Jesam li ja sada pala s Marsa ako pitam dolazi li kućica za bebe s namještajem i bebama ili, da bi iole funkcionirala, u kućicu treba uložiti još 600 kunića?Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Printable View
Jesam li ja sada pala s Marsa ako pitam dolazi li kućica za bebe s namještajem i bebama ili, da bi iole funkcionirala, u kućicu treba uložiti još 600 kunića?Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
AdioMare, ta kućica je prazna, a sve ostalo dolazi povrh. I ja bih rado nešto jeftinije za te plišance, ali čini se da nema. Tražila sam i u Ikei onu kuću za lutke, ali to više nemaju.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
neću lagati jer nisam pitala za kućicu, ali za brod pouzdano znam da je bio bez gusara. osim toga imaju velik izbor figurica i raznog namještaja i kućanskih aparata koji se kupuju odvojeno, što navodi na zaključak...
zdenka, a ne bi prošlo da recimo napravite kućicu po svojim specifikacijama od kartonske kutije, kaširate, ukrasite..?
Hvala, razmislit ću još... nekoliko puta :mrgreen:
Draga Ajvice, za mog M. su potrebne stvari koje izdržavaju heavy duty. Osim toga, ne dolaze u obzir radovi po kući, jer to donosi mali Isus (još uvijek).Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Joj a da vidite kućicu za lutke iz IDE Didacte, imaju u igraonici gdje nekad vodim Leu. Predivna je, ali ta je valjda plaćena suhim zlatom.
ja sam za sad odlucila odgoditi kupnju te kucice. naime, tonka ima tek nesto preko dvije i pol, i ona to jos ni ne zeli. Naravno, igrala bi se ona kad bismo joj kupili, ali... zapravo bih ja to kupila vise radi svog gusta nego njenog. A tako bih joj oduzela mogucnost da si jednog dana ona sama pozeli kucicu za lutke.
To se zove racionalizacija!
:mrgreen: tako sam i ja! Duplo kućicu mi je malo bezveze kupovati, jer takve stvari same radimo od kockica koje imamo, za Playmobile nije pokazala interes, a ove drvene - ima vremena!
M. vjeruje jos uvijek u to da stvarno Isusek dolazi i ostavlja darove?Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Neki dan sam cula od Tonceka da on jos uvijek vjeruje u Djeda Mraza, pa sam se pitala da li je to u redu za jedenog, inace vrlo pametnog, skorosedmogodisnjaka :)
Bambinu je prije par mjeseci u dva tjedna ispalo nekoliko zubića i on ih je uredno stavljao u kutijice a ja bi ih po noći izvadila i zamijenila sa malo novčića, desetak kunica. I jedne sam večeri zaboravila. Sljedeće jutro je on bio razočaran šta nema kunica a ja počela "pa sigurno su mišići zaspali, pa nisu imali novčića..." a on meni "sigurno je netko drugi zaspao i nije imao novčića :lol: ", ja onako snuždeno "šta ti već ne vjeruješ u mišiće koji skupljaju zubiće :( " a on meni " šta ja tebi izgledam kompletno blesav :shock: ". Onda sam ga pitala dali vjeruje da postoji Djed Božičnjak , bio je :? , pa naravno da vjerujem, zašto me to pitaš, kako to misliš, pa šta imam tu vjerovati, pa tko bi onda donio poklone od malog Isusa da njega nema :? ...
MM je kao dečko od 7-8 godina cijelo popodne na Badnjak proveo kontrolirajući vrata u dnevnu sobu - jer je tad već sumnjao da mali Isusek nosi poklone. Ali nitko nije ni pokušavao ušuljat se u sobu, a navečer su pod borom bili pokloni. Ostao je sumnjičav, ali nije bio siguran.
A moj svekar je cijelo popodne iz vrta kroz prozor poskrivečki ulazio u sobu. :)
A gdi je igraonica? (možda bi mi koji puta otišli.)Citiraj:
Mima prvotno napisa
Ma u knjižnici - ništa posebno.
