a što kažu nalazi krvi?
Angina kod mononukleoze izgleda tako i traje dugo.
Printable View
a što kažu nalazi krvi?
Angina kod mononukleoze izgleda tako i traje dugo.
to sam baš i ja htjela pitati, da nije mononukleoza
ne plasite meeeeeeeeeeeeee
kakva sad mononukleoza?
nisam radila nalaze
kako se manifestuje?
danas bila ko svog ORL doktora kojem vjerujem....odlican strucnjak
rekao da je ovo hronicna upala krajnika, da su se stvorili dzepovi i da su antibiotici ucinili sto su mogli i da je sad do organizna kako ce se boriti...
kad sam pitala kako moze nesto postat hronicno u mjesec dana samo, kaze "pa idemo u starost zar ne?" tu sam ostala malo :?
i da ako se nastavi komplicirati trebam vaditi krajnike i to je to
dakle, nemam kad surfat, kakvi su pokazatelji mononukleoze plizzzzzzz?
evo nasla
nije mononukleoza
nisam imala temperaturu
nemam uvecane limfne cvorove
:mrgreen:
posebna moja, srodna duso :heart:
nemojte da ninet naleti!
ili je ona već načula pa miruje za svaki slučaj...
zbog mononukleoze 8)
A glavno da imaš streptokok bez temperature i povećanih limfnih čvorova, eeee. Daj napravi nalaze prije operacije!Citiraj:
Njojza prvotno napisa
joj na kraju cu stvarno otic studirat medicinu pod stare dane pa da bar imam diplomukad sam sama sebi doktor :lol:Citiraj:
bibai prvotno napisa
bibai tnx, ici cu :*
ne bole me krajnici niti ikad jesu
zasto sam onda ovaj topik otvorilaaaaaaaaaaaa
Jel da da baš nekako smiruje. Ja ga volem otvoriti svaki dan pred kraj radnog vremena.
pa valjda zato sto si toliko prizivana da dodjes :mrgreen: :lol:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
:lol:
meni jos jedna stvar nije jasna, kako vi vidite te krajnike? pa unutra je totalni mrak. uperite lampu ili?
ja nikad nisam vidjela svoje krajnike. a imam ih. valjda :/
odem u kupatilo, upalim sva svjetla, zinem ko peš i ozezi :lol:
jao, jao... umrijet ću :lol:Citiraj:
Njojza prvotno napisa
objasni im šta je peš, molim te!
ja pred prozorom, pa potrefim kut da svjetlo ide baš na "zainteresiranu stranku".
ili pod lampu.
ivarice, možda su tvoji unutarnji pa se ni ne vide: moji su gotovo u ravnini klička.
moja mononukleoza je pocela tako, gnojno grlo,natečeno, inekcije nisu pomagale (u guzu), kod mene je bila mala temp. 37 i sitno, ali danima.
tek kad su mi napravili analizu krvi vidjeli su da su jetrene probe (valjda se tako to zove) povisene.I to jako, mislili su da imam zuticu.
DAvno je bilo, al od promjena kojih se sjecam je da sam izgubila apetit i nis mi se nije jelo, ako se jos cega sjetim napisat cu
pes je ruzna, mala rijecna riba kojoj su usta najveca od svih sastavnih joj dijelova :mrgreen: inace, najbrojniji stanovnik Miljacke, sljedece po brojnosti su plasticne boce :evil:Citiraj:
apricot prvotno napisa
jel treba objasniti i Miljacku :P
ja svoje krajnike fino vidim, ali isplazim jezik osim sto zinem k'o pes. i brate ruzni su, onako neravni i hrapavi.
:lol:
a moji krajnici su se opet upalili
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
odoh veceras da uzmem uputnicu da pregledam krv :mrgreen:
daj molim te pisiCitiraj:
Školjkica prvotno napisa
fakat ja se cudno osjecam ali sam kontala da je to od iscrpljenosti organizma jer ipak zivim zadnjih godina ko da sam na speedu :lol:
Meni je za vrijeme mononukleoze najprije oteklo ispod uha na jednoj strani (odmah me spengali na peniciline), to prošlo, onda poslije nekog vremena (jedno 2 sedmice) nateklo na drugoj strani (opet penicilin :? , je'l se kaže penicilin ili pencilin). Razvlačile se te tako nazovi prehlade jedno 2 mjeseca, a MM, tada MD dobio i rubeolu kao komplikaciju. Na kraju su ljkari na moje pitanje "a možda je sve ovo mononukleoza" (jer je bilo nekih izvještaja da je bio povečan broj slučajeva) rekli "najvjerovatnije".
Ma trebalo bi tu medicinu barem oslušat na nekom ubrzanom trogodišnjem kursu. Odmah se ovdje izvinjavam onim ljekarima koji su na čast svojoj profesiji.
Slažem se.Citiraj:
Strobery Shortcake prvotno napisa
i ja sam bila umorna,otekli su mi krajnici i izvana, a terapija (bolje da ne pišem) je bila 40 dana mirovanja, ljeto je taman bilo počelo, škola završila, a ja sam morala bit u kući, pila sam vitamin b, i morala izbjegavati neku hranu (zaboravila koju)
~~~~~~~~~ da bude sve ok
moji nalazi laboratorija uredni
samo mi je malo nisko zeljezo, ali vrlo malo ispod donje granice, HCT i MCHC
sve ostalo je mirno....
jedino jos cekam nalaz reumatestova u srijedu
vidite da nece grom u koprivu :lol:
ali sta mi je onda :? :mrgreen:
sve je to u glavi. :P
opet se vraćamo na početak- detritus, tj ništa, valjda. ;)Citiraj:
Njojza prvotno napisa
Koji nalazi su uredni?
