Davno mi je minival pomogao da ne bude masna i da izgleda ko suha metlica. :roll: Pa i nisam bila skroz nezadovoljna kad bolje promislim.
Printable View
Davno mi je minival pomogao da ne bude masna i da izgleda ko suha metlica. :roll: Pa i nisam bila skroz nezadovoljna kad bolje promislim.
Meni je super riječ "trajna" (ne minival) - odmah se sjetim Žuži Jelinek. Ona sigurno nema problema s masnom kosom. :lol:
Da, da. Nikada se nisam pitala kak to njoj onak fino sve stoji u zraku.
puno bolje od toga je obični bebi-puder - malo se posipa po kosi (prvo na ruke, pa utrljati do korjena), onda se dobro, ali baš dobro, isčetka i malo propuše s fenom - i najmasnija kosa tako izgleda skoro friško oprana :)Citiraj:
ina33 prvotno napisa
ina33 bas si me :lol:
ma nije kao perika nego taj puder u spreju isusi kosu pa izgleda kao da nema sjaja, i ne vjerujem da je neka velika modernizacija u djiru, mozda je samo naziv promijenio :) i kosa izgleda gusca.
ali pomaze, jednom tjedno operem kosu i kada se nakon par dana zamasti onda uskace sprej. ne znam za ostale, ali svaki treci dan prati kosu za mene je za skrenuti.
Perem kosu svako jutro prije posla, radim si frizure
ali na praznicima pokušam izdržati što više mogu da ju ne perem.
Sve vrste šampona sam isprobala, (daju mekoću i volumen ali dobiješ gratis svrab) užaas. :shock: Netko je naveo za često pranje kose najbolje je koristiti baby šampone. potpisujem tu izjavu :) :) :)
He, he - daklem, ostaje ipak "perika look" :lol:. Nemoj se ljutit, ali meni je to na mojoj glavi tako izgledalo - kosa djeluje "mrtva" - baš tako nekako pepeljasta i gušća. Mi smo znale i talka posipat po glavi, možeš mislit našto je to izgledalo - dobiješ bonus od tog "perika looka" (nema masnoće, nema ni ružnog mirisa), ali je i bonus "umjetna perut" (kad bi talko počeo padat po ramenima. Stavljali smo i te sprejeve za suho pranje, ali samo u nuždi (prvih 3 dana menge koja bi iznenadila). Zasad mi dobro čini baby shampoo + svježe obojano (čak mi se i seboreja smanjila i čini mi se da ću se riješiti ovisnosti o "Head and Shouldersu", ali nisam još čajevac probala - ohladio me taj "miris" kojeg cure navode.Citiraj:
bak prvotno napisa
Također mi se kosa masti. Dok nisam davala pramenove, prala sam ju svaki drugi dan, obavezno. Već drugi dan popodne je bila prilično masna.
Sad dajem pramenove svaka 3-4 mjeseca i koristim zeleni Taft lak za volumen kose. To mi dovoljno isuši kosu, a ne presuši vrhove. Perem kosu svaki treći dan, osušim ju fenom na četku.
Jedini šampon koji je zaista imao efakta je Avonov Advance Tehnique za volumen tanke masne kose. Jako dugo ga koristim i odličan mi je.
Prije su mi svi šampnoni nakon nekog vremena postali potpuno nedjelotvorni, kao da se tjeme navikne, pa se još više masti.
Cajevac zapravo nema nikakav ucinak na regulaciju lucenja sebuma, on jedino moze malo isusiti tjeme, al to bas i nije neko rjesenje. Etericna ulja koja reguliraju lucenje sebuma su: sirokolisna lavanda, mirta kt. cineol, elemi, eukaliptus dives, inula. Pomazu jos atlaski cedar, ruzmarin verbenon, geranija, cempres, kadulja.
Ako zelite napraviti sampon, mozete pokusati ovako:
kao bazu koristite neki sto blazi sampon sa tenzidima a ne sls-om i slesom (tenzidski se manje pjene ali su puno blazi za tjeme), npr (kršitelj koda)ov djecji (ph mu je 5,5).
Na 100 ml sampona dodajte 10 ml caja od ruzmarina i kadulje (kuhati 5 min i odmah procijediti), i 25 kapi etericnih ulja prethodno pomijesanih s 2 ml nekog baznog ulja.
:D Hvala KS
Di se ta eterična ulja nabavljaju?Citiraj:
kobila_suzy prvotno napisa
Primavera life u ducanima bio&bio, oshadhi npr u bioterri u vlaskoj 7 (ostala prodajna mjesta pogledaj na www.oshadhi.hr pod kontakti), pranarom u kemigovom maloprodajnom ducanu u bauerovoj 5. S tim da primavera neka od ovih ulja nema u ponudi, pa onda radije trazite oshadi ili pranarom.
Hvala.
e đe si baš (kršitelj koda)ov našla :lol:Citiraj:
kobila_suzy prvotno napisa
a jel postoji već neki gotov takav prirodni s tim eteričnim uljima? Ja nisam baš vična (čitaj neda mi se) :mrgreen:
neki da znaš da je dobar?
mene isto ta kosa ubija u zadnje vrijeme, svaki dan ju perem, a narađe bi dvaput dnevno :roll:
Ups :lol:Citiraj:
Sun prvotno napisa
Ne znam. Ako i ima dobra kombinacija ekstrakata i ulja, najcesce se ne koriste neionski i amfoterni tenzidi pa i nije neka dobra prica sve to zajedno. Bojkotirate li i babylove? Njihovi samponi su isto sa blagim tenzidima, kao i baby sebamed. Djecji nivein ima malo ionskih tenzida, pa moze i on proci. Ne trebaju se koristiti sva ulja, za pocetak je dovoljno i jedno. Ta ulja nisu ni skupa (elemi, eukaliptus dives, sirokolisna lvanda; mirta kt. cineol je relativno skupa).Citiraj:
Sun prvotno napisa
ja ne bojkotiram, samo mi bilo smiješno :)
Mislila sam da možda od te primavere postoji neki takav šampon da je već smiksan, meni je to totalna tlaka, ali ajde potrudit ću se, sigurno će vrijediti truda.
pitanje prvo: čaj od ružmarina - hm. Imam ružmarin u vrtu, mogu li od njega napravit čaj?
pitanje drugo: bazno ulje - jel maslinovo prolazi pod bazno ili moram isto nešto kupovati?
pitanje treće: ulje u ulju pa u čaju i u šamponu - neće li mi od sveg ulja kosa bit još masnija? Kaj taj šampon to poništi ili kak to ide (kemija mi nije jača strana)
pitanje četvrto (a sad te već opako iskorištavam): jel može odmah kakva uputa za nešto za kožu masnu, jako sklonu aknama :trep:
Nece kosa biti jos masnija, jerbo etericno ulje zapravo nije ulje, samo se tako zove :mrgreen: . Baznog ulja ide jako malo. Uostalom, vulgaris verzija (bez caja, kojeg, btw, mozes nabrati u vrtu) bi bila da si odvojeno pomijesas bazno i etericno ulje 50-50, i te mjesavine 8-10 kapi dodas u sampon (na dlanu, za jedno pranje). Moze proci i maslinovo, ali nije bas idealno: idealniji je ljesnjak, ili jojoba.
Sto se masne koze tice, jako sklone aknama: opet bazno ulje ljesnjaka, moze i jojobe (cca 20%), divlje ruze (10%), a od etericnih: sirokolisna lavanda, elemi, eukaliptus dives, mirta kt cineol, cajevac, palmarosa... Naravno, ne sve to...
npr:
ljesnjak 25 ml
jojoba 5 ml
elemi 4 kapi
sirokolisna lavanda 4 kapi
palmarosa 4 kapi
i lokalno cajevac i palmarosa u ljesnjaku samo na akne.
hvala ti :*
hehe nevjerovatno...cajevac svuda...gdje god koja tegoba...;)...pokusat cu i ja...to....nije mi puno masna-al moglo bo bolje ...perem svaki drugi-treci dan
ja ću ponovo isprobati blagi minival čim mi kosa naraste :)