Ne mogu vjerovati. Ja sam jednom naručila, pa sam se nakon par dana predomislila i tražila da mi zamjene za drugi model ( :roll: ) i odmah su se javili, bez problema...Citiraj:
mikka prvotno napisa
Piši im opet...
Printable View
Ne mogu vjerovati. Ja sam jednom naručila, pa sam se nakon par dana predomislila i tražila da mi zamjene za drugi model ( :roll: ) i odmah su se javili, bez problema...Citiraj:
mikka prvotno napisa
Piši im opet...
meni je jan prohodao i skuzila sam da cu cekati preschooliansice predugo, a dijete bi mi do tada hodalo boso po betonu i zato kupih bambi cipelice s mekanim djonom, gornjiste od brusene koze, jako lijepe, njemu udobne, hoda super, djon se savija kad hoda. vidjela sam da ce froddo za jesen izbaciti isto soft program odnosno cipelice s mekanim djonom tako da su te sljedece.
Dmagi10, one Robeez čizmice koje su na linku smo mi imali prošle zime i one definitivno nisu za hodače. Nemaju uopće nikakav džon, samo mekanu tanku kožu dolje. To je za šminku i grijanje nogica beba koje ne hodaju još.
Barbi, hvala na informaciji!
eto i mi tako, s tim da po doma, kada je hladno, nosimo papuče... meni je luka prohodao sa 10 mjeseci i sada je u fazi trčanja i kvalitetnu cipelu mora imat...Citiraj:
momtobe prvotno napisa
mislim da je papuča,faza odmora za nogu,kada si kod kuće...
slažem se da cipela, ukoliko nije posebno rađena ortopedska ne služi korigiranju, ali isto tako mislim da ne možeš djetetu kupiti bilo kakvu cipelu...vrlo mi je bitno da mu drži gležanj,a onda sve ostalo, što sam u prethodnom postu navela...
Wrong, to je kao papuča za hodače, i kao cipelica za nehodače.Citiraj:
Barbi prvotno napisa
Tanka koža umjesto đona se ne kliže i zato je bolja od čarapa...za vani nisu, to se slažem.
Bile bi možda o.k. kao papuče da nisu podstavljene debelim krznom iznutra. Preprepretople su za papuče osim ako netko baš živi u negrijanoj špilji :mrgreen: ali onda bi bile odozdo pretanke.
Zašto je važno da drži gležanj? Većina cipelica po dječjim dućanima nisu visoke, niske su, ispod gležnja. Pogotovo proljetni/ljetni modeli, koliko sam ja skužila. Isto tako, tvrdoća đona se jako razlikuje- neke su skoro nesavitljive, neke skoro kao ove američke mekanice. Neke imaju katastrofalno visoki uložak, neke ih nemaju uopće. A sve su to cipele koje su "po pravilima"...Citiraj:
petarpan prvotno napisa
Nekako se meni čini, da se kojim slučajem u našim dućanima nalaze Preschoolians i slične cipele, da se nitko ne bih zamarao njihovom "ispravnošću"- tamo su, u dućanu, pa ih kupiš.
zato što kad promatram svoje dijete dok hoda primječujemda mu je bucmasti gležanj nestabilan i sklon izvrtanju...pa kako bismo izbjegli eventualna iščašenja i lomove, preveniramo. bar ja...
a u dučanima se itekako može naći cipelica, pa i ljetna sandala sa čvrstim zapetkom,povišenim koja drži gležanj...
mi do sada takve imali-valek, bambi, froddo
Robeez nemaju krzno iznutra :? :? Otkud vam to? Obična brušena koža.
Petarpan, kako misliš izvrće nogu kad hoda?
Nisam isključiva i moguće da ima djece kojima pašu čvršće cipele, ne znam... Da ne bi netko shvatio da tu propovjedam o cipelama, to je samo moj izbor koji mi se sviđa i kojim sam zadovoljna.
ne izvrće nogu, već, kako bih ti to opisala, kao da težina opterećuje previše gležanj, koji se ponekad "ponaša" nesigurno s opasnom tendencijom da se iskrene.Citiraj:
momtobe prvotno napisa
da se razumijemo, ja sam protiv tenkova na nogama i sve lukine cipele su po ps-u, savitljiv džon, kožna tabanica, pojačana kapica (ako su zimske), pojačani zapetak tako da drže gležanj...mislim da to držanje gležnja pomaže pri posrtanjima ili padovima da se isti ne iskrene...u toj dobi mi je i to od velike važnosti...
on u svima cipelama koje smo kupovali hoda bez frke i s lakoćom...
apsolutno zanemarujem šminku i razvikanost kontra kvalitetnoj i "pravilnoj" cipeli...
