drzim fige za drugu bebicu :love:
Printable View
drzim fige za drugu bebicu :love:
Opet ja sa pitanjem :) ovog puta sam trudna, bradavice bole ponekad neprijatno ali nista neizdrzivo no zanima me da li su vam se uvecale grudi ?
Secam se da u prvoj trudnoci nisam mogla da zivim od njih koliko su narasle i bile bolne a sad me ne boli nista sem bradavica a grudi su iste velicine.
Isto sam se iznenadila... u prvoj nisam mogla spavati na trbuhu, obuci ista usko bolilo me jako, rasle su dan za danom, kupila valjda 15 grudnjaka,a sada do 17-18 tj nista (palacinke :mrgreen: ) a sad mi se cini da su se malo popunile, tj gotovo sam sigurna, ali nista drasticno...
Bas mi je drago da ste uspjeli i sretno!!
Čini mi se da mi u ovoj trudnoći nisu narasle cike (šmrc), a bradavice su mi i inače tamne i ne primjetim neku razliku sad i prije trudnoće. Sjećam se samo da su mi u prvoj trudnoći pred kraj bile jako jako tamne.
Zanima me ova točka 3, od kad se to računa? Ne za prvo tromjesečje? Ja još nisam dobila na težini, ali osjećam se dobro (i jako :) ). Danas sam točno 11+0.Citiraj:
Danci_Krmed prvotno napisa
Cure hvala vam na brzim odgovorima :love: .
Pcelica Mara mislim da je ok sto nisi nesto dobila na tezini ipak u prvim mesecima ima i dosta mucnina a u mom slucaju i povracanja :)
Jel se sjecas mozda prve trudnoce, mislim svi kazu da su trudnoce razlicite, ali nekak mislim da to tvoje tijelo vise manje obavlja na slican nacin, npr ja sam u prvoj trudnoci do neznam kojeg tjedna bila u minusu s kilazom, nisam povracala ali sam imala strasne mucnine i gadjenje na puno hrane, pa sam prve kile dobila tek negdje u 15-20 tj ne sjecam se vise tocno kada... a sada sam nakupila par kila samo zbog prestanka izbjegavanja psenice, jaja i mlijeka (kruha, kolaca, tartara i ostalih nezdravih divota), al inace osjecam da ne bi...Citiraj:
Pcelica Mara prvotno napisa
Prvu trudnoću sam krenula iz plusa, tako da sam u ovoj fazi imala 8 kila više nego sad (kad sam na relativno normalnoj kilaži, 66 kg na 174 cm). Ni u prvoj ni u ovoj trudnoći me nisu mučile mučnine, povraćala nisam nikako, a u prvoj sam odmah počela i dobivati na masi. Na sreću, rasla sam polako tako da ipak nisam završila kao bova (rodila s 88 kg).Citiraj:
smedja prvotno napisa
Stvar je u tome da ja nisam svom dr. rekla da dojim, jer već znam što bi bilo, obavezno prestati, pritisak, možda čak i zastrašivanje ;) Ne da mi se o tome razglabati s njim kad znam da je njegova literatura kojom brani svoje, ponekad čak smiješne, stavove starija od mene (a ni ja više nisam tako mlada). Npr. izjavio je da će dijete povraćati ako sisa u trudne mame :P
Važno mi je to da se ja stvarno osjećam dobro, nije mi teško tu i tamo malenoj dati ciku, uostalom, primjećujem da i nema baš puno mlijeka, a ono malo što izađe je slano ko more. Ali, ako nju i to malo toliko veseli - pa neka dijete gušta. Više je to sad neki naš ritual za spavanje-buđenje i tu i tamo kad joj dođe, nenutritivno dojenje.
Pa ako je tako kako kazes, sumnjam da to utjece na tvoju kilazu... barem po meni nikako ne bi smjelo... nije da ima 6 mj, da nista drugo ne jede i da se nacicava do besvjesti... mozda da koja iskusnija mama uskoci sa savjetom?
ovako,Citiraj:
Pcelica Mara prvotno napisa
prva trudnoća - zatrudnila s 50, rodila sa 62, nisam imala mučnina
druga trudnoća - zatrudnila s 50, pala na 48, dojila k'o kravica :mrgreen: , doslovce stalno, na 51 sam bila sa nekih 16, 17 ili 18 tj., ne sjećam se više, imala sam dosta gadne mučnine, neusporedivo s prvom trudnoćom. rodila opet sa 62, mada zadnjih mjesec, mjesec i pol nisam ništa više dobila, ali kod mene je to možda više imalo veze s time što mi je tada umro tata
važno je kako se osjećaš. ako se treseš kada staneš na noge, ako ti se crni pred očima od gladi i žeđi - onda treba paziti. vjerojatno ćeš uskoro početi dobivati na težini. moje djevojčice su rođene gotovo jednake, druga je bila za dlaku duža i teža, iako je danas posve suprotno - starija je krupnica, mlađa mrvica
Evo samo da se pohvalim da sam vadila krv i nalazi su mi super - ne fali mi ni željeza, a u prvoj trudnoći sam stalno pila Heferol jer mi je falilo željeza.
Sad imam odličan argument, i to crno na bijelo, da dojenje ne šteti trudnoći, a bome ni dojenoj bebi!
A kila će doći, to me ustvari uopće ne brine (više me brine da ih ne bude previše). Prva trudnoća mi je počela u zimu, kad se više jede, a manje kreće, a sad je proljeće, sunce, šetnje...
Pcelica Mara super za nalaze, uzivaj.
Mi smo pre neki dan bili na pregledu i razgovoru sa primaljom (ovde one vode trudnocu) i posto sam joj rekla da jos dojim S. prvo umalo nije pala sa stolice kad je shvatila koliko je on veliki ali se isto tako jako obradovala i pohvalila me :)