Pokusala sam se zabaviti likovima iz crtica winnie the pooh. Mago je prvi bio na redu. Malo je nacvrcan, no drugi put ce biti bolji.
fotke su na www.fotki.com/migulica
Printable View
Pokusala sam se zabaviti likovima iz crtica winnie the pooh. Mago je prvi bio na redu. Malo je nacvrcan, no drugi put ce biti bolji.
fotke su na www.fotki.com/migulica
Originalna si. Svaki put me zadiviš :naklon:
ma figure su ti genijalne
Hvala, interesira me da li je netko pokusao napraviti neku od figurica i kako je uspjelo?
moj naklon...
draga, ja ću za mjesec dana raditi nešto slično, za mm-a...imam u planu park napraviti...ono, zelenilo, staza, jezero itd itd...
svakako ću te malo zagnjaviti sa pitanjima...ako se budeš dala :lol
jo jednom naklon...
:naklon:
may, nema frke, ako sam tu i mogu pomoci, a ti pitaj...
hvala ti... :love:
Napravila sam andjela, no fotic me malo zeza, pa izgleda kao da "isijava" :/ . www.fotki.com/migulica
migulica, preprepreslatki ti je anđelek! :)
wooooooow stvarno si majstorica! Torte i figure su za opast u nesvjest!!
ajme mila majko.
ovo je fantastično. :naklon:
migulica, hvala ti na detaljnom prikazu nastajanja figurica
Nema frke, jedino nisam mogla uslikati samu sebe kako pojedine faze radim (eh da mi je biti hobotnica...)
Rupice na krilima sam napravila sa rasturenom kemijskom, krila izrezala kotacicem za rezanje tijesta (onaj valoviti), a odjecu-latice sam pojedinacno, svaku, pri rubovima stanjila da budu leprsavije, i to tako da sam laticu uzela u dlan te rubove "izvitoperila" drzkom od fifi okladije (Korina igracka). 8) Kao kompenzaciju za ukradenu igracku njoj sam dala njen dio smjese pa je i ona radila svoje.
A kako je sve to izgledalo na kraju i koliko je secera bilo na stolu i na podu, necu ni pricati.
Ali bila je jako sretna, jedino ju muci sto joj ne dam boje...
Ne da je krasan već prekrasan. :D :D :D Ostala sam bez riječi kad sam ga vidjela. Migulica HVALA! :*
ako Kora ima fifi oklagiju onda sigurno ima i kalupic za izrezat cvjetić s 5 latica...Citiraj:
migulica prvotno napisa
ja se satrala naci kalup za cvjetic s bas 5, a ne 6 latica i na kraju ga morala sama radit od kartona
vidila sam da u setu za Fifi ima toga svega, no nije mi palo napamet da kupim cijeli set radi jedne stvarcice
...eh da, to se ja polako pripremam za curickin rodjendan i tortu Fifi
meni se dok radim stalno mota sin oko mene i papa mrvice od smjese koje meni ostaju sa strane, a kad dodje torta nema sanse da bi je taknuo
migulice, :klap:
padam u nesvijest od dubokog naklona :naklon:
nemoguće... ja ništa od ovoga ne bi znala napravit ni da me skupa s uputama stave u doživotni zatvor :(
treba tu ogromna doza talenta, puno veća nego šta migulica hoće priznat :predaja:
Trinity, u setu Fifi imas MRAK zig, s likom Fifi koji ostavlja odlican trag na secernoj smjesi. Za zigove tog tipa dala bih lijevu ruku, jer su ocajno skupi... Set smo kupili jos davno, ne sjecam se prigode, ali je sasvim ok. Kazem, pola opreme sam posudila od Kore...
A za klopanje smjese ne pricaj...znam kako je, Kora ju obozava, a ja sanjam grica i greca...
Ako ti treba zigic, javi pa cemo posudbu obaviti.
Mayya, nije vazan talenat, ili ideja. Meni ti je super kad vidim povratnu reakciju, kad mi javite da su figurice ili torte lijepe.
To me totalno veseli, toliko da sanjam o napustanju sadasnje profesije i ukopavanju u secernu smjesu do grla...
migulice, napisala si da gotova masa može relativno dugo stajati. Što znači relativno dugo? Pretpostavljam da se drži u frižideru?
migulice, ti si prava umjetnica, slasticarski klović :naklon:
sto radis sljedecu subotu?
Citiraj:
migulice, ti si prava umjetnica, slasticarski klović Naklon
sto radis sljedecu subotu?
Zasto?
Sto se tice smjese unutra nema jaja, putra ili takvih namirnica. Glicerin je iz apoteke (dakle rađen u kontroliranim uvjetima), fruktoza se zagrijava do taljenja. Zelatina bi jedino mogla biti problematicna, no ticino smjesa izduckasa ima rok trajanja 2 godine.
Domaci uradak mozda ne dvije godine, no nisam primjetila da se ista desilo unutar dva-tri tjedna... Ja je drzim u cistoj vrecici, bez zraka na sobnoj temperaturi, jer frizideri, bez obzira na cistocu mirisu po prsutu, salamame, hrenovkama itd. A secer u prahu i preko vrecice preuzima miris.
