može li se u vrkutu stavit malo meda, meni je ona bljutava :)
Printable View
može li se u vrkutu stavit malo meda, meni je ona bljutava :)
ja msilim da moze
Pokušaj je piti dok je vruća, tada je okus puno bolji nego kad se ohladi, a med isto vjerujem da može.
E sad jedno moje bistro pitanje....
Dali nam ta kolicina unesenog caja moze skoditi s obzirom na kolicinu kofeina koju i caj sadrzava?
To mi je vec prije palo na pamet, jer pijem 2 kave dnevno + 1l vrkute (sam pila) =dosta kofeina ili :?
ciao svima :)
stelerina, ja mislim da ti ne može štetiti ta količina... ja sam inače obožavatelj kave, i pila sam sigurno 4-5 kava dnevno, i macinu travu litru dnevno. zanimljivo je da mi inače smeta ako pijem kavu ili bilo koji drugi čaj poslije 5 popodne, jer ne mogu oka sklopiti do ful kasno u noć. i zato sam ti ja i macinu travu popila do 5 sati.
sve u svemu, nisam primjetila da mi organizam reagira na višak kofeina kao što zna nekad kad stvarno pretjeram (bude mi muka, ruke mi se tresu, srce lupa...)
cao svima.ja sam nova ovde.i ja pocinjem od ponedeljka sa cajem pa javljam rezultate.i svima takodjer zelim puno srece.da li ima ko nekoga lepih vesti do sada?
cao svima.ja sam nova ovde.i ja pocinjem od ponedeljka sa cajem pa javljam rezultate.i svima takodjer zelim puno srece.da li ima ko nekoga lepih vesti do sada?
inace moja situacija je ovakva-pre 2 godine operisala cistu,pokusavamo 10 meseci da ostanem u drugom stanju i do sada nista.menstruacija mi stize od 27 do 30 dana a pre nego sto nisam planirala trudnocu bila tacno na 28.dana.tako da sam citala vase postove i resih i ja da pokusam.ionako cajeve pijem dosta.od ponedeljka krecem sa cajem jer mi mama poslala pa tada stize paket.jer zivim u svajcarskoj a ne znam kako da pitam za taj caj.u utorak imam kod ginekologa specijaliste koji je bas za te probleme pa cemo videti sta on kaze.
vama svima zelim sto pre ostanete trudne.kad citam da je neko uspeo bude mi jako drago.zato svima koje zele biti majke zelim da to bude sto pre.
jedno pitanje,
mozda nisam na pravom mjestu. Ali kako se pije piskavica (kupila za muza), dosla je kao sjeme. E sada me yanima da li se samelje ili onako pije, jer ne izgleda kao obican caj. Teta u apoteci je rekla da se samelje, a negdje sam procitala da se moze piti ili s medom ili s jogurtom e sada............, da i jos pitanje da li je uredu ako vrkutu i marulju kombinujem svaku po zlicicu/kascicu sa 2 dcl vode? Ovo je bilo jedno duuuuuuuuuuuuugo pitanje.
Hvala vam
A da cak mi je i teta u apoteci rekla ma dajte ima neki forum na netu pa se raspitajte, a ja joj mislila reci ma to vam je cijeli jedan virtualni grad. :lol:
Ja danas dobila čarobnu mješavinu od 0,5 kg koje ću početi ulijevati u sebe, MM je paket smiješan samo tako.... bijeli škanicl pun trave.... nek on samo živi u neznanju...Citiraj:
ZO prvotno napisa
sweet ja sam stavljala žlicu vrkute na 2dcl, pa ih onda na istu količinu stavljala pola žlice vrkute, a pola marulje ili povećala dozu.
Jel treba neko vrijeme da se želudac navikne na mješavinu ovih biljčica, umirem koliko mi je zlo... imam osjećaj da ću ispovraćati sve organe iznutra, sorry
meni ništa ne smeta, dapače čak mi je i fino koliko sam se navikla
znam da se preporuča marulju pit u malim gutljajima, malo po malo (ne svu količinu odjednom) pa možda da probaš tako
Hvala, probat ću se nekako naviknuti naravno, stvar je u tome da ja već dugo pijem zeleni čaj bez šećera koji je po nekima odvratan, a meni je OK. Nisam baš nešto izbirljiva s takvim stvarima, ali stvarno mi je zlo, a popila sam jednu čašu od 2 dcl tek...
ej curke....imam pitanje vezano za marulju-koliki joj je rok trajanja???....naime, imam neke marulje još otprije 2,5 godine kupljene kod travara, a na vrećici ne piše trajnost, pa ak se kome da pročitati što piše na vašim kutijicama-alde pliz! :love:
na mojoj kombinaciji piše do 31.03.2009. godine dakle 2 godine, danas sam to dobila
thx ZO :*
cao svima.evo ja sam pocela sa vrkutom a sa macinom cu poceti od sledeceg meseca.da li ima novih trudnica kome su ova dva caja pomogla?
