super Matilda, :bye:
ja ne znam kako bi izdržala
ne mogu ni doma mirovat, a kamoli u bolnici
Printable View
super Matilda, :bye:
ja ne znam kako bi izdržala
ne mogu ni doma mirovat, a kamoli u bolnici
Sve se može kad je mali život u pitanju.
Danas punim 34. tjedan.
I uspješno odolijevam da po kući ništa ne radim. :mrgreen:
Za bebača je sve spremno (pobrinule se moja mama i sister), još samo da spakiram torbu za bolnicu.
Malo sam se raspitivala o tome mogu li nakon poroda (ako bude sve u redu) dobiti bebu odmah na grudi pa da ga poslije kupaju i pregledavaju i možemo li odgoditi presijecanje pupkovine.
I sve se da dogovoriti. ;)
pitala sam i ja:
može li se odbiti drip? - samo ako potpišem
može li suprug sa mnom i ako bude porod po noći?- liječnici su se čudili zašto ne bi mogao, glavna sestra je rekla da se sve može dogovoriti :?
a Štajcer je osobno zagarantirao da može
ajd'- vidjet ćemo :)
Šaljem pozdrav Matildi :bye: i držim palčeve da sve bude kako je poželjela! :love:
Nekako mi logika govori da bi se prije trebalo potpisati ako pristaješ na drip. Ali dobro, lako je meni bilo što potpisati ako nešto želim. Glavno da se ta odluka poštiva.Citiraj:
bubamarka prvotno napisa
Prije dvije godine se također moglo dogovoriti, moj je ušao u 5 ujutro, još je naglasio da je bio sa mnom na tečaju. Tada su govorili da inače ne može po noći, osim ako tata nije bio na tečaju, a i tada se trebalo dogovoriti s osobljem bolnice.Citiraj:
bubamarka prvotno napisa
prije tri godine mi smo došli navečer s potvrdom o tečaju, ali je babica bez puno objašnjavanja rekla da ne može, tako da se nisam imala s kim dogovoriti :(Citiraj:
Honey prvotno napisa
A da, to je kak naletiš :/
Ali ne vjerujem ni da bi mm ušao u 2 ujutro da se tak potrefilo.
Da mi ne pusti muža, ne bi ušla ni ja. Pa makar se porodila ispred rodilišta.
Pa po noći ti je partner na porodu najpotrebniji.
Ne znam zašto postoji razlika dan i noć.
A to da ovisi o primalji ili liječniku, to sam i ja čula.
evo i ja bila malo na Švarči, srećom svega dva dana, jer bojim se da bi nakon 3. noći na bolničkom krevetu i jastucima morala na fizikalnu
ostavili su me zbog navodnih trudova na CTG-u koje nisam ni osjećala tako da sada doma čekam one prave
prvi put sam jedva čekala da krene, a sada stišćem noge da što duže odgodim neizbježno :(
Dobro da si doma, dva dana nije ništa. :mrgreen:
Samo ti lijepo nastavi s uobičajenim ritmom, bude bebica već sama odlučila kad će van.
Ja sutra idem u bolnicu na CTG i UZV, smanjila sam Normabele s 3 na 2 (pa ću s 2 na 1, pa nijedan). U utorak je 36.tj., torba je spakirana, sve je na svom mjestu, ja sam spremna. :mrgreen:
Jučer sam prvi put bila vani (otišla do DM-a) i umorila sam se. Kondicija mi je na 0. :roll:
Karfiolčić, je li završio tečaj?
Obnavljam listu
ana12
annabell
andjelak
bobaibeba
bony
bubamarka
Elvira- članica Udruge Roda
enca
Fairy
Honey- članica Udruge Roda
Huanita
icepuran@htnet-dsl
ivory
karfiolčić
ljiljan@
Mala2006
maria71- članica Udruge Roda
Matilda - voditeljica KA podruznice Udruge Roda
maxovamama
ml
nicols
Nina28
Pastrva
Poison Ivy
suncokret
Tviti
Zeera
Zrina
Danas sam bila na pregledu UZV u bolnici. Poslije kod svog doktora. I dobila uputnicu za rodilište. Ovaj tjedan sam još doma, a u ponedjeljak odoh vam ja, drage moje, čekati porod u bolnici.
Baš ono što nisam htjela. :(
Pozdrav svima!
Evo dobila sam "pozivnicu" od Matilde da vam se ovdje pridružim :)
Za sada ću samo kopirati kaj sam napisala na pdf rodilišta jer me je cijeli boravak na Švarči toliko ugodno iznenadio, pa dakle evo...
Evo prošla su dva mjeseca od mog poroda (carski) u karlovačkom rodilištu i imam samo riječi pohvale!
Priznajem da sam prije poroda imala veeeliiiikiiiii strah od tog rodilišta jer sam se naslušala horor priča....ali na svu sreću moje iskustvo je potpuno suprotno
Počevši od sestara, doktora i svog ostalog prisutnog osoblja...čista petica!
Definitivno mi se najviše sviđa 24h rooming in tako da sam bebu vidjela onog trenutka kad sam se probudila i to kaj su svi potpuno orjentirani na dojenje.
Mlijeko sam dobila tek peti dan nakon poroda ali su bebu konstantno stavljali meni na prsa pa tek kad bi skužila da zbilja ništa nema i počela plakati-onda bočica! Kada mi je mlijeko došlo, bočicu više nitko nije ni spominjao!
Čak mi je i pedijatrica rekla da ni slučajno ne zatražim dohranu zbog pada kilaže bebe (valjda ima žena kaj se prestraše toga pa traže)!
Uglavnom mi i dalje isključivo dojima!
Da više ne duljim, mislim da sam radi njihovog odnosa prema rodiljama i bebama izgubila strah od bolnice i poroda .....
Je li na zadak ili poprečno? Ti si 38.tj.?
Vidi ovaj tekst. Ima par vježbica.
http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=147&Show=2400
Sretno cure! Mislit ćemo na vas, a vi se javite koji puta da znamo kako ste :)
:love:
Ja odgodila put za bolnicu za jedan dan. Osjećam se jako dobro.
Ići ću sutra. :mrgreen:
A što će biti sutra?! :saint:
Jel ima kakvih novosti?
samo da se javim da sam prije 10-tak dana došla u bolnicu s dijagnozom zadak, ali već isti dan se mališa okrenuo pravilno i tako ja zaglavila ovdje
sad više ne mogu doma, jer je termin prošao, a on još uvijek neće van
Matilda se izvukla, a meni se dogodilo ono čega sam se bojala: ležanje na bolničkim madracima i jastucima,2x dnevno ctg, dosada i gubljenje vremena, bolnička hrana itd... a sve to samo 1000 m od svog doma
Je, ja sam se izvukla. 8)
Prije 10 dana mislila sam da će me ostaviti u rodilištu, ali nije bilo nikakvog posebnog razloga za mojim ostankom.
Danas sam bila u bolnici na kontroli (CTG i UZV), sve je u redu, bebač je skoro 3500 g. S obzirom da je M bila preko 4 kg, neće ni ovo biti lakše.
Samo što moje dijete ne voli ctg, nije se dao, jedva je sestra našla mjesto gdje se najbolje čuju otkucaji. A on se okretao, doslovce je bježao od sonde. Zna dijete što nije dobro.
Bubamarka, suosjećam s tobom. :(
Hodaj, kad dođe čistačica, ti uzmi njenu metlu pa pospremaj.
Jesi dolje u rodilištu ili gore na ginekologiji?
u rodilištu, s pogledom na tri zida,
po svim terminima sam prenijela, no nemam ni trudova nit se otvaram, a voda je mliječna ali čista i zato iz dana u dan samo - čekam
sutra ću navodno na probni drip, iako sam to htjela izbjeći, ali toliko mi je već dosadilo čekati da se nešto dogodi, da mi je svjedno, samo nek konačno krene
Ajoj, to je ona mračna depresivna soba.
Nitko nema lijepa iskustva u boravku u toj sobi, jedino što je dobro po ljeti jer nije vruće.
Ajde, drž se. I javi ako što krene.
A za drip :roll: iako si prešla očekivani datum poroda, on je "očekivani" do 42. tj. si još uvijek u terminu.
Bubamarka rodila. :D
Čestitke su ovdje
I jedna novost.
Ne znam bih li se smijala ili plakala! :roll:
Posebno što se tiče problema vrtića.
Citiraj:
Karlovac postao Grad - prijatelj djece
KARLOVAC - Veseli nas povelja Karlovcu "Grad - prijatelj djece", iako ona nije iznenađujuća; bilo bi iznenađujuće da je nismo dobili jer sigurnost djece i mladih naš je strateški projekt broj jedan – rekao je gradonačelnik Damir Jelić na današnjoj pressici na kojoj je obznanjeno da je Karlovac jučer u Zagrebu, kao jedan od 6 gradova u Hrvatskoj, dobio počasni naziv grad prijatelj djece, te povelju za uzorno provedenu akciju "Priča o dječaku Nikoli Tesli".
Kazao je kako je u Karlovcu 17 programa namijenjenih djeci i mladima, od prevencijskog, Centra za mlade, predškolske nastave, produženog boravka, jedinstvene stipendijske sheme do nogometnog centra, odnosno projekta "Štedim i darujem", pokrenutog zajedno s Karlovačkom županijom i Karlovačkom bankom.
- To su samo neki projekti koje smo pokrenuli i koji se sustavno vode; oni ni na koji način ne pretendiraju na neke nagrade, niti nam je to cilj. Ali, jednako tako, lijepo je vidjeti kad i šira društvena zajednica, na nacionalnoj razini, uistinu prepoznaje i nagrađuje taj rad - napomenuo je Jelić.
Dogradonačelnik Josip Zaborski pojasnio je kako grad, što je veći, mora ispuniti strože kriterije kako bi dobio počasni naziv prijatelja djeteta, ali i kako ta povelja i obvezuje Grad da nastavi raditi u korist djece.
- Dakle, to je rezultat politike ovog Gradskog poglavarstva i Vijeća, a i naših ustanova koje zaista imaju kvalitetan kadar. Naravno, mi smo preuzeli sad na sebe i obvezu da i dalje radimo na korist djece u našem gradu. Naši projekti, naši programi idu ka tom cilju - istaknuo je Zaborski.
Pročelnica Hrvojka Božić je podsjetila da se Karlovac u akciju "Gradovi i općine prijatelji djece" uključio 2000., među prvima u Hrvatskoj, te pojasnila kako u akciji treba sudjelovati 5 godina da bi se uopće moglo kandidirati za počasni naziv prijatelja djeteta. Kako jednu godinu Grad potrebno izvješće nije dostavio, za ovu se titulu kandidirao lani.
- Kandidatura je prihvaćena, provedena telefonska anketa na tisuću ispitanika koje se pitalo jesu li zadovoljni radom lokalne samouprave i njihovom brigom za djecu. Grad je pozitivno ocijenjen, a nakon toga smo morali ispuniti detaljno završno izvješće, na 100-njak stranica u kojem je obrađen petogodišnji rad svih gradskih ustanova, udruga i Gradske uprave vezan uz rad s djecom. Nakon toga, pred dva tjedna, prosudbena komisija je bila u gradu, obišli su punktove koje su izabrali, razgovarali sa školama, učiteljima, djecom, bili u vrtiću i nakon te pozitivne ocjene, grad je dobio ovu titulu - ispričala je Hrvojka Božić.
Kak sve super izgleda na papiru.
Da, u lipnju je ostalo oko 400 neupisane djece u vrtiće, preko ljeta ko čarobnim štapićem je 200 djece "nekako" ugurano u vrtiće, a još 200 je ostalo na cesti.
Eto prijatelja djece.
A igrališta se uređuju samo pred izbore.
Igralište kod Edisona dobilo je tobogane pred lokalne izbore prije par godina.
Sad su se političari naslikavali pred igralištem u Grabriku koje je konačno dobilo tobogan (a bile su 4 ljuljačke i pješčanik).
Lako se hvaliti uređenim dječjim odjelom kad je šaka entuzijasta i roditelja došla na ideju i ostvarila to, lako je olakšati bolničke dane djeci kad se angažiraju obični ljudi, volonteri.
Ma neću dalje, porodit ću se.
I koji su to uvjeti u tim preguranim vrtićima? Moje dijete još ima noćne more od jaslica, gdje su bile prezaposlene tete i cry-out adaptacija. Išao je tamo 2 i pol mjeseca, od onda je prošlo 5 mjeseci :cry:
A ovo za uređenje bolničkog odjela, nemam riječi... Hvaliti se tuđim trudom, to je najlakše :/
Pa i vrijeme ti je uskoro :mrgreen:Citiraj:
Ma neću dalje, porodit ću se.
http://www.radio-mreznica.hr/vijesti/?v=20449
u prvom planu je moj nasljednik :mrgreen:
Vidi mamu što se hvali.
Tako i treba! :dancingfever:
honey,
ja ću preformulirati onaj naslov crnogorske serije o kravi Đekni: Matilda još nije rodila, a kad će, ne znamo.
Maria, baš je sladak :zaljubljen:
Citiraj:
Matilda prvotno napisa
:lol: joj, Đekne sam se i ja sjetila svako jutro u bolnici kad bi se budila bez naznake trudova i odgovarala na SMS-ove "ima li što novog?"
Bubamarka, tako i ja prošli puta u predrađaoni. Tri dana slušanja kako u boxu do mene žene uzdišu i vrište.
Samo sam mislila: I ja bi tako, samo da odem više iz te sobe :lol:
A kad bih čula bebin plač, samo bi mi se suze pojavile u očima, jedva sam čekala da primim svog miša u ruke, a on nikako van.
Btw. Matilda, jel misli sinčina uskoro ugledati svjetlo dana? On se fino tu ugnijezdio čini mi se :)
Izgleda da je njemu unutra dobro kad se ne da van.Citiraj:
Honey prvotno napisa
Sutra mi je termin. Krećem se, malo vježbam polučučnjeve (tako me leđa malo manje bole), danas sam se s nećakinjom i M igrala na podu (na sve četiri), u petak mi je otišao dio sluzavog čepa, od jučer non-stop idem na WC (prirodni klistir), kontrakcija malo i nepravilno, malac se javlja, ali uglavnom nogama pod rebra (tu još valjda ima mjesta).
Bubamarka, glavno da ste vi stigli doma, očekujemo izvještaj s poroda. ;)
Malo ću se ugurati između dva poroda sa zamolbom!
Pošto ne znam staviti link, jelte, molim sve da pogledaju temu "Darivanje dječjeg doma Vladimir Nazor" na pdf-u Udruge i pojedinci u akciji.
Matilda kaj čekaš? trebam te u ovoj akciji, ajde , brže malo tiskaj!
Mukica ubacila link
Matilda, kako je?
Jel se šta događa?
Matilda je u "mojoj" sobi u rodilištu i povijest se ponavlja; čeka trudove ili pucanje vodenjaka
nadam se da će to kod nje ići brže nego kod mene jer ja nisam mogla dočekat ni jedno ni drugo pa sam pristala na induciranje trudova - i požalila
dakle, Matilda još nije rodila, a kad će - ne zna se :mrgreen:
kaže da šeta po hodnicima pa moram spomenuti jedan biser s odjela;
cura je bila u 41. tjednu, čekala porod i stalno osjećala bolove u križima koji nisu bili pravi trudovi pa si je to olakšavala šetnjom po hodnicima, a ruke si je držala pod stomakom jer joj je tako bilo lakše
jednu večer dok je tako šetala čekajući na ctg ne bi li se konačno ukazali trudovi viče na nju sestra u prolazu: " A što se vi gospođo stalno držite za stomak? Hoćete si izazvat trudove? :? "
Jadna, samo se je nasmijala i rekla "Da barem..."
uh, mogla bi se napisat knjiga o onome što čovjek čuje i doživi i od osoblja i od pacijentica
Bubamarka, ništa me više ne može iznenaditi na Švarči.
Kaj misliš da ti kao meni dopeljaju cijeli razred medicinske škole na porod, a da me nitko ništa nije pitao.
Trudovi me peru, ja tiskam a klinci se ruše, prestrašno.
Nego, javljaj nam i dalje kako naša Matildica!
Roooodilaaaaa je!!!
Evo upravo mi se javila. Rodila je prije sat vremena, sve super, bez dripa. Ima mali rez ali niš strašno.
Mali Jan ima 3950 i 51 cm i za sada uspješno doji.
Bravo Matilda!!
čestitam još jednom,Citiraj:
maxovamama prvotno napisa
glavno da je ona zadovoljna kako je prošao porod
i budući da me maxovamama preduhitrila s viješću, ja ću samo napisati da je rodila u 10:50 :)
Maxovamama je bila brza, odmah je otvorila i Čestitke Matildi! :D