cure koje su jucer bile oko mog fotica u trenutku akcije kazu da je na njemu najljepsi zvuk koji ide uz njega :mrgreen:
skljoca prilicno uvjerljivo :lol:
Printable View
cure koje su jucer bile oko mog fotica u trenutku akcije kazu da je na njemu najljepsi zvuk koji ide uz njega :mrgreen:
skljoca prilicno uvjerljivo :lol:
zvuk je tako dobarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ko da sam na fotošutuCitiraj:
ivarica prvotno napisa
al, trenutak u kojem sam preživahno mahnula rukom i slučajno dokačila aparat koji joj je visio oko vrata...i taj pogled koji ubija....
Uzivat ces sa tim foticem, svaki SLR stvara veliku razliku naprema kompaktima.
Samo treba vijezbe, ako se do sada radilo sa kompaktima u automatskim postavkama.
Ja uzivam sa svojim Olympusom E-500 i dva objektiva. :)
i mi smo bili s njim zadovoljni, poprilično, ali ne toliko da ne uzmemo Olympus SP-500UZ. 6.0 megapixela i 10x optički zoom. ovaj je odličan, ali je velik. ali ajde, ima torbu pa se da izdržat.Citiraj:
choko prvotno napisa
ovo je taj naš novi ljubimac
http://www.dpreview.com/reviews/olympussp500uz/
emily, svaki fotic koji nije slr ima taj gap izmedju stiskanja shootera prstom i stvarnog okidanja. na to ja pi*dim kod mog sonya dsc f828. to je jedan od 3 razloga zbog kojih zelim slr pod svaku cijenu.
drugi je promjenljivost objektiva (za moj se mogu kupiti samo oni konverteri koji iskrivljuju kuteve slike).
treci je fokusiranje, moj ima dosta problema s auto fokusom, a na manualnom ima prsten koji se okrece u beskonacnost i metarsku skalu (cim ga trznes, ode u ..).
inace je taj moj sony stvarno super cool. ima 28-200 objektiv, 8 MP, 7x opticki zoom, pregledan meni i sve super poslozeno.. nije kompaktan, ali jos nisam naisla na idiota koji bi me zadovoljio (kako ovo cudno zvuci u nekom dr. kontekstu ;) )
jos da nema te 3 zamjerke.. :mrgreen:
E to! To ja hoću da nema te velike pauze između stiskanja shootera i stvarnog okidanja. Kaj je taj SLR ? :? Molim pojašnjenje, jel onda trebam tražiti fotiće koji maju taj slr nešto ?Citiraj:
mikka prvotno napisa
SLR (single lens relflex) su svi ovi "veliki" fotoaparati sa promijenjivim objektivima.
mogu si mislit :lol: !!!Citiraj:
Maja prvotno napisa
ivarice čestitam - samo strpljenja. ni ja ga još nisam shvatila. za početak se drži automatskih postavki (i ja uglavnom još s njima fotkam). al, sad kad još skužiš što sve za njega ima :roll: .
ja sam si uzela minijaturni stativ (15-tak cm, tek toliko da mogu dobiti željeni položaj fotića) i daljinski (da konačno i ja imam jednu zajedničku sa svojim sinom :mrgreen: )
mi imamo Canon A450, super je! Samo sto guta duracellke k'o velikiiiii :cry:
kupi mu baterije koje se mogu punit i spasit ćeš se.Citiraj:
annie84 prvotno napisa
moj prijašnji je gutao i baterija i novaca dok nisam kupila punjač i baterije. evo mi traju ima skoro dvije godine. sad izračunaj isplativost.
btw, dvije punjive baterije i punjač koštali su me 150kn, a toliko bi prije dala misečno na baterije.
evo mi kupili sony, 7,2 megapixela, 3x optički zoom
tek trebamo vidjeti kakve će biti slike...uzeli sa punjačem i platili ga 1400 kn
u cijenu je uključena i mem kartica od 512 mb
krivo sam napisala, imamo canon A530... imamo i punjac, no punim baterije i do 14h, stavim u fotic i mogu mozda uslikati 20 slika i riknu....
da ih niste na pocetku zeznuli, znas ono kad moras jedno 3-4 puta pustiti baterije da se skroz isprazne i onda ih napuniti do kraja?
koje baterije imate? jeste ih dobili s foticem ili kupili naknadno?
kupila sam punjac i baterije jos prije digitalca..nisam doma pa se ne mogu sjetiti koje su...no sigurna sam da ih nisam zeznula, bas sam i uputstva procitala, i cekala da skroz riknu :(
annie84 - a koliko su stare baterije? kad si ih kupila? naime, imaju ione svoj vijek trajanja :/ ...
A dobro je i da nisu ispod 2100 miliampera.Citiraj:
miha prvotno napisa
baterije su od 2000mAh...jos pise za digitalne kamere...kupljene uz punjac prije neke 2.5 godine...