podižem temu jer se stalno otvaraju nove, a na ovoj smo stvarno doktorirale sve o cajevima
....čitaaam...upijam......hvala :D
zelimo bebu nemoj to kupovati dodji do mene ja imam toga na kile vec razmisljam da bacim a zao mi :roll:
..jel ti to mene malo :? ......
pa ozbiljno ti kazem :*
imam tog na kile i to domaca (finija za pit) donjet cu ti onu crnu vrecu za smece punu mace :mrgreen:
....držim te za riječ gejshina.... :DCitiraj:
donjet cu ti onu crnu vrecu za smece punu mace
i ja sam pomjesala konacno vrkutu i marulju...
jos dok se ohladi nekako, ali topla...fuj
no dobro, sto se mora nije tesko :)
...moja se marulja hladi...ja gledam nju - ona mene! MM mi kaže...daj to srkni ili baci....opet ja njega natjeram pa popije guc -i zanijemio :lol: - kaže - od sad šutim!!!
ja sam kupila marulju i vrkutu i trebam početi piti...možete li mi reći kako se kuha dozira kako nabolje djeluje?inače se borim s prolaktinom...čitala sam ove sve predhodne postove pa ne znam kako je stvarno dobro?koliko dugo treba piti za vidjeti dali pomaže?
Miki meni isto prolaktin poludi kad sam pod stresom, tj. kad sam u špici posla i ne zna di udaram, odmah prolaktin skoči...Ja sam pila vrkutu najmanje 3X2dcl i već nakon 20 dana su bile promjene u vidu da mi se ciklus stabilizirao do u dan, pa samim time pretpostavljam i prolaktin. Nisam ga išla nakon toga vaditi, ali njegovo obilježje kad je povišen je da M dolazi u širokom rasponu dana, a kad se to prestane događati, onda je prolaktin opet u redu. Istina ja sam ga isto tako bila spuštala vitxom,ali sad sam mišljenja da je vrkuta čak dovoljna, mada to opet ovisi od žene do žene.
Marulju i vrkutu možeš piti skupa jer je marulja prilično gorka za razliku od vrkute koja je meni baš fina. Kako ih ja nikad nisam pila skupa, ne znam točan omjer, ali oboje se može 3X2 dcl, mada se sjećam da je, čini mi se vrcki, pila 1 veliku žlicu mješavine vrkute, nevena (isto dobar) i marulje na litru vode. Možda neka od cura zna bolje, pa će me ispraviti.
ja sam pila sve skupa oko 8dcl dnevno (pola ujutro, pola navecer) i na tu sam kolicinu stavljala omjer na jednu jusnu zlicu marulje 2 zlice vrkute
promjene su bile odmah - vec u prvom ciklusu pijenja (pocela sam na 01dc) prije M mi je pukla endometrijska cista, za totalno snizenje prolaktina trebalo je ipak skoro 3 mjeseca
Evo da vam se i ja pridružim.Ovo je moj slučaj: išla sam na pregled kad mi je doktor rekao da nemam baš česte ovulacije taj mjesec nije vidio tragove žutog tijela, jajnici policistični(do tada menstruacije totalno redovne, sbolne grudi i sve ostalo), šokiralo me.Taj mjesec M kasnila, količinski jako malo, sljedeći mjesec situacija ista, ginekolog socijalni, M opet kasni.Hormoni više manje ok jedino diverzan odnos Lh:Fsh, 9:4.Pošto sam dosta kod vas čitala o čajevima odlučim i ja, kupila sam neki čaj za ženske bolesti (kadulja, neven cvijet,stolisnik, gospina rava,nepeta,vrkuta,zdravac,kamilica,marulj) po mome kombinacija odlična sve ono šta sam i ja uočila da pomaže, a posebno mi je bilo drago za macine trave,obe. U to još dodam marulju i gospinu trvu (potvrdila teta u biljnoj da se može).Također sam uzela agnus castus odnosno PMs free.Već sam mislila i odustat jer mi progsteron 21 dan 0,46 znači ništa. Međutim 30 dan ciklusa primjetim jak iscjedak što kasnije i ginekolog potvrdi da je ipak ovulacija došla: Sad dali je do čajeva neznam, što će biti dalje neznam, ali vrijedi pokušat. U međuvremenu saznam da i MM ima problem, mali broj i pokretljivost. Znali tko čajeve za njih i zna li tko za kojeg travara ili homeopata u Splitu. Nadam se da vas nisam izmorila samo sam htjela prenijet iskustvo i nadam se pomoć.
