Ne!(moram samo reći da je on po prirodi tamnoput, pa je možda i to razlog :/ )Citiraj:
Mony prvotno napisa
Printable View
Ne!(moram samo reći da je on po prirodi tamnoput, pa je možda i to razlog :/ )Citiraj:
Mony prvotno napisa
mi koristimo Avene za djecu zaštitni faktor 40 (ima i kemijsku ne samo mineralnu zaštitu) od avena mineralnu zaštitu ima bijela krema faktor 50, ali to je ona famozna koja se ne razmazuje i ostavlja tragove, ali zato i nema alergijskih reakcija.
osim toga mislim da krema ima svoj vijek trajanja kao i hrana i da možda neće ništa biti ako koristimo prošlogodišnju kremu, ali dalje od toga ne bih išla. iako ako se mažemo stalno krema se potroši tik tak tako da nama nikad ništa ne ostane do slijedeće godine. sad kad ih je dvoje i dvije kreme su nam premalo.
eh da, da ne zaboravim više ne bi trebalo biti krema koje imaju faktor preko 50 jer su prošle godine svi proizvođači zbog standarda sve takve trebali preimenovati u 50+, što znači da ako nađete takvu kremu u ljekarni ili trgovini vrlo vjerojatno se radi o staroj zalihi..
upala ja u dm i kupila ono sundance (dm-ova marka, ukoliko se ne varam) mlijeko za klince (valjd je mlijeko, ne razlikujem ja to baš :mrgreen: ) faktor 40. i evo, od utorka smo na moru i nije izgorila... ujutro smo na plaži od 9 do 11, popodne od 17 do 19.30 i sam je malo preplanula. tak da sam zadovoljna. lice joj mažem daylongom faktor 50.
tak da eto, nit sam ja bankrotirala nit je ona izgorila :mrgreen:
(ja jesam izgorila, al sam lijena mazat se...)
Mi koristimo Coppertone baby, kao što sam već pisala, i nikad nismo imali osip ili sl., prošlogodišnji je. Međutim sam nakon nekih tema sa foruma Kozmetika pogledala sastav i vidjela da imaju bar tri, ako ne i više, sastojaka koje bismo trebali izbjegavati. :? Ne znam za druge baby sunblockere.
Misliš - za bebe koriste što prirodnije sastojke- kad ono klin. :/
I ja potpisujem za Sundance, ali mi smo koristili faktor 50. Mazali se svi četvero. Klinci ostali ful bijeli, što mi je i bio cilj, a ja sam se malo osunčala zadnja 2 dana čisto da izgubim onaj mliječni štih svoga tena. MM se nije namazao prvi dan i izgorio i ogulio se u rekordnom roku. Ja sam prezadovoljna kremom.
Podižem.Citiraj:
uglavnom, odabrala sam mlijeko za sunčanje Bubchen s faktorom 50 ali nažalost nisam dobro proučila sastav, tek kad sam doma došla skužila sam da u mlijeku ima alkohola i sad ne znam jel uputno to mazati na nju (ima 14 mj.)
Do sada smo mazali Spirigov MicroBan za proljetno-ljetne šetnje i već nam je pri kraju, a ovo sam uzela za more.
Kaj sad, da kupujem nešto novo ili nije bed taj alkohol (u nekim kremicama za guzu ima alkohola npr. Baby zaštitna krema od Biofarma pa nismo imali nikakvih problema)?
Kad sam malo tog mlijeka namazala sebi na ruke osjetila sam da hladi par sekundi nakon nanošenja.
Što vi mislite?
I još jedno pitanje, treba li bebachima mazati neko mlijeko ili losion ili kremu za poslije sunčanja?
(vidjela sam da ima nekih za kupiti, pr. Venta Sun Baby)
mislim da je ovo ponovo aktualno, pa cime cete mazati, pogotovo ove mladje?
Jel koristite za djecu kreme koje sadrže samo mineralnu zaštitu? Ja sam prošle godine Patrika mazala sa isključivo mineralnom kremom, a sada je godinu i pol i nekako mi je još premal za te sve kemije.
Mi smo prosle godine, nakon Mustele, ipak presli na Vichy (u sprayu) i bila sam i s njim jednako zadovoljna ko s Mustelom.
Mislim da cemo i ove godine isto.
Za svakodnevnu igru u parkicu u torbici uvijek imam ona mala pakiranja DM-ovih kremica za suncanje koje su isto OK.
evo ovo i mene zanima. dosad sam ih stalno mazala niveinim u spreju za djecu(mislim da je bio 30 faktor ). za curicu mi to nije problem ali neznan cime bi njega mazala ovo ljeto. on ima jako osjetljivu i suhu kozu lica. prijedlog?
microsun baby spf 30
mineralni filteri
dobra za atopičare
Avene fakotr 40....
Vichy faktor 50,od prve god.ga koristimo pa ćemo i sada.kupila sam i u dm njihov faktor 50 ali mi ima ružan miris. :roll:
Weledina Edelweiss krema za suncanje i njihov aftersun a izbjegavamo sunce kad je najjace ...
Microsun Baby
A. još nema godinu dana pa fizički filtri
Kupili Chicco kremu i na bočici piše: contains oxybenzone. Ukucam u google i nađem ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Oxybenzone
Sad sam kupila Eucerin za decu spf 40, lepo se razmazuje a fleka još nema.
mi imao vichy od prošle godine još a sad smo kupili od la roche-posay i oba imaju zf 50
Kako imamo atopijski dermatitis,i alergiju na sunce,prošle godine na preporuku dr.kupili od EUCERINA žuta linija za djecu,oduševljena sam.Nikakvih pojava na koži,ma super mi je.Tako ću i ove godine.
Babylove 40, super nam je jedina zamjerka što je dosta masano pa se teže ispire, ali ipak ode.
za sebe isto babylove, ali 20
Potrošite li vi cijelu bocu u jedno ljeto?
Mi ne potrošimo.
Prošle godine smo imali Babylove od tog ljeta i Niveu od pretprošle godine.
Ove godine ćemo potrošiti još te Babylove kreme. Dobra nam je.
Sinko nikad nije imao nikakvog crvenila od sunca, a nije bome ni potamnio. Drži se hlada, ne možeš ga ni dobiti na sunce, bez obzira na doba dana.
mi nismo potrošili
a jučer sam malu namazala s kremom od prošlog ljeta SPF 30 i dobila crvenilo :(
pa jeste provjerile rok trajanja?
s tim da napisani rok trajanja vrijedi za nikad otvorenu kremu.
a ako ste je koristili, rok trajanja je za većinu krema 12 mjeseci od otvaranja (za neke i 6 mjeseci).
ja potrosim, i sebe mazem istom kremom kao i njih :P
Baš zato i pitam... čini mi se da na svima sada piše rok 6 ili 12 mjeseci nakon otvaranja. Što mi je totalno nejasno jer nisu zapečaćene, pa da se onda otvore i zrak po prvi put uđe kad je ti kupiš. Nego je svatko može u dućanu otvorit i šnjofat i kako ona rok teče od tad kad je ja počnem koristit :lol:
Mi koristimo mlijeko za tijelo od Avena 40 i cini se ok. Prosle godine smo i mali njihovu kremu i bila je ok, samo se tesko mazala
Nekidan sam ostavio oko 45 minuta života tražeći sredstvo za sunčanje bez (za sada poznatih) štetnih supstanci i ... uzeo sam kompromisno DM-ovo ZF 10.
Ispalo je da sva brendirana sredstva dolaze s koma sastojcima već kod sasvim malih ZF, a ova malo manje brendirana tek od ZF 12 na više.
Ključne riječi u potrazi bili su oxybenzone (isto što i benzophenone), titanium dioxide, Padimate-O, zinc oxide i PABA.
Tipična je razlika između sredstava sa ZF 10 i ZF 15 samo titan dioksid koji ništa ne valja. S većim faktorima dolazi naravno i više sranya.
Hlad je najbolji zaštitni faktor.
zato što se nadaju, kao i ja, valjda sam naivna, da ljudi po dućanima ne otvaraju proizvode.Citiraj:
Nova prvotno napisa
inače sam ekstremno alergična na "šnjofače" dezodorana, krema i ostalog.
pa šta da kupim za djecu?Citiraj:
Davor prvotno napisa
osim da ih zavežem za drvo u hladu?
pa šta da kupim za djecu?Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
osim da ih zavežem za drvo u hladu?[/quote]
Ne trosi lovu ni na sta -
ne pustaj ih van kuce uopce :lol: :lol: :lol:
Citiraj:
Davor prvotno napisa
Zašto to misliš? pa oduvijek se priča i zna da se i u hladu (pod drvetom, suncobranom i sl) može izgorjeti i po meni je to najveća zamka - biti u hladu i osjećati se sigurnim
ovaj bi topic trebalo preimenovati u "kako dvo/tro i inegodišnjake usred ljeta (nedajbože na plaži) zadržati obučene u hladu" :mrgreen: :lol:
Svaka cast vama koji mozete djecu zadrzati u hladu, kod mene to nije opcija, dakle moram ga s necim namazat, u krajnjem slucaju dok se krecemo od tocke a do tocke b nije svuda hlad :/ , pa zbog toga trazim nesto sto manje stetno.
mi smo svaki dan vani u điru. u nosiljci uglavnom. na suncu of kors. ove godine smo kupili Dr.Hauschka SPF 30
Veeeeliki potpisCitiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Prošle godine sam koristila za Lovra dm-ov za djecu, čini mi se 35. Ledi Mustelinu kremu F40. Ove godine sam planirala naručit od avona.
Prosle godine smo koristili dm-ov 40+. Ove godine sam kupila isti. Ostalo nam je dosta od prosle godine(dete je bilo malo pa nije bio problem drzati je u hladu, mazali smo je bas retko)ali negde sam citala da mleko za sunce ne treba koristiti posle godinu dana pa sam ga bacila. Kad bolje razmislim, to verovatno ne vazi za ovu dm-ovu kremu, jer jedino se kreme sa hemijskim filterima "pokvare". :?
Toliko mi je to grozno da nikada ne kupujem kreme koje su odmah na dohvat ruke, vec izvlacim sa kraja neke neotvarane.Citiraj:
inače sam ekstremno alergična na "šnjofače" dezodorana, krema i ostalog.
Prosle godine koristili MicroSun baby, a ove kupili Vichy u sprayu, SPF 30.
Lijepo se razmazuje i upije, nema fleka, a ostane zastitni film na kozi.
I nikad ne koristimo kreme od prosle godine. Jednom sam se osula od proslogodisnje kreme i nakon toga nikad vise,cim zazimi sve bacam u smece.
koristim babylove 30+ sa mineralima
kako je prosle godine bila mala nismo potrosili kremu tako da ce koristit ista a kad ju potrosim ponovo kupim tu
jedina zamjerka da se malo teze ramazuje pa bude na mjestima bjela ali to je podnosljivojer se da oprati sa robe :P
Evo, mi smo poučeni dobrim iskustvom od prošle godine i ove upili Eucerin spray, faktor 40.
Super se razmazuje, nikakve fleke nismo vidili, curi je zanimljivo jer je spray.
Svaki dan smo bili na moru i super nas je štitio i cijelo ljeto smo praktički izdržali na jednoj bočici jer ga stvano ne treba puno (iako sam ja poznata po trackanju).
Što se Daylonga tiče, nmama su u više ljekarni rekli, a piše i na uputstvima da nije za djecu ispod 3 godine. Mi smo prve godine koristili njihov Micro Ban od Spiringa i bio nam je ok. Koristila smo ga u proljeće i rano ljeto.
XCitiraj:
Ria prvotno napisa