momze prekrasno :love:
šibenčanke kontrolirajte što se događa, da sve ne utihne i provuče se
Printable View
momze prekrasno :love:
šibenčanke kontrolirajte što se događa, da sve ne utihne i provuče se
cure, hvala. nekoliko nas je radilo na tom pismu - nadamo se da ce imati nekog odjeka tj. poluciti neke rezultate. :)
nisam ništa čitala ali na sam naslov riknula sam od smjeha
to mi je toliko smješno da ne mogu vjerovati da je moguće
ma šališ se :lol:
I D I O T I Z A M
Nazalost i ja sam dosta kasno vidjela ovo, ali me je srusilo sa stolice :shock:
Ja ne mogu vjerovati tom covjeku! Ovo je za lupati glavom od zid od ocaja, srama i bespomoci. Ke civilizirano....
Porodjaj nije sterilna procedura, zaboga miloga. Ma cak i cinjenica da ocevima naplacuju kao fol kutu i kapu da bi bili prisutni necemu sto im prirodno pripada - je isto sramotno. Ali makar dobiju priliku da budu uz suprugu i bebu u trenutku rodjenja, pa eto hajde. Ali u trenutku dolaska djeteta svaka kuna je bitna, pa smatram da je naplacivanje ocevima cista pljacka.
Ja sam radjala vani, muz pored mene u svojoj odjeci, ja komplet gola i bez ikakvoga srama. Babica sva sretna da je muz tu da pomogne!
Ma mozda bih svojeg psa pustila da me gleda kroz staklo, jer pas i novorodjence je prevelik hassle. Ali obitelj....partnera, oca djeteta tako odstraniti, staklom - necuveno! Ajme, adrenalin i svi oni ruzni hormoni su mi se sada uzburkali.... :evil:
No pismo je super, svaka cast! Nadam se da ce postici zeljeni efekt.
Staklo, intimidacija zene od strane grubog osoblja....to su sve taktike da se zena usutka, da joj se slomi samopouzdanje...da se izgubi i prepusti drugima da joj kroje sudbinu.
e samo da kažem:slažem se potpuno s vama.to staklo je grozno!no ja sam dva puta bila u rodilištu i vjerujte mi da tamo nema mjesta ni za iglu a kamoli za muža na porodu!stoga mislim da bi tribalo pisati pismo da se to rodilište uredi(pitaj boga kad se zadnji put uređivalo),jer izgleda grozno.radije bi rodija u polju nego tamo!
MM ima 1,90m i minimalno 90kg pa je bez problema stao u box. To je cista lijecnicka izmisljotina koju se perfidno podmece, da nema dovoljno mjesta. Ima, al ne daju.
ja ne znam jeste li primjetile PRAZNU prostoriju pored rađaone...to bi trebala biti svojevrsna predrađaona, al oba puta kad sam ja bila tamo soba nije NIKAD korištena...a ni prije ni kasnije.
to je prostorija za zrak.
Nadam se da ce pokusaj izgradnje stakla biti sprijecen
Ovo nije normalno :shock: Iz kojeg je stoljeca taj covjek?
al se zrak uludo troši ;)Citiraj:
marta prvotno napisa
iz prošlog 8)Citiraj:
Lucija Ellen prvotno napisa
TinnaZ, to je bilo retoricko pitanje ;)
novosti iz Ši rađaone: reflektor koji se koristi pri komplikacijama je neispravan, pa doktor sa sobom nosi ručnu lampu i onda da sestri da mu prisvjetli :roll:
podnio je zahtijeve za popravkom ali svi se prave mutavi
Ovo sve više liči za scenarij nekog horora.
Oprema ne radi, doktori puknuti...................
istina, neradi im nijedan reflektor....katastrofa!rade s pomočnim lampama!
ma triba bacit bombu i sagradit potuno novi odjel za ginekologiju i rodilište!
kad je mene MM doša vidit u rodilište (kad sam rodila Luku) onda je uzeo mobitel i snimao OKO mene u kakvom je stanju...pa smo se priko onog stakla sprdali...
a tek zidovi....puni plijesni.pogotovo u onoj sobici gdje te muž i rodbina dolaze vidjeti.p.s. ni telefon im neradi. mislim da ni tu žika nemože ništa napravit ako se naš dragi direktor ne pokrene. pa makar pokrenuli akciju prikupljanja novaca za rodilište!i triba nabaviti inkubatore za bebe!masu toga je bar po meni važnije od tog glupog stakla!
