Joj super koliko blizanaca!!! :D
Dobrodošle Gost1, maksi, speranza i more1!!! :*
Printable View
Joj super koliko blizanaca!!! :D
Dobrodošle Gost1, maksi, speranza i more1!!! :*
Čestitam!!!! :D
Posebno sam sretna za Gošću01.
Tu vijest već dugo čekam!!!! :heart:
ajme, divote!!! :D kolko nas ima...
SVIMA ČESTITAM OD SRCA!!! Neka vam ovo bude najljepša i najluđa nova godina - uvjerena sam da će bit nezaboravna... :lol: :lol:
dupla duplica:...hvala na upozorenju duplice... :lol: :lol:Citiraj:
Neka vam ovo bude najljepša i najluđa nova godina - uvjerena sam da će bit nezaboravna... Laughing Laughing
:lol: :lol: :lol: .....lako se nama sad smijat kad smo pregrmili "gadan" početak.....sretno curke :love:
e, da...ma nije lijepo, ali ne mogu odoljet.... :lol: :lol:
ma divno je to - i vi to možete, curke!!! evo, mi još žive...polužive, doduše, ali - još se držimo! :love:
Evo da vas i ja sve pozdravim i prijavim se. Konacno sam se spustila s Potpomognute. Brojimo 7+3 i jucer smo culi :heart: :heart:
Čestitam Alyssa i dobro došla!!! :D
:D :D
:D :D
ups...duplić...niš čudno za mene... :lol:
Čestitam Alyssa! :D
Hvala svima! :*
Cure, malci su vam preslatki!
Alyssa, dobro nam došla mama duplice! Veselim se što su bebice rezultat potpomognute, jer sam i ja na taj način dobila svoje anđele. Nadam se da ćeš imati urednu, školsku trudnoću, samo pazi na sebe i na bebice. Šaljem vam veliku pusu dobrodošlice! :*
ajme, koliko novih duplica!!
svima pusa dobrodoslice :love: :heart: :D
Napokon se i ja registrirala. Mama sam trogodišnje curice Stele i sad čekam blizance. Trudna sam 21+5, tek na pola puta. Oko mene nema mama blizanaca tako da sam čitajući vaše postove našla neke odgovore ali isto tako i plakala čitajući prekrasne porode. Nisam imala koga šta pitati, i zato sam neizmjerno sretna kad sam uvidjela koliko vas ima mama duplica. Puno pozdrava svima :heart:
ah, evo mene ponovno.sad sam na kraju 30.tjedna i trebam selit,. Panika me hvata, misli lete...hoću li uspjet sve pripremiti? Što ako ostanem u bolnici? nisam ni bila na pregledu u ovom tjednu, pa se i zato brinem.Zadnji put bila u 28. i bilo sve u redu.cerviks 3,5,mirovanje. trudim se koliko mogu. inače idem na preglede u privatnu polikliniku Zagrebu .ne znam da li oni preporuče bolnicu ili je to po mjestu stanovanja. Dolazim iz Sarajeva i ovdje je sve drukčije, pa ne znam... U Zagrebu sam u naselju Špansko, pa ako neko ima blizu ili zna u koji dom zdravlja da se javim kad dođem....kojoj bolnici pripadam...bilo što... :?
hvala.
Ja mislim da ti naselje Špansko spada pod bolnicu Sveti Duh. Iako možeš ići u koju god bolnicu hočeš kad se odlučiš. Ne znam za dom zdravlja jer sam ja iz Novog Zagreba.
curke dobrodošle i drž'te se!!!! s
Lumi sretno sa seljenjem, ja isto mislim da pripadaš bolnici sv.duh, a za dom zdravlja neznam.
LuMI- kad seliš? ja sam u obje trudnoće selila, tako da te ohrabrim - može se to, ali ipak si daj truda i raspitaj se kolko stigneš da znaš di spadaš ili gdje bi rodila - nije loše ni da te vide prije poroda, ipak su blizanci. doduše, mogli bi te htjet i zadržat, ali ti znaš da ne moraš ležati u bolnici ako nema drugih indikacija.
sretno u svakom slučaju i javi nam kako ide! :love:
i da - čim prije se javi patronažnoj službi da sestra zna za tebe i da te posjeti prije poroda da se na miru upoznate.
Eh, trebali bi idući tjedan seliti. Hvala ma odgovorima! Sad sam 31 tjedan , pa je to ona faza nesigurnosti. Samo razmišljam, lošije već spavam jer su bebači sad veći i stalno lupkaju, kuckaju i namještaju se, a i ja sam počela osjećati "čari "trudnoće : strahove, žgaravicu, nesanicu..ali neka ,nije ništa strašno. Hvala Bogu , samo da su oni dobro..i drago mi je da imam vas da mogu podijeliti i brige i radost i pitanja koja me muče. Hvala!
ma bit ćete vas troje super! :love:
Pozdrav svima,
evo iako tek imamo 8tj i 5dana ponosno objavljujem da je UZV potvrdio blizance (pretpostavljali smo s obzirom an vizinu bete ) :D ali dok ginic ne potvrdi nista sigurno.
Odmah sam bila presretna, odusevljena na sedmom nebu dok ginic nije rekao; dobro je ali nije mi bas drago, izgleda da su jednojajcani u jednoj ovojnici sta bas nije super i rizk je veci. Bilo bi bolje da imaju bar dvije ovojnice ali to cemo moci potvrditi tek na iducem pregledu za 4 tjedna.
Sada sam malo vise zabirnuta zbog visokog rizika blizanackih trudnoca i jos veceg rizika ovij vrsta blizanaca te mogucih komplikacija a pogotovo stoga sto je trudnoca potpomognuta.
Koliko sam vidjela na ovom postu u vecini slucajeva jednojajcanih blizanaca su ili dvije posteljice ili jedna sa dvije ovojnice sa sretnim ishodima.
Ne zelim da brinem ali to je jace od mene, pa vas molim ako netko zna za ovakvu trudnocu i sretan ishod, neka kaze i ublazi moje strahove.
Unprijed vam hvala od svih nas :love:
Anita30, :* :love:
Niš ne brini, tvoje zadovoljstvo i smirenost su ti pola uspješne trudnoće.
Tu smo ak kaj zatrebaš (konkretno ti nemrem niš savjetovati u vezi jednoposteljičnosti, ali dobar sam podizač raspoloženja :mrgreen: 8) )
Mamasch,
hvala puno na pozitivnim vibrama i dobrim zeljama :)
I koliko me god strah i htjela bih znati sta vise o svemu, vjerujem da ce to sve biti u redu, mora biti u redu :)
Hvala
Dobrodosla!
Moji malci su imali zajednicku posteljicu, ali odvojene ovojnice.
Dr. se bojao blizanacke transfuzije. Ja nisam panicarila...
Trudnoca je bila super, rodili su se na planirani carski sa 38tjedana.
Bili su 2540g i 2530g i 47 i 48 cm - dvaput su ih u radaoni vagali, jer nisu vjerovali da su taaako slicne kliaze. cetvrti dan smo isi doma :)).
Pusa i samo razmisljaj pozitivno!
Sretno svim novim, buducim, duplim mamama :* !
Anita 30, naravno da će biti u redu.
Čestitam!
Anita, samo hrabro! čestitam ti od :heart: i ne boj se...evo ja sam jednojajčana blizanka, rođena u doba prvih ultrazvuka pa nisu ni znali da smo dvije...do poroda :lol:
i evo me živa i zdrava, dvaput rodila donešene blizance.
osim toga, imaš mamasch hrabrilicu. :D
Dobrodošla Anita i čestitam!
I ja sam bila u strahu kad sam čula da nosim blizance. Trudila sam se ipak pozitivno razmišljati i uživati u dugoočekivanmoj trudnoći.
Pusa i samo hrabro!
Anita,
želim ti sve najbolje i vidjet ćeš bit će to sve u redu, samo se pokušaj smiriti. I ja sam sve i svašta čitala o blizanačkim trudnoćama kad sam doznala da nosim blize , pa bih s tim sama sebe isprepadala. Ne kažem da ne treba biti informiran, ali kad osjetiš da te to uznemirava prekini. I misli pozitivno. Mame duplice na ovom podforumu su od velike koristi, bar meni... :*
:* :love: :heart:
sve će biti ok, vibramo~~~~~~~~~~~~~~
Hvala vam svima puno, puno, puno, ovo stvarno puno znaci :heart:
MM i ja zahvljaujemo vam od srca na podrsci i dobrim vibrama :naklon:
Malo sam istrazivala po internetu i vidjela da ovo definitivno nije najbolja opcija (naprotiv jako losa opcija s vrlo visokim rizikom) ali ne damo se.
Vjerujemo da ce dr. na iducem pregledau vidjeti opnu, iako je ponekad jako tesko vidjeti ona ipak postoji.
Hvala vam jos jednom od srca na podrskama i dobrim vibrama.
Sad cekamo pregled za 4 tjedna, pa cemo vidjeti :)
Pozdrav
Ma Anita30, samo razmišljaj ružičasto, informiraj se o svemu što te zanima, redovito nas čitaj i ne prepuštaj se brigama. Pozdrav TM-u :)
Duplice :love: Pa kad ćeš opet u Zg da se vidimo :x :*
tako je -think pink! imaj vjere, i bit će dobro!
mamasch...baš si mislim, ima mm neke planove pa ćemo iskombinirat...čini mi se da početkom ožujka, ako ne prije.
Super :D
Probaj nam na vrijeme javiti da se organiziramo, da te ne propustimo kao prošli put 8)
Drage mame duplice, izašao je prekrasan dvd od nationala goegrafica o blizancima. 9 mjeseci u maternici. Ja sam ga pogledala i fenomenalan je.
Ako ih nema više na kioscima dat ću vam broj (tko hoće) gdje se može naručiti. :heart:
hvala, Sundance, imamo i topic na tu temu pa vjerujem da svi znaju.... :* odličan je!