:shock: blago vama :)Citiraj:
Maruška prvotno napisa
A kako ste skidali navlake pri pranju sica? Moraš skinut kukice da bi mogao skinuti navlaku :?
Printable View
:shock: blago vama :)Citiraj:
Maruška prvotno napisa
A kako ste skidali navlake pri pranju sica? Moraš skinut kukice da bi mogao skinuti navlaku :?
:oops: E onda moram provjeriti s MMom kako stojimo (smo stali) po pitanju tih kukica. Naime, uvijek je on skidao navlaku.Citiraj:
Pcelica Mara prvotno napisa
Uh, ja sam mislila da smo mi jedini pehisti koji smo ''odvalili'' te kukice.
Kad sam dosla u TL i pitala prodavacicu jesu vec imali tih problema rekla je da nisu nikada, ali joj nisam bas povjerovala :/
Mi smo kupili Priori XP tango red prije dva tijedna i i odmah i plavu ljetnu navlaku, i dok smo nju stavljali odvalili smo kukice i sad se ne daju vise vratit.
Sto se tice gumenih dijelova ni ja u tome ne vidim problem jer Kai ne ide gol u sjedalicu da bi mu to moglo smetati.
Mi je jedino sad prekrivamo jer nam je parking na suncu pa se jako zagrije i Kaia to jako smeta, naravno.
U globalu smo jako zadovoljni osim tih kukica, ja mrzim kad mi nedostaju neki dijelovi, iako se bez njih konkretno moze.
Ajde sad mi je lakše.
Ivana2008, znaš li jesu li kukice lijeva i desna ili su obje iste?
Meni izgleda da bi trebale biti različite, a mi imamo dvije iste jer namto nije palo na pamet pri naručivanju nove, a oni nisu pitali :/
treba taj jastuk jer je još mali, tek ima 13,5 mjeseci i još ima dosta širine oko glave u toj sjedalici. da ima bolje držanje glave. to je jastučić kao na tobiju i skroz bi mu dobro došao
Koliko ja znam, ne postoji takav jastuk za Priori (kao dio dodatne opreme, recimo).
Bi li mu ovo pomoglo: http://www.kiddopotamus.com/p_crad.php ?
Ups... Upravo vidjela da postoji... :oops:
Mislim da je on više u funkciji udobnosti nego sigurnosti.... :/
Provjerit cu za kukice pa ti javim.
Sto se tice jastucica slazem se da bas i nije dobar za sigurnost.
Upravo zbog toga sam ja i kupila Priori, a ne Tobi (iako mi je ljepša).
Priori je prosla puno bolje na testovima sigurnosti.
Tobi je prosla losije upravo zbog prevelike udobnosti tj. zbog previse jastuka koji samo tjerauju tijelo narprijed, a ne u untrasnjost sjedalice.
:*Citiraj:
ivana2008 prvotno napisa
iako smo mi već navikli i bez njih, ali, ali...
Hej Pcelica Mara danas sam provjerila na ovoj nasoj koja otpada i definitvino su razlicite cak sto vise pise na njima iznutra ''L'' i ''R''
A sad pitanje za tebe: gdje ste vi narucili nove kukice, naime ja sam odmah isla reklamirati (dakle u roku od tjedan dana od kupnje) i mene je zenska u Zadarskom TL odpilila jer kao ja sam prva kojoj se to desilo :evil:
Inace imam s njima jako losa iskustva, ali sam htjela tango red pa sam ipak riskirala i kupila u TL i eto opet problemi.
:hrkljušsmajlić:Citiraj:
ivana2008 prvotno napisa
Kukice smo naručili iz Zg, direktno od dobavljača - uvoznika Maxi Cosi, a to je Magma. Mislim da ima na njihovoj stranici adresa, nešto tipa costumer service pa sam tu pisala, zvala... Čekali smo tu (krivu) kukicu preko pola godine.
Preko ljubaznog osoblja TL mi nije padalo na pamet išta uopće pokušavati (mi smo i sic naručivali iz Zg jer oni nisu bili u stanju naručiti ijednu drugu boju osim one (meni ružne) modre s nekim znakovima, Chinese nešto.
Šta sad...
Ako netko ima stari MC Priori XP i neće ga više koristiti, a ne trebaju mu kukice (konkretno lijeva kukica)... :trep: :naklon: :yes:
Plaćamo u poklonima, kunama, zlatu :)
Ivana2008, evo, našla sam adresu tete s kojom smo se dopisivali. Imaš pp.
Napokon smo montirali pojaseve na naš pickup (negdje je bio i topic), kupili Priori Sps (jedina koja paše a ima je kod nas) i danas bili na drugoj vožnji :D .
I Maši smetaju gume na pojasima, zacrvenila joj se koža danas u kanotjerici, kad ima rukave sve je ok. Mislim da ću sašiti zaštitnu navlaku od frotira.
Nego ono što nas muči je da kad zaspi (a to je skoro uvijek kad se vozi) ako vozimo nizbrdo glavica joj pada na prsa :/, tako da smo je danas morali stalno dizati. Naravno sjedalica je bila u najnižem položaju ( i nije neka velika razlika u položajima), ali opet bi njoj glavica pala. Na povratku doma isto je spavala ali je manje padala (iako smo se dobar dio puta spuštali s brda). Do sad se vozila u grupi 0+ na prednjem sicu unatraške, da li je moguće da se samo treba priviknuti ili? Jeli imao netko ovakvih problema :? ?
što se tiče fotirske presvlake, kupi originalnu nemoj šivati svoju jer se sa autosjedalicom ne smiju koristi dijelovi koji nisu originalni i testirani. što se tiče glavice, probaj onaj jastuk na napuhavanje za oko vrata ako ga dijete podnosi ili probaj postići malo bolji kut sjedalice.
A ima li frotirska navlaka za ona zadebljanja na pojasevima? Jasno mi je za "vitalne" dijelove sjedalice ali ne vidim zašto ne bi smjela dodati komadić krpice ?
Kut je kakav je :/ , ali pokušat ćemo sa tim jastučićima, sada ima onaj običan "u" jastučić i donekle pomaže..
mislim da je bolje obući joj normalnu majicu jer ako stavljaš komadić krpice riskiraš da se komadić zgužva i da nažulja dijete a u slučaju sudara i da izazove dodatnu ozljedu jer će se na njemu koncentrirati sile koje bi se inače rasporedile po pojasu. no ti procijeni.Citiraj:
mašenka prvotno napisa
:) thanks.
Nisam sve procitala, nadam se da ne postavljam odgovoreno pitanje.
Planiramo kupiti Maxicosi Priorifix, dakle, postaljanje isofixom. Znam da je sjedalica dobila ok ocjenu, pretpostavljam da su je testirali namjestenu isofixom. Zanima me, medjutim, koliko je sigurna kad se ucvrscuje pojasevima (s obzirom da postoji mogucnost da ce se putovati autom koje nema isofix). Hvala! :)
Kod ispravno pričvršćene autosjedalice ne bi trebalo biti nikakve razlike. No testovi znaju pokazati drugačiju istinu. Nažalost nemam točne podatke koji te zanimaju.
Hvala (svejedno)! :)
probat ću ovdje postaviti pitanje, možda s netko javi ako ne, na nekom idućem pregledu smo gosti!
naime, imamo priorifix, sve pet sa postavljanjem, pranjem navlake, rastavljenje i sastavljanje sam korak po korak sa uputstvima obavila. ono što nam se dešava, a dulje vremena se već dešava je to da ponekad kod zatezanja djeteta u sjedalici remeni kao da zapnu. i nema šanse da ih namjestim, onda moram olabaviti sve i ispočetka vući onu traku da bih zategnla dijete kako treba. djeluje kao da negdje iza zapne i zato neće ali provjerila sam (možda nešto još postoji)- remeni nisu zapetljani, ništa nije upalo u tadj dio iza (tipa igračka), remeni se nisu izokrenuli... a i dalje ponekad zapinje... ima netko ideju zašto?
Molim pomoć........da li se kod MC Priori SPS pojas od auta provlači otraga kroz oba utora/kopče ili samo kroz jedan,tj. onaj bliži pojasu/vratima auta?
tropical, pojma nemam al bilo bi dobro da pitas kod najblizeg ti prodavaca jel imaju kakva saznanja o tom problemu.
migoh, samo kroz jedan, taj gdje su vrata odnosno na strani suprotnoj od one gdje se pojas ukopcava u sjedalo. iz uputa:
Citiraj:
Installing the Maxi-Cosi Priori Side Protection System with a 3-point safety belt (A-B)When installing the car seat follow the installation instructions for the 3-point safety beltCheck this!
described above (under section "the seat belt").
A 3-point safety belt is shown in figure B.
Place the Maxi-Cosi Priori Side Protection System in the sleeping position (A) on the car seat.
Thread the seat belt between the shell and base (B1).
Fasten the seat belt in the belt buckle (B1).
The lap belt now fits under the red hooks and the shoulder belt runs from the belt buckle directly diagonally upwards.
Place the shoulder belt in the belt clamp on one side only (B2) and fasten it (B3-1). Note! The shoulder belt is now
only attached on the side of the roll-up mechanism.
Push the Maxi-Cosi Priori Side Protection System firmly into the car seat and pull the shoulder belt tight (B3-2) so
that there is no play between the car seat and the Maxi-Cosi Priori Side Protection System.
tropical...ja imam dvije i na obje se to događa...zasto...jos nismo ustanovili...
Trebam veliku pomoć. MC Priori XP imamo cca godinu i pol. Kupljena je rabljena za moj auto (to nam je druga autosjedalica), u super stanju, tu na burzi.
Od prvog dana su me mučili remeni koji su se motali, ali sam jako pazila na njih i sve je bilo o.k.
Preko ljeta smo sjedalicu premještali u auto mog tate, ja ga nisam upozorila na remene i sada imamo totalni kaos.
Pokušavala sam na sve moguće načine izravnati ih i dovesti u red, ali bezuspješno.
Planiramo malca još možda mjesec- dva držati u njoj (16 kg i 104 cm), ali bi ja svejedno da to bude kako spada.
Sjećam se topica na kojima se pisalo o ovome, ali mi pretraživač ništa ne izbacuje:-/
Jel ima netko nekakvo pametno rješenje ili ću je jednostavno pokloniti autosjedaličarima pa neka se oni zezaju s njom;-)
Mislim da ti je najbolje izvući kompletno remene van i pažljivo ih ponovno provući. Uputu možeš vjerojatno naći na stranicama Maxi Cosi-a.
jako sam iznervirana, unaprijed se izvinjavam ako mi post zvuci ljutito...
poslije dugo razmisljanja, odlucivanja, pored smanjene ponude i budzeta odlucimo se za MC priori xp, vozimo se 2 sata do radnje i kupimo je. u startu me mm iznervira jer hoce da kupi bez probanja, nema naljepnice sa godinom proizvodnje na sta mi se obojica iscudjavaju sta ja sad tu izvodim, sta sam god pitala mm ili prodavac su nekako "muski" uspjeli da me otpile...ma haos, zona sumraka...
i shvatim da sam kupila as bez naljepnice, skinutu sa police , nije zapakovana, bez uputa, i sad sam na samu sebe ljuta kako mi se to dogodilo. upute cu dobiti naknadno zvala sam radnju, a model je OVAJ bas ista i tjesi me sto vidim da je kolekcija iz ove godine , da li mi je to sigurnost da je proizvedena ove godine ili da moze biti i starija?
Datum proizvodnje bi trebao biti utisnut na plastiku (negdje na leđima sjedalice).
http://autosjedalice.info/cms/index....d=29&Itemid=48
hvala , pogledacu kad mm dodje ,as je u autu...pored svega naucenog obavila sam kupovinu kao da nikad nisam cula na sta treba obratiti paznju...
i mi je jucer kupili, nadi na poledini sjedalice tri kruga, u njima ti je oznacen dan, mjesec i godina proizvodnje. trebat ce ti dobro svjetlo:)
i nasa prodavacica je bila nezainteresirana, neupucena, a o tom vodenom zigu pojma nema. nema isprobavanja as u autu, to je jos nitko nije trazio...ma da nismo birali najblizi ducan i odlucili iskoristiti bon od 100kn iz dm knjizice, okrenula bi se i otisla. razocarana sam skroz.
tua, uh kako smo bas naletile na takve poznavaoce?? i meni je rekao za godinu proizvodnje da to jos niko nije pitao...
nas je cak htio da je isprobamo, ali mm je insistirao da ne treba, znati ce on itd...ma uh, srecom je ovaj nas ipak izasao sa nama i pokazao montiranje ( ali za koje se ispostavilo da je bilo labavo, ali ok znam da je trebao nasjesti na nju a nije...) maloprije mi je stigla knjizica sa uputama, a sutra ujutru cu detaljno pregledati as da nadjem te podatke. platila sam 210 eur, koliko je bila vasa sa popustom?
evo nasla sam, morala sam skinuti navlaku i na prednjem dijelu ,ispod remena imaju ta 4 kruzica , mislim da sam pokopcala da je proizvedena 6.11.'10 , a sta znaci onaj kruzic od 1-4 na mojoj pokazuje 2?
ma sad sam se malo smirila i shvatila da smo ipak uzeli jako dobru sjedalicu, samo sto nismo naisli na prodavca koji ne zna svoj posao nego me je dodatno zbunjivao i vise nisam znala ni ono sto sam mislila da znam (npr ubijedjena sam bila da stoji naljepnica sa datumom proizvodnje, pored atesta)
Evo, bez obzira na prodavače ja bi samo pohvalila sjedalicu. Mi ju čak jako često premještamo iz auta u auto i bez problema se uvijek učvrsti da stoji ko ukopana na sjedalu. Imamo i Kiddy,ali mali više voli ovu jer bolje vidi proz prozor jer ima visoko postolje.
Tako da, bez obzira na početne "probleme" mislim da nisi pogriješila sa izborom.
ja imam tu sjedalicu i prezadovoljna sam. pogotvo šta se navlaka , kad se opere , osuši za sat vrimena:-D
super, hvala vam :) vidim da je stvarno dobra, materijal je divan i malom je udobna , prva voznja je bila od 2 sata i spavao je...evo je sad u dnevnoj jer sam je unijela da sve na miru pregledam i svo vrijeme se penje po njoj, sjeda i smije se :)
I mi smo bili oduševljeni s našom... A jedno vrijeme smo ju premještali iz auta u auto skoro pa svaki dan...
mislim da je objasnjavano na nekom topicu da je taj cetvrti kruzic neka interna oznaka proizvodaca.
nasa je s popustom bila 1400kn.
Ja sam je htjela kupiti u "svijetu beba", cine mi se ok, cak i montiraju sjedalicu, a i cijene su najjeftinije. Ali zvala sam i oni su imali samo sps, a mc nece vise uopce uvoziti.
Sto se tice navlake, mi smo uzeli total black i iako mi se taj materijal svida, nekako mi je tanak, nadam se da se nece podrapati. Ima i neki grublji, djeluje mi cvrsce, ali i neudobnije :/
Drago mi je da je hvalite, nadam se da cu vam se pridruziti.