mm u osnovnoj skoli dobio u petak, a ja u srednjoj jos nista
Printable View
mm u osnovnoj skoli dobio u petak, a ja u srednjoj jos nista
trenutno se osjećam tako jadno i trebam mišljenje ili iskustvo drugih, naime:
imam blizance i pravo na porodiljni od 3godine koji koristim. ove godine poslodavac mi ne da božićnicu ni dar za djete (prošle god. sam dobila), pozivajući se na zakon o porodiljnim naknadam, jer pravo na materijalna prava iz radnog odnosa imam samo do prve godine života djeteta. sad, jel se ko susreo s tim.
Također sam saznala da mi i radni staž ne ide, jer se ne uplaćuje mirovinsko.
Inače, Poslodavac je drž. uprava.
:shock:Citiraj:
Jolly prvotno napisa
zvala sam sad mirovinsko, sve je u redu, plaćajuCitiraj:
@n@ prvotno napisa
imam jedno pitanje na porodiljnom sam bila do 12.11.2009 ali kako mi je on istekao odmah sam produžila sa komplikacijama...
pošto radim kod privatnika(prehrambeni dučani)..i sve paprie vodi šefica..kako mogu saznati dali imam pravo na božičnicu ,poklon za kikača....jer niko me ništa nije obavjestio....
a da ne pitam direkt njih....
ja sam na porodiljnom i dobila sam i jedno i drugo :D
presretna sam, jer znam da nisam morala
jel imate kolektivni ugovor? ako da, onda ćeš odgovor naći u njemu, ako ne, morat ćeš pitat direkt njih.Citiraj:
niky88 prvotno napisa
u principu, ako si na porodiljnom imaš pravo i na božićnicu i na dar za dijete, osim ako nije drugačije navedeno u kolektivnom ugovoru, ili ako šefovi ne odlučuju drugačije :/
s obzirom na situaciju ove godine, pitanje je hoće li i ostali zaposlenici dobiti božićnice i darove? :/
nemamo...ja kod njih samo imam potpisan ugovor na određeno vrijeme....znam da su prošle godine dolazile kolegice da podignu poklon za sv nikolu..paket slatkiša...naravno tada nisam bila obavještrena o tome....nego sam saznala tek iduće godine....pa me tako nisu zvali niti ove godine a iskreno rečeno i zaboravila sam na taj paketić...
a ništa ove dane ovako moram odnjeti doznaku o komplikacijama pa ču nekak počet temu oko toga....hmmm....sam da mi nebudu rekli da kaj sam sa marsa pala.... :lol: