vegetu nitko nikada u našoj kući nije koristio
ali juhe iz kesice povremeno pojedemo ostali ukućani nisu baš oduševljeni ali ja obožavam sve juhe i domaće i iz kesice meni ručak nije ručak ako nema juhe i salate
Printable View
vegetu nitko nikada u našoj kući nije koristio
ali juhe iz kesice povremeno pojedemo ostali ukućani nisu baš oduševljeni ali ja obožavam sve juhe i domaće i iz kesice meni ručak nije ručak ako nema juhe i salate
kod nas uglavnom neki čušpajz pa za juhom nema neke potrebe!
ako juha onda mesna!
ali ponekad...volim ja one iz vrećice...ali zato jer ih ne znam napraviti sama!
anchie 76 thanx za tip za tikvice!
i ostali prijedlozi su dobrodošli!
i back to topic: mislim da instantice i nisu zdrave!
nisu zdrave ni one iz vrećice ali te instantice su mi too much!
i OT, vegeta ne stanuje u mojoj kuhinji!
Ne umaramo se preteškim filozofijama oko zdravog i ne zdravog. Večina prehrambenih namirnica danas je nezdrava, bilo instant juha ili npr. rajčica iz vrta, a špricana vrag zna koliko puta. Moramo nešto jesti, pa pojedemo svega po malo i eto sreće- još smo živi, a fala bogu i zdravi smo.
Identično i kod nas :(Citiraj:
enela prvotno napisa
Ali polako ću ja i to srediti. :mrgreen:
A dal su zdrave? Čisto sumnjam...
isto to mozes napraviti od drugog povrca. Mi najcesce radimo brokulu - to nam je omiljena :mljac: ili cvjetacu.Citiraj:
ninik prvotno napisa
Stavis kuhati, posolis, ja dodam malo susenog povrca kotany, neke druge zacine po zelji, kad je skuhano, smiksas i to je to. I onda svako sebi doda kiselog vrhnja i :mljac:
Krem juhe su fakat najbrze i najjednostavnije za napraviti.
XCitiraj:
anchie76 prvotno napisa
I mogu ih jesti do besvjesti :mrgreen:
xCitiraj:
Strobery Shortcake prvotno napisa
ja ne koristim stapni mikser nego kroz cjedilo za juhu propasiram povrce (sparoge, blitvu, tikvice, brokulu...) koliko mogu a ono sto ne prodje vratim opet u juhu i umjesto vrhnja stavim gustin. ili za bistru juhu od povrca ne stavim ni vrhnje ni gustin nego malo maslinovog ulja na pocetku, posolim i povrce. mi to zovemo falša juha.
evo jedna ideja za max. reciklirani rucak: juha, pire krumpir i pohana piletina, salata. vodu od krumpira za pire, nakon sto izvadis krumpir, ostavit da kuha, dodat malo maslinovog ulja i sitno nasjeckanu mrkvu i krumpir. u smjesu jaja i brasna za pohanje, u ono sta ostane nakon pohanja, dodat malo griza da zgusne i napravit okruglice za juhu. napravit neku salatu. :mljac:
Instant juhe već odavno ne jedem, ali obožavam ove home made krem juhe. Može ih se napraviti od dosta povrća.Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
Moji favoriti- brokula/ cvjetača/ batat/ bundeva
mi napravimo - u vodi skuhat mrkvu, krumpir, crveni luk, komadić puretine ili piletine. smiksat kad se skuha, ko voli dodat malo vrhnja. mljaaaac. brza juha, ili falša juha - na malo maslinovog ulja prodinstat krumpir na kockice, malo mrkvice, crveni luk, dodat vode, malo pelate, sol papar i ukuhat šaku riže. juha od leće je kuhana za 20 minuta,ubacit krumir na sitne kockice, kad je kuhana može se smiksat a nemora, dodat malo češnjaka i peršina, i mljac.
od instant juhe bolji je i grah ili slanutak iz konzerve, ja operem od one vode, prodinstam malo češnjaka, peršina, dodat malo crvene paprike kod graha, kod slanutka krumpir, ma ideja sto! pa grašak iz konzerve s mrkvicom i rižom. puretina i piletina se skuhaju za pola sata, čak i prije ako se izreže na male kockice. juha od piletine je gotova za ravno 30 minuta, batak, karabatak, krilo, sve u komadu. riba isto, pola sata pune prireme. :D
ajme ideja!!!!!!!!!!!!!!!!
a ja se "mučim" sa juhom iz vrećice!!!!!
ovo je super!
nekako me mame brokula i grašak!
mljac!
Pa, ogroman je, sigurno desetak litara. Dobro, kad izvadim, meso i procijedim povrće, ispadne na kraju i duplo manje, ali opet, ne jedemo baš svaki dan juhu, 2-3 dana u tjednu bude neko varivo, a ostale dane taman svakome jedan tanjur.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Ma, gle, i kod mene na kraju ispadne da juhu iz frižidera imamo max. 3 puta, ako računam da je prvi dan (u nedjelju) svježa, a da ostalih šest dana, kad je varivo, 2-3 puta, ne ide juha. Poanta je da uopće nema potrebe za juhama iz vrećice, nego da je bolje napraviti zalihu koja će pokriti cijeli tjedan. Uostalom, nije da svaki put podgrijavaš cijeli lonac, već samo koliko ti treba za taj dan. Juha bez problema može ostati kao svježa cijeli tjedan, ali samo ako se potpuno procijedi, inače se meso i povrće počne raspadati i postane bljak.Citiraj:
zhabica prvotno napisa
I krem juhe su super, brze, lagane, fine, često ih radim. Favorit su mi od karfiola, tikvica ili mrkve.
Meni se nekak ne sviđa ideja da mi juha (makar i procijeđena) stoji duže od dva dana u frižideru. Ja je radije zamrznem po porcijama za nas 5 i bude je za oko 3 puta.
Kad je odmrzavam, paralelno u malo vode (skoro na pari) skuham povrće (mrkvicu, grašak, poriluk, brokulu, karfiol, ne nužno sve odjednom, ali barem 3 vrste) i u drugoj posudi prokipim juhu, pomiješam sve skuha, ukuham rezance i bude jako fina (kad sam prije probala kuhati povrće u toj juhi bila mi je juha bljakasta pa sad radim svako posebno).
Prehlađena sam osamstoti put u zadnjih pola godine i kaj mi ove instant juhe fino sjedaju. Čajevi? Nemrem. Jednostavno ne.
Pa ne bu i to trajalo vječno zar ne?
Ali isto tako možeš jedan dan napraviti poveću količinu recimo pileće juhe što je nekad bio sinonim za lijek za prehladu, i zakuhavati par dana koliko misliš pojesti
Uostalom ideja od male sirene je baš super
Da ti brzo prođe!
Potpuno sam odlepila za ovom. Usrećuju me kak malu bebu.