jel skočio poskok? :mrgreen:
Printable View
jel skočio poskok? :mrgreen:
I ja primjecujem da je svemu porasla cijena za koju kunu.
Drasticnu razliku primijetim kad se sjetim kako smo MM i ja prije tri godine za 400kn znali u supermarketu nakupovati kolica do vrha puna, ali doslovce do vrha. I to je bilo i meseka u njima. Sad za 400kn pokrijem dno kolica, eventualno dodam jos nesto stvari u drugi red.
Tuzno je to, uz kredite koji pritiscu, a jedina su opcija za rijesiti stambeno pitanje, pa porodiljna naknada koja mi je 500kn manja od place (a placa mi je ispod limita), a jos bi htjeli nesto i ustediti za neke moguce crne dane, pa djetetu koji dinar na njen racun.......
ja sam jucer u konzumu ostavila 475 kn 8) od toga jedino sto vidim su mandarine na stolu i spek u frizideru. vidila je fini krumpir, uzmem 5-6 komada malo vecih i stavim na vagu a ona ce meni 27 kn :shock: samo sam ih istresla natrag.
a sta se tice metroa i neplanirane potrosnje...ja isla po brasno i ulje a dosla doma sa komodom 8) ducani u kojima je sve povoljno definitivno nisu za mene. potrosim bar 400 kn vise jer se kao isplati.
Kod mene je ista stvar, ja najmanje potrošim kad u šoping idem u kvartovski dućan, premda je možda koju kunu skuplji od velikih centara.
Ali kad odem u Ipercoop ili Špar obavezno kapne svašta u kolica - kutija za igračke, kalup za clafoute, ljepilo/tempere/šareni papirići/kistovi, koja slikovnica .. tako da je meni moj lokalni Roto promet pravi saveznik u štednji ;)
upravo tako.
meni se čini da ja najviše uštedim time što nikada ne kupujem ono što mi nije nužno (osim slatkiša, alij ednoga, samo za sebe).
danas imam za ručak poriluk, otišla sam u dućan i kupila pet strukova poriluka, dvije mrkve, pola kruha, dvije korabe za grickanje i to je to.
ništa više.
rižu za stavljanje u poriluk imam doma.
i tako svaki dan idem namjenski u dućan.
na taj način izbjegnem bacanje (koje je bilo neminovno dok sam kupovala u Getrou, pa kupim 11 vrsta jogurta jer su mi oči gladne... i onda ih se 5-6 pokvari) i bespotrebno gomilanje.
zato nemam pojma pošto je šta jer ako mi nešto treba... ha, treba mi...
mislim, mogla sam umjesto poriluka kupiti i kelj, jeftiniji je.
ali, to ću sutra za ručak.
i dva krumpira.
Ne kontam. Kako ne zastranis i ne pocnes trijebiti police sa slatkisima? ja stvarno nisam toliki karakter da zaobidjem taj dio ducana. Ako nista, moram zavrsiti na kasi, a svuda oko kase poslagane kojekakve gluposti.
e upravo zato je meni isplativije kupovati na veliko. jer ako idem u dućan popodne, gladna sam i obavezno kupim nešto za grickanje a i andrej proba užicati.
ovako dođem u mercator, kupujem po popisu i zgriješim jedino na puzzlama i slikovnicama. ostale mamilice svjesno ignoriram.
kad nešto pofali za ručak ili večeru, mm trkne do konzuma i donese samo to.
p.s. na ovom topicu bez pljucanja, lijepo molim. 8)
pa zato što to ima dvije posljedice: osiromašen novčanik i podebljanu guzu.Citiraj:
Zorana prvotno napisa
zapravo ni ne odlazim na taj dio, a uz blagajnu su ionako čokoladice koje bojkotiram (snickers, kitekat, tvix)... pa ne dolazim u iskušenje...
stvarno, ja kupim isključivo ono što mi treba.
i doma nemam nikakvu zalihu.
kad zafali, odem u dućan.
ako ne radi, može se i bez toga.
Mi smo, bolje rečeno, MM je čovjek koji se zna kontrolirati i koji u koliuca stavi samo ono kaj nam treba, tako da recimo, on is ipercoopa dođe doma s punom vrećom stvari a potrpšio je 100,00kn. Meni to baš i ne uspjeva. Ali on gleda, pamti, traži i uzima smao ono kaj nam treba. Po tim večim dućanima uzimamo ono kaj može stajati tipa ulje, brašno, ocat, šećer, sol, mlijeko i sl. Higijenkse potrepštine kupujemo u Mulleru it o ne one najskuplje naravno. A za kuhati svaki dan, ovako ka Apri.
I mrzim plac u Španskom jer je skup do boli a roba im nije baš nešto.
Zato volim otići na Dolac jer tamo za 50kn kupiš da nemreš nositi. Jednom sam na placu u Španskom kupila kilu krumpira, grincek i glavicu salate-40kn. :shock: :evil: . Nikad više!
da primjetila sam...i primjećujem iz godine u godinu ta "tiha" poskupljenja, najviše po mjesećnoj kupovini.