Cccc :nope: ... staro... dobro su ti i izdržale... mijenjaj!Citiraj:
annie84 prvotno napisa
ako se jos moze glasati ,moj glas ide za canon i samo canon :mrgreen:
ok, mijenjam :)
i ja sam za canon :)
Da se i ja javim :)
kupila canon power shot G7 (imala sam G2), i zasad sam super zadovoljna. Mamio me SLR na sniženju, ali oni kratki filmići su mi prevrijedni.
btw, savjet da kupim baš taj fotić sam dobila od nekoliko profi fotografa, koji i sami imaju takav.
još nisam uspjela spržiti bateriju ali me zanima kakvu dodatnu karticu kupiti i gdje. totalni sam tudum. :roll:Citiraj:
annie84 prvotno napisa
preporuka Nikon -Canon
Imala sam i sony ali oni jednostavno ne prave dobre fotice.Jako su spori u okidanju cak znaju i blokirati kad zelis slikati sve dok fotic ne fokusira.kad se slika unutrasnjost od 5 slika kojim se slikao isti objekt 3 ce biti ok a 2 tamne why??? mi nismo bili sretni to je bilo prije 2 god,a sad smo na Nikonu i velika razlika.Mozda su napredovali i u soniju
E ja sam isto totalni tudum, al sam kupila dodatnu karticu uz fotić na koju stane milion slika, a baterije sam kupila one punjive i sad sam si super :P Sve mi je striček u dućanu objasnio (al nisam ništa zapamtila, već sam samo sve kupila), najbolje otići u dućan s fotićem pa ćeš vidjeti. Ove za punjenje su super baterije, ne prazne se brzo i za 6 sati se napune.Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
ne bih sad pojašnjavala zašto nisam odmah kupila karticu (tko je bio u ve-milu, znat će :lol:), samo bih voljela da me netko poštedi traženja i kaže trebam li neku specijalnu karticu i kamo da odem.
Kartica koju tvoj fotić koristi za spremanje fotki i filmića, ovisi od firme koja ga je napravila. Ja imam olympus i on koristi xd card kartice. Sony ima neke svoje kartice Memory stick Duo, a ostali uglavnom koriste SD kartice koje su najjeftinije. Pogledaj na uputstvima od fotića, mora ti negdje pisati koju memoriju koristi. Naravno cijena kartice ovisi i o kapacitetu.Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Tip kartice će ti preporučiti zaposlenik u dućanu sa foto opremom. Traži neku brzu jer ti spora kartica može usporiti rad fotića.
sd, uzmi 1 ili 2 gigaCitiraj:
ms. ivy prvotno napisa
nisam sve čitala, ali koga zanima, u najnovijem bug-u ima sve o digitalnim fotićima - to je tema broja
Mi kupili Canon a550
Sve 5 za sada. :D
Bice lijepih slicica sa mora!!!
Sljedeci tjedan decko i ja idemo kupiti novi digitalni aparat i dvoumimo se izmedju Sony T100 i ixus 75. Imate vi kakvog iskustva sa ovim foticima posto koliko god gledam reviews sve mi se cini da sam vise zbunjenija odlukom :?
oba imaju 3" display i oba su prekrasna.... jedino mi je bitno na kojem su fotke kvalitetnije??? Svi hvalite Canon a ima li Sony-ljubaca :mrgreen:
Tnx :love:
iako ja imam sony-a (onog malo veceg, i super sam zadovoljna s njim o cemu sam pisala vec gore) mislim da canon nema premca medu kompaktima.
moja preporuka bi bila ixus.
mi nećemo sigurno više ni sony ni olympus :evil:
ovaj zadnji olympus fe 310 je darovao t-com (vjerojatno vas ima još) i totalno je s...
radi tako tamne slike u zatvorenom prostoru :x , a najnovije mu je prikazivanje upozorenja da je baterija prazna a taman pune stavim.
da, baterije su baš za njega, nije stvar u njima.
i ovo s tamnim slikama sam primijetila da se žale na nekoliko foruma.
slijedeći bih canon :yes:
Podizem temu.
Kupujem DSLR fotic, medjutim nisam sigurna koji :lool:.
Zanimaju me iskustva za:
- Canon Eos 1100 D
- Canon Eos 500 D (ovaj ima u ponudi twin kit objektive, osim 18-55, i 70-300, ali jos moram vidjeti da li imaju stabilizaciju slike (IS)
- Canon Eos 550 D
- Nikon D3100
- Nikon D5000
i iako sam si rekla da ne bih isla ponovo na Olympus, zanima me i PEN E-PL2 (takodjer s twin kit objektivima, 14-42 i 40-150)
Unaprijed zahvaljujem! :)
Brisem s popisa ovaj s kit objektivima (nema IS), ali dodajem Nikon D90....
uvijek i zauvijek samo canon!!!!!!! trenutno imam canon powershot sx120IS, 10mp, 10puta optički ,4 puta digitalni(u kombinaciji 40puta),objektiv je od 6-60mm,oni filmiči za snimanje su odlični. ma genijalan je,slike su čiste,jasne,boje na slikama su odlične,kada slikam krajolik ,planine ,more pregenijalno ispadne.... imala sam i olimpus,kodak ali nism bila tako zadovoljna kao canonom.
I meni se tako čini, iako sada imam pentaxa (duga priča, bio je nevjerojatno povoljan). Za većinu canona imaš alternativni firmware uz kojeg se dadu raditi nevjerojatne čarolije. Kad vidim da mi je za pentaxa problem postići i najjednostavnije operacije, poput slikanja u raw formatu ili postavljanje balansa bijelog ... canon je jednostavno zakon.
Meni se ipak cini da cu se s Olympusa (slike u potpisu su s njega, SP-510 UZ) prebaciti na Nikona... Samo da jos nadjem povoljnu cijenu, ovaj Nikon D90 je mrcina, a jos ako uz njega uzmem 18-105 VR objektiv.... Jednostavno, tako dobro lezi u ruci!