Sto se tice smjese unutra nema jaja, putra ili takvih namirnica. Glicerin je iz apoteke (dakle rađen u kontroliranim uvjetima), fruktoza se zagrijava do taljenja. Zelatina bi jedino mogla biti problematicna, no ticino smjesa izduckasa ima rok trajanja 2 godine.
Domaci uradak mozda ne dvije godine, no nisam primjetila da se ista desilo unutar dva-tri tjedna... Ja je drzim u cistoj vrecici, bez zraka na sobnoj temperaturi, jer frizideri, bez obzira na cistocu mirisu po prsutu, salamame, hrenovkama itd. A secer u prahu i preko vrecice preuzima miris.
Dakle figure me idu, no citiranje bas i ne! uf :evil:
hvala na ponudi, ali nadam se da cu sa postojecim alatom i idejom napravit nesto. uglavnom planiram da to bude vrlo jednostavna torta bez nekih kompliciranih detalja...Citiraj:
migulica prvotno napisa
ali kad vidim kako ti radis..dodje mi da dodjem kod tebe par dana na malu radionicu da se igramo...
reci mi koju boju si koristila za glavu andjela i cime si priljepila kosu?
E a mene zanima dal bi mogla smjesa stajati mjesec dana tako u vrećici. Htjela bih zamjesiti :lol: pa nek stoji. Bitno da je pripremljeno. I još samo nešto, da li si rozu koristila za ručice i nožice?
Boja puti je kombinacija gel boje bakrene i malo ruzicase (u tekucini). Morate se poigrati, uzeti komad bijele smjese i dodati mrvicu jedne, zamijesiti, pa mrvicu druge, sve dok ne dobijete boju koja vam se svidja. Kosu sam napravila tako da sam u ostatak boje puti dodala pinku zute (u prahu). Inace samu kosu dam radila kao i kod my little pony, dobro izmjsila smjesu da bude jako mekana i onda sam ju gurala kroz ribez za parmezan (gurala na suprotnoj strani, ne ribala). Dobila sam "frčkice" i lijepila ih sa ljepilom od secerne smjese i malo vruce vode-imate recept napisan...). Malo namazete glavu s tom otopinom, uzmete vlas, i nakeljite (ne prstima nego nekakvim prirucnim stapicem...prsti su "paklavi"-nespretni).
Smjesu mislim da mozes napraviti mjesec dana unaprijed, ja bih to tako napravila za Korinu tortu, ove ostale torte su imale smjesu koja je bila napravljena do tjedan dana unaprijed. lagano je mozes testirati, pogledas izgleda li ok, mirise li ok, i nakraju probas...ja mislim da bi morala izdrzati.
Pripazite na cijenu glicerina...meni su u kvartu naplatili 50ml jednako kao i 100ml koje sam kupila u mjestu gdje radim :evil:
hvala na iscrpnim objasnjenjima, pogotovo me neki dan odusevilo kadsam vidila my little pony i i ribez s kojim si mu napravila grivu (a ja mislila da se triba nabavit sugargun za te stvari)
jedino steta da nisi poslikala detalje izrade ponija...
evo sve me vuce da i ja probam napraviti neku figuricu iako mi tenutno ne treba :oops:
A sto ti mislis da se ovdje sugargun moze nabavit? HA HA!
Pa nemas jedne jedine postene trgovine! Ja kad dojdem u specijalizirani ducan i pitam ih za neke stvari blijedo me gledaju :/
Ali postoji moguca alternativa za sugargun (ne daje toliku sirinu, no ipak). Pay dough set..., imaju nesto slicno, sto K slucajno ima, ali jos nisam probala raditi s tim...
pa ni mooncup nisam ovdje nabavila, ali nema veze.... :lol:
imamo i mi play dough set zivotinjski, ali velike su mi rupice tamo na toj alternativi (palmino drvo)... ali bar mi je sinak posudio mali plasticni valjak
Radim tortu s vitezom i zmajem. Zmaj je poprimio svoj oblik... www.fotki.com/migulica
Migulice, :klap:
Počela sam polako pribavljati namirnice za smjesu :mrgreen: Kupila sam glicerin (50 ml - 12,50 kn) a fruktozu ili glukozu moram pričekat da dobiju.
Fruktozu mozes kupiti u dm. Meni je cak bolja od glukoze :)
Koliko je pakovanje, jel tekuće ili u prahu i cca cijena? :)
Ne znam dal' ima smisla komentirat zadnji uradak :lol: ..... :naklon: :klap:
23 kn-pol kile, secerasta...sneekope proizvodjac.
pokusavam dobiti opasan "look" zmaja...
Ma znaš šta. Sad si malo mislim (za promjenu :lol: ), ak meni to ne bude išlo najbolje da ti ja naručim i ti mi to fino spakuješ i pošalješ. Al najprije da pokušam napraviti smjesu i koju figuricu. Ako ne budem zadovoljna priskačeš upomoć. Haaa, kaj veliš?
Vatra iz usta?Citiraj:
migulica prvotno napisa