:bye: Cure! Ovo sam pronasla pa mozda nekom bude od koristi. U pitanju je caj ,mada na ovom sajtu ima jos nekih preparata,objasnjena svojstva,pa eto nek se nadje.
http://www.early-pregnancy-tests.com/fertility-tea.html
Uglavnom, pise za ovaj Caj za plodnost, da osim vitexa u svom sastavu ima i virak-vrkutu, list koprive, list maline, zeleni caj i list nane. Treba ga piti 2-3 solje svaki dan do trudnoce, a dobar je za sluz, endometrijum, opste stanje organizma,imunitet kao i s.zelju.... Ne moramo preko bare po caj , sve mozemo naci i kod nas! Sretno!
Evo samo da se zabilježim. Vrkutu sam pila 2mj. (dok nisam zatrudnila) navečer prije spavanja. Stavila bih u plast. bocu od o.5L i pijuckala (nema zaspati dok se ne popije sve :mrgreen: ) Sad je li to to ne znam, ali rezultat je vidljiv u nazivniku ;) :heart: E i sjećam se da sam super spavala od nje, ono što se kaže "ko zaklana" :lol:
:bye:
pozdrav cure!Ja o vrkuti, marulji i vitexu nemam pojma, a vidim da vi to masovno koristite pa bih vas zamolila za savjet posto bih drage volje opet zatrudnila (imala sam spontani prije par mjeseci). Sta tocno znaci regulira ciklus?meni ciklus seta od 28-33 dana pa mi mozda i ne treba nesto za reguliranje (mozda to treba onima koje nemaju m po par mjeseci ili je imaju stalno?)meni se znalo desiti i da mi dodje na 19 ili 45 dana, al to je stvarno rijetko, uglavnom razmak bude 28-33, da li je to redovito?Da li ti cajevi pospjesuju da dodje tocno u 28.dan?I sta tocno rade?Negdje sam procitala da vrkuta sprijecava pobacaje a nakon toga je pisalo da ga se ne pije do 3.mjeseca, sto me totalno zbunilo jer ako sprijecava pobacaje, trebalo bi je pit bas u ta prva 3 mjeseca??BO.Hvala vam unaprijed! Kiss
Malu pomoć molim. Gdje mogu naći pravu Macinu travu? Ako sam dobro shvatila Subanova nije ona koja mi treba. Ima li neko mjesto u ZG gdje bi ju mogla kupiti u biljnoj apoteci?
A evo načina kako popiti gorko. Uzmite širu slamku i gurnite je nešto malo više u usta i čvrsto je pritisnite jezikom. Povucite i dok ide ide...
Puno manje je gorko.
kak to mislliš, subanova nije ona koja treba??
treba piti marubii herba - to je marulja i ona je u subanovom čaju.
a ne treba biti onu koja se zove nepeta nešto...
dajte curke poznavateljice marulje prosvijetlite nas. Nije valjda da dva mjeseca pijem krivi čaj?
bar kod vrkute nema zabune
Zaboravite izraz MACINA TRAVA . Macinom travom nas narod grijeseci naziva 4 trave , jer su sve slicne izgledom .
Pijte Marulju tj . ocajnicu - marubii herba
Mada nije lose malo dodati i Nepete , koliko cujem ona od zena "pravi " macke :) ( nekad se koristila u vjesticijim ritualima .Nakon nje je zena izgledala sama sebi ljepsa , zavodljivija ... ) 8)
potpisujem Betty!Citiraj:
Betty prvotno napisa
puno se ovdje raspravljalo o tim travama i zakljucak je da treba piti marubii herba - marulja, subanova je skroz ok!
Cure,molim vas,pomozite...
Danas mi je 33.dan ciklusa,nisam trudna,potvrđeno od 3 testa,ali m. nikako da dođe.
Oduvijek sam imala redovite m, prije 4 mjeseca sam bila kod ginekologa i svi nalazi su bili ok. Od trenutka kad smo odlučili da smo spremni za dijete, sve se poremetilo. Prošli mjesec sam imala spoting (prije toga nikada u životu), plodne sluzi jako malo, mengu sam dobila 25. dan (ciklusi inače redoviti 27-28 dana).
Kupila sam čaj od vrkute,ali ne znam dal mogu počet piti odmah ili moram čekati neki određeni dan ciklusa? Da li se to pije cijelo vrijeme ili se radi neka pauza?
Sigurno sam vas ugnjavila, oprostite i unaprijed hvala.
Nisi nas ugnjavila , zato smo tu .Citiraj:
PIGGA prvotno napisa
Prvo dobro nam dosla :love:
A sad ... Od svega sto si napisala ja tu vidim samo jedan problem , a njega sam ti poboldala . Spotting ti uveliko znaci da ti je zuto tijelo slabo , a ono slabi od stresa . Znam da ti je tesko i razumijem te , ali u tvom je interesu da se sto prije smiris i ohladis glavu jer vidim da ces poremetiti cikluse .
Nalazi su u redu , prema tome ostaje ti samo ono najteze - STRPLJENJE .
Koliko dugo vec pokusavate ?
Caj od vrkute mozes piti kad hoces , a ja ti predlazem i Vitex zbog spottinga kojeg imas . Doce beba , ne brini . :love: