ninochka, :lol:Citiraj:
ninochka prvotno napisa
Printable View
ninochka, :lol:Citiraj:
ninochka prvotno napisa
ninochka-super si to rekla :)
cure, molim vas da se suzdrzite od ovakvih opaski.Citiraj:
Glupe smo,lude,ali jednostavno si ne možemo pomoći.
forumasica koja je otvorila topik zeljela je znati koliko vas pusi, a koliko je onih koje su uspjele prestati kada su zatrudnile.
nema potrebe da jedna drugu kategorizirate i ocrnjujete.
bitno je da ste svjesne stetnosti pusenja, ne samo za okolinu vec i za vas i vase dijete, i da ste voljne preuzeti taj rizik.
nema tu nikakve mudrosti.
iskreno, meni su predavanja o pušenju na vrh glave, posebno komentari nepušača, zato uglavnom niti ne otvaram topice s ovakvim naslovima.
Ja sam nepušač oduvijek, cigarete mi smetaju i ne dozvoljavam da se puši u mom autu, stanu, a bome otkako sam trudna niti u mojoj blizini.
No, ak netko hoće pušiti neka puši, što to mene briga. Da je lijepo vidjeti trudnicu s cigaretom u ustima - nije, no njen je izbor hoće li trovati sebe i svoje dijete.
A isto tako su mi nerazumljivi i komentari i jadikovke "ne mogu prestati". Čovjek može jako puno toga, nije stvar da netko ne može prestati nego naprosto ne želi.
drage moje,
ja sam nova na ovoj formu... vidjela sam je tek danas...
no, htjedoh reci, ja sam u 32 nedjelji trudnoci, bila sam strastveni nikotinski ovisnik, i nisam uspjela prekinuti s pusenjem odmah kad sam saznala... trebalo mi je vremena, borbe sa samom sobom, osude okoline, osude od MM, laganja samoj sebi... medjutim, na kraju mi je ipak, nekako uspjelo. bilo je tesko nekoliko prvih dana, histerizirala sam po kancelariji, no svi su manje- vise imali razumijevanja. jos uvijek mi je tesko. jos uvijek mi cigarete mirisu i sve promjene koje sam ocekivala nakon prestanka, jednostavno se nisu pojavile (kao, imat ci bolji osjet okusa, miris ce mi se izostriti, ten ce biti ljepsi...) u mom slucaju su to sve zaista bajke. ali je bajka i situacija da se vise jede. kao i ona da ne znate sta cete s rukama. mislim da je sve stvar chipa u glavi. e, a ja sam svoj nekako, jedva uspjela okrenuti.
ne kazem da treba nekog tapsati po ramenu, ali isto tako razumijem sve ove zene koje govore o svojoj ovisnosti. jer, zaista, to je jedna od najgorih. godinama nisam bila svjesna koliko me kontrolira taj dim cigarete, dok zaista nisam dosla u situaciju da imam bolji razlog da to vise ne cinim.
nadam se da cu uspjeti ostati jaka i nakon trudnoce da ne zapalim tu cigaretu. ili da to barem ostavim na nekom minimumu.
ono jeste najbolje da prestanete ako mozete. ako ne mozete, znam i da se i bez suvisnih komentara osjecate lose zbog toga (bar ja jesam, u vrijeme dok sam bila svjesna zivota koji se radja u meni, a nisam mogla odustati od cigarete), zato vam necu reci nista.
pusenje jeste stetno... slazem se. i ne opravdavam to. ipak, svako ima pravo da odlucuje sta ce i kako ce se nositi sa sobom, svojim tijelom i svojom trudnocom.
Pušila sam sve dok nisam počela ozbiljno sumnjat da sam trudna, a to je bilo 2 dana prije kućnog testa. Inače sam dosta umjeren pušač bila, pušila cca 2 cigarete dnevno, koji put niti jednu, rijetko kad više od 4 (naravno na tulumima uz alkohol i po 20...)
Vrlo lagano sam se odrekla cigareta. Ali za ljetnih vrućina ne bih odolila hladnom pivu, popila bih samo 1 dl dnevno, ali ne baš svaki dan. Sad tu i tamo popijem 1dl vina ili piva, ali od žestica nisam popila ni kap u trudnoći.
Čitala nedavno da pivo sadrži gotovo sve vitamine B skupine i dosta FOLNE KISELINE koja je jako bitna u trudnoći. 1 dl boljeg crnog vina dnevno je dobro za krv i srce, a CIGARETE NISU DOBRE ZA APSOLUTNO N-I-Š-T-A :nono:
Doslovno su otrov u punom smislu riječi
možda pivo i vino i sadrže sve to što si nabrojala, ali činjenica je da sadrže i alkohol, pod kojim sve ovo ostalo pada u vodu.Citiraj:
njokica prvotno napisa
dakle, u trudnoći ga treba izbjegavati.
Potpisujem.Citiraj:
baby1 prvotno napisa
Gore od postupanja linijom manjeg otpora smatram jedino osobe koje su kao 'bez poroka', ko fol 'sveci' i onda se osjećaju ovlaštenima za osudu sviju, koji nedajbože uživaju i u sasvim malim do umjerenim količinama 'poroka'. Ja sam lijepo pitala svoju gin da li mogu popit malo piva tu i tamo, pa naravno da smijem bez da će išta naškodit djetetu :P
jako grubo od nekoga čiji prethodni post je završio
a onda potpisuješ one koje si u gornjoj rečenici "osudila".Citiraj:
njokica prvotno napisa
tebe ovdje nitko ne osuđuje, svakako radi kako misliš da je najbolje za tebe i za tvoje dijete, ali to ne znači da je tako jedino ispravno.
a "svetice" i "besporočnost" nisu tema ovoga topica.
upravo suprotno ;)
Ajme,Citiraj:
UdavDave prvotno napisa
ovo je najjači odgovor do sad na ovom topicu!
:D :D :D
Po meni treba upravo na taj način razmišljat, oćureć na način koji je negdje na zlatnoj sredini između 2 ekstrema (ekstrem 1: ako popiješ kap alkohola u trudnoći, you'll burn in hell :evil: vs. ekstrem 2: mogu ja u trudnoći kolko oću :trep: )
Yep,Citiraj:
apricot prvotno napisa
imaš pravo... :oops: :oops:
a ovo da cigarete nisu dobre za niš - e to je jedna klišeizirana rečenica koju si stalno ponavljam ko papiga otkad sam prestala pušit, a druga koju si stalno govorim je 'ponosna sam na sebe što ne pušim već 6 mjeseci'. Naime, otkad su me prestale mučnine dođe me želja kad pijem svoju dnevnu kaficu, znam da je to iz čiste navike, al nijednom nisam pokleknula.
;)
Eto da se i ja pridružim sveježe propušena :/
Da, nisam pušila 2 god. prije Nine i 2. god. poslije Nine.
I eto me opet u sr... Zašto? Zato, jer želja i nakon 4 god. nepušenja
nije prošla.
Trudnice koje pušite, a koje ste prvi put trudne, vjerujte da ćete se kajati zbog toga kad postanete majke i shvatite kako ste riskirale zdravlje svog djeteta, najvažnijeg stvorenja u cijelom svemiru. Da, ako dobije bronhitis, astmu ili sl. pojest ćete se... Želim da to znate, jer budući da još niste majke ne znate zaista što je prava ljubav. Ne želim da vam tada bude kasno!
A ja? Očajna sam, jer mi je koma bit majka pušačica i sramim se da me moje dijete gleda s čikom u ustima. A ona je najvažnija. I zato ću uskoro opet prestati, sigurno. Užasava me pomisao majke i trudnice s cigaretom.
Jako me strah da joj i taj miomiris s mene ne škodi - jer ne pušim u kući.
Budući da sam 4 god. živjela bez nje, i da sam u tom peridu postala majka i dobila najljepše od života vjerujem da mogu i dalje. I zato ću prestati. Uskoro. To je samo klik u glavi.
Eto, baš mi je trebalo da ovo napišem ;)
anima, možeš ti to.
volje imaš, svjesna si da trebaš prestat, to je dobar početak.
nemoj si dozvolit da se žestoko propušiš, puno ti je lakše prestat sada dok si još "svježa", nego kasnije kad se ful navučeš.
imaš definitivno moju podršku.
ako si izgubila bitku, nisi izgubila rat ;).
o kako mi je ovo poznato.Citiraj:
anima prvotno napisa
samo što se kod mene radi o 6 godina i 10 mjeseci.
nisam niti jednu zapalila, ali uvijek, ali baš uvijek kad sjedim u nekom bircu, poželim.
ali neću. i gotovo.
Ovisnice, potrudite se barem smanjiti količinu cigareta.
Ipak znam žene koje su dimile cijelu trudnoću, pa je sve ok s bebama.
Sve se dobrom voljom može srezati i prestati..:)
a držim vam fige cure da uspijete :D radi vašeg bebača
Totalno se slažem.Citiraj:
ninochka prvotno napisa
Još bih napomenula da mi je jednako grozno vidjeti trudnicu kako puši kao i mamu s djetetom s cigaretom u rukama.
A još mi je groznije što ja kao trudnica i nepušač ne mogu zimi u nijednom kafiću popiti čaj, ne mogu čak ni sina ići gledati na bebe ribe, jer u bazenskom kafiću svi puše ko ludi, a na tribine ne puštaju.
I što se znalo dogoditi da dođem s Marko na dječji rođendan gdje roditelji bez pardona puše. Već ako truju svoju djecu mislim da nije u redu da truju i moje. Također mi nije Ok da me kao trudnicu nitko ni ne pita jel OK da mi puše u facu. A opet ako nešto prigovoriš ispadaš fanatičar i gnjavator.
Iskreno jedva čekam trenutak kad će i kod nas potpuno zabraniti pušenje u kafićima i restoranima. Možda sam malo skrenula s teme :mrgreen: no to me trenutno baš živcira, pa eto da se malo izjadam.
slazem se...
meni se desila jos gora stvar... naime, sveki je mrtva hladna rekla da se nece moci zabraniti gostima da puse, kad budu dolazili u posjet!!!!! :shock:
a mi imamo mali stan, u kojem mi ne pada na pamet da dozvoljavam takvo sto. ja sam se odrekla cigareta zbog svog :saint: , i sad da dozvolim da mi ga neko drugi truje!- ne dolazi u obzir!
precutala sam, pa sam pustila MM da odreagira. ali, bila sam zaista :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Jap!Citiraj:
ninochka prvotno napisa
Pozdravljam sve mame i buduće mame :love:
Napokon sam i ja došla k vama,nakon godine dana rađenja na bebici. :D :D
Već sam napisala samo ne kod vas da sam pušila dvije kutije cigareta dnevno.
Ovak, stravstveni pušać već godinama.Pošto sam odlučila prestati prije par dana čim sam vidjela plusić na testu,nije mi baš lako.Prije dvije kutije sad nijednu cigaretu.Tako da sam išla od ljekarne do ljekarne tražiti biljne cigarete,i našla sam ih.
Skroz sam se prebacila na biljne cigarete i njih popušim do 5 dnevno jer su doslovno odvratne da ti se život zgadi.Ali kao okorjeli pušač glavno mi je da se dimi.Zanima me kaj vi mislite o tim cigaretama?Dali mogu biti štetne bez obzira kaj piše da nisu štetne nego da se čak i preporučaju.
Na kutiji piše ovak:
Biljna pušilica
HERBALETA
Od ljekovitog bilja
Sastav:Tussilago Farfara L.,Asperula odorata L.,Mentha piperita L.,Fragaria vesca L.
najprije draga moja čestitke na bebici :D
poslije tih, čestitke na odluci da prestaneš.
e sad što se tiče tih biljčica nism ti neki poznavaoc, ali nekako mislim možda bolje tih par nego onih običnih duhanskih, mada u trudnoći moraš biti oprezna sa ljekovitim biljem jer ima biljčica koje se nikako ne smiju konzumirati.
nadam se da ćeš uskoro doći na 0 cigareta, nećeš požaliti vjeruj meni. :love:
Hvala ti kerida :love:
Skroz sam prestala pušit :D :D Svakome tko misli da nemože prestati sa pušenjem,toplo preporučam ove biljne cigarete.Toliko su grozne da ti se zgadi cigareta u bilo kojem obliku. :mrgreen: Ja sam pušila dvije kutije dnevno,i od kada sam saznala da sam trudna u roku par dana ostavila se skroz cigarete :D
Vecer,naime zanima me dali se ijednoj trudnici koja je pusila u trudnoci javljao kasalj kada zapali cigaretu?
Nism pušač, ali znam podosta njih koje su čim su vidle + odmah prestale pušiti, rekle su da misle da je tak najbolje
Sretno