uh takvima bih ja izgovorila da oni možda nisu trebali biti rođeni, ali je šteta što u njihovo vrijeme nisu pilule ili spirale ili neznamnijašta bile dostupnije :roll:Citiraj:
Nikita prvotno napisa
Printable View
uh takvima bih ja izgovorila da oni možda nisu trebali biti rođeni, ali je šteta što u njihovo vrijeme nisu pilule ili spirale ili neznamnijašta bile dostupnije :roll:Citiraj:
Nikita prvotno napisa
mi negovorimo nikome, znamo samo mi, moja mama i dvi dobre prijatejlice za koje sam sigurna da nece dalje siriti. dobra prija od moje mame koja je i doktorica nam je savjetovala da to zadrzimo za sebe, jer kao prvo to jr intima i nemora svatko znati nase stvari, a kao drugo ljudi koji nemaju te probleme i nerazumiju to u sto sam se i sama uvjerila.
jedan nas dobri prijatelj se tako zezao na racun jednih poznanika da imaju dijete iz epruete. ja i MM smo se samo pogledali i to nam je bio dokaz da on nije mislio nista lose, vec ni sam nije svijestan sto je rekao i nezna kroz sto sve taj par prolazi. moje kolegice na poslu znaju da radimo na tome, ali neznaju tocno sto. mislim da je tako i bolje jer bi me svaki put samo ispitivale, a ja stvarno nemam zivce za to.
Mi nikad nismo skrivali jer je to i nemoguće izvesti barem što se tiče obitelji. U početku sam o svemu pričala tj. kad idem itd. tko je god pitao od prijatelja, familije, a sad samo objavim da sam na bolovanju i to je to.
U detalje ulazim samo sa ženama sa foruma koje prolaze ili su prolazile isto. Jednom prilikom mi je svekrva počela pričat kako medicinska sestra kod zubara kod kojeg ide sirota prolazi bolne punkcije, pikanje, i kako je to strašno na što sam ja dobila popizditis :evil: i skresala u facu da što ona meni priča što ta žena prolazi kad sam sve to prošla više puta i nisam nju zamarala sa detaljima i sad se ona čudi ko' pura dreku. Nemam pojma što ona misli kakve ja postupke imam kad se ovome silno čudila kao jadna žena.
I tako malo po malo prestah uopće pričat sa svojom okolinom (na poslu mi znaju i svi navijaju za uspijeh i interesira ih kad ću ići u postupak radi kombiniranja oko posla, goidšnjih i sl.), a frendicama koje se interesiraju samo kažem da još nisam odustala i da mi se ne da pričat o detaljima.
s nekima pričam, a s nekima ne: tu primjenjujem princip selektivnosti, uglavnom ne tajimo problem
ako dobvivam podršku onda pričam, ako ne onda šutim
ovdje dodajem jedan veliki :love: virtualni zagralja za ZO i :* za sve vas s kojima rado pričam o našim postupcima
ne tajimo ali niti ne trubimo svima, iskreno mogu sve podjeliti samo sa vama,jer samo onaj ko prolazi kroz ovo, onaj ko zna kako je nadati se a onda izgubiti sve nade i koliko je suza proliveno samo taj može razumjeti.
cure bog moram se ukljucit ja i MM pricamo sa svojim prijateljima ja sa sestrama sa ocem sam pricala ali posto se on puno sekira i sav se uznervoza tako da sam sestrama rekla da mu nista ne govore jer ne zelim da se sekira ali posto je tu ipak 13 godina braka ne moze se sakriti nista pa da se nadovezem na one komentare tipa trebala si ti to napravit sa nekim al bi se saznalo :evil: bilo je i ponuda znas evo ja ti mogu preporucit znam ja jednog bogat i pametan nebi da ce sa njim izac i mercedes :lol: joj cure mi smo mramor kamen i zeljezo ja se sada postavim kao ma ko mi sta moze ja cu svog andela imat sa svojom zivotnom ljubavi :love:
Evo da i ja napišem svoju priču. U početku smo šutjeli (ja sam tako htjela) ali sada smo počeli pričati. Nije da trubim naa sve strane ali ako tko pita...Nisam u početku htjela reči ni mami ali MM je rekao svojoj pa ona mojoj i tako je počelo. Sada su svi uz nas, podržavaju nas i nekako mi je lakše. Imam prijateljicu koja je prošle godine rodila IVF blizance tako da s njom mogu najviše pričati. Ona me razumije potpuno. Naime prošla je 5 AIH i 3 IVF-a. Treći IVF uspješan. Najlakše mi je izjadati se vama. Pošto sam ja nedavno odradila drugi AIH sada je saznala i većina ljudi na poslu s obzirom na to da sam uzela bolovanje. I kakvog li iznenađenja. Šef za kojeg sam mislilssa da je totalni idiot sada je bio pun razumijevanja i kao sve mu je jasno jer je eto relativno upoznat stim. Njegovi kumovi su 7 puta išli na IVF pa eto zna o čemu se radi. Najteže mi je mami dojaviti negativnu ß jer se rastuži više nego ja, a kao ide mene tješiti :lol: . No dobro. Doći će i naših 5 minuta a zlobnicima koji šapću iza leđa ne želim da prolaze sve ovo što mi prolazimo. Ukoliko i dođu do toga rado ću im pomoći i dati savjet kako do bebe jer ja ću onda već svoju gurati u kolicima a možda budemo i šetali. :heart:
Mi nismo drugima pričali o tome. Čak sam svojoj vlastitoj mami rekla tek pred par mjeseci, kad sam bila u jednoj stvarno lošoj fazi. Rekla je da je mislila da ne želimo djecu, a to sam zapravo i htjela. Pretpostavljam da su neki ljudi nagađali, ali mi im nismo ništa rekli. I sad mislim da je to bilo najbolje, mislim da bi izludila da me netko godinama zapitkuje o tome jesmo li napokon uspjeli. :/
Na samom početku ,kada su počeli zapitkivati kada će biti kaj novoga,u pitanju kikića,roditeljima i nama dragim ljudima ,rekli smo da radimo na tome ali da nam baš i ne ide.Zabadalima i slićnima ,rekli da imamo još vremena...Da ne govorim da su nam popili živce ispitivanjima :roll:
Kada smo krenuli sa mpo,nismo željeli nikome previše o tome prićati ,bližnjima da se ne brinu a i da me ne ispitkuju svaki dan kako se sve to razvija ...lakše mi je sve odraditi ovako bez presinga ...
Naj teže su me pogađali komentari i zaključci ljudi koji o tome ne znaju ama baš ništa ,i djecu su naj češće dobili iz prvog pokušaja(karikiram)...mišljenja su iznošena onako iz naslova u novinam i ne znajući da sam i ja jedna od brojnih parova koji traže svog :saint:
I da, nakon 6 god.,nitko više ne ispituje ,valjda su svatili da je to intimna stvar...