lol: :D ...šta mogu kad su tako fine i iz leda....
Je, ta bajadera je jako fina.Mi ju već godinama radimo po istom receptu. A što ćete peći od kolača, jeste odlučile?
Ja sam dogovorila s mamom da ćemo ispeći svaka svoje pa onda razmijeniti ispečeno. Tako ćemo imati svaka duplo vrsta, jer ionako ne možemo sve pojesti, a volimo imati puno različitih na tanjuru.
Peći ćemo: naranča šnite, rafaelo, bajaderu, kolačiće sa zobenim pahuljicama, mađaricu, rolat od kokosa, čokoladu s rižom, brkove, bananko, figaro(napolitanke b.A.), čupavce, žele salamu, rolat od oblatne, rolat od meda, medenjake. Naravno da ćemo na kraju još koju vrstu dodati, ali smo odlučili da nećemo praviti 20 vrsta kao svake godine. I tako nam svima škodi toliko slatkog. Za torte još nismo odlučile koje ćemo.
Ja cu sve sama, dakle, bez kompanjonke u vidu bake.
Imat cemo fruit cake, bajadere, rafaelo (za mm :love: ), madjaricu, shape, sirenine medenjake i jos jednu vrstu al ne mogu se sad sjetiti koju.
Majo, ja jednostavno moram tako, rekla sam si ove godine, jer moja mama nije normalna kad su kolači u pitanju. Peče do iznemoglosti. Ipak je ona žena u godinama, još uvijek radi, dođe kći u 4-5 popodne i onda još peče kolače do iza ponoći. Uz naravno sve ostalo što mora obaviti. Ovako ću je barem djelomično uspjeti spriječiti u naumu da se uništi do badnjaka. :lol:
Ma to je samo napomena da objasnim zasto radim samo par vrsta :mrgreen:Citiraj:
ivancica prvotno napisa
ja sam si isprintala kolače, mislim da bum radila ove godine bajadere od Apricot 8) , pa Matrozen od Sunca 8) jedan svoj kolač od sira ( zove se Graničev kolač, hehe) i naravno kolač na metre, kod nas nemogu blagdani proći bez tog kolača. Uz to napravit ću narafski kiflice, mljac jer ih obožavam, i još jedne suhe kolače.
Danas su Tara i MM u Austriji, napravila sam im popis stvari kaj da kupe..čokolada za kuhanje, kalupi za kolače i ostale potrepštine. I onda bum polako krenula sa pečenjem ;)
Kolač na metre smo papali prošlog vikenda :P :D :D , fakat je mljac!!!
sunce hvala na uputama za bijelu pitu samo nikako da krenem kad se sjetim koliko kora :roll:
ja sam uspjela naći neki recept ali je sa sirom i sad ne znam šta sam je jela a da je bilo mljac :/
ima li nešto od ovih delicija šta baš ne može u led?
Ja se tek uključila i nakon ovog mogu samo reći :P :shock:
Definitivno kasnim s bilokakvim spravljanjem kolača!!!!
Najbolje da počnem pa nek se nađe za sljedeći Božić :P
Svaka čast kuharicama!
A je l bi vi malo prodale tog slatkog blaga nama koje smo ne-znam-se-organizirat-lijena-sam-nemam-vremena-ne-znam-kuhat ??
najbolja cokoladna glazura meni osobno je ona koju napravim od Kraseve cokolade u prahu (ostale ne valjaju) i maslaca. bude ko iz žurnala :mrgreen:Citiraj:
Maja prvotno napisa
i super se razljeva.
jedino malo treba paziti kad se reze jer se skroz stvrdne pa nekad popuca ako zabijes noz krvnicki.
al zato je super za sve vrste kolacica jer nije mekana i packava. ja u biti ne volim coko glazuru jer ju svi naprave mekanu a mrzim kad uzmem kolacnpr prstima i onda mi pol ostane na ruci.
pravim Orahove prutiće (mislim da je recept apricotin) i ne znam je li u receptu za tijesto nešto izostavljeno jer meni je sve praškasto, nikakvo glatko tijesto ne mogu zamijesiti. hitno mi je. ja sam totalna neznalica po pitanju kolača.
nado, nedostaje jedno jaje i 5dag margarina - nemam pojma gdje su se izgubili!
Nadam se da nije kasno!
naravno da nije. thanks.
Vjeruj mi, ova panika će se isplatiti!
Ima li netko recept za roladu od oblatni. Našla sam jedan by Heli, ima li još kakav?
tja kajsijo to sam i mogla očekivati od tebe :lol: :lol: :lol:
priznaj kajsijo, ti si jedna od onih sta ne vole davat recepte, pa kad ih se pita onda daju falicne... :P :P :P
Zobeni keksi su odlični. Meni je 10 min sasvim dovoljno. Budu krhki ali kada se ohlade su odlični. Kao cookies! Da ne znam što ima unutra pomislila bi da ima oraha i čokolade. Jako su fini! E da, ja sam stavila samo pola šećera, ali trebala sam još i manje!
I pravila sam ih kao cookies. Kuglicu na tepsiju i pritisnuti vilicom, tako da nije bilo problema ni sa smjesom ni sa oblikovanjem.
Toplo preporučavam!
10 dkg čokolade za kuhanjeCitiraj:
Maja (napisa):
dajte mi koji recept za cokoladnu glazuru, nemojte mi s ovim, "napraviti koja vam najbolje uspije". ja nisam to u zivotu radila
3 žlice vode
3 žlice šećera
- kuhati dok se čokolada ne rastopi (nesmije vriti)
- maknuti s vatre i dodati na listiće narezano 7dkg margarina, mješati dok se margarin ne rastopi i onda preliti po kolaču ;)
Ove Vanila Kiflice od Apricot nemaju Pripremu :?
Na koliko stepeni se peku, kako se razvijaju :? :? :?
Marta, pliz, kako praviš ovu glazuru: koliko čokolade, voda ili mlijeko, koliko maslaca?Citiraj:
marta prvotno napisa
Mene isto nervira što se moja glazura u stvari nikad ne osuši, uvijek je mokra.
a meni opet glazura uvjek suha a ja bi mokru :P
Citiraj:
Ove Vanila Kiflice od Apricot nemaju Pripremu
Na koliko stepeni se peku, kako se razvijaju
sve umjesiš zajedno ništa spešl, oblikujem kako ti volja i pečeš 10-15 minuta ne na najjače i mljacmljac
onda je ovo glazura za tebe. za kolac iz velikog pleha, onog sto obicno dodje sa stednjakom trebas jedno 10 do 15 dag cokolade u prahu i npr 5 dag maslaca. prvo na laganoj vatri otopi maslac i onda dodaj cokoladu i mijesaj, ako zelis rjedje, dodas maslaca.
ja to radim odoka pa i ne znam neke mjere, ovo ti je otprilike.
mamita ne zA TEBE nego za minnie (sori na velikim slovima). ko zeli meku glazuru treba samo dodati zlicu slatkog vrhnja u ovu glazuru
podižem i ponovo zaključavam