Da. Koliko god je on jako napredan u svim znanjima, toliko je još uvijek pravo dijete. I B. vjeruje u to, samo je zbunjena domskim kontradikcijama koje u igru uvode Djeda Božićnjaka i Djeda Mraza. Ali, M. joj je razjasnio kako zapravo stoje stvari. :aparatic:Citiraj:
a zakaj prvotno napisa
Nema više, ja sam jučer bila :(Citiraj:
Mima prvotno napisa
Utješila sam se adventskim svijećnjakom i jednostavnim, ali lijepim svijećama. Još da mi je negdje naći božikovine... jel bi rezane božikovine bilo po rasadnicima tipa MBM, što mislite?
I ja bila jucer, ali kunem se, nisam uzela zadnju. :saint: :lol:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Danas sam u izlogu vidjela da beeboo drvene igračke drži i mali dućan igračkama u Staroj Vlaškoj.
Baš u izlogu je bila i kuća, ali ne ona kakvu sam prije vidjela, nego nekak više otvorena i kao da je namještaj unutra.
bilo je prerano pa je dućan bio zatvoren tako da nisam pogledala cijenu
Nama je sv. Nikola ujedno i godisnjica braka (ove godine 10. 8) :heart:), tako da svi dobijemo poklone i slavimo naveliko :lol:
No, da se vratim striktno na temu:
- ne znam kako ce sv. Nikola biti organiziran u vrticu i da li ce i tamo dobiti poklone, no znam da 5.12. imaju vrtic samo do podneva jer je taj dan Fiera di S. Nicolo, znaci sajmeni dan. Uglavnom, na samog sv. Nikolu ce dobiti rucnik sa likovima iz crtica (ako nadjem blazene Winxice bit ce super, ako ne - nasla sam neki drugi koji bi joj se mogao svidjeti), cokoladicu, mandarinu i sibu. Znaci, to nosi nas dragi Nikola, cizmice se navecer ociste i stave na prozor. :heart:
- Bozic: darove nosi Djed Mraz (meni ce on uvijek biti Djed Mraz, nikad Djed Bozicnjak), i tu ce takodjer dobiti nesto, jos premisljam sto. To obicno bude neki veci pokon.
Od Djeda Mraza je zatrazila djecju peglu, no ne znam da li da joj to kupim, strah me je da ce poslije navaljivati i na pravu peglu, pa da se ne opece :/ ). Skromno dijete. :saint:
-NG: bit ce par darova koje darujemo mi, nonici, prijatelji, itd. Kako cemo ove godine biti na snijegu za NG, bit ce to uglavnom sitnice koje tamo kupimo.
Jos nam ostaje Befana, 6.1. - znaci, opet neke sitnice + slatkis + mandarina ili sl.
I da, zaboravile ste sv. Luciju - kod nas je obicaj i na nju darivati nekim sitnicama. Odlucila sam se za Winx glitter flomastere i neku stosnu biljeznicu jer je sad u fazi velike zaljubljenosti u slikarstvo :lol: . A mogle bi time i zajedno raditi bozicne cestitke. :love:
Znaci, vrijeme mi je da pocnem skupljati popis svih tih sitnica. :lol:
To je (izmedju ostalog) dobila za rodjendan, i toplo preporucujem. Jako se lijepo s tim igra. :heart:Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Premišljam o poklonima za K. (ima i rođendan ovih dana).
- početna" društvena" igra za klince (što god to bilo)
- gusari - brod, figurice..
- vila (tipa Zvončice iz Petra Pana)
- dvorac, vitezovi
- životinje
- nešto s Miffy
- set za kuhanje (lonci, tanjuri, šalice..)
Naravno, neće sve ovo dobiti. Ja bi najradije neki gusarski brod & igricu - samo ne znam gdi, koju, koliko košta.
najjednostavnija društvena igra koju sam ja vidjela (i lani kupila andreju) su haba klauni - tri klauna na koja se moraju složiti kolutovi pripadajuće boje, baca se kocka a pobjeđuje onaj tko prvi složi sva tri koluta. uključuje slaganje po veličini, prepoznavanje boja i čekanje na red. andrej je otprve skužio (2,5 godine) i jako se volio igrati. i uvijek je pobjeđivao. :lol:
pretpostavljam da si ju kupila u importane galeriji?
da, ali sad možda imaju i u muelleru na trgu (tamo je haba jeftinija).
I Pepa praščić ima zgodničku kućicu - malu ali slatku. Sve si mislim da bi to baka mogla kupiti Lei za Božić. Još da smislim bakin poklon za sv. Nikolu (tj. znam ga ja, bilo koja Schleich životinja, ali to baka ne voli :roll: ), gotova sam sa Leom i onda mogu preći na ostale članove obitelji :mrgreen:
Sa Zvončicom ima nekakva slikovnica u Algoritmu, neke priče o Zvončici i drugim malim vilama, ima i kaledioskop uz tu knjigu, zgodno ali meni se tvoja Keti čini za to možda premala. Miffy mi je mrak, još možeš uzeti prigodnu - Miffy slavi rođendan.Citiraj:
sanja74 prvotno napisa
To sam joj kupila prošle godine. :mrgreen: Neko vrijeme smo je stalno čitali, baš sam skužila neki dan da je negdi zametnuta.Citiraj:
Mima prvotno napisa
Kupi onda Miffy na snijegu, ta je Lei najdraža :mrgreen:
U Profilu, na dječjem odjelu, ima dosta Miffy igračaka za Miffy-ljupce. Samo ne znam kakve su cijene (nisam gledala pažljivo).
Mima, jel to nešto ovako?Citiraj:
Mima prvotno napisa
http://www.playmobil.de/on/demandwar...pid=5301&cgid=
Vjerujem da je cijena ove linkane i više nego dupla, ali da znam otprilike što si ti vidjela.
Ovakvu kuću sam i ja vidjela u Playmobil katalogu, a ovo što sam vidjela u Muelleru u CC1 je očito manje, i koliko se meni čini ima i nešto namještaja unutra. Ma evo, našla sam ju!
http://www.playmobil.de/on/demandwar...yID=Puppenhaus
Pa nije ni ta loša...
Ma moram skoknuti do Škrinjice baciti oko na onu famoznu, golih zidova :lol:, pa vidjeti koliko se love za što isplati izbrojati.
Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
BIla sam neki dan u Škrinjici i ta kućica (jel to ona velika drvena??) mi je bila preprekrasna!!
Mi smo u subotu malo gledali po Mulleru, da mlada dama pokaze interes za potencijalni bozicni poklon...Dobro da smo isli, jer ono sto smo namjeravali kupiti, nije je uopce zanimalo...Tako sada barem znamo sto nece, pa smo opet na pocetku.
Vidjela sam i drvene kucice, ona manja drvena je bas mala, a opet dosta skupa, oko 300kn...
za one koji kupuju dvorce, papo dvorci, skupi, ali svaka kuna se isplati http://www.growingtreetoys.com/brand/papo-castles.html
Netko za tražio detektor metala, u Turbo limaču 150 kn.
Izgleda baš fora.
I samo da se pohvalim, kupila sam sve poklone i do siječnja ne idem više u nikakav šoping. :D
za=je :roll:
To smo mi pokušali još prije mjesec dana, ali nije nam uspjelo.Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Njega sve igračke podjednako zanimaju, a nijedna ga ne zanima naročito (osim vlakova, ali dogovorili smo se da nema više novih kilometara željezničke pruge u stanu). I vidim da se veseli svemu što dobije, samo ako mu kažemo da "imamo nešto za njega" ili "da ga nešto čeka", a koliko će se igrati nečim, to je teško procijeniti.
Tako da na kraju sve i opet ostaje na vlastitim procjenama.
ja sam isto sve kupila - bolje da ne napišem koliko sam potrošila. K. je prije dva dana stavila čizmicu u prozor i unutra čestitku za SvNikolu, a F. je jučer očekivao poklon od Djedice na Trgu.
Već???Citiraj:
lara01 prvotno napisa
Joj nas to tek čeka, ustvari prvo se čeka plaća pa onda idemo u cjelodnevni shopping, joj jedva čekam... :D