narentina prvotno napisa
...i jos nesto...sest sati je direktnog rada s djecom imamo mi mnooogo vise posla od toga, od planiranja, pripremanjai organizacije, do trcanjna po ducanima da bismo vasoj djeci napunile cizmice za sv. Nikolu i slicno.
I smatram da za izdvojnih 450-500 kn za boravak u desetosatnom programu za svakod dijete nemate zbilja osnove traziti jos i popust za nepojedene obroke i neradne dane teta!
I jos nesto , iz pozicije odgajatelja...nije ni nama drago radit dezurstva, nepoznata djeca, ponekad nepoznati vrtici...a jos manjne nam pase radit u skupini s vrlo malo djece...puuno je lakse rad organizirati u skupini s 15-20 djece, gdje oni jedno drugom pomazu i zabavaljaju se. Dok u vrlo malim skupinama, u vrlo kratkom vremenu, djecu je tesko usmjeriti jedne na druge i tada teta zapravo ima peterostruki angazman.
eh, da...trebam li spomenuti da sam stvarno razocarana da na Rodinom forumu, gdje sam vjerovala da navracaju obrazovane, prosvijecene i osvjestene mlade zene, koje znaju kako je tesko odgajati i jedno ili dvoje djece, a kamoli s njih 30 raditi...pa, na kraju krajeva i da malo poneke odmore....razumijevanje?!!?
I ne potcjenjjujte svoju djecu i njjihovu moc prilagodbe, ne radite mimoze od njih...mogu oni to i te kako!
Umjesto da naglasavate ono sto im je teskoi sto ne mogu, pokusajte poticati ono sto mogu...nije lose dati im malo vise vjere!