hvala :love:Citiraj:
~lex~ prvotno napisa
Printable View
hvala :love:Citiraj:
~lex~ prvotno napisa
Zna li netko gdje se može u Osijeku kupiti taj šampon, jer ga ja kod nas nisam mogla naći?
Pinocchio, jel' ti to eskiviraš ručak ili Ladi još nije prošlo? :namig:
smišljam jelovnik ;) to neće biti ručak već gozba ako se mi rješimo tjemenice. nakon 3 pranja vidi se napredak. još malo gladujte :cer:
pinokijice, napredujete? ja nakon dva pranja još ne primjećujem bitnija poboljšanja. jučer si je andrejček sam oprao kosu pjenom iz kade :kolut:, valjda nas to neće unazaditi...
(i moram reći da je slatkica lada velikodušno podijelila s nama zadnji sensibio u kvartu, a možda i u gradu :* - meni su rekli da ga više neće naručivati)
I nama je trebalo ohoho vremena.
Što je groznije u startu liječenje dulje traje. :)
ajvi, promjenu vidim samo ja. naime, čini mi se da nove ljuskice ne nastaju, a ove stare "gube dah". i kao da je svega manje. ma skuhati ću ja već nešto pa ćemo fino svi skupa feštati :*
ma da!?Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
ja sam ga kupila bez problema prije neka dva tjedna, nije apotekarka nista rekla da ga vise nece biti.
pa možda u našem kvartu ima puno osjetljivokožnih :roll:
mustelin šampon je zakon.
cure, nama ovaj sensibio ne pomaze.
peremo kosu s tim vec jako dugo, svaki drugi dan i uopce se ne povlaci.
tamo gdje je bilo vec skoro skoreno sislo je jako malo i sad stoji tako.
da li bi to trebala nasamponirati pa ostaviti malo da djeluje ili se odmah ispire? mi odmah ispiremo pa je mozda u tome greska.
Naše iskustvo:nakon pranja(nije važan šampon; bilo koji blagi)namazati vlažnu glavu (kršitelj koda) mlijekom za tijelo i ostaviti tako.Malac će izgledati mastan ,ali nama je djelovalo.
Mi smo samo promijenili sampon i tjemenici ni traga!
mi peremo jednom tjedno i isto ne primjećujem neke spektakularne rezultate. u početku je malko išlo na bolje, a sad stoji. :/Citiraj:
lidac2004 prvotno napisa
lidac, s obzirom da je to gel za pranje (lica, tijela... bilo čega gdje je osjetljiva koža) a ne specijalni šampon, mislim da nema potrebe ostavljati.
Lidac, mi smo to skoreno mazali kremom 2x dnevno. Ni L. za te dijelove nije pomagao samo šampon. Glavu smo u početku prali svaki dan.
Što kaže dermatolog? Možda je kod nje nešto drugo.
Ms Ivy, mislim da tim ritmom pranja eventualno pomažeš održavati (i ne pogoršati) stanje. Ja sam to bila shvatila kao liječenje, a ne kao preventivu.
Sad peremo s različitim šamponima i tjeme je super. Kuc, kuc, kuc.
bibai, misliš? ja nisam htjela prečesto prati, mislila sam da bi to bilo kontraproduktivno. ok, onda novi pristup... pranje svaka dva dana! hvala za tip. :)
I mi imamo problema s tjemenicom. U pocetku je to izgledalo onako kao u prirucnicima, ali poslije je preslo u nesto slicno prhuti. Kombinacijom Sensibio DS-a i mehanickim skidanjem konaceno se to smanjilo u gledljivu glavicu. :) Mehanicki skidamo s cesljicem za bubice u glavi, jer ne znam gdje bih gusci nasla.
kojom kremom mazes?Citiraj:
bibai prvotno napisa
stalatopiom?
mi smo dermatologa pitali za tjemenicu vec odavno pa je ona rekla da to nije nista i da mazemo kosu uljem i onda operemo i iscetkamo.
e onda se i mi prebacujemo na novi režim-svaka dva dana. kod nas je stanje malko bolje, ali još nije vrijeme za gozbu ;)
Lidac, Sensibio DS kremom.
I Lina je imala tjemenicu,imala je puno i ja sam je tri puta
prije kupanja mazala sa maslinovim uljem i mekom cetkicom cetkala
poslije neko vrijeme nije imala uopste,par sedmica poslije se opet pojavila ali skroz malo,opet sam uradila to sa maslinovim uljem i sada neko vrijeme smo opet mirne,do slijedeceg puta :) ali nikad vise se nije pojavilo onoliko kao na pocetku :D
hvala.Citiraj:
bibai prvotno napisa
Moj bebač sad ima četiri i pol mj i zadnjih mjesec i pol se mučimo s tjemenicom.Prvo je krenulo sa par ljuskica,a sad se proširilo od sredine glavice prema čelu.
Prvo smo koristili (kršitelj koda) šamponić i nije bilo ništa bolje.Pitala sam dr što da radimo,pa mi je rekla da je on pre star za tjemenicu i da probamo promjenit šampon.Dala mi je i recept za elocom losion koji još nisam podigla jer bi probala bez kortikosteroida riješit taj problem.
Prvo skinem koliko se da ljuskice s noktom i češljićem,pa namažem s uljem i po 5-6 sati prije kupanja,pa sad koristimo Nivea baby šampon koji kad stavimo istrljam glavicu sa četkom.
Jel mu moram prati kosicu svaki dan i da li svaki dan sa šamponom?
Da li da mu namažem glavicu uljem nakon što operemo kosu?
Sad mu je to u zadnje vrijeme i crveno kad se skinu ljuskice koje nisu tako predebele,ali bi voljela da to konačno riješimo.
Jel ja možda nešto krivo radim?
Mi smo problem riješili Mustelinim šamponom protiv tjemenice, peremo kosicu jednom tjedno i nestala je nakon 2. pranja!
tjemenica, ne kosica! :lol:
podižem!!!
nika je stara skoro 9 mj i jos uvijek ima tjemenicu!!
problem je to sto sad vec ima dosta kosice,pa neznam da li jos uvijek pali sampon protiv t. + cetkanje cesljicem!!!
jel ima netko kakav savjet???
i noa ima 8,5 mj.i ima tjemenicu i dosta kose,trljsm joj sa uljem i četkam,a valjda će joj uskoro proći,već joj je dosta manje,ali nikako da skroz nestane
Mustela šampon protiv tjemenice 8)
Možda je ovo neobično, ali naša djevojčica ima skoro deset mjeseci i još joj NIKAD nisamo oprali kosu šamponom. Kosica joj divna i s dvadesetak puta korištenom metodicom voda. Nekakvih zaista sitnih naznaka tjemenice je imala kratko vrijeme. Isto tako, nikada je još čitavu nismo nasapunali, već isključivo ispod pazuha i ručice. Konačno, ne kupamo je češće od mjesec dana. Možda zvuči strašno, ali pranje namočenom krpicom dva, tri puta tjedno je sasvim dovoljno za dijete koje se još ne valja u zemlji i ne maže vodenim bojicama. Jednom je imala pelenski osip, kada je prvi puta papala nešto osim maminog mlijeka /u platnenima smo/. Ni sebe ne sapunamo više od jednom tjedno, gola voda. Ja uživam u toj vodenoj higijeni, a vi nas nemojte prijaviti kakvim nadležnim službama. 8)
Stoga, možda je rješenje za tjemenicu u manje korištenja šampona, pa postupno i izbjegavanju trljanja glavice.
ovco, sestro u prljavstini :love:
ja sam s gnusanjem odbila platiti 100kn Mustelin sampon u ljekarni.
i jaCitiraj:
marta prvotno napisa
mi isto već duže vrijeme koristimo mustelin šampon ali nikako da se potpuno riješimo te tjemenice!!
Bokić mame!!!Jel probao tko sa Melemom?Moj malički nije imao pravu tjemenicu ali mu se nešto kao malo počelo perutati. Tada smo baš nekako ostali bez ulja pa smo namazali s Melemom tek toliko da mu ne bude suho...Prije mazanja smo postojeću perut iščetkali četkom. Mogu vam reći da je već slijedeći dan tjeme izgledalo potpuno drugačije...
A ja sa najvecim gustom kupim Mustelin sampon za bebe.
I by the way, kcer mi nikad nije imala tjemenicu bez obzira sto kupujem sampon i sto je masiram losionom za bebe.
Evo me draga mama Timmy... :lol:
Goranova Majko ;)
Nama se tjemenica nije pojavila dok je Lorena bila mala,ali dobila ju je nedavno.Kupila sam u ljekarni ulje za tjemenicu,Olival.Nakon drugog puta skoro da su sve naslagice nestale. :D
stvarno? to je ulje koje se utrlja prije pranja pa iščešlja i opere kosa, ili kako?
andrej vuče tjemenicu već godinu dana (pojavila se tek oko prvog rođendana), ni sensibio gel ni mustelin šampon nisu baš pomogli.
Ja sam to njoj utrljala pol sata prije kupanja.lagano sam joj masirala tjeme i malo četkala sa baby četkom.Kasnije sam joj kosu dobro oprala i istrljala sa dječjim šamponon,isprala i temeljito posušila fenom.Nakon prvog pokušaja drugi se dan probudila sa užasno masnom kosom,možda sam ipak malo pretjerala.teta joj je u vrtiću složila pletenicu.Možeš mislit kaj si je žena mislila! :lol:
Nakon drugog tretmana,kosa više nije tako reagirala i vidno napredujemo.Osim toga,ovo uljr je djelotvorno,a mislim da košta oko 20,00 kn,možda čak i manje.