Tko još ima dvojbe o "zdravlju" margarina, neka škicne ovaj friški članak:
Popcorn supplier to drop toxic chemical
U članku se kao "izvor" diacetyl-a spominje i margarin pod nazivom "artificial butter"
Bujrum
Printable View
Tko još ima dvojbe o "zdravlju" margarina, neka škicne ovaj friški članak:
Popcorn supplier to drop toxic chemical
U članku se kao "izvor" diacetyl-a spominje i margarin pod nazivom "artificial butter"
Bujrum
Moji su alergicni na kravlje mlijeko i doc alergolog (koja je makrobioticarka) je rakla putar moze a margarin NIKAKO. A za onaj zdravi od maslinovog ulja je obecala objasniti zasto ne traba dati djeci.Citiraj:
magriz prvotno napisa
od putra se sav ospe oko usta - isto je reagirao kad sam mu s adaptiranim dotakla usta (test preopterećenjea je zato i bio prekinut)Citiraj:
mamaS prvotno napisa
a "zdravi" margarin od masl. ulja :roll: pobogu - to samo penzići mogu vjerovati
ja bila na sistematskom (privatna poliklinika)... i otkrili mi (uvjetno rečeno) malo povišen kolesterol. onaj loš. i priložili dijetu :roll: ...
prva stavka - ZABRANJENO:
maslac (treba ga zamijeniti margarinom - u malim količinama)....
itd...
autor je - neki r. živković, autor knjige "dijetoterapija"... u guglu se pokazuje kao neki profesor na faksu, ili tak nekak... ajme meni...
:nope:
pa.. maslac ima životinjsku masnoću zato je loš (kolesterol), a margarin je hidratizirana biljna masnoća zato je loš (umjetan..) :mrgreen:
Što radite s ostatkom nakon kuhanja ghia? Jer nekad se taj ostatak jeo pod normalno s žgancima ili kukuruznom kašom.
Pa ne stoji baš sve kako pišeš. Ghi je znanstveno dokazano zdrav u borbi protiv "lošeg" kolesterola. Ne stignem sad kopati po referencama pa mi za sada samo vjeruj 'nako. O tome smo već pisali.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Margarin je samo pobjeda marketinga nad zdravom pameti i biljna masnoća je samo sirovina od koje se radi. Jednako tako se i automobilske gume rade (i) od biljnog kaučuka, a sasvim su jednako zdrave za jesti.
ja vise volim ramu,ali maslac je zdraviji.
Maslac, njam, njam :mrgreen:
Jedan takav ja dajem malcu (bio proizvodnja), a sastav je slijedeći:Citiraj:
puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
suncokretovo ulje, palmino ulje,palmina mast, voda, sok od mrkve, lecitin od suncokreta, limunov sok. E da, i nije hidrogeniziran, bez dodatka soli je i još piše "non esterifiee" (franc. ne znam, pa ne znam šta to znači.
250 g=23,oo kn.
Inače, ja obožavam maslac i tamanim ga,svakodnevno, od kako znam za sebe, a ovaj margarin sam kupila malcu kada smo zbog alergije trebali izbaciti sve mliječno. Okus mu je kao i kod onih drugih margarina.