trenta, fifi je krasna
migu :naklon:
moje zadnje torte mozete vidjeti na
http://public.fotki.com/kolacic
Printable View
trenta, fifi je krasna
migu :naklon:
moje zadnje torte mozete vidjeti na
http://public.fotki.com/kolacic
Migulica, trinity :naklon:
trinity,mrak su torte
ja trebam ideju za autić od ticina,Matija za tjedan dana ima prvi rođendan,pa ako koja ima kakvu ideju, samo se raspišite :)
Cure, svaka čast! :klap:
Ne znam koja je ljepša od koje!? :roll:
Prava umjetnička djela! :bouncing:
Trinity, jel bilo komplicirano napraviti Spužva Boba?
tek sada sam otkrila ovo :oops: ; rekla mi je draga forumašica
dakle, migulica :naklon: (najkraće rečeno)
vidim da su i drugi krenuli u ticino svijet i da im ide vrlo dobro, super, svaka čast svima, pogledala sam par torti, predivne su
moje pitanje: može li boja iz bočice? imam "aromar" prehrambene boje
cure, što drugo reći nego svaka čast... sve su više nego prekrasne :klap:
zanima me koju tortu najčešće radite ispod ovih krasnih kreacija?
aromar? boje.. to je iz Jaske ako se ne varam? Ja osobno nisam radila s njima, mozda najbolje da probas, ne znam kako se ponasaju.
Meni su najbolje gel boje iz "sve i svasta". Boje u prahu znaju ponekad biti cudljive u ticinu, reciomo meni se crna jako mrvila. No zato mi je crvena u prahu bila ok... sve ti zavisi, moras probati. Ja volim boje u gelu jer znam sto mogu od njih dobiti, te mi odgovara kvaliteta.
Ja radim unutra svasta..sacher, onda milka, pa neka moja s kremom od visanja, ovisi kakvog sam raspolozenja.
Napravila sam varijaciju na temu Sv Juraj i zmaj...s djevom
www.fotki.com/migulica :bye:
hej, koja čast - osobno mi se ti javljaš :*
proizvođač nije iz Jaske - Kloštar Ivanić
želim napraviti more i dvije ribice :)
Javim se ja, cim imam malo vremena...
ne znam, probaj, moralo bi uspjeti...mozes za silu koristiti one boje u tubici (ima za kupiti u duckasu, njemacki proizvodjac schwartau?) Najvece pitanje ti je intenzitet boje koje mozes dobiti, ali za more i ribice bi moralo upaliti (rivice mogu biti i zute i ruzicaste i plavi i kakve vec ispadnu)...
zaribala sam stvar, zaboravila sam kupiti glicerin, baš sam :x n sebe
koliko dugo to treba biti u fridgeu prije negoli se servira?
a baš sam mislila ništa ne raditi sutra, nego van u šetnju :/
sada sam još malo gledala vaše torte
đizus, kakve majstorice su tu - svaka vam čast
ok, napravih!
nije tako sjajna kao vaše, ali sam ponosna na sebe :mrgreen:
mislim da sam trebala razvući na tanje :oops: , imali smo malih poteškoća sa rezanjem (skromno je reći "malih" :lol: )
ali, odlučila sam usavršavati se (već sam ostavila malo i za drugi put)
a ribice su ispale možda malo više kao kitovi....
mm-u se svidjelo, nije očekivao da će to biti tako fora
trebala bih nabaviti te boje u prahu, ove u bočicama mi se ne čine kao da daju tako izdašne boje
potrošila sam tonu, a opet nije bila tako jaka boja (onda sam gore napackavala sa prstom)
buby draga torta ti je bila mrak. h je samo to plavo ticino jela :mrgreen:
sad sam se i ja napalila... medvjedići dobrog srca, here I come!!!
Buby, oces i nama pokazati torticu? :)
kako ti je uspjelo s ovim bojama?Citiraj:
buby prvotno napisa
i ja ih imam doma, pa bi probala nešto napraviti
evo jedna moja novija torta za brata i sestru
http://public.fotki.com/kolacic/strawberry-shortcake/
inace, sto se boja tice, ja koristim sve sta stignem i kombiniram
i tekuce i u gelu i u prahu
a crna mi je sama po sebi problematicna, ja je imam iskljucivo u gelu i satarem se kad god je moram koristiti
Trinity :shock: :naklon: :zaljubljen:
Svaka čast, carica si.
A legići? Napolitanke ili su cijeli od ticina? I kako si dobila one gore valjčiće-kružiće? Utiskivala u prave kocke?
I da, prije si mi napisala da svatko može crtati s kremom, ali meni je to isto sf, imaš neki tutorial kako se to radi?
Sigurna sam da ću jednoga dana i ja pokazati svoj prvi uradak.
Joj cure torte su vam prekrasne. Trinity i Migulica :naklon: :klap: Spremila sam si vaše slike na komp, koliko su mi super. Zbilja cure svaka čast.
Ovo su moji prvi pokušaji.: http://public.fotki.com/mirnazg/torte/
Jel imate kakve slike torti za Uskrs (zeko, gnijezdo..... neš takvo). Sad sam baš u tom traženju.
dakle cure!!!!
dakle Mirna, dakle Trinity!!!
ja sam bez teksta kako je ovo lijepo!
Trinity-ja ovu jagodicu tek sad vidim, pa ti nisi normalana!. Jesi se ti to iskljucivo bacila u torte?
Mirna, stolic je super, medo presladak...
vidim ja da moram uzvratiti nekom dobrom torticom...
za slike od kreme ovdje je detaljna uputa kako se radi http://www.cakecentral.com/article12...-Transfer.htmlCitiraj:
Drimm prvotno napisa
legici su ticino, gornje cepice sam posebno izrezala s slamkom sirokog promjera i ljepila na kocke.
raditi kalup od pravih kocki se ne isplati, probala sam
dakle, mrak su vam torte
te tekuće boje i nisu dale baš neki lijepi efekt (osim što sam još mogla s prstom dodatno mackati valove :mrgreen: )
tu se malo vidi torta
napominjem da se tu ne vidi najbolje
u prirodi je ipak bila malo bolja;)
kako režete torte? to more se tako teško rezalo. predebeli sloj? posušilo se dok sam se igrala oko ribica?
Buby, :klap: . Baš sam i ja napravila more tortu, ali od šlaga. Vidi se na slici. Trinity, što drugo reći - svaka čast.
Evo naš Munjeviti Jurić. To moja druga torta od ticina (zahvaljujući ovom topicu). Namučila sam se s pokrivkom (čitaj: dvije završile u smeću), jer su se mrvile zbog boje u prahu, a zadnja je bila tekuća pa nije bila toliko intenzivna. Na kraju se isplatilo za osmjeh mog sinčića.
Baka je pravila Traktora i Indijansko selo.
tanja, munjeviti juric je preprekrasan :naklon:
indijansko selo...mmmmljac
Hvala, Trinity, ovo iz tvojih usta puno znači... :*
jurić je 8) ; svaka čast
ot, tanja1230 - svaka čast na pelenicama :naklon: (ne znam koju bih izdvojila) - možda peseke sa tim vuhima :*
tanja, odlično :naklon:
Evo nas sa skromnim uratkom torte za Matijin 1. rođendan
http://public.fotki.com/MalaJana/matijin-1-rodjendan/
stella vauuuu, mrak! :)
stella, :klap: . Baš su mi lijepe boje.
Buby, -tajana-, hvala :*
Bravo curke stvarno su prekrasne torte! Nažalost ja ima dvije lijeve ruke..
Do sada napravila ticino 2x. Prvi put mi je ispao savršeno, 2. put i ne baš tako.
Zanima me me jedna stvar. Kad sam 2. put radila ticino, morala sam neočekivano hiperbzo završiti (jer su se dečki vratili iz šetnje pola sata prije očekivanja u krizi pred spavanjem za koje ga se moralo spremiti odmah :roll: ).
Zato sam nastojala čim prije umijesiti masu (u kuhinji je nastao oblak dima od šećera u prahu), uglavnom, čim sam potrošila šećer, završila.
Pošto sam za 2. tortu imala skoro dovoljno ticina od prvi puta, samo sam neke motive išla radit od 2. mase, uglavnom, kad sam ju izmijesila, ispala je totalno gnjecava, počela mi se lijepit po rukama, nije se dala fino obojat....nekako sam napravila te motive uz dodatka još puno šećera u prahu, ali jedva, očito je trebalo mijesiti još malo i dodati još šećera u samom početku.
E sad, zanima me, pošto mi je skoro sve još ostalo, da li je netko imao takav slučaj, mogu li ju ja doraditi s šećerom u prahu još naknadno ili mi neće uspjeti dobiti onako lijepu kompaktnu masu kao kad to napravim odmah? Da to bacim i radim novu ili se da iskoristiti?
cure super su vam torte...
moj sinek si je poželio vlak i motokotivu :lol: za rođoš, imao je i za prvi rođendan vlakić tako otprilike znam kako ću ga izvest samo nisam sigurna koji biskvit bi bio najbolji za slaganje i kako ga ukrasit ja bi najbolje omazala čokoladnom kremom samo to nije dovoljno šareno za njih...jel ima koja kakvu ideju
Ja sam radila vlakić, ali rođ. je bio za Novu g. pa ništa nije bilo kako treba.Citiraj:
Kosjenka prvotno napisa
Ticino mi nije uspio jer se nije htio razvijati tj.razvlačiti.
Lokomotivu sam obložila s marcipanom obojanim u crveno, a vagone s šlagom plavi, zeleni ali je po meni šlag skroz nejestiv, tako je bljak kad je obojan.
Mislim da cu ipak čokoladnim filom premazat a vagone napunit bombonima ...imao je A za prvi rođ vlakić naručen kod pekarice lokomotiva u rozom šlagu, vagon tirkizni...užas i za vidjet i za jest
napravila sam neke nove figurice, Asterixa i Obelixa, mozete vidjeti u fazama izrade,
www.fotki.com/migulica
Ajme :shock: migulice carice :naklon:
Ajme :shock: migulice carice :naklon: