-
Mi smo dovukli jedan zvucnik iz dnevnog boravka u njenu sobu,na pojacalu sve prebacim na njega i pustim klasiku.Nekad place par minuta,nekad odmah ostane,ali nema potrebu za dugim uspavljivanjima.Osim kad je nesto boli pa se jadnicka probudi usred noci i ne moze zaspat (zub ili proljev kad je imala-oderana koza na guzi...).
Ne znam koliko vas je probalo ovo s klasikom,ali brijem da ce moja biti dirigent :lol:
Svaki dan slusa bar 3 sata razne autore..u pocetku me bilo malo strah da ne postane serijski ubojica ili nesto slicno od sve te dubokoumne glazbe,ali sad kad vidim kako fenomenalan ucinak na uspavljivanje to ima-pa nek bude...svo zlo u tome :lol:
-
A nama je stvarno super sa spavanjem. Nakon vecere i kupanja marin tata i ja se zavalimo na kauč i mazimo čitamo gledamo baby tv i čekamo da nam marin kaže pa pa, a to zneci da mu se spava. Onda ga odnesemo u krevetić, poljubimo u čelo, marin mahne pa pa i odemo. On sam zaspe i to je to. Ako mu se ne spava, ako je primjerice dosta spavao u vrtiću, onda ga još malo mazimo u krevetiću po glavici i beba paji.
-
Lanu (3.5 god) uspavljujem još uvijek. I tako je praktički oduvijek. Prije je to bilo dojenje, sad čitanje priče i maženje u spavaćoj sobi. Kad zaspi, ja se išuljam. Jelena nije tražila nikakve rituale, čak ni uspavljivanje na prsima ali smo postepeno došli do toga :) .
Nas tri idemo skupa u krevet, Jelena sisa, Lani čitam priču, ugasimo svjetlo i one zaspu. Najčešće je to vrlo brzo, osim ako se Lana prespavala tokom dana ili je pojela čokoladu poslijepodne- a to joj zna smetati.
Sad, kad radim, stvarno uživam u ovim trenucima s njih dvije. I one :love:
I mene je mama dugo uspavljivala i duuugo sam joj se noću uvlačila u krevet! Tako da je to kod nas genetski!!!
-
G uglavnom uspavljuje tata, to im je ionako skoro jedino vrijeme koje provode zajedno u tjednu zbog prirode njegovog posla. Ja nakon kupanja nestanem, tata ju nahrani, još se malo poidraju u d.s. a onda ona sama traži dudu i ode u spavaću sobu. Tamo ju čeka Cvijeta (medo), i obavezno mora sama uključiti muziku. A onda slijedi maženje na krevetu, ponekad i plesanje. To traje uglavnom od 10 min do pola sata, nekad i duže. A onda samo ostane ležati. Ah da, mora malo Cvijeti davati dudu i stavlja je spavati na jastuk. Jučer je npr. bila žedna pa je malo G pila vodu, malo Cvijeta.
A što se tiće deranja "mama", stalno zove onog koji nije s njom. Tako joj tata govori mama se kupa, a ja govorim tata radi ili tata je otišao van. Uglavnom joj uvijek kažemo istinu i to dobro prolazi.
-
evo sad sam bacila pogled na ovu temu, pa sam ostala :shock:
imam neko čudo(vište :mrgreen: ) od djeteta:
od rođenja je bilo- kad se nacikao, okrenuo bi glavu i zaspao.
malo kasnije bi se cijeli okrenuo na bok i isto. uglavnom nije htio da ga grlim i privijam, već bi maksimum bio da mu držim ruku položenu na srčeko ili bi smjela držati njegovu rukicu. ako bi pokušala više, odgurnuo bi me.
uspavljivanje i sada izgleda: staviš ga u krevet, daš pusu, kažemo si "laku noć" i odlazim iz sobe.
ako je sam sa bakom, često joj kaže: baka jaku noć, odi u šoju šobu.
jednom je baka nešto radila u kuhinji i skuži nakon nekog vremena da malog nema (kuća je na kat). gleda gdje je, a njemu bilo vrijeme za podnevno spavanje, sam otišao u krevet, skinuo se i zaspao.
imao je on jednu fazu nespavanja, ali kratko je trajalo.
uveče nastojim da to bude neki ritual sa kupanjem, pranjem zubiju i pričanjem priča ili pjevanjem.
ali kad mu je dosta pjesme, on veli: G. šuti.
-Hoćeš spavati?
-Da.
:)
-
malo poslije nego je prestao cicat, s nekih 2 g, čitanje pričice(ako se radi o kraljevskoj pusi il juhi od bundeve onda i po 5 puta:) ), maženje, priča o danu u vrtiću i na poslu(tj kod mene je tad još bilo na faksu:) ),ajmo sada gasit svjetlo...volim te, i ja tebe mamice(tatice), slatko nanaj...
eto,tako:) kad nije nervozan.
-
Ja Katarinu nosim na rukama bar sat vremena i ljuljam i pevam,na repertoaru mi je od decijih(kojima pocnem),novokompovanih-folk do rok balada.Izredjam sve sto znam i upotrebim najbolje glasovne tonalitete.Inace ima 17.meseci i kad da prestajem bar da pevam jer cu preci definitivno u estradne umetnice!A imam jos jedan problem:Kaca ne zna nista sem:mama,tata,nana,ba,da prica a vidim da hoce na nonu(tutu).Kako da razumem kad hoce da sedne kad ne izgovara? :? [/i]
-
blago(nekim) mamama :mrgreen:
kod nas još uvijek isto uspavljivanje...većino nošenje ali bude ponekad da legnemo zajedno u krevet pričamo,pjevamo pa zaspi...ponekad inzistira samo na nošenju pa se izmjenjujemo ja i MM dok ne zaspi.sada u zadnje vrijeme traži samo mene za uspavljivanje...
u jaslicama sama zaspi u krevetu ali doma neće ni čuti tako sama biti.. :mrgreen:
-
bokić cure! ja sam nova, al imam isti problem i pitanje. imam dvije cure koje spavaju u svojoj sobi, ali još uvijek moram ležat s njima dok ne zaspu.Ležim s mlađom dok ne zaspi, a onda selidba kod starije. Znam kako vam je!! i ja sam pjevala, a sad izmišljam priče.
probajte jednostavno leć s njima, ako spavaju na velikom krevetu[/list]
-
mi smo već imali fazu kad smo ju mogli s flašicom mlijeka staviti u kinderbet u zaspala bi - sa 14-16 mj,
ali sad traži od nas da legneo s njom i želi se dragati - a nama jeto baš lijepo i uživamo u tom ritualu prije spavanja. :)
-
I ja uzivam u tom vecernjem ritualu, osim kao sinoc kad traje sat i pol skoro. Pa onda izidjem iz sobe u 11 sati, sva smantana, vise nisam nizasta, znam da je i on pre-prekasno zaspao i cvrsto ( :roll: ) odlucim da nam treba nov nacin uspavljivanja. Samo koji, kad on sad zeli sa mnom lezati na krevetu i onda se vrti, vrti, vrti i namjesta. Pa je htio da ga stavim u krevetic - 'oode mama ja nana'. Ja sva u cudu, prebacim ga, pokrijem, poljubim, lezao je tri sekunde i ustao i rasirio ruke da ga vadim. I onda se razbudio pa opet sve nanovo. Auh.