Da ne otvaram novu temu, pliiz ako netko zna odgovor na neko od mojih pitanja:
1. Moj I. je sada izrastao i iz tenisica i sandalica (oboje kao šlapice) i sada mu moram ići kupiti nove. On se ustaje, stoji, pušta rukice ali još uvijek samostalno ne hoda. Trebaju li njemu cipele za hodače, ili da mu kupim opet te meke?
2. Jesu li bolje cipelice koje su unutra ravne ili one s jastučićem?
3. Kad kupujete cipelice za hodače, kupite li točno taj broj koji nosi, ili kupite malo veće (da dulje traju :) )? (Sad sam se sjetila kako mi je mama pričala da joj je baka uvijek kupovala za 2 broja veće cipele i stavljala novinski papir naprijed, pa taman kad bi joj bile dobre bile su stare i izgrebane)
4. Gledam u trgovinama sportske opreme one male tenisice nike, adidas, reebok... znate li jesu li one baš "kako treba" dizajnirane za klince ili je to samo šminka, mislim, imam povjerenja u njih što se tiče tenisica za odrasle, ali ne znam kakvi su što se tiče ovih malih?
1. Kad prohoda, onda mu kupi "prave" cipele. Do tada nek je u mekanima ( a možda i dalje, kada prohoda- pogledaj www.preschoolians.com )Citiraj:
LIMA prvotno napisa
2. Ravne, jer se svod stopala prirodno podiže do 6. godine. Nekada se mislilo da je potreban anatomski uložak, a danas se sve više cipelica radi s ravnom unutrašnjošću.
3. Dobro je da u cipeli ima bar centimetar "lufta". A to je obično i broj više od onoga što proizvođač kaže svojom mjernom tablicom- a proizvođačima je u interesu da kupiš manju cipelu, jer onda ćeš prije kupiti slijedeću itd.
$. Ne znam, i ja sam ih gledala, i nisam pametna.
Momtobe, hvala :heart:
Ono što sam uglavnom viđala od malih cipelica po trgovinama su one bakandžice s jastučićem unutra pa se stječe dojam da su to "najbolje cipelice". Da ne švrljam po ovim stranicama pojma ne bih imala da to nije tako.
jastučić ti je dobar i ortopedi ga preporučuju samo ako imaš malo bucmastije dijete, jer težina "naliježe" na stopala...inače, nema potrebe...
a nikako ne kupuj po dva broja veće...stopalo u hodu, se pomiče prema napred...dovoljno je kupiti cipelu min 0,5 cm-max 1,5 cm veću..
ja uzmem oko cm vceću ili otprilike toliko da napred stane moj prst
Ma nisam ni mislila kupiti prevelike, moja mama i dan danas ima fobije od prevelikih cipela, nema smisla uništiti još jednu generaciju :mrgreen:
pita MM zna li tko odgovor na moje 4. pitanje (tenisice) jer se on namjerio na neke male adidas i samo čeka potvrdu :roll: , komentar - nisu mu tako ni skupe, (ne moram ni reći kako za istu cijenu MOJIH cipela napravi :shock: facu)
Meni se kod tenisica sviđa što nemaju uložak, i što nisu visoke, preko gležnja. Još kad bi imale fleksibilniji đon, bile bi sasvim ok po mojim kriterijima. Za mene su bolji izbor od npr. Cicibanki- ostala sam :shock: kad sam vidjela koliki jastučić imaju. Pa kao cipele za odrasle.
lima ja ti imam za jana jedne nike-ice, ali taj djon je totalno ne savitljiv i nekako su glomazne, ali stvarno ko dva betonska bloka na nogama. stavim mu ih kad je u kolicima i samo sjedi bas za sminku. ne znam kako je kod drugih marki tenisica, ove smo dobili na poklon, ja ih osobno ne bi kupila
Ove su kao papučice, samo ne znam kakve su iznutra, tj. jesu li udobne i prozračne jer u ovima koje sad ima jako mu se nogice znoje.
Ne znam je li u trgovine stigla jesenska kolekcija jer sutra idemo u kupovinu cipelica, valjda ćemo naći nešto...
iz jesenske kolekcije su jako dobre puma ferrari linija...315 kn.
Vaš ortoped i naš fizijatar govore isto.Citiraj:
YoungMummy prvotno napisa
Po tom kriteriju se kupuju prve cipelice, ali tek kad dijete prohoda, do onda mu cipe smetaju, ček mogu napraviti probleme sa stopalima.
Mi smo odabrali ciciban za prve korake, već druge :P .
Lea je prve korake radila u br.18 i 19, sada nosi br.20.Citiraj:
Amelie32 prvotno napisa
A za brojeve, nemojte kupovat veće cipele (kaže fizijatar, ne ja), cipelice moraju bit na mjeru.