Slažem se...
hoćeš reći imao bi na šta bitnije trošiti novce nego na staklo.Citiraj:
ana-blizanci prvotno napisa
Ako si htjela reći da staklo i nije takav problem, onda dižem ruke, sto ljudi sto čudi. :?
mislim da je htjela reći da je mogao uredit rađaonu i cijelo rodilište, nabavit inkubatore, IZBACIT staklo, te mjesto pristojno uredit da se u njemu može živit, bar prva tri dana...
zar sam tako nerazumljiva!!!!!????100 puta sam napisala da sam protiv tog stakla!
jadro hvala!!! :* :love:
ma opcenito citava bolnica je u totalnom kaosu, a rodiliste i ginekologija su stvarno katastrofa....meni je isto ta ideja o staklu totalno nebulozna, uopce kako tako nesto moze pasti covjeku na pamet....ja sam npr provela na stolu prikljucena za ctg citavu noc (od 1.00-a rodila u 7.30) i bila sama citavo to vrime (babica bi navracala tek kad me nije vise mogla ignorirati) i spasila bi se da je bilo tko bio sa mnom to vrijeme, bio mi je uzasan taj osjecaj napustenosti, sama u bolovima a nigdi nikoga, trebao mi je netko samo da mi drzi ruku i kaze-sve je ok, beba je ok, izdrzi jos malo, sve ide kako treba i to bi bilo skroz neto drugo....(sorry ako sam malo OT)
tako bih voljela da taj tip ima priliku čitati ovaj topic, i vidjeti što rodilje misle o njemu i njegovim idejama.
ma, puno toga i jeste tako kako jeste, jer oni uopće nemaju pojma kaj rodilje misle nakon što napuste ta naša rodilišta, i ne liječe posljedice tih svojih brljotina niti kod žena niti kod djece, da ne kažem niti kod obitelji u širem smislu.
Tek sam sad naletila na ovaj topic i zgrožena sam!! Jadne moje Šibenčanke.. Ma nema šibenska bolnica para za otplatu vlastitih postojećih kredita i plaće svojim ljudima (plaće im kasne i do mjesec-dva,znam iz pouzdanih izvora),a kamoli za renoviranje rodilišta.
Da sam na mjestu dr.Ž organizirala bi barem trudničke tečajeve u bolnici i tim sredstvima + donacijama sponzora + sredstvima županije i ministarstva pošteno renovirala rodilište da ne bude hrvatska sramota,a ne radila nekakve glupe estetske zahvate na boksevima,koji ujedno vrijeđaju dostojanstvo žene..
momze pismo je prekrasno, pogotovo zadnja rečenica! :cry: Jel bilo kakve reakcije na njega?
Dr-a Ž. ne mogu komentirati jer ne nalazim riječi...
ono što ja znam je da je ravnatelj bolnice dobio pismo i zvao dr Ž. ali nema tu nekih pomaka. uglavnom nadam se da će odustati od toga.
dr je rekao da je sad primarno urediti rodiliše jer izgleda grozno a i instrumenti i oprema su na samom kraju roka trajanja tako da sad to staklo nije na prvom mjestu!
Možda im je Rodina reakcija ipak otvorila oči, barem ravnatelju ako je već dr. Ž. tako "moderan".
Šibenčanke, ne dajte se! :love:
kaj je na kraju bilo s ovim?
uvijek kad netko kaže da nešto oko čega se digla frka nije na prvom mjestu, sigurno je da to pokušava ipak i dalje progurati ispod žita, samo kao taktiku koristi mazanje očiju nije sad na prvom mjestu.Citiraj:
ana-blizanci prvotno napisa
Evo točno ovako sam i ja zamislila situaciju kod mene i MM-a i cijelo vrijeme mi je stravična knedla u grlu. Pa mislim da bi nas dvoje crkli u takvoj situaciji. :cry:Citiraj:
kloklo prvotno napisa
Već odavno nisam čula odvratniju izjavu i mislim da mi doktor to kaže u facu da bi mu mrtvo hladno odvalila šamarčinu jer se ne bi mogla suzdržat.
Oduvijek sam bila za to da doktori ne vode bolnice, za to postoje ekonomisti, menadžeri, učeni ljudi. On nek bude doktor i nek ne određuje pravila.
Mislim da bi trebalo na bilo koji mogući način utjecati kontra ovakve odluke.
Roda je učinila svoj dio, poslala je dopis.
Nema tko drugi učiniti nešto, osim Šibenčanki samih uz podršku svih nas ostalih. Jedan dopis nije dovoljan, treba pratiti svaki korak oko tog rodilišta, koliko god netko mazao oči javnosti sa "nije to sad na prvom jestu", kasnije ćemo o tome. U međuvremenu sigurno pokušava potiho progurati tu ideju.
ja isto mislim da bih svisnula od muke da me MM mora gledati kao izložak u kavezu dok rađam. I koliko god neke forumašice ovakav opis smatrale nepristojnim, mene to asocira jedino na to, i ne mogu si pomoći.Citiraj:
kloklo je napisala/o:
Gledat porod ko predstavu, jel taj čovjek normalan Shock
Knedla mi je u grlu i čvor u želucu kad pomislim kako bi Mireku i meni bilo da smo se mogli samo gledati kroz staklo, a ja pod dripom vrištim od strašnih trudova Undecided
Pa da mi nije njega bilo da me drži za ruku, tješi i bodri, garant bi na carskom završila. Grozno bi mi bilo da sam morala rađati sama, ali sto puta groznije i gore, doslovce poput logoraškog mučenja, bi bilo da je Miro bio tamo, da ga vidim i da on vidi mene, a da se ne možemo dotaknuti!
Pa to je toliko luđačka i neljudska ideja da ja nemam riječi, šokirana sam...eto...