Ajde slikaj pa stavi link.
može i na pp.
Aha! O.K.Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Poznajete se...ali ne poznaješ mene-
ja moram biti tako stroga.
Šalim se, naravno, ništa osobno,
probudilo mi je mirise prošlosti s predavanja... :)
A usput, zavraga sam dobila virozu prije par dana i sad imam osjećaj da kupim upalu krajnika...sinusa...ili bronhija, vidjet ćemo kojim redoslijedom, šta ti je imunitet
ja bih lagano zatvorila slucaj pod nazivom tvajlajk zone :mrgreen:
bibai, i javno, hvala ti :heart: , naravno i svim ostalim
i nalazi reuma testova su uredni
ovaj doktor kod kojeg sam bila jutros tvrdi da nije detritus jer je previse toga da bude detritus i prenaglo se siri...
obzirom da su sbvi nalazi uredni, brisevi takodje... on kaze "ja nemam pojma sta je", mozda su i gljivice od silnih antibiotika...ali zasto onda bris nije pokazao da jesu?
5 dana da nastavim ispirati zalfijom pa da dodjem da vidi kakva je situacija
sve u svemu, poslusacu i jesti krutu hranu, ispirati i dalje zalfijom i pokusati da se ne zapitkujem sta mi je.
Drugi dr, kao sto rekoh rekao je da bi on vadio krajnike ako se nastavi ovo desavati.
eto, zakljucujem opet da sam znala da sam posebna ali ne ovoliko :lol:
Sjetila sam se ovog topica jer se tako nekako osjećam :cry: Od prošlog vikenda me boli grlo, u ponedjeljak mi dr. kaže kako nije ništa nego viroza, u srijedu mi je bilo grozno i opet odem do nje, kao sad je već upaljeno grlo i da mi Klavoin i danas nakon tri dana antibiotika meni nije ni malo bolje.
Vidim i sama gnoj na grlu, ne mogu gutati, užasno boli :(
Da li je moguće da 5 g klavocina ne ublažava bol ni malo???
Nekako mi ta moja doktorica djeluje malo šlampavo, pa se mislim možda je nešto... ozbiljno?
Kadulja? Još nešto iz kućne radinosti?
ja sam imala temp 38-39,5 tri dana...muz me odvezao dr koja se pukla smijati i dala klavocin uz napomenu da to nije temperatura. Drugi dan otisla drugoj dr i ispostavilo se da je angina...
moj lijek...cim pocne boluckati jesti puno cesnjaka[/b]
talia, tek sad vidim ovo, i nadam se da ti je do sada bolje?
i podizem topic jer sam luda vise i ako iko ima ideju sta vise da radim molim neka se javi
dakle prije nesot manje od mjeseci zaglavili smo F i ja u bolnici, ja kao njegova pratnja dok me nisu preveli u pacijente jer sam OPET dobila gnojnu anginu i totalnu upalu sinusa. 10 inekcija pencilina i bilo je bolje.
Ali evo od juce opet vidim gnijni cep!
Nije detritus, detritus imam na desnom krajniku....i redovito cistim, no na ovom lijevom sam probala da vidim je li i ocistila cisti gnoj.
Vise zaista ne znam ni kome da idem ni sta da radim.
Brisevi svi uredni. Novi antibiotik??? NO way...
Ovo traje od septembra i za ova gotovo 3 mjeseca dobila sam 2 ture inekcija i popila kutiju jakih antibiotika.
Bila kod 2 specjalista ORL.
Ispirala grlo svim i svacim.
I izgubila inspiraciju sta dalje da radim.
U stvari, mene je samo jako strah da ce Faris opet dobiti upalu grla ....a vjerovatno od mene
:(
za početak izvaditi leukocite i CRP, napraviti bris
ispiri kaduljom, otopinom morske soli, ja sam po savjetu svoje frizerke 8) ispirala jabučnim octom u kom sam otopila morsku sol, ako ti je prejako razrijedi vodom, maži propolisom
sad malo medicine, ako nisi alergična na jod betadine otopinom, do nalaza brisa
a mislim da bi krajnje riješenje ovdje ipak bila tonzilektomija
da, meni dr kaze i dalje da cemo vaditi ako nastave praviti probleme
brisevi svi uredni u ova 3 mjeseca, vidjecemo ovaj novi...
krv cu opet vaditi ali tek u ponedeljak jer se kod nas ne radi od sutra (mrzimmmm9
ispirem kaduljom
pocecu i sircetom i solju...
danas kupujem i niosador eto samo jos to nisam probala
Jod betadin? cemu to pomaze?
Meni-laiku nije jasno zašto ne izvaditi krajnike koji ti zadnjih mjeseci stvaraju toliko problema...
pa vadicu samo kad doktor kaze vadi :mrgreen:
hosh da ti ih ja nabrzaka izvadim? sve za raju ;)Citiraj:
Njojza prvotno napisa
joj wewo, ja i ti skupa moemo otvoriti pravo profesionalno savjetovaliste za sve moguce vrste bolesti i jos dobro zaradjivati jer bi 100% davale kvalitetnije info od doktora :mrgreen:
komforno :lol:Citiraj:
Njojza prvotno napisa