Nama su objesnili: navuć na noge, staviti dijete da stane, provjeriti di je palac i di je peta, nesmije nigdje bit više odmalog prsta lufta.
One Robeez čizmice sa linka na prvoj strani imaju krzno iznutra, imam doma takve.Citiraj:
Robeez nemaju krzno iznutra
Ok, možda čizmice, ali papuče ne.Citiraj:
Barbi prvotno napisa
Nekada to nije dobar način jer dijete zna skvrčiti prste, a to ne vidiš u cipeli. Meni se čini da su ok orjentir ona ravnala za mjerenje u dućanu.Citiraj:
iki prvotno napisa
Evo danas sam 2 i po sata obrazovala tete prodavačice o dječjim cipelicama :mrgreen:
Uglavnom: od onih laganih papučastih cipelica kakve je dosad nosio, nema NIJEDNIH iznad broja 19 (a nama treba 20).
Svi prodavači odreda su se čudili što mu želim kupiti takve i rekli da njemu sada trebaju cipele s debelim đonom i anatomskim uloškom.
Teta prodavačica u bambiju (već otprije mi antipatična) kad sam rekla da tražim cipele sa savitljivim đonom koji je za početnike-hodače, malo bezobrazno mi je rekla: ma nemojte, a tko vam je to rekao?
Na kraju smo kupili ovaj šminkersko-funkcionalni kompromis sa crvenim zapetkom http://puma-shopping.zlio.com/Chauss...K-1-M.html#top izgledaju super uživo, imaju relativno savitljiv đon, lagane su, nemaju po sebi puno džidža, imaju pojačanu petu, ravne su unutra, jedino što su niske.
Nego, zanima me, u jednoj trgovini sportske opreme drže cipelice bibi. Nisam još čula za njih pa sam bila malo nepovjerljiva ali imaju sve one uvjete koje je netko gore naveo. Našla sam ih ovdje http://www.nextag.com/BIBI-KIDS--270...oes/brand-html i vidim da su dobile najviše ocjene. Ima li tko iskustva s tim cipelicama?
Ja uglavnom kupujem cipelice kojima se može izvaditi unutašnji uložak (Naturino, Primigi, Geox) pa na njega izvađenog stavim djetetovo stopalo i vidim točno gdje dođu prsti i je li veličina u redu.
Mi smo danas dobili Robeez papučice. Baš su slatke (s dinosaurićima), ali malo prevelike. Naručila sam za 12-18 mj., jer N. ima veliku nožicu. Nema veze, bude ih kasnije nosil. Za sad ima HM-ove čarapice papučice. Iznenadila sam se kak su brzo došle- u nedjelju sam ih naručila.
Sad još čekamo Preschoolians cipelice!
Da li je netko vidio ili kupovao GUCIO cipelice? Izgledaju mi ful cool. Ja ih naručih paćemo vidjeti kada dođu :mrgreen:
Lailah, super mi se čine. Ja još nisam odlučila koje ću... Ove mi se čine još najkompaktnije. Ali ne vidim cijenu :oops:
Naručila sam preko Slovenije. Evo linka MOJ ŠKRATEK
Može info gdje si naručila Robeez? Tnkx.Citiraj:
dmagi10 prvotno napisa
Na ovom siteu možete naručiti PRESCHOOLIANS i razne druge kvalitetne cipelice: http://www.liebeskind-shop.at/
Strippy, naručila sam ih sa str.http://www.robeez.com/Department.asp...t=4&Lang=EN-UK
ja bi od njih naručila babylegs pa me baš zanima kolko te je izašla poštarinaCitiraj:
lailah prvotno napisa
I mene zanima kolika je cca poštarina pri naručivanju s tog austrijskog site-a i kako stvari stoje s carinjenjem i zaračunavanjem PDV-a pri ulazu u RH.
I glede pitanja o tenisicama, mi smo dosad imali dva puta Adidas - oba puta sam gledala da iznutra ne bude debelo futrovano nego tanki sloj (materijala ili kože) i bili smo jako zadovoljni, odnosno u njima je lijepo hodala (bez potepanja), a nogica joj se nije znojila čak ni ljeti. Jučer smo opet išli u potragu za tenisicama, ali kako nismo našli ništa zadovoljavajuće (relativno mekan đon, tanka unutrašnjost i mogućnost održavanja nakon uvaljivanja u blato :) ) ipak smo kupili klasične cipelice.
Trenutno sam još u dogovoru s njima vezano za pošiljku. Javim ti kad sve rješim :)Citiraj:
emanina prvotno napisa
Naručila sam i papučice Shoo Shoos kod njih, plave sa žiraficom 8)
Citiraj:
lailah prvotno napisa
odlično,čekam :joggler: