jučer sam bila u adaxa i između tt i ok baby mede, odlučila sam se za ovo drugo, nekako mi se činilo praktičnije.
Printable View
jučer sam bila u adaxa i između tt i ok baby mede, odlučila sam se za ovo drugo, nekako mi se činilo praktičnije.
ja mislim da će moj TT u prodaju. unazad par mjeseci ne želi sjest ni pod razno. samo velika kada pali
I mi smo nabavili TT u Adaxu :D, sad samo čekamo da otpadne pupak i da zaraste... dotad će se kupati u velikoj kadici s prematalicom.
Inače nama je patronažna sestra rekla da ona nema iskustva s TT, ali da je čula da je to nešto novo iz Amerike i da će kupanje u TT doći u obzir tek otprilike mjesec dana nakon rođenja, jer u prvo vrijeme pupak treba zarasti, pa se tek onda može potpuno beba uroniti u vodu.
Jedva čekamo :D
Oduševljena sam ovim "kanticama" i htjela bih nama nabaviti jednu ali ne znam koju :?
1) Lucija ima 3 i pol mjeseca i nekih 5 kila - da li mi se isplati uzimati Tummy Tub (koji je za malce) ili da odmah idem na Bebe Jou ili Shantalu?
2) Do koliko kg možemo koristiti TT?
3) Nigdje ne mogu naći gdje se u Hr (po mogućnosti u Zg) može kupiti Shantala?
Ne znam je li se situacija promijenila, ali mislim da u Zg ima za kupiti samo TT. Mi smo kupili Shantalu u Popoliniju u Grazu, a Bebe Jou ima u Sloveniji. Sad mi je drago da nismo uzeli TT, jer beba ima 8 mj. i Shantala mu je super po dimenzijama, TT bi mu definitivno bio premali. Cini mi se da bi Shantala mogla posluziti negdje do 1. rodjendana (ako ga prije ne pozelimo ubaciti u pravu kadu).
Nema u Kiki kantice, buuuuuuu :cry: Kažu tete da možda dobiju za 4 tjedna... a mi smo se guštali na kupanac već danas...
Ja sam ovde čitala da osim u Kiki ima i u AdaxuCitiraj:
Mrvna prvotno napisa
Mi smo svoju bili kupili u Adaxu na Velesajmu.
Sad vidim i ja da ima u Adaxu, ne znam kako mi je to promaknulo :?
Ina 33, koliko si ju platila?
Sad sam ih zvala , kaže žena 212 kn (20ak više nego u Kiki) ali me uvjerava da je to za bebe do 6 mjeseci i da poslije nema teorije da stane beba unutra. Mislim, može stat, i sardine stanu u konzervu ali.... :mrgreen:
jel mislila na tt iz Kike? U njega ne mogui stati? Ili je mislila i na njihov (Adaxov tt)?Citiraj:
Mrvna prvotno napisa
Nije li tt tt? :)Citiraj:
vanesax prvotno napisa
U svakom slučaju, ja kupila :D Čini mi se veliki (doduše moja mrva je sitna) pa dok dura, kupamo se :D
Kupila sam tt, beba ima dva mjeseca, probali smo se kupati, ali je on kad sam ga krenula stavljati u tt , osjetio dno, toliko se nogicama odgurnuo, odskocio i poceo plakati! Tu je i zavrsia Nasa prica s tt, jer sam Ja skoro umrla Od straha!mislim da ga je sada prekasno ucitu na tt, sada je vec poceo uzivati u kadici i biti ispruzen! Vjerojatno smo sa tt trebali krenuti Od prvog kupanja!
Ovčice, nije nikad kasno. Evo mi se s 4 mjeseca prvi put kupali u tt-u i mala je oduševljena. U običnoj kadici se znala nasmiješiti, onako čvrsto stisnutih usana, a ovdje razvali smajl od uha do uha.
Probaj još koji put, ne boj se.
Hahaha... Mislila sam na one varijante tt što ima da se kupi u Brežicama. Valjda se zove bebejou ili tako nekako. On je valjda malo veći od standardnog tt, a malo manji od shantale.Citiraj:
Mrvna prvotno napisa
Moja beba je velika, pa ne znam da li ima smisla da kupujem tt :?
Moja je mrvica (5 kg i nešto sitno, mislim da nismo još dogurali do 5 i pol) tako da nisam baš mjerodavna za savjete iako mi se čini da bi veliku bebu bilo lako staviti ali teže oprati/doći do nedostupnih mjesta kad buca popuni kantu :)Citiraj:
vanesax prvotno napisa
ja bi tu shantala kanticu, tt može samo do 6 mj. koliko sam vidila a to mi baš ne odgovara. e sad pošto sam ja iz St-a ni Graz ni Slovenija mi nisu nadohvat ruke pa me zanima jeste li je našle negdje po Zg-u pa da zamolim prijateljicu da mi kupi? Koliko sam skužila u Kiki je bilo ali sad nema? a Adax drži samo tt? pomoz'te :lol:
http://www.kika.hr/cgi-bin/katalog.php?id=1006 a evo i Kikinog online kataloga u kojem nema ništa slično tome a kad upišem kanta kante mi izbaci, al ne ovu koju ja tražim , nego one, "proste" :lol:
hvala :) al vidim da je to tt a ja bi veću malo :(
evo kontaktirala sam već x stranih firmi za tu shantalu i nema šanse, jedino preko ebay-a dostavljaju a to bi me koštalo 30 $ dok bi me kantica koštala 24 $ :cry: :cry: :cry:
meni ne nalazi :? :? :?Citiraj:
In love prvotno napisa
Pošto živim u Srbiji i nisam mogla da nabavim tt, ja sam kod plastičara kupila kanticu koja po dimenzijama najviše liči na shantalu. I super nam je tu. Bebica je zadovoljna, ja je po malo pridržavam i sve 5.
A da ne pričam da sam kanticu platila 500 dinara (to vam je nešto malo manje od 50 kn).
Osim toga, ona je krupna i već ju je dobro napunila :yes:
Možda to jeste rešenje za sve one koji nisu u mogućnosti da kupe tt ili shantalu
i da znaš da ću i ja kupit kantu koja najviše bude odgovarala mjerama jer me izludilo sve ovo, preko ebay-a bi me poštarina koštala 30$ tako da sam odustala od bezuspješnih potraga
Podizem temu i molim za novija iskustva. Imate li Tummy Tub, Shantalu ili Bebe jou i jeste li mozda isprobali dvije vrste ovih kantica? Od kada ste kupali bebu u tome i kako ste zadovoljni?
Gdje ima za kupiti Tummy Tub? U Kiki ih "trenutno", odnosno vise nema (ne znaju hoce li ih jos dobivati). U Adaxu ih takodjer vise nemaju.
Shantalu se moze dobiti u Beba centru u Rijeci po cijeni 129 kn.
A mene zanima neka kadica za bebu od 8+ kila i 8+ mjeseci. Prerasta brzo svoju kadicu, a mi veliku nemamo,imamo samo tus-kabinu.
isprobala tummy tub i shantalu.
tummy je dobar, ali shantala je puno bolja. beba od 18 mj i skoro 10 kg se jos uvijek kupa u njoj i mislim da ce jos dugo. u tummyja sigurno vise ne bi stala. i nekako mi je spretnija, super je sto ima jedan dio malo nizi pa se lakse pridrzava beba (jos dok je skroz mala), pere i sl. i za skroz malu bebu glasam za shantalu, upravo zbog ovog spustenog dijela, nekako se lakse manevrira.
ajme felix, vi ste jos u shantali? mi smo odustali od nje kad se pocela u njoj dizati na noge.( moja je mlada mj.dana). sad nju i brata bacim u kadu i imam mira bar pola sata:)
inace, shantala nam je bila savrsena.
Aurora* mi smo imali i tummy tub (iz Kike) i kasnije Shantalu (iz Rijeke). Do nekih 6 mjeseci kupala sam ju u tummyu jer je manji a naša cura je bila sitna i baš joj je bilo dobro tako; onda smo kupili shantalu i u njoj se kupala do negdje 18 mjeseci. S obje smo bili zadovoljni, i mi i curka. Osnovna razlika među kadicama je u veličini pa prema dobi djeteta je prvo bila bolja jedna, kasnije druga.
Na žalost ne znam gdje ih sad ima za kupiti.
Hvala puno na odgovorima.
Izgleda da se Tummy Tub vise ne moze kupiti u Hrvatskoj i zato sam kupila Shantalu.
Sada me jos zanima na koji nacin kupate bebu u tome. Da li je prethodno nasapunate pa se onda u kantici samo brcka, ili je sapunate/umivate sa samponom u vodi i eventualno nakon toga ispirete nekim vrcem ili uopce ne koristite sapun, odnosno je ne ispirete...? Naime, Shantalu sam kupila kako bih si maksimalno pojednostavila kupanje kada bebu kupam sama pa ako imate neki dobar savjet iz iskustva sto se toga tice bit ce dobrodosao!
I jos nesto, gdje stavite kanticu prilikom kupanja? Na pod, na neki stol/stalak ili kako?
ja ju stavim u kadu jer voli prskati. ranije, dok je bila mala, stavljala sam ju ispred wc-a, lijepo sjednem na wc i operem ju a da ne unistavam ledja ;-)
ne koristim sapune i gelove za tusiranje za tako male bebe tako da ti ne znam reci. kad joj perem kosu okrenem ju tako da je glava iznad onog nizeg dijela shantale pa tusem isperem tako da vecina pjene ode van iz kadice.
tua, ja joj odmah uvalim igracku i nikad se ne pokusava dici iz shantale. a kako je sitna, prognoziram da ce bar do 2. godine stati u nju bez problema. super mi je shantala jer voda ostane dulje topla nego u kadi, nema opasnosti da se posklizne i opali glavom u pipu recimo, a i ekoloski sam zadovoljna jer puno manje vode potrosim.
ja muku mučim sa malim dok ga kupamo u najvećoj kadici koju je mm uspio naći, a kako nam je kupaona minijaturna i nemam gdje staviti kadicu (wc je odvojen, a u kupaoni je tuš kabina 80x80), kupamo ga na kuhinjskom stolu nasred spojene dnevne i kuhinje i moram reći da je malo koma i zbog toga što uredno bude zaliveno sve u radiusu od kakvih 2 m i zbog toga što taj prostor nije najbolje zagrijan... shantala bi nas spasila!!! naročito što sad čitam od vas da i veće bebe stanu u nju bez problema.
molim vas za pomoć, ako ste slučajno naručivali iz rijeke, koliko vam je iznosila poštarina? može i na pp...
Moje svo troje su se kupali u shantali.
Uvijek sam ju stavila u kadu (imamo tuš kabinu), a ja se kleknem ispred.
Većinom sam ih kupala u vodi, a jednom tjedno u malo šamponu.
Curki perem svaki drugi dan kosu, jer joj je dugačka, a i puno se znoji dok cica.
Isperem ih kratko sa tušem kada smo gotovi, a neki put samo sa vodom iz kadice.
Mi smo našu Shantalu nabavili iz vana.
krvavica, mislim da je postarina bila oko 50 kn. mi smo narucili dvije shantale.
Felix, puno hvala!
mislim da je to rješenje za nas, ne znam koliko će laminat u stanu izdržati vode od njegovog kupanja u običnoj kadici...
moram samo još mm obrlatiti pa javim friško stanje!
Tummy tub nam je postao premali, naručila bi Shantalu, pa molim iskusne za savjet, ova je ok?
http://www.olivers-baby-care.co.uk/d...baby-bath.html
Straci su mi trenutno u UK, pa bi im uvalila extra komad prtljage. :mrgreen:
E, izgleda da dostava neće stići prije njihovog povratka, pa u to ime:
http://forum.roda.hr/threads/72227-K...33#post2098233
Curke ako netko želi prodati tummy tub ili ga posuditi, pls javite mi se!
Moj je posuđen, inače, rado...