Meni nije mekan koliko god ispirala. Mislim da to zavisi od tvrdoce vode.
Printable View
Meni nije mekan koliko god ispirala. Mislim da to zavisi od tvrdoce vode.
potpisujemCitiraj:
polfezna prvotno napisa
Frosh detergent i omeksivaci- ima ga za kupiti u mercatoru.
Ecover - u Bio&Bio
zna li netko gdje u Zg ima za kupiti ljuskica sapuna za veš?
čini mi se kao dobra opcija pranja.
inače ja sam prešla na dm-ov ultra sensitive prašak, omekšivač iako ga nastojim u potpunosti izbaciti Ornel (kao kupujmo hrvatsko), indijske sapunske oraščiće + et.ulje.
pa kombiniram, ovisno o mrljama.
Mislim da ti te ljuskice sapuna nisu bas dobra opcija za masinu. Ja sam to jednom davno imala, cini mi se marke Sonett. Roba je bila super fina i mekana, iako ucinak pranja i nije bas neki bez kojekakvih pomagala za fleke. Medjutim, problem je u tome sto se taj sapun talozi po bubnju masine. Meni je sva guma na masini vremenom postala nekako ljepljiva, sve je bilo puno onih ljigavih zuto-bijelih naslaga. Mooooozda, mozda bi bilo ok npr. da se u ispiranje doda limunska kiselina ili ocat pa da to malo bolje ispere sapun, ali ja se vise ne bih s tim zezala.
Tu i tamo kupim neki eko deterdzent na bazi sapuna, ali sam citala da ni njih nije preporucljivo stalno koristiti, tj. da je dobro svako trece-cetvrto pranje koristiti nesto u formi praska jer se taj sapun nakuplja po stroju i postoji mogucnost razvoja kojekakvih smradova, gljivica itd.
meni je serviser preporučio korišenje i praškastog, ne isključivo tekućeg deterdženta, i povremeno pranje na 90°.
meni veš nije mekan i od pola l omekšivača(osim ako sušim u sušilici)..omekšivača trošimo puno ,obično žuti lenor a sviđa mi se viris od Ornela ljubičastog
ma te ljuskice sam mislila povremeno koristiti, mislila sam da bi mogle dobro skidati fleke.
ma ne mogu se riješiti det. u potpunosti, ali za doljnji veš i stvari koje treba samo preprati koristim oraščiće. baš me ugodno iznenadilo kako je veš mekan nakon njih.
tako mi je zanimljivo počitati tko voli koji omekšivač, kako se ukusi razlikuju.
Meni je npr. žuti lenor ok, ornel bijeli i čokolada ok, i neki cvjetni svijetlo plavi, a ljubičasti i onaj od jasmina mi nikako ne pašu.
I meni je zanimljivo. A kupovina kemije se kod mene odvija po fazama; par mjeseci sam u ekoloskoj fazi, onda par mjeseci kupujem nesto obicno jer mi se svidi miiris ili mi npr. djeca dobiju nesto robe od starije necakinje cija mama koristi omeksivace pa i ja pozelim imati tako mekane majice. (bez omeksivaca jednostavno tako ne ide).......onda opet procitam nesto negdje pa se mislim kako sam grozna jer djeci oblacim nesto natrpano kemijom, onda opet sva kemija van iz kuce.....i tako ukrug. :mrgreen:
Meni je dermatolog rekao(deca su imala neke kozne promene)da se deterdzent iz vesa nikada ne moze isprati u potpunosti :(
Ma koliko ispirali,i dalje je prisutan u meri u kojoj osetljivoj kozi,ipak,smeta :/
Ja bebinu robicu perem uvek posebno.Mozda i nije obavezno i potrebno,ali ja tako vise volim :)
Prasak obicno Ariel ili Tide,omeksivac ranije Lenor spring,a otkad ga vise nema Bohor zeleni,mirise isto tako(to otkrice me je kostalo bar 10l promasaja :lol: 0
Ja sam trenutno na visti.
Em je hrvatski(proizvodi labud), em ima omekšivač u sebi.
fino mi pere, ali i lijepo miriši.
persil color (iz austrije)
nema te fleke koje to čudo ne može oprati :shock: I to bez predpranja, s minimalnom količinom deterdženta, na 40 stupnjeva. već me lagano hvata panika jer mi je kutija pri kraju :(
omekšivać ne koristim. ako mi se čini da je veš pre-nemekan (:lol: ) ubacim ga u sušilicu na 10 minuta i to je to
razmišljala sam da nabavim one neke kuglice za omekšavanje vode jer zamišljam da bi mi veš onda bio mekši i bez sušilice :/
ma nisam ni ja skroz eko orijentirana, ipak ova kemija bolje opere.
ali od kad sam dobila lišajeve od Persila color (iz mullera) još sam se više zamislila. sad od kemije dm-ovi det.