Koliko sam ja skužila njega se stavlja da se šlag stvrdne :?
Printable View
Koliko sam ja skužila njega se stavlja da se šlag stvrdne :?
isprobala u četvrtastom plehu tako da sad imam milka kocke;)
radila sa duplom mjerom čokolade i ispalo je :mljac:
tnx Ana :*
sljedeći put ću radit sa bajaderama :D
dali ste sve radile po receptu bez brašna ili je koja stavila brašno,zanima me dali je velika razlika?
kod mene se nije otopio. super je cvrst. ali ja sam stavila slag u prahu a ne Hola i ne slagfix. i malo po malo sam ga mesala sa cokoladom. i super je.Citiraj:
luna103 prvotno napisa
ja nisam stavila brasno i ovako je bolje bez brasnaCitiraj:
bony prvotno napisa
hitnoooo!
jedna krema mi je završila u smeću,misterij mi je ta rastopljena čokolada.
kako ju rastopiti,tj.gdje?u mikrovalki ili na plinu?dali ju ohladiti prije dodavanja u šlag??
molim brzinski odgovor,biskvit je gotov,jeli bi ju što prije.
Citiraj:
Rayna prvotno napisa
ja čokoladu ostavim u njenoj foliji,ali otvorenu, i takvu stavim na tavu,na lagano zagrijavanje.....nema miješanja,nema posle pranja a čokolada se u minuti rastopi i samo šikne u kolač ili gdje ti već treba...probaj vrlo je efikasno
ok,to je za rastopit,ali problem mi je i kad sam rastopljenu ubacila u šlag,ta smjesa je postala odvratna i pretvorila se u tekučinu :unsure:
dakle,pitanje je:kad ju rastopim,dali ju trebam ohladit prije mješanja sa šlagom??
Rayna ja čokoladu topim na pari, i toplu je stavim u šlag.
Da nije problem u šlagu, ja koristim hole vrhnje za šlag?
Kada smutim šlag u njega dodam krem ili šlag fix i u to dodam otopljenu čokoladu
Javi kako ti je ispalo :*
evo gotova je :?
sad donekle izgleda,prema onoj kremi koju sam bacila,ova je :D
kupila sam hole šlag i izmiksala sam ga,dodala fix i onda toplu rastopljenu mliječnu milku.sve kako piše,a ispalo je-užas.
bacila sam,naravno.
odem u dučan po druge čokolade,a kad tamo jedna milka :/
onda mi je žena pronašla u skladištu još jednu i to s lješnjacima.uzela sam ju.sad sam kremu namazala na biskvit i u frižideru je.za pol sata ćemo ju probat,pa javim kakav mi je okus.
p.s.na receptu ti ne piše što s vanilijom,ja sam ju stavila u kremu,ovu drugu.
Vanilija se stavi u šlag kremu :oops:
Ne kužim, dva puta si napravila isti postupak i ispalo ti je drugačije :?
postupak je isti,samo što je drugi put čokolada bila skroz hladna!
jeli smo ju,fina je i lagana,samo što sam u prvi(bačeni)dio stavila 6dcl,a u ovaj drugi preostalih 4dcl šlaga.
Ma bolja mi je kada ima malo šlaga, a da te pitam koje visine ti je biskvit?
Jer meni svi biskviti budu nekako niski :/
A kak si dodala čokoladu u šlag? Jesi sve odmah ulijala unutra i izmješala žlicom? Kaj je ispalo užas? Izgled kreme ili okus?Citiraj:
Rayna prvotno napisa
Ja ovu tortu nisam radila, ali sam više puta radila kremu od šlaga i čokolade i to ovako:
-izmiksam hladni šlag
-rastopim čokoladu, maknem s pare i unutra umješam 2-3 žlice hladne vode, dobro pomješam da dobijem glatku smjesu
-polako u curku ulijevam čokoladu u šlag dok mi istovremeno mikser radi na najvećoj brzini i miksa tu čokoladu sa šlagom.
-stavim kremu u frižider još nakratko da se dovoljno stisne za mazanje na biskvit
-ako je potrebno nakon hlađenja još malo izmiksam
-kad se skroz ohladi bude ko sladoled, njam
:shock: :shock:Citiraj:
Ana :-) prvotno napisa
Meni je bio visok 4-5 centimetara. Za moj ukus previse biskvita.
Sasana pa kako :shock: , meni ima u vrh glave centimetar in pol :/
moj biskvit ti je točno 4,5 cm,sad sam ga mjerila.Citiraj:
Ana :-) prvotno napisa
stavila sam dolcelin prašak.
brigita2,čokoladu sam otopila i cijelu odjednom stavila u izmiksani(super tvrdi)šlag.kad sam tu smjesu počela miješat,sve se počelo pretvarat u tekučinu :? :?
okus je bio isti kao u ove uspijele kreme,ali izgled-koma.i nemoguče mi ju je bilo stavit na biskvit,jer se,kažem,polako počelo sve pretvarat u tekuče stanje.
i da,ja nisam rastopila na pari,neg u rajnglici na plinu,i prvi i drugi put.
Ajme ovo je stvarno :?Citiraj:
rayna prvotno napisa
Pa kako meni biskvit bude tako nizak :?
Tak sam si i mislila. Gore sam ti napisala kako se čokolada dodaje, malo po malo u tankom curku uz istovremeno miksanje. Ti si vrelu čokoladu ulijala u šlag i jednostavno si ga rastopila. Što si zatim napravila s tom kremom? Bacila si je? Mislim da si je mogla spasiti tako da je staviš u frižider da se skroz ohladi i onda ponovo dobro izmiksati. Drugi put napravi ovak kak sam ti napisala i biće dobro.Citiraj:
Rayna prvotno napisa
bacila sam je,nakon što je stajala u frižideru oko pola sata.
što je duže stajala,to je postajala vodenastija.
i još da vas pitam,kako dobiti da čokolada bude skroz tekuća?jer meni ni ova druga nije bila tekuća,bila je rastopljena,ali sva nekako u jednom komadu?ma,misterija totalna.
Pa napisala sam ti gore. Makneš je s vatre i umješaš unutra 2-3 velike žlice vode, ako je baš nužno dodaš i 4 žlice i mješaš tak da dobiješ glatku, svilenkastu tekuću smjesu.Citiraj:
Rayna prvotno napisa
vruće ili hladne vode?
ok,vidjela sam gore da si napisala hladnu vodu.Citiraj:
Rayna prvotno napisa
hvala,slijedeći put ću radit po tvojim uputama 8)
Meni je ovaj šlagfix totalna misterija... :/ Svaki put kad radim s njim, meni se to sve zgruda, bude užas. Radim po uputi na vrećici: malo promiksati šlag, pa onda dodati šlag/kremfix, zatim nastaviti miksati na najvećoj brzini. Rezultat - hrpa grudica. :?
Ana, ti skroz smiksaš šlag, pa onda dodaš kremfix?
Ovaj Brigitin postupak izrade ove kreme sa šlagom i čokoladom je obećavajući, ali bude li onda krema bude dovoljno čvrsta, da ju npr. možeš pokolpiti biskvitom? Bez ovih -fixeva?
Ana, kako ti dodaješ snijeg? Možda bi trebala na kraju lagano umiješati čvrsto izrađen snijeg, da sve bude onako fino pjenasto.Citiraj:
Pa kako meni biskvit bude tako nizak
milka se hladi u frizideru! :mrgreen:
Ana!??? :*
Lea ja smiksam šlag pa dodam fiks, ali ne kužim otkuda grudice :?
A snijeg ja umiješam mikserom, rekla mi sestra da je to problem :/
Clio :*
ja nisam koristila fix i ispala je odlicna. pravila sam je pre neki dan opet.
jos jednom hvala Ana
ja sam jucer radila tortu drugi puta, i meni su dosle grudice.
stavim slag u mikser, pa dodam slag fix pa dodam milku. mozda predugo mixam? dodju mi neke tockice i voda???! :?
Toliko sam se motala po tom topiku da sam je na kraju i ja morala napraviti. Ja je nisam pekla u limu za torte nego u limu za kolače i tako sam i rezala (na kockice). Tjesto mi nije bilo debelo (negdje prst i pol) pa nisam rezala, nego samo stavila kremu odozgora. U kremu nisam stavila šlagfix nego samo čokoladu (jedna mlječna i jedna s kremom od lješnjaka) i to u 1/2 L šlaga. Krema je bila jako fina. Meni je tijesto bilo malo prejako s tim silnim lješnjacima. Drugi put ću staviti pola lješnjaci, pola brašno.
Evo slikice kolača:
http://tinypic.com/view.php?pic=4knrwo0
Brigita, ovo super izgleda.
Ana, snijeg nikako ne smiješ umiksati, već lagano umiješati kuhačom. zbog toga ti vjerovatno sve padne.
toliko ste se raspisale da cu i ja danas probat napravit a inace ne volim pravit kolace!!
ma moji ju doma svejedno pojedu. drugi puta necu staviti slagfix, pa da vidimo! ako sipadne dobro, zavoem te, Ana, na tortu i kafu! :*
Ja dolazim, samo ti zovi :*
meni je malo preslatka ali je inace super ispala :)
brigita2 ja umjesala vodu pa mi se cokolada zgrudvala :?
Neznam kako ni zašto ti se to dogodilo. Meni se ni šlag nije zgrudvao. na slici možeš vidjeti kako je ispala moja krema.Citiraj:
malena beba prvotno napisa
bilo je ok kad sam umjesala u slag (malo sam duze mikserom mutila ali dobro, krema je dobra ispala). ugl.,sve se pojelo :mrgreen:
Jučer sam radila ali kao "kocke".
Stvarno je mrak! Ana hvala na receptu! :*
Samo da se poklonim davatelju recepta :naklon: , ovo je nešto fenomenalno!!!!!!!!!!!!!!!!
predivna je, opet sam je radila isto bez fixa i super je ispala...
hvala Ana :love: