Tanja ima Mravojeda u Tisku u Pothodniku !!
Vidjela sam i malog Gavrana, košta 124 kune. Ali pretpostavljam da je ovo što je čokita kupila neki najmanji Gavran, to nisam vidjela. Ja sam Lei kupila nekakve zeko karte (54 kune)
Printable View
Tanja ima Mravojeda u Tisku u Pothodniku !!
Vidjela sam i malog Gavrana, košta 124 kune. Ali pretpostavljam da je ovo što je čokita kupila neki najmanji Gavran, to nisam vidjela. Ja sam Lei kupila nekakve zeko karte (54 kune)
Mima, hvala :-D
Inače, danas sam nazvala zastupnika za Habu (Ida Didacta), pa je svježa informacija ova: Habine društvene igre drže Muller na Trgu (usprkos preuređenju koje se planira, imat će ih i dalje), te Tisak media dućani i neki dućančić u Cascade centru (zove se "Male stvari" - nisam nikad bila ondje, samo prenosim informaciju s telefona).
Inače, što se tiče pitanja iz naslova - u našem slučaju, društvene igre tek sad (6 godina) dolaze u uži izbor, dosad nije htio igrati da ne bi izgubio (ni sad ne trpi poraz, ali prihvaća određeni tip igara).
Mali Gavran je u Mulleru (u Garden Mallu) 74 kn.
Nisam čitala cijelu temu, ali ako nitko nije spomenuo, uz Habinog gavrana, bingo i onih vilenjaka (to je za malene igra pipanja, stvarno je sjajna igra) toplo preporučam ravensburgerove lotti karoti i kiki riki. Toma ih je dobio u 12 mjesecu prošle godine, dakle s nepune 4 godine, i stalno im se ponovno vraća, a nisu dosadne ni za odrasle.
Neke Habine društvene igre možete naručiti i u najbliži tisak ;-)
http://www.tisakmedia.hr/izdavaci/ida_didacta/%28offset%29/0?
Neće da otvori :roll:
idete pod izdavači- ida didacta
ne spada u prve igre, ali prijedlog za malo starije
V je ovu igru http://boardgamegeek.com/boardgame/4...agic-labyrinth
donio DM, i super nam je
Da ne otvaram novu temu....
Sto je s klincima od godinu dana? Kada djeca uopce pocnu se igrati jedni s drugima? Postoji li u Zagrebu igraonica gdje se moze dovesti beba od godinu dana (uz pratnju roditelja) da se igra s drugim bebama?
Hvala.
Čuj, do otprilike treće godine (granica ti je jaslice-vrtić, neka djeca stasaju već sa 2,5 a neka bome i s 4, pogotovo dečki) dijete se uopće ne zna za pravo igrati s drugim bebama... Orijentirani su sami na sebe, na roditelja ili bilo koju odraslu osobu koja je s njima puno (odgajateljica u vrtiću, baka...).
Inače, "mala igraonica" za bebe i roditelje postojala je u Knjižnici Medveščak, od godine dana na dalje.
Ispravka - igraonica je od 1 do 3 godine. Vidi ovdje pa ih pitaj: http://www.kgz.hr/default.aspx?id=242
Btw. ovdje smo offt - ovo je topic o društvenim igrama tipa "čovječe ne ljuti se" i slično.
Tnx Peterlin.
Sorry zbog off-a. Nisam našla ništa slično pa da ne otvaram novu temu...
Gledala sam jučer u Mulleru na Trgu igre s kartama i figuricama za malene (3g.), za cca 40 kn ima Ravensburg svašta zanimljivo na onoj prvoj polici u blizini blagajne i pokretnih stepenica. Neke su najjednostavnije 3+, ali i ove 4-99 ( :mrgreen: ) sasvim su prikladne. Kuh&Co sam kupila, jako je zabavna, igrali su se cijelo popodne i mlađa i starija. Mislim da ću otići po još da imamo za ljetni goropek.
Sad mi je palo na pamet da smo pred negdje dva tjedna kupovali u Land of magic neku igru za poklon odraslim nećacima i da su imali akciju tipa jednu stvar kupiš a jednu dobiješ. Tamo ima dobrih društvenih igara za velike.
gdje osim u Mulleru ima za kupiti Habine igre, mi smo iz Ri?
Ima u Tisku
U Tisku.
A ako znaš što trebaš, možeš naručiti i s nekog EU Amazona.
odlicno, bas cu potraziti, thanks na info cure
Zna li tko, gdje se u Zagrebu može nabaviti igra Carcassonne? Mislila sam da je ima u Mulleru, ali ondje sam vidjela samo neku pojednostavljenu verziju. Također, postoji li još dućan Land of Magic?
Mislim da onaj u Radićevoj još postoji. Ima već dosta vremena da sam tu igru vidjela tamo.
Ali gdje u Radićevoj? Na webu piše Radićeva 13, a na tom mjestu je nekakav kozmetički salon :?:
Prije 3 tjedna dućan je još postojao :unsure:.
Land of Magic se zatvorio s 30. 06.
U subotu 09. 07. se na mjestu Land of Magica u Frankopanskoj 22 otvara novi dućan - Carta Magica.
I bit će Carcassonne osnovne igre i dodataka. :-)
ovdje sve neke egzotične igre :-) Mi smo za treći rođendan dobili memory kartice sa slikama životinja. To joj je već godinu dana najdraža igra. Prvo je imala premalo koncentracije i nije joj bio cilj sakupiti što više kartica nego određene životinje koje joj se sviđaju. Pa bi se usred igre bacila na mene kao mala zvijer jer sam joj pokupila životinju koja se njoj sviđa :mrgreen:. Ali malo po malo je savladala i sad već igramo "za pravo". Zgodno je jer vježba i memoriju i brojanje, a može se nabaviti bilo gdje u raznim varijantama.
Tanja, pogledaj u muelleru "labirint" od ravensburgera.
a ako nemate "uno", to je isto dobra zabava. postoji varijanta s prometnim znakovima.
Uno kartamo već danima, i to i obični i onaj s prometnim znakovima :-)
Dijete je bilo prilično nezainteresirano za društvene igre sve donedavno (uglavnom sam ja forsirala taj vid zabave, i to s promjenjivim uspjehom). A zadnjih tjedan-dva sam traži da igramo, sve i svašta - uno, karte s vozilima, memory, čovječe ne ljuti se, mravojeda, ma sve što imamo doma (a nemamo baš puno, jer nije bilo puno interesa).
Još uvijek doduše teško podnosi poraz, ali malo-pomalo i to će doći na svoje, nadam se.
Za Carcassonne je čuo na izletu od starijeg prijatelja, pa ga, naravno, sad želi igrati i sam.
Tanja, mislim da bi mu se Rummikub svidio. Mi najčešće njega igramo s djecom jer je i nama i njima zanimljiv.
Samo da napomenem da je to isto što i Remi.
sad ste me opet navukle na kupovanje igara. kad vi to stignete igrati? mi smo malo doma a uz mlađeg brata teško se organizirati (on može igrati one jednostavnije a kad mu padne koncentracija najčešće sve razbaca).
ja bih to sve pokupovala, a i ove što imamo uglavnom stoje u ormaru. meni je edukativna komponenta tih igara jako privlačna pa mi je baš žao što ne stignemo više igrati.
Što se nas tiče - vraga stignemo. Ovo "najčešće" je najčešće od rijetkih prilika kad stignemo. A sad i A. i D. guštaju, baš bismo se mogli dobro zabavljati, šta nam je trebala ova mala smetalica :lol:.
I da, Rummikub je Remi, s tim da su pravila nešto drugačija od onih kartaških kakva ja znam. Npr. izlazi se s 30 bodova pa se brže dođe do zanimljivog dijela igre. Evo pravila.
mi uzivamo u labirintu, vec je netko spomenuo, i meni je super igra
http://en.wikipedia.org/wiki/Labyrinth_%28board_game%29
a sad smo kupili covjece, damu, zmije i ljestve.... neka kutija u lidlu pa smo se bacili na to
a malisa obozava s tatom na rizik, naucio je sva pravila, ja jedino sluzim za procitat i prevest misiju (strano je izdanje) :mrgreen:
i naravno, za zabavit nasu smetalicu da ne ometa tatu i brata u velikim strategijama
Carcassonne smo (nekada) kupili u One2Play.
Mi s mlađom možemo već puno toga igrati (sve što je 4+, čovječe, domino, sve igre s kockicom...), ali naravno bilo kakve strategije ili zbrajanja veća od 5 ne dolaze u obzir.
Ostalo igramo ili kad manja spava, ili joj koji put stavimo na komp Hlapića ili Sunčicu da imamo malo mira.
Za one male, 2.5 - 3 godine http://www.mojapatkica.net/ecom/inde...nosauri&cat=51
Kad stignemo igrati... pa, recimo, ovih dana popodne, nakon vrtića - prevruće je za parkić (a ionako nikog nema), pa smo doma.
Ili zadnjih dana želi igrati memory navečer, nakon večere, a prije spavanja. Taman stignemo odigrati jednu rundu.
Istina, i nema nikog mlađeg tko bi mu smetao...
po meni svakako
kartama (ili biranjem) odredjujes koji ti teritoriji na mapi svijeta pripadaju, raspodijelis vojsku, dobijes misiju koju samo ti znas (unistiti zute, ili osvojiti tri kontinenta...)
onda se kockicama 'napada' i 'brani', ovisno o rezultatu osvajas ili gubis vojnike i teritorije
moras osmisliti strategiju za ispuniti misiju
mi smo se s ovim i kao dvadesetogodisnjaci lijepo zabavljali
a vjerojatno bi i sad da imamo vise vremena
carcassonne smo kupili nama odraslima jos davno, pa ga jos nismo ni otvorili