Prošli tjedan naručila sam iz Quelle-a onaj za 589 kuna. Trebam čekati 3 do 4 tjedna isporuku. Taman za jesensko čišćenje doma. Javit ću vam dojmove.
Printable View
Prošli tjedan naručila sam iz Quelle-a onaj za 589 kuna. Trebam čekati 3 do 4 tjedna isporuku. Taman za jesensko čišćenje doma. Javit ću vam dojmove.
Došao moj strojček. Nisam baš previše oduševljena, očekivala sam puno jači mlaz pare,veću snagu. Mislila sam da s time prelaziš po svim površinama a one ostaju čissssteee, ali nije to to. :( Pripomoć u kući će biti, ali nije nešto što bi mi uštedjelo vrijeme kao npr. perilica-sušilica, suđerica.
Eh, jedino sam zadovoljna kako čisti radijatore. Čitavo grmlje od prašine izletjelo je iz njih.
baš mi je žao da ti nije 'sjeo' :( , meni je moj strojček super. moguće da je zbog razločitog proizvođača. :?Citiraj:
ljiljan@ prvotno napisa
s njime čistim sve površine koje mi nisu pod tepihom, i mogu ti reći da kada kasnije hodam u čarapama po kući, budu čiste.
hodnik u kojem mi je pas super očisti, ok, trebam promijeniti 2-3 krpe, ali bude super.
:*
Probat ću još s prozorima. Možda me tu oduševi!
Čovječe, kako je dobar za pranje prozora!!! :D
U tren oka posao gotov, a za efekt nemam riječi osim - super!
ljiljan@ dali je to ovaj
Sada je na akciji, čini mi se to dosta povoljno obzirom koliko ste vi plaćale, pa nisam sigurna dal da uzimam.
Nećkam se, a već mi ide na živce da nakon što obrišem pod i prođem u čarapama - one budu crne :shock:
Ne, ne, ne Kahna, nije to taj. Moj izgleda kao manji usisivač, ima odvojeno kućište od cijevi s različitim nastavcima. Netko je napisao da s ovim štapnim možeš samo prati podove, ne i prozore.
Hvala :*
Izgleda će onda pasti onaj i Neckermana.
Samo ne znam kada :roll:
I mene zaintrigiralo.... Ali ja bi samo štapni. Nisam baš skužila jel netko zadovoljan s nekim od štapnih modela...
mene zanima stapni i kako on cisti tepih?
trenutno sam na tapisonu :roll: i treba mi da ocisti mrlje koje nastaju kad se na mokro uhvati prasina...
onaj na tv prodaji to cisti da je milina gledati :roll: al ja nisam bas toliko naivna ;)
jel netko cisti tepih/tepison sa stapnim h2o cistacem?
aj, kad ti iskušaš, javi meni
pa necu kupovat samo da bi isprobala :P
cekam neki izvjestaj :D
I meni napokon stigao strojček!
Probala čistiti pločice i ok je, mada bi bilo bolje da ima neki regulator pare koji možeš podešavati i staviti paru na jače... da, bila bi i druga cijena :roll: ... nisam uspješno očistila prozor, nešto radim krivo ( stavila sam nastavak s onom gumicom, pošpricam parom i onda povućem po tome ali ostaje mi vode po prozoru a dolje se cijedi...) 8)
ljiljan@, kako ti to činiš savršeno? :shock:
ja to prebrišem sa papirnatim ubrusima. bude skroz ok.
Amice, ja stavim na onaj plosnati nastavak (onaj koji ima sličan oblik kao brisač za pod samo je puno manji) i na njega navučem onu malu krpicu koju dobiješ s priborom. Prozore lagano pošpricam sredstvom za pranje prozora i odmah navalim s tim nastavkom. Vruća para brzo otopi sve nečistoće. Zatim s papirnatim ubrusom, kao i Zhang, prebrišem. Začas su suhi (valjda od topline) i biserno sjajni.
Za brisanje mi je osim papirnatih ubrusa dobra i krpica iz DM-a baš za tu namjenu- za brisanje stakla.
I još - regulator pare na Quelle-ovom čistaču postoji. To ti je gumb skroz naprijed koji možeš okretati lijevo - desno. Mislim da je u položaju lijevo najveći pritisak pare, ali provjeri u prospektu.
meni je mama danas rekla da nam je taj čistać na paru uništio parkete. i fakat, skroz sam zaboravila da su parketi bili koma...
kaže da su izdržali oko 3 godine a onda se počeli raspadati... :(
Ja baš i nerado čistim s njime parkete. Za sada pločice i prozori, a probat ću sjedala u autu.
Eeee, vidiš informacije.
A ja planirala uzeti ga baš za čišćenje parketa (po cijeloj kući su mi osim u kupaonici).
i ja isto...baš dobro da sam spomenula mami, inače bih imala još jednu beskorisnu kućansku spravu... :lol:Citiraj:
kahna prvotno napisa
tepih - mrljice?? enibodi? :mrgreen: :*
ja još nisam probala tepih s njime čistiti. tepih obično rifljamo na onaj staromodan način. baš ću probati kada budem idući puta čistila pa ti javim. iako sam malo skeptična.
sad si me podjetila da je opet vrijeme za čišćenje tepiha...
:mrgreen:
ljiljan@, e sad mi je jasno čemu ona mala krpica na gumicu služi... :oops: , ok, probat ću ovako kao što ste napisale. da, ja sam uzela ovaj iz neckermanna, i taj nema podešivač pare zar ne, zhang?
nema, bar ja nisam nigdje skužila...
nije da baš ludo odu. para malo osvježi tepih, ali ne ukloni mrljice.Citiraj:
litala prvotno napisa
dakle, nema do rifljanja.
e, hvala ti! :*
nemaš frke. :)
zhang, ti imaš ovoga? http://www.neckermann.hr/hr/nm2/home...759/index.html
naime, u neckermannu ih ima dosta. i netko kaže da takav ima i u mercuru?
da, taj. sada je čak i mrvicu jeftiniji.
ja sam, prije nego sam naručila ovaj od neckermana, gledala i u mercuru i nisu imali niti jedan model. e sad, da li su dobili nešto novo, ne znam.
hvala!
molim :)
Dakle kupila sam isti čistač iz neckermanna, stigao neki dan i tek danas sam ga uspjela izvadit iz kutije. Krenula probat, očistila tepihe, i tu je završio sav moj domet rukovanja s njim.
Pokušala oprat zidne pločice u kupaonici i jedan prozor, ali nisam vidila ništa posebno u smislu vaaaaau i suuuuuper.
Očito nešto krivo radim.
Koje nastavke koristite za pločice i prozore?
Ja sam probala onaj nastavak plosnati sa gumenom špatulom i nije mi nešto. kako čistite, da li špricate s neke udaljenosti ili prislonite na stako/pločice?
Jeste probale one "četkice" okrugle, što s njima čistiti? i čemu onaj nastavak u obliku savijene olovčice?
e, da... u uputama piše da se ne koristi kna površinama kao što je drvo, i još nešto.... pogledat ću sutra pa javim. Za one koji misle čistit parket
Da malo osvjezim topic -
naime, ja bih svoj cistac - ovaj:
http://www.tv-prodaja.hr/h20_cistac-26920-p.html
prodala :/
Nije da nisam zadovoljna s njim, al da budem iskrena ne koristim ga cesto :oops: :oops: , a svaki put kad to radim MM i ja se maltene posvadjamo jer on ne zeli da cistim parkete, iako fino pise u uputama da je za sve drvene povrsine :?
Eto, ako je netko zainteresiran, javite se, da ne otvaram novi topic :/
ja sam zainteresirana, ustvari u fazi sam istraživanja što da kupim od svih tih čistača
po koliko ga prodaješ?
More1, evo ti topic:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...247&highlight=
Samo, ako si u Rijeci, ne znam kako cemo s prijevozom, jer nemam kutiju.
I zaboravila sam rec da se naravno dobije i garancija (ne sjecam se samo dal na godinu il dvije)
U međuvremenu ja nabavila bob home - u Metrou - nekako mi je bliže nego Zagreb. meni treba za podove, jedno brdoooo pločica.
Da sam u Zagrebu vjerojatno bih kupila tvoj (pogotovo nakon prezentacije koju si ponudila), ovako... kupila ovaj koji mi je bliže prostorno
A ako ne bude valjao... frcnem ga... preko balkona :lol: (ha, ha, šalim se)