Pozdrav cure, imala sam kiretazu prije 2 tjedna. Nemam krvarenje nikakvo, zaboravila sam pitati svog ginica nakon koliko se može vratiti vježbanju? Idem za 10 dana na kontrolu pa ću pitati ali me zanimaju vaša iskustva, kad ste bile spremne?
Printable View
Pozdrav cure, imala sam kiretazu prije 2 tjedna. Nemam krvarenje nikakvo, zaboravila sam pitati svog ginica nakon koliko se može vratiti vježbanju? Idem za 10 dana na kontrolu pa ću pitati ali me zanimaju vaša iskustva, kad ste bile spremne?
Ja sam krenula 2tjedna nakon s laganim setnjama, polako povecavala brzinu i kilometre, lijepo s pesekom po polju. Pa polako s utezima nakon nekog vremena, osnovne vjezbe tipa cucanj i to.
Moram reci da sam ja imala porod u 17tt i 2tjedna nakon toga jos i kiretazu i najveca blokada mi je bila u glavi. Stalno me bilo strah da ne “ostetim maternicu” ako ona jos nije spremna. Prosli tjedan sam tek pocela s crossfitom nakon 6.mj pauze. Cekaj dozvolu doktoru i svakako kreni lagano, bez obzira na prijasnju kondiciju.
Pozdrav svima. Ocajnicki guglam cijeli dan na ovu temu. Jel ima iko jos uvijek aktivan na ovu temu slicnu?
Ima sto te muci?
Zanima me oporavak nakon kiretaze, koliko dana se krvari, koliko je normalno
Sve sve... Doktor koji mi je to radio promrljo je 2 rijeci uz povisen ton :(
Žao mi je što prolaziš to što prolaziš. Sjećam se da sam imala jaka krvarenja i da nije bilo neke velike pravilnost jer nakon kiretaže treba tijelu neko vrijeme da se vrati u svoju normalu. Meni je doktor zbog nekih nepravilnosti na maternici samo malo proprčkao da pokrene proces čišćenja tako da su danima ispadali komadi tkiva i tako je bilo i prvih par menstruacija. Ali sam se lijepo oporavila i sada čekam treću bebicu. Samo hrabro!
Pozdrav ekipa, ja sam davno bila aktivna na drugom djelu ovog foruma ( potpomognuta oplodnja) , sada kao majka divnog sina, i uistinu duge pauze od ginekoloških problema ( izvađen jajnik, hiperstimulacije ) , gubitka prve trudnoće na samom kraju zbog Antifosfolipidnog sindroma etc.. , javljam se sa problemima, mislim, pred menopauzu.. I eto mene nazad. 7.1. Sam imala kiretažu, točnije fragmetalnu ablaciju ( szruganje, usisavanje i uzimanje uzorka). Razlog moje kiretaže bio je u mom iznimno teškom krvarenju .. Moje menstoracije bile su sve gore i duže, krvni ugrušci po 7 do 8cm i debljine po 2cm. Zadnje dvije menge su bile strahota. A ja izgledala kao duh. Nakon prve gin mi je dala hormonske tablete bez estrogena ( zbog mog sindroma sa trombocitima). To je samo pogoršalo stvar, i na uzv nakon 14 dana krvarenja, vidjeli su da mi je maternica prepuna krvi, 10cm veličine, 158ml volumena ( ako sam ovo iza broja dobro napisala) .. i da skratim završila na hitnoj kiretazi.. poslije nisam dobila ništa. Bolilo je, ok. Probadanje, štipanje..krvarenje je trajalo još tjedan dana. Bila na uzv. Valda sve ok.. No! Od 20tog dana bol je ponekada nepodnošljiva. Urin je ok, nije mjehur. Ali ponekada vidim kapljice urina i imam osječaj kao... da će mi maternica ispast van. Kao da sam ja vreča , a maternica kugla za kuglanje.. :( To osjetim i i skroz dolje. Kada hodam sa psom, tako me stisne da jedva doma dođem. A kad idem autom, posle podne i dan poslije je još gore... Fakat.. ne znam.
Eto, moje storije...
Možda da postavite pitanje na drugoj temi, npr. Intimna njega žena s obzirom da ovo nema veze s trudnoćom. Tamo bi mogli dobiti odgovor.
Aha, ok.. Ma ja sam preko googla našla ovaj topic, jer ima puno iskustava nakon kiretaže pa sam se onda uključila.
Mnoge cure ovdje imaju vrlo slične probleme nakon op... Ali ok, poglefam onda na drugom djelu..
Na žalost, tamo mi još uvijek nisu objavili moju poruku. Ja sam bila dio Rodinog foruma iznad 12 godina, ali sam zaboravila pass, i mail mi je taj bio star, pa sam otvorila račun novi.. :( Htjela sam samo napisati da me još uvijek boli nakon kiretaže. Ukratko. Ali nitko ništa, još.
Možda se netko javi, nemam iskustva s kiretažom. Možda treba više vremena da se tijelo oporavi...
Ja sam iscitavala sve forume koji postoje na ovu temu!Imala sam kiretazu pre 5 dana,srcana radnja se vise nije cula,noc pred kiretazu imala sam uzasne bolove,bukvalno jedva sam izdrzala!Odradili mi kiretazu i posle nje su nastavili uzasni bolivi,dali mi i ekciju ali nista.Dosla kuci i popila nimulid i konacno su se smanjili!Dva dana lezala,malo bolova,krvi skoro nista,samo braonkast sekret!Treci dan resim da prosetam i nakon dva sata krenu veci bolovi i krvarenje,umirim se i bilo ok medjutim evo peti dan i danas me boli povremeno u delu pupicne kosti!Ne znam zasto!Pijem antibiotik i kapi za suzavanje materice!Kontrola za dva dana!Da li trebam da radim betu ili neku drugu analizu?