Nina mi je nekako obično...
Tita? Bit će da su joj starci Jugonostalgičari... :lol:
ne znam zašto ali mi se baš sviđaju imena od 3 slova..
Printable View
Nina mi je nekako obično...
Tita? Bit će da su joj starci Jugonostalgičari... :lol:
ne znam zašto ali mi se baš sviđaju imena od 3 slova..
i meni su troslovna imena naj. kratko, slatko, moćno
hahahaha! to je moj isto reka!!! napisala sam tamo pod muška imena.. :lol: :lol: ali ja oču i gotovo... :mrgreen:Citiraj:
ninochka prvotno napisa
čitam, čitam i... :nope:
svako vrijeme valjda ima svoju modu... ja poznam jednu sovjetku, moja sestra je išla s dinarom na faks (brat je bio velebit)... kikica ima srnu u školi...
nas je junior pod zadnje dane trudnoce na pitanje kako ce se zvati beba odgovarao:Citiraj:
bobaibeba prvotno napisa
MARMELADA!
odlucili smo preskocit demokratsko odlucivanje i nazvali dijete Korina.
Sabba blago tebi :lol:
i ja sam rekla oću i gotovo, al niš od toga. sad je pristao na neobičnije ime, al Kai ga je baš bol u uho. na moju žalost :cry:
mi imamo zanimljivu situaciju doma.
kak je jos rano za znati jel musko ili zensko pripremamo obje varijante. a situacija koja mi je zanimljiva je ta da Borna ima curu u vrticu (duga veza vec 1,5godinu) i ona je sad dobila braceka...pogodite ime - Borna. ja se iskreno nadam da su starci to odabrali a ne popustili forsanju doticne ;)
ee, sad kad ja pitam njega koje mu se ime svidja za brata odgovara ko iz topa JAN (dva najbolja frenda su Janovi) sto pase i meni i MM kao ime, ali si nekak brijemo da je cura. i vodimo bitku kako bi bilo koje drugo ime osim VITA doslo u obzir.
moji prijedlozi koji su prosli kod MM su Lea i Anja. probala sam sa Janom, Emom, Lanom, ali nis od toga nije dolazilo u obzir
Kod nas je za Grgu i dalje seka Guda,a čak je i dobio podršku od male od moje sestrične (4 godine) kad joj je rekao da će se seka zvat guda,pa mu je ona rekla da je njoj to baš lijepo ime!Krasno.
A mi smo se sad uskladili oko imena Goga.Ali još nije 100 % sigurno,imamo vremena.
U dilemi sam! :roll:
Dakle, ja i MM od svih mogućih pića, preferiramo pivu. Ostale žestice nam ne pašu.
A među svim pivama na tržištu, najviše volimo Stella Artois.
Kad smo saznali da čekamo bebu, jedno od mogućih imena, iz zezancije, je bilo "ajmo ako bude cura nazvat ju Stela".
Smijali smo se i smijali, a ja sam se pomalo navikla na to ime.
Poanta je u tome što izgleda da ćemo stvarno imat curicu! I što sad, a ja se već navikla na ime Stela. Jest da mi fali još jedno L, ali bilo bi mi glupo da si djete sa Hrvatskim materinjim jezikom mora ime pisat sa dva ista slova za redom. Ali hoću reći nešto drugo.
I dalje me prati "scena", recimo ovako:
-Subota naveče, MM na kauču, Stela u Baby Gymu, ja slučajno u kuhinji...
-Kaže MM, "ajd ženo donesi mi stelu"! :shock: 8)
- I ŠTO JA DA MISLIM, HOĆE DJETE ILI PIVU???
:lol: :lol: :lol:
Asja je staro hrvatsko ime, najviše se nalazi u Splitu a značenje je uskrsnuće, podizanje.Citiraj:
Christy prvotno napisa
Da sam rodila kćer zvala bi se Asja ili Nora, tako da sam dosta gledala i značenje imena i htjela sam da bude s naših prostora.
cuj, sta da ti kazem osim :lol:Citiraj:
sweety prvotno napisa
moja situacija sa prvim klincem je bila jos gora
naime i muz i ja smo Saša
šta misliš što je ostatak svijeta predlagao za ime djeteta?! ;)
ipak, mi smo se odlučili za Bornu jer su mene proganjale situacije tipa
cudo u vrticu
teta ga pita: a kak se ti zoves?
malisa: Sasa
t: a mama?
t: a tata?
t: A JEL TI TO MENE ZEZAS?!
ILI
policajac zaustavlja na ulici
P:osobnu
P:ime oca?
P sumnjicavo:ime majke?
P: MA JEL? CES TI MENE?shus i u maricu
da, :lol: , ovo me podsjetilo na jednu zgodu kad je policajac zaustavio tipa i pitao ga kako se zove..... tip se zvao Kraljević Marko
Oadvo me podsjetilo na jednog mog klinca u vrrtiću.Citiraj:
sweety prvotno napisa
Trebao je dobiti seku, pa sam ga pitala kako će se zvati, a on meni odgovara: Ma joj, teta, sve seke se zovu normalno, samo se moja zove po PIVI.
Naravno, seka je bila Stela.
To mi je baš bilo genijalno
:D
:lol:
Ne znam kud je smajlić otišao toliko dolje
Poslovno jako puno surađujem sa Grcima. Oni djetetu daju ime pri krštenju kad djete ima godinu dana. Na moje pće čuđenje dijete prve godine zovu beba, dijete ... :?
Navodno to vrijeme im pomaže da im ime djeteta "sjedne", pripaše uz dijete.
I meni je termin vrlo blizu a imenu ni traga, ovaj put će vjerovatno biti cura i baš sam mislila kako je lako smislit žensko ime a sad sam proglupila i ništa mi ne sjeda. U prvoj trudnoći sam za curicu htjela Ema ali me sad počela živcirat pomisao da joj netko tepa Emica, to mi je kao i Agica isl. što mi se upće ne sviđa :mrgreen:
Ali dobro, valjda ćemo do zakonskog roka nešto smislit ;)
A kaj s dokumentima? Kad mu moraju npr. izvaditi putovnicu ili tak nešto?Citiraj:
frdo prvotno napisa
Mi smo se odlučili za ime MARA. Moram li reći da se svi mlađi oko mene zgražaju, a starijima je super. Rina je trebala biti Kim, pa niti to nije valjalo, zato će sad biti Mara, sviđalo se to svijetu ili ne!!!
Mara mi je bas lipo ime , samo bi ja da je na kraju e! Sto ces juznjakinja zeli za curicu imena tipa Mare, Kate , Perina , Luce , Ane. Volim stara i kratka imena.
Curke, kaj mislite o imenu Uma?
To nam je sad najnovije. Md je Uroš, ja Mia, Uroš+Mia=Uma!! I umno zvuči.
kako ti paše s prezimenom ?
meni je ime cool
Pajić Uma. P. Uma - Puma. meni je super. premda ima nekih boljih imena koja pašu na to prezime (sofija, Ksenija :mrgreen: ) ali meni se sviđa
Uma P. :D
Super!
Bash mi je drago da ti se sviđa.
Bilo mi je malo čudno u početku. zato jer se nitko tako ne zove (osim Turmanice).
Barem može biti sigurna da ih neće biti sto u razredu.
I meni je to ime padalo na pamet..onako kratko o mocno mi zvuci. Onda sam opet odustala..kao nije to bas za nase podneblje i tako.. Al ne odustaj, ako ti se svidja!! Ja trebam rodit sljedeci mjesec a nemam ime nikakvo spremno.. Popis je bio dug i zaniljiv al ja od svega odustajem..Ako se kome da nek pise prijedloge.. :heart: svima..
moje (abnormalne) ideje: Artemida, Kitty, Thelema, Gea, Goa,
(znam da malo nisam normalna)
md-ovi prijedlozi: Sofia, Maria, Teodora, Aleksandra, Ekaterina
(sve neke carice :mrgreen:)
okolina: Zoja, Maša, Katja, Hana, Dora, Nika, Tina...
eto, to su bili prijedlozi kod mene
meni je Mara baš lipo ime
mama-mia
okolina je imala baš če-če prijedloge :mrgreen:
da, fakat nisu normalni, otkud su im samo pala na pamet tako čudna imena
:? :mrgreen:
jedno od njih je i moje ;) :P
Znam. I moje ime je varijanta tvog.
Bok cure majke zene i domacice :tele: i ja sam u nedoumici kao i vecina vas ali uz to jos i moj dragi koji se mora sloziti otezava stvar.
Evo nekih prijedloga koje nisam vidila na ovom forumu
jako dugo sam bila uvjerena ako budem imala kcer da ce se zvati Vega to ime mi se i danas svidja ali moj dragi nije bas odusevljen a osim tog imena predlazem jos i Vanesa, Viktoria (nisam ni primjetila sve sa V) Lavinia (tako se zvala preslatka curica sto sam joj bila baby sitter u italiji). Nadam se da sam nekom od vas barem dala ideju, a zanima me sta mislite o imenima.
P.S. jos neznam jeli nosim curicu ili decka tako da mi i muska imena igraju ulogu npr. Piero
Viktoria mi se svidja ali Vanesa ne..mozda jer znam jednu Vanesu koja mi se ne svidja..Vega mi je ok iako ne znam dali bih ga ja dala svom djetetu..Stalno me muce takve stvari!! Nadjem ime, neobicno ili manje ucestalo i onda se premisljam i na kraju odustanem. Trebam rodit za mjesec dana a jos uvijek nemamo ime. Jos uz to sve ni u spol nismo sigurni!! ma, pisurija ziva!!
Trenutno mi se svidja Vivian,Neli, Lisa,Valeria..
Mogla bi jos nabrajat..
Pisite cure!!! :heart:
Viktoria mi se svidja ali Vanesa ne..mozda jer znam jednu Vanesu koja mi se ne svidja..Vega mi je ok iako ne znam dali bih ga ja dala svom djetetu..Stalno me muce takve stvari!! Nadjem ime, neobicno ili manje ucestalo i onda se premisljam i na kraju odustanem. Trebam rodit za mjesec dana a jos uvijek nemamo ime. Jos uz to sve ni u spol nismo sigurni!! ma, pisurija ziva!!
Trenutno mi se svidja Vivian,Neli, Lisa,Valeria..
Mogla bi jos nabrajat..
Pisite cure!!! :heart:
Meni je trenutno najljepše žensko ime Ana.Danas je to izgleda rijetko ime jer su svi pobornici nekih stranih (da ne velim i izmišljenih) imena koja niti ne postoje u hrvatskom jeziku. Čisto, znatiželje radi, da li ste imale problema kod krštenja ili ste kao krsno ime izabrale neko drugo? (npr. slučaj imena Chiara)
Ana bas i nije rijetka, cak ni danas.Citiraj:
Danas je to izgleda rijetko
Meni je isto super Ana i u igri nam je, uz jos neka.
Hoću reći, rijetko se tko više odlučuje na takvo ime, jer nije moderno. Mislim da je u današnje vrijeme broj Lana sigurno debelo nadmašio Ane.
Moja se prababa zvala Toka. To mi je slatko ime, nije često, a opet staro hrvatsko ime. Slatko mi je i Đula! :) :) :)
Mi smo se def. odlučili za Ariana. Nikome u obitelji nije baš sjelo, al šute. Jedino su se moja mama i sestra bunile, al su na kraju prihvatile da će tako ipak biti.
Najjače mi je kad mi je svekrva (koja se zove Marija i iz dalmacije je) kad je čula ime rekla: " A što joj ne bi dali ime Mare?" :P
A svekar neki dan, dok smo gledali tv i bila vjest da će se Tarikov sin zvat Arman (valjda), a ja komentiram da kakvo je to ime, svekar će: "A kakvoje to sto ste vi izabrali, nema nitko ko se tako zove osim one Ćuline (koja je usput Arijana)." 8)
ja ih znam još tri :), sve su rođene u prošle dvije godine 8)Citiraj:
mama_mia22 prvotno napisa