Ja nisam sigurna mršavim li od Montija ili dojenja. Možda se samo tješim da i prilagođeni Monti djeluje, a kad nam krene dohrana i smanji se dojenje, vratit će se i kila. :/ Možda da ga prestanem prilagođavati... :)
Printable View
Ja nisam sigurna mršavim li od Montija ili dojenja. Možda se samo tješim da i prilagođeni Monti djeluje, a kad nam krene dohrana i smanji se dojenje, vratit će se i kila. :/ Možda da ga prestanem prilagođavati... :)
pa kad kkrene dohrana, onda možeš ići na 100% Montija ;)
odlučih se malo bolje primiti posla, pa sinoć čitah knjigu...i tako, ne znam kako mi je to prije promaklo, vidim da i vi spominjete pivski kvasac. kaže on - uzimati svaki dan kao kuru mjesec dana, a drugi mjesec svaki drugi dan, ima ogromne količine B vitamina.
Ali ne kaže koju količinu! Zna li koja? Žličica, dvije?
Danas ću ga kupiti, valjda piše na pakiranju.
Jutros sam popila sok od 1 grejpa, pojela 1 naranču, 20 min. poslije veeeeeliku šnitu domaćeg integralnog kruha s pekmezom od šljiva bez dodanog šećera (tako barem piše). Za ručak ću varivo od kelja i kupusa s malo kobasice, a za večeru nešto ugljikohidratno...
najveći mi je problem izdržati neko vrijeme bez jedenja pa sam tu malo nedosljedna, uzmem opet malo kruha sa sirom, malo crne čokolade...
Prestala sam se prežderavati prije 10 dana i već se osjećam puno bolje! :D
Ajmo, vaši meniji i planovi na sunce!
Moramo jedna drugoj biti poticaj i podrška!
1. MGrubi (20 kg) 20 to go
2. summer (8 kg) 7 to go
3. Irchi (8 kg) 1 to go
4. Marinna (10 kg) 2,5 to go
5. cvijetak (10 kg) 7 to go
6. Marinchi(10 kg) 3 to go
7. flower (8 kg) 2 to go
8. buby (10 kg) 1,6 to go
9. mikka (20 kg) 11 to go
10. babyiris (30kg) 25 to go
11. taniaz (8 kg) 4kg to go
12. lola24 (30 kg) 13 to go
13. skviki (15 kg ) 9 to go
14. Igor od Ane (6kg) 1 to go
15. Dolisa (6 kg) 3,5 to go
16. Ana...(8 kg) 7 to go
17. roby (7 kg) 2 to go
18. tileo02 (12) 5 to go
19. Linda (5 kg) 1 to go
20. Djenka (20 kg) 17 to go
21. Ana (5kg) 1,5 to go
22. Luna Rocco (14 kg) 8 to go
23. tik-tak (8kg) 3 to go
24. ninaxy (20 kg) 12 to go
25. AndrejaMa (20 kg) 20 to go
26. mummy_s (20 kg) 18 to go
27. magriz (10kg) 7 to go
28. willow tree (20kg) 20 to go
29. paulin (13kg) 13 to go
30. ASTRA (3 kg) još 4
31. Amalthea (7 kg) 5 to go.
32. mmmama (8 kg) 8 to go
33. Rene2 (14kg) 14 to go
Dodala sam si još jednu kilu za skidanje, Božić mi je donio 2 kg, grrrr... ne može više tako!
pazi: B vitamin otvara apetitCitiraj:
ASTRA prvotno napisa
ako hoće nešto dodavati extra u prehranu, neka to bude omega 3 , jer su dobre protiv celulita (min 4mj je potrebno za rezultate)
kad ogladnim između obroka gricnem sjemenke (orasi, bademi, kikiriki)
1 šaku
ili si narežem mrkvu na prutiće
možeš gricnuti između obroka, ali neka griz bude po Montiju ;)
Odustala sam od kvasca baš zbog ovoga što je rekla MGrubi, znam to oduvijek, ali eto...zaboravila. Samo mi fali da mi nešto još otvara apetit, već sam i previše gladna.
Najbolji lijek za gladne:
http://www.coolest-gadgets.com/wp-co..._cage_mask.GIF
8)
:lol:
:lol: :lol:
:lol: mene to podsjeća na Hanibala!
nego meni je danas treći dan i sve kaj mogu reći je da sam GLADNA!
ali nema veze
-žvačem lješnjake ko vjeverica ! :lol:
i imam 10 kg viška za izgubiti! (bar 3-4 da odu već bude super!)
javim ako i kad ode nešt! :)
djevojke,
pricajmo malo o konkretnim proizvodima koje konzumirate:
- konkretno - koje zitarice i gdje ih kupujete?
- sto mogu napraviti sa sirom, a da nisu smrtno zabranjeni njoki sa sirom? (ovo cista glad progovara i direkt na tastaturu...)
napokon sam se prebacila na I. fazu. dobro je, al me muce te zitarice (volim ih, a vise se ne sjecam koje sam onda koristila a da su bez zabarnjenih kukuruz. pahuljica i ostalog).
i onaj zrnati sir je stvarno fin, vec vidim da ce mi se ogaditi za cca 3 tjedna.
Ja od žitarica ove (i neka me netko ispravi ako neka nije OK po Montiju): heljdu, ječam, proso, zob i smeđu rižu. Kukuruz ne, ima visok glik. indeks. Sto se tiče toga gdje se kupuju - skoro u svakoj trgovini. Heljdu sam zadnji put kupila u jednom sasvim malom Konzumu, ječam i zob u Getrou, prosa isto ima skoro svagdje. Žitarice obavezno namakati barem dva sata prije kuhanja, da počnu klijati.
ja si spremam leću i slanutak.
Provjerila sam za proso i ima GI 70. znači nije poželjan.
;)
i odmah pitanje (znam da je jako relativno no ipak me zanima)
kako vi gubite kile-mislim dal tjedno jedna kila ili na dva tj 1 kg?
Ja sam gubila 1 kg tjedno. Je da se to meni nije baš činilo brzo, ali je na kraju ispalo sasvim solidno.
MORAM se vratiti na taj režim prehrane, jer sam se prvenstveno dobro osjećala. Od "normalne" hrane sam umorna. Čak i ako samo izbacim kruh i umjesto priloga jedem povrće, osjećam se puuuno lakše i bolje.
Jedino što je sad zimi povrće katastrofalno skupo. :(
i ja sam gubila cca kilu tjedno, skinula sam 8-9 kg u 2 mjeseca.Citiraj:
big milky mum prvotno napisa
mmmama, hvala, al u stvari sam se krivo izrazila - mislila sam koje pahuljice, mustlije itsl. jedete ?
zato sam i pitala gdje ih nabavljate, jer se ja vise ne snalazim....
kilu tjedno-nije loše 8)
:D
Meni nikako da ponovo krene, sad sam opet kod mame, jučer bili na ručku kod prijatelja, poslije na večeri kod drugih :roll: ...jednostavno nisam karakter :/
Ja sam u 3 mjeseca izgubila 8 kila, ali onda sam stala. Kila gore, kila dolje. Nije baš da se strogo držim Montija, stalno nešto kršim, ali stvarno se moram toga uhvatiti malo žešće jer ovim tempom neću to nikada skinuti. A nadala sam se skinuti kile do sniženja :lol:
Što se žitarica tiče, ja se ubijam home-made muslima, u zobene pahuljice stavim brusnice, grožđice, bademe i orahe, a jedem ih sa svježim voćem i/ili jogurtom bar jednom dnevno.
odusevilo me da vidim topik. pa di ste, curke :heart:
ja sam izgubila onih svojih 9 kila u prilicno dugo vremena, ali se nisu vracale, sto i jest cilj. mmmama ja sam fusala non stop, ali islo je nekak dole pa se nisam bunila.
netko je pitao sto sa sirom? brokula zapecena u pecnici s gorgonzolom-recept mjeseca za mene. ja se malo hranim po montiju iako sam trudna, cisto da ne ispadnem iz forme. meni je onaj dorucak int. kruh (obavezno prepecen u tosteru) sa pekmezom bez secera i salica bianke s malo fruktoze.. :mljac: :mljac: njamiii, jedem ga skoro svaki dan. ponekad si specem i jajca s dodacima-kobaje, kulen, prsut.. mmm.
crna coksa mi je i dalje super, probala sam onu green&black i fakat je fina. tko ne zna sta bi za laganu veceru, moj stari recept-jogurt sa suhim ribizlom, izvrsna kombinacija za mene.
joj tak se veselim da vas opet citam.
:love:
pozdrav zananim i neznanim curkama ...
čitam Vas punih 10 dana ( cca 1 Monty topic po danu :mrgreen: )
kopiram, slažem, preslagujem ... pa skoro cijelu knjigu skoro imam
što, kako i na koji način uživati u Montyu 8)
Sve ove dane iskušavala sam neke recepte - onak za probu i eto jučer je bio dan 1.
- neskica sa mlijekom i natrenom ( toga se nemogu odreći :/ )
- par čipsića od jabuke sa cimetom ( mmmm ) čaj od jabuke sa cimetom
- onaj mokri kruh od žitarica sa gaudom i krastavcima ( kruh je sladunjav pa sam odma odustala od sličnih sendvića :) )
- grah i repa ( u prazno :lol: )
- 2 klementine ( kriza oko 10 )
- voda
dan 2.- griješna neskica
- opet par čipsića jabučnih i čaj
- mokri kruh sa extra đemom od brusnice
- zelena salata sa bijelim pilećim mesom i kuhanim jajima
- večera će biti neka šnicla na naglo i salata
E SAD !
Drage moje sveznalice pls. kako Vam ovaj menu izgleda? Jel ok ?
:heart:
Potpis, Amalthea.Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Ali uvijek zeznem stvar nečim slatkim... Ne znam kako vi, ja sanjam slatko ako nekoliko dana ne pojedem kolač/čokoladu/palačinke... Ne nekakve zdravije varijante, nego ono, palačinke s nutelom, najčokoladniji kolač koji vidim i sl.
Potpis, Amalthea.Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Ali uvijek zeznem stvar nečim slatkim... Ne znam kako vi, ja sanjam slatko ako nekoliko dana ne pojedem kolač/čokoladu/palačinke... Ne nekakve zdravije varijante, nego ono, palačinke s nutelom, najčokoladniji kolač koji vidim i sl.
marival, sve je ok osim sto kruh i gauda ne idu zajedno. uz kruh idu ili pekmez bez secera, ili svjezi nemasni sir (a to ne postoji). btw, onaj dukatov zrnati ima 10% mlijecne masti. sirelin je navodno imao 2% (iako se meni uvijek cinilo da su zaboravili dodati nulu iza 2. okus je potpuno isti i sirelinog, i dukatovog, i onog kerniger koji ima 22% mm).
mmmamma, ja sam imala gadnih problema s ovisnoscu o slatkom, ali sam svejedno skinula 9 kila. znala sam pojesti i po 2 one crne lindtice odjednom, a nekad bi jela i te najcokoladnije stvari, kada nisam mogla odoliti.
Meni je prehrana po Montiju sasvim ok i ništa mi nije žrtva osim apstinencije od slatkoga. U početku mi je najveća koma bio doručak, ali sad sama pečem kruh pa mi je i doručak bolji. Ima li neka knjiga o odvikavanju od slatkoga (kao što postoji za odvikavanje od cigareta npr.)? :)
meni bi trebala ta knjiga
ja sam šečer-junki
riješila sam da se s posla vračam pješke (pon, sri i pet) , vratila sam se s godišnjeg i zaradila bronhitis, i sad se moram čuvati, dok ne ozdravim potppuno :/
evo, u krizi sam, dođe mi da pojedem marmeladu na žlicu :oops:
pa jedite cokolade sa 70% kakaa.
kao ja :mrgreen:
bi rado, ali mala spava, sama sam i ne mogu do dućana
smišljam da li postoji način da dobijem "puding" od kakaa, fruktoze, mlijeka ... i treba mi nešto za zgušnjavanje .. a sve ima visoki GI
da probam sa Graham brašnoma?
Nije loša ta čokolada od 70, 85, 95 itd. posto kakaa, ali što je to za prave slatkoljupce...
Ako netko čuje za knjigu o odvikavanju od slatkoga, nega javi. U međuvremenu ću prilagoditi 12 steps: "I admitted I was powerless over sweets..." :)
divne ste mi ovakve slatkoljubice :love:
- ja nasreću ili na žalost nemam nimalo ljubavi prema slatkom ( i pokušavam zamisliti kako bi tek onda izgledala :lol: )
- kada realno pogledam i nisam neki ovisnik za nečim, a kod nas se u kući
jede kako baka kuha - znaći cjeloviti obroci od juhe do glavnog jela i salate ( i nemogu reći da pretjerujem sa količinama )
- gablam sasvim normalno čak i manje nego moje mršavice na poslu
- i štitnjaču sam kontrolirala i hormoni su ok
- tako da stvarno neznam zašto se baš sve za mene hvata .... ali sada imam sigurno 30 kg viška ... na moju visinu od 180 cm
- tješila sam se da su 3 trudnoće iza mene, ali imam frendicu sa troje djece i izgleda kao 15 godišnjakinja sa tetovažom na trbuhu :/
mikka - jel to znači da ustvari nema sira :cry: ili nema sira sa kruhom ?
bdw. - današnji drugi dan sam oko 18:00 završila sa dinstanim kiselim kupom i mesom unutra ( slično sekely-u )
za sutra sam pripremila sojinu tjesteninu i umak od rajčice sa čilijem :klap: za gablec, a onda bi mogla prešane šunke i sira za doručak - neke rolice od toga ;)
kad sam već kod sojine tjestenine ustvari je napravljena od integralne durum pšenice sa dodatkom soje
jel taj durum integralni može ?!
:heart:
sir + ugh (kruh, tjestenina..) = NE
durum + povrtni umaci su OK
ima sira, kako ne, ali ne s kruhom. sir se recimo preporucuje za desert nakon rucka ili vecere. ili u kombinacijama s mesom i povrcem. recimo onaj celer pohan u parmezanu, to mi je nenormalno fino.
durum tjestenina je ok, ali s umacima od povrca, a mislim da ide i s gljivama, sto je meni bilo super jer imam onu tartufatu pa napravim s tim. stravicno fino, a gotovo za 7-8 min, ili koliko vec treba da se tijesto skuha :mrgreen:, plus salata, i evo ti obroka za prste polizati.
Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Ja sam znala i to raditi... :mrgreen:
Nutella od 400 grama i žlica.... ah, kakvo blaženstvo... :mljac: :saint:
gdje sam... gdje sam....?!Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Amalthea, kriza ili pogresan topic? :mrgreen:
linolada milk :zaljubljen:
Ja sam se opet vratila na pocetak, mislim stvarno sam :roll:
Pa sam prije dva-tri dana opet pocela. Nije 100% Monti, ali uglavnom se pridrzavam pravila. I pijem puno vode, svako malo sam na wc-u. Plus step aerobic tri puta tjedno, valjda ce biti nekakvih pomaka...
Hvala, MGrubi, rekoh baš idem staviti link.
Podigla sam baš Aninu temu, jer mi je baš prikladna.
;)
;)
:oops:
Ajoj, koliko "baš" u onom postu.
:lol:
baš
nego imam dobru juhu:
skuhaš juhu (pileća, juneča ... ) ali umjesto mrkve kuhaš batat unutra
kad se on skuha (dosta brzo) onda procjediš juhu i propasiraš batat u juhu, ubaciš grašak i skuhaš dalje
naranđasto-zelena
jako lijepo izgleda :)