Ja kupujem u Jollyja (županijski) i Konzuma (Jolly je jeftiniji)
Moj recept za štednju je - na veliko, ali u kvartovskom dućanu.
Jer, istina, ako svakodnevno idemo u dućan (osim po kruh) onda isto puno potrošimo, jer uvijek uleti koja nepredviđena sitnica.
Evo baš sam danas zbrajala račune po karticama - MM svaki, ali svaki dan ima 50-ak kuna u Rotu ili Konzumu :roll: (uz jedan veliki račun koji imamo vikendom).
ja ne znam ja sam toliko nesposobna za ne potrositi da je to milina. jucer sam bila u konzumu i ostavila tih skoro 500 kn, nakon toga sam skoknula u mercator i kupila nek sitnice za jos 85 i nakon toga u dm oko 150 kn. i sve sam fino po popisu. ok bili smo u hvaru, doma nij bilo nicega pa sam sad morala neke stvari kupit. ali! jutros sam skuzila da mi fali senf. e sad nije meni snf neophodan ali....malo bi se makla do ducana pa sam isla i jelte osim senfa sebi kupila milku sa keksima :roll: mislila sam kisni je dan, dijete ce zaspat muz mi je bolestan, dobro ce mi doci da malo grickam i citam knjigu. onda kako sam pomislila da mi je muz bolestan kupila sam mu jutarnji i nacional da mu ne bude dosadno. pa sam pomislila kako imam grah za rucak i da bi mi fino legao jedan gemist pa sam kupila grasevinu i jamnicku. mobitl mi je iskljucen zbog neplacenog racuna pa sam kupila i 50 kn bon za svoj prirucni mobitel :roll:
a buduci da je dijete bilo samnom i nisam uspila sakrit milku pridavio me za kinder jaje. i eto mali ducan velike cijene ode 150 kuna
:shock:
u kvartu ili u shoping centru meni nema spasa :no:
ajme, lu :lol:
lu, to nije za ovaj topic.
to je za stručnu pomoć :lol:
ali, koliko sam vidjela, i muž ti je takav.
nema pomoći, prijeti vam propast.
(dobar ti taj senf od 150 kuna)
a najgore je sta ce mi taj senf zatrebat mozda tek za nekoliko dana :(
ali dobra je vijest da kad nemamo love znam se suzdrzat :mrgreen: jos nisam zbog shopinga upala u dugove.
ali nisi platila mobitel :lol:
da ali to je zbog ljenosti :mrgreen: i to ne moje. mm je zaduzen za odlazak u banku. pitaj me da li mi je sve poiskljuceno i da li trci platit struju kad mu pokucaju na vrata sa skarama za rezanje :lol: a kad ja pitam jel bio platit racune poludi da zasto mu stvaram pritisak :shock: stihijo ime ti je mm!Citiraj:
apricot prvotno napisa
ali cekaj za sada vozim do ducana a kad jos malo narastem vozit cu i do banke pa ce zivot biti blistaviji :mrgreen:
Zato ja sve račune platim preko interneta. Živjelo internet bankarstvo i sve njegove prednosti (pogotovo male naknade).Citiraj:
Lu prvotno napisa
znam i ne mogu vjerovat da nikako nemamo srece s tim. mislim ja zivim dosta daleko od civilizacije i stvarno mi do najblizeg ducana ima kilometar i pol a do banke sest. i onda za svako sr... moram cimat muza da me odveze i tako to. a da ne govorim koliko mi je komplicirano kad imamo neku akciju upalcivanja na forumu ili kad nesto preko burze kupujem. i onda sa djetetom u pregrijanu banku i uvijek su redovi. imali smo od zabe i nesto nije valjalo. pa sad od hypa i opet nesto ne stima. nikako na zelenu granu.
Lu , ti si moja druga polovica...
i mene je jutros donji dio dječje trenerke koštao 1000 kn , a ustvari
mu je cijena 79 :(
Vidiš, ovo je korisna informacija. :*Citiraj:
saška prvotno napisa
Nisam baš ljubitelj kupovine u Kauflandu, ali za takvu razliku u cijeni se vrijedi zaletiti!
Ja se uvijek tješim da je hrana jedino što si priuštimo, pa nećemo valjda biti gladni kada si već ništa drugo ne priuštimo itd. I nakraju ne mislim da nešto puno kupimo za jesti, a mjesečni iznos potrošen za hranu se bojim zbrojiti. Baš mi je prijatelj koji je živio vani rekao da vani nije lagano živjeti ali bar je špeceraj mogao bezbrižno kupovati.
Zagreb, Pevec Jankomir (tko bi rekao :mrgreen: )
Biljno ulje Zvjezda - 8,50 kn
Brasno glatko Rial (proizvodnja PIK VINKOVCI) 3,50 kn
Po to smo ciljano isli tako da ostale cijene nisam puno gledala, ali ovo su drasticne razlike pa eto ako ce nekome trebati ;)
Lu, pod hitno (investirati u) internet bankarstvo.
a evo i ja se pridružujem šokiranim cijenom ulja, ja bih se zaklela da košta cca 8 kn, a ono... :shock:
Mislim da je Prehrana ipak skuplja od Dione i obično im je asortiman kao da postoje samo da bi prali lovu. :roll:
Ja sam se šokirala još na moru kad sam skužila da su svi artikli u tamošnjem hipermarketu par kuna skuplji nego u Zg. Nisam znala da me i u Zg čeka slično.
Tamo su Kiki bomboni preko 10kn, vino desetak kuna više, pelene 10 kn...
Prije sam kupovala u Billi, ali otkad je ljubazna trgovkinja rekla da nema veze što šunka ima sasušeni rub i da neće zato rezati novu više ne idem.
Dakle, dobra mi je fora od dm-a i Konzuma kada sakupljaš bodove pa dobiješ popust u obliku novca. Onaj Billin klub me ubije, asortiman koji mogu izabrati je očajan. Imam 1000 bodova koje ne mogu potrošiti. :roll:
Samo sam htjela reći da ja pod ulje podrazumijevam suncokretovo ulje, ne biljno .... Biljno je uvijek jeftinije ... Vidim da smo se malo pogubili ...
Ja sam u nedjelju bila u Getrou i definitivni je sve skuplje za nekoliko kuna od uobicajenih cijena
Znači mijenjam mjesto šopinga. A baš sam dobila onu njihovu karticu.Citiraj:
grace prvotno napisa
Ja kupujem posvuda po malo... ali za one koji žive oko Trešnjevke dobrih cijena ima Vrutak kraj Doma Sportova.
I u Sarajevu je sve poskupilo i to za jedno 10-20ak % :cry:
Sjetih se jedne stvari koja me straaasno ljuti, a to su cijene onih 2+1, 3+2 ili 1+1 gratis paketa. Uvijek naplate barem 30% onog gratis komada Grrr....
Baš sam sad čitala u VL-u ovo za konditore.
Ode slatko na +10 posto! :evil:
Evo, ako vam je od pomoći:
Lidl maslac mljekare Bohnec iz Ludbrega-super je okusa i košta 6,99, Megle je 8,99
Kerum u Jokera Wc papir Zewa mirisni 8+2 gratis 19,98 -imam osjećaj da je taj papir skup ka vrag
Zato je Čokolino uredan 43,69
Faks uvijek kupim kad imaju ono 9kg+900g tako da skoro 10 kg platim 100 kn
Sir picok-onaj u trokutićima ko Zdenka je već duže mjeseci na akciji 5,48, a u lokalnim dućanima zna bit neka Zdenka i 11 il 12 kn :shock:
To je pakiranje od 180 g, pliće je od drugih pa i o tom povedite računa. Ugl. ispada da 1 kg košta 30,44 kn
Ima tih "zdenka"-mi ih doma tako zovemo- i od 200 g i od 250 g-ovo potonje je npr u Lidl-a neki Croq´plat ima super okuse miješane i 1 kg ispadne 35,96 kn
Maslac Vindijin 10,98
Jogurt Bioaktiv je 2,88, a u malom Tomiju 2,79
Mislila sam da pak brašna od 5 kg može biti ii jeftiniji od 18ak kn, kad ono 1 kg 4,79 u manjem Tommyju
Kokoš se znala nać po 19 kn na akciji, sad je oko 21 il 22 kn
Domaća kokoš je sa 24 skočila na 28 do 30 kn. Zamislite da te životinje rado lete, gdje bi cijene otišle
O jajima ste već rekli da su u oči upala :lol:
MM jucer u Konzumu kupio kilu brasna za 6 kn :shock:
Zewa ti je u DM-u 17kn (8+2 gratis). To je proizvod s dugotrajno niskom cijenom kod njih. I Perla kuhinjski papiri su im 6 kn, sto je sada dosta jeftino.
Kupujem u Metrou. Konzum izbjegavam u sirokom luku. I u DM-u, skupljam bodove i kupujem njihove robne marke. Ulje je opako poskupilo, ono koje sam ja kupovala je bilo oko 8kn 1L, sad je 10.50 kn. Kruh skoro uopce ne jedemo, pa te cijene ni ne pratim...
CURKE, ako ima koja nescafeljupka, danas je u metrou akcija za limenku od 250g samo 33,90...
eto...ak nekog zanima...to je stvarno velik popust
bojkotiram nescafe 8)
u ipercoopu imaju njihovu karticu, i na nju se skupljaju bodovi. 1 bod - jedna kuna. može se plaćati bilo čim (keš, kartica, čekovi...). osim toga, na karticu su neke stvari jeftinije.
trebalo bi otvoriti topik o akcijama , da vidimo gdje što kupiti povoljnije... :mrgreen:
Imam Konzum karticu, Billa karticu i Getro karticu.
Od svih me jedino Konzum dosad počastio s par puta po 20kn bonova, mislim da sam jednom to i stigla iskoristiti.
U Konzumu, kaj je najbolje, najrjeđe i kupujem :).
Čekam hoće li Getro uroditi plodom, tamo nam je najveći shopping svaka